Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

ΓΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΚΛΟΠΗ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 69ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος συνελήφθη 69χρονος στην Φλώρινα από αστυνομικούς του τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας. Μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από υπαλλήλους της ΔΕΔΔΗΕ Φλώρινας στην οικία του 69χρονου στην Φλώρινα διαπιστώθηκε να έχει προβεί σε κλοπή ρεύματος, παραβιάζοντας τον μετρητή ρεύματος, προκαλώντας έτσι στη επιχείρηση συνολική ζημία -1.411- ευρώ περίπου.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Φλώρινας.

ΈΚΔΟΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2014-2020

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Καρυπίδης υπέγραψε Πρόσκληση, συνολικού προϋπολογισμού 1.912.635 € για τη χρηματοδότηση Δράσεων Στήριξης Υπηρεσιών Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.Η δράση αφορά στη στήριξη της λειτουργίας Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ), οι οποίες έχουν την ευθύνη για την παροχή καθολικής, προσβάσιμης, κατάλληλης, αποτελεσματικής, αποδοτικής και ανθρωποκεντρικής φροντίδας υγείας υψηλής ποιότητας. Κάθε ΤΟΜΥ συγκροτείται ώστε να παρέχει υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (πρόληψη, προαγωγή και αγωγή υγείας, διάγνωση, θεραπεία και αποκατάσταση) σε άτομα, οικογένειες και στην κοινότητα και είναι το βασικό κύτταρο του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με στόχο τη δωρεάν και καθολική υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού και την ισότιμη πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας, με ειδική μέριμνα για τις ευάλωτες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ, ΓΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΕΛΤΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΟΡΕΙΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

Στα πλαίσια της συζήτησης για την συνταγματική αναθεώρηση, ο Βουλευτής Φλώρινας Κωνσταντίνος Σέλτσας, υπέβαλε από κοινού με άλλους Βουλευτές της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ, πρόταση για την αναθεώρηση του άρθρου 101, παρ. 4 του Συντάγματος με σκοπό την ενίσχυση των ορεινών και των νησιωτικών περιοχών. Πιο συγκεκριμένα προτείνεται η προσθήκη της φράσης «μεριμνώντας για την ολόπλευρη κοινωνική και οικονομική ανάπτυξή τους» με την διάταξη να διαμορφώνεται ως εξής: «4. Ο κοινός νομοθέτης και η Διοίκηση, όταν δρουν κανονιστικά, υποχρεούνται να λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιωτικών και ορεινών περιοχών, μεριμνώντας για την ολόπλευρη κοινωνική και οικονομική ανάπτυξή τους». Καθοριστικός στόχος της εφαρμογής των εννοιών «Ορεινότητα» και «Νησιωτικότητα» αποτελεί η εξάλειψη των οικονομικών, κοινωνικών, δημογραφικών, περιβαλλοντικών (περιφερειακών) ανισοτήτων στις απομακρυσμένες νησιωτικές και ορεινές περιοχές της Χώρας.

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Ο Δήμος Άργους Ορεστικού ενημερώνει τους δημότες του ότι σύμφωνα με την υπ’ αριθ. Δ12α/Γ.Π.οικ.68856/2202/21-12-2018 (ΦΕΚ Β’ 5855/28-12-2018) ΚΥΑ, οι νέες αιτήσεις ή οι αιτήσεις παράτασης χορήγησης των προνοιακών επιδομάτων σε άτομα με αναπηρία, του επιδόματος στεγαστικής συνδρομής, του επιδόματος ομογενών προσφύγων και του διατροφικού επιδόματος υποβάλλονται ηλεκτρονικά πλέον στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου, που στεγάζεται στο κτήριο του πρώην Λυκείου (Παύλου Μελά 2). Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2467351312 και 2467351315, καθώς και στο e-mail: kentrokoinotitas@argosorestiko.gr

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΤΡΥΦΩΝ ΓΡΟΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Τους αγρότες στη διασταύρωση του Αντιγόνου επισκέφθηκαν το απόγευμα της Τρίτης ο υποψήφιος δήμαρχος Τρύφων Γρομπανόπουλος μαζί με κλιμάκιο υποψηφίων του συνδυασμού του. Εκεί, συναντήθηκαν με τη συντονιστική επιτροπή του μπλόκου καισυζήτησαν θέματα που αφορούν το σύνολο του αγροτικού κόσμου της περιοχής προκειμένου να ενημερωθούν για τον τρόπο αντίδρασης και τις μελλοντικές τους ενέργειες.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΕΛΤΣΑ ΣΤΗ ΝΟΔΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Με μεγάλη θλίψη διαβάζω την επαίσχυντη και προβοκατόρικη ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Φλώρινας, με την οποία με εγκαλούν προσωπικά μαζί με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, για τις εξελίξεις στο θέμα της συνένωσης του Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και το κατά πόσο η Φλώρινα θα βγει αδικημένη από αυτό. Θεωρώ πως είναι απύθμενο το θράσος όσων κατηγορούν τη δική μας πολιτική στο θέμα αυτό, όταν το 2013 η Νέα Δημοκρατία, που κυβερνούσε τη χώρα, διέλυσε κυριολεκτικά τον ακαδημαϊκό χάρτη της περιοχής μας,κλείνοντας εν μία νυκτί όχι ένα, όχι δύο αλλά τρία ολόκληρα πανεπιστημιακά τμήματα της Φλώρινας (Βαλκανικών Σπουδών και δύο τμήματα του ΤΕΙ). Που ήταν τότε η οργάνωσή σας κύριοι της ΝΟΔΕ; Δεν θυμάται κανένας μας να προβάλλατε κάποια ουσιαστική αντίδραση. Μήπως εσείς λειτουργήσατε τότε μικροκομματικά;

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ "ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΝΟΝΑ"

Με τη ταινία Περιμένοντας τη Νονά συνεχίζονται οι προβολές ταινιών από τη Κινηματογραφική Λέσχη της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας. Η προβολή της ταινίας θα γίνει:
ΣΑΒΒΑΤΟ 9/2: 21.00
ΚΥΡΙΑΚΗ 10/2: 17.30 & 20.30
ΔΕΥΤΕΡΑ 11/2: 19.00 & 22.00
ΤΡΙΤΗ 12/2: 21.00
Γενική είσοδος 6 ευρώ
ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ:
ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 19.00 ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ,
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΟ - ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ!
Σκηνοθεσία: Νίκος Ζαπατίνας
Ηθοποιοί: Θανάσης Τσαλταμπάσης, Λευτέρης Ελευθερίου, Demy, Κατερίνα Παπουτσάκη
Διάρκεια: 96 λεπτά

ΤΟ ΠΡΟΒΑΤΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΗ ZOOTECHNIA 2019

Με ιδιαίτερη ενδιαφέρον αντιμετώπισαν οι επισκέπτες της Zootechnia 2019 την παρουσίαση του προγράμματος διάσωσης του προβάτου Φλώρινας. Σε stand που στήθηκε στο περίπτερο του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, το παράρτημα της Δυτικής Μακεδονίας παρουσίασε το πρόγραμμα που υλοποιεί με σκοπό τη διάσωση του προβάτου φυλής Φλώρινας. 

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Τα Τμήματα Μουσικής Παιδαγωγικής /Εκπαίδευσης εστιάζουν στη μουσική-παιδαγωγική κατάρτιση των φοιτητών στις σχολές εκπαίδευσης εκπαιδευτικών, παράλληλα με τις μουσικές γνώσεις και δεξιότητες. Τα Τμήματα αυτά λειτουργούν ως επί το πλείστον σε Παιδαγωγικές Σχολές (Faculty of Education) Το πρόγραμμα Μουσικής Εκπαίδευσης σχεδιάζεται για φοιτητές που επιδιώκουν να γίνουν δάσκαλοι μουσικής στα προσχολικά ή στα πρωτοβάθμια σχολεία ή αποβλέπουν στο να διδάξουν ιδιωτικά ή σε τη κοινοτικά πλαίσια. Επομένως ο σκοπός του Τμήματος Μουσικής Παιδαγωγικής/Εκπαίδευσης είναι να εκπαιδεύσει τους φοιτητές που θα γίνουν δάσκαλοι ή νηπιαγωγοί ώστε να διδάξουν μουσική στην προσχολική ή στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, έτσι ώστε να είναι κριτικά ενήμεροι, προσανατολισμένοι στην κοινότητα και να μετεξελιχτούν σε άτομα που είναι επαγγελματικά προετοιμασμένα να συμβάλλουν στην δημιουργία μιας μουσικής κοινωνίας. Τα μέλη του Τμήματος μπορούν να προσφέρουν όλες τις πτυχές της μουσικής παιδαγωγικής. Μετά την τετραετή εκπαίδευση οι απόφοιτοι μπορούν να απασχοληθούν στην προσχολική ή στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Το πρόγραμμα σπουδών παρέχει ένα ολοκληρωμένο υπόβαθρο σε μουσικές και παιδαγωγικές δεξιότητες και επιτρέπει την ανάπτυξη εξειδικευμένων μουσικών και παιδαγωγικών ικανοτήτων. Η εξειδίκευση μπορεί να αναπτυχθεί στην προσχολική ή στην στοιχειώδη μουσική εκπαίδευση ή σε άλλους δημιουργικούς συνδυασμούς.
Η ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ-Η ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
H Φλώρινα έχει μια μεγάλη Μουσική παράδοση. Η κλασική μουσική μπήκε στη πόλη με τον Μουσικό Σύλλογο Ορφεύς στον οποίο μετείχαν οι προερχόμενοι από το Μοναστήρι που εγκαταστάθηκαν στη Φλώρινα κατά τον Α παγκόσμιο πόλεμο. Η ορχήστρα του Ορφέα περιλάμβανε μια πληθώρα μουσικών οργάνων πολλών ειδών. Τον διαδέχτηκε ο Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος Αριστοτέλης με τα μουσικά του Τμήματα τις Ορχήστρες και τις χορωδίες του, η χορωδία Δ. Λιώτση, και στις μέρες μας το ενταγμένο στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Ωδείο της Φλώρινας το οποίο αποτελεί φυτώριο πολλών νέων ταλέντων. Το Ωδείο εκτός από την κλασική μουσική διαθέτει και τμήματα παραδοσιακής Μουσικής. Η μουσική παράδοση της πόλης, τα χάλκινα που ήρθαν ως εδώ στη διάρκεια του πρώτου παγκοσμίου πολέμου διαμόρφωσαν μια ξεχωριστή φυσιογνωμία στην πόλη. Οι μπάντες των χάλκινων, όπως οι Βαλκάνηδες, έγραψαν ιστορία στην πόλη. Η Βιολέττα Λούστα που διαπρέπει στο εξωτερικό στο κλασικό τραγούδι βγήκε από το πνευματικό περιβάλλον της Φλώρινας. Τέλος η εθνογραφική παράδοση είναι εξαιρετικά πλούσια και πρέπει να καταγραφεί και να μελετηθεί.
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
Η φυσιογνωμία ενός τέτοιου Τμήματος προσανατολισμένου στις ανάγκες της εκπαίδευσης του εκπαιδευτικού της προσχολικής ή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη μουσική συνάδει με την φιλοσοφία της πολύπλευρης ανθρωπιστικής καλλιέργειας του νέου νηπιαγωγού και δασκάλου, συμπληρώνει την εκπαίδευσή του εμπλουτίζοντας τους νοησιαρχικούς στόχους της εκπαίδευσης του δασκάλου με την καλλιέργεια των αισθητικών και συγκινησιακών δεξιοτήτων του που διευρύνουν τον εσωτερικό του πλούτο. Από την άποψη αυτή ένα Τμήμα τέτοιο το οποίο α) αξιοποιεί την μουσική παράδοση της περιοχής η οποία διαθέτει σημαντικές υποδομές όπως Ωδεία, Μουσικά Σχολεία, ΔηΠεΘε και άλλες θεατρικές ομάδες, χορωδίες, χορευτικά συγκροτήματα και πολιτισμικούς συλλόγους που θεραπεύουν τη μουσική παράδοση, ενώ η Δυτική Μακεδονία, έχει έναν πλούσιο μουσικό πολιτισμό ως σταυροδρόμι χωνευτήρι πολλών μουσικών ειδών και ιδιωμάτων. Φρονούμε πως όλα αυτά θα προσδιορίσουν σε σημαντικό βαθμό τη λειτουργία του Τμήματος ενώ οι μουσικές παραδόσεις παραμένουν ζωντανές και έλκουν το ενδιαφέρον μελετητών και κοινού.
β) μπορεί να τύχει της στήριξης των Παιδαγωγών, των Ψυχολόγων, των Κοινωνιολόγων, των Καθηγητών Διδακτικής με ΤΠΕ και άλλων ειδικοτήτων, κάτι που είναι αναγκαίο τον πρώτο χρόνο στελέχωσης του ιδρύματος, είναι όχι μόνο βιώσιμο, αλλά και αναγκαίο για την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Στόχος του τμήματος είναι να προετοιμάσει σπουδαίους εκπαιδευτικούς μουσικής που θα χρησιμεύσουν ως θετικά πρότυπα για τους μαθητές τους. Επιπλέον το τμήμα μπορεί να συμβάλλει στη διατήρηση στενών σχέσεων με τους δασκάλους μουσικής στην περιοχή καθώς και σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Άρα συντρέχουν οι αναγκαίες προϋποθέσεις για την σύστασή του, αφού θα συντελέσει στην αναπτυξιακή δυναμική όχι μόνο του ιδρύματος αλλά και ολόκληρης της περιοχής.
ΤΙΤΛΟΙ ΣΠΟΥΔΩΝ - ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ
Το Bachelor of Music / Bachelor of Education μπορεί να εξελιχτεί ως ένα ολοκληρωμένο 5ετές πρόγραμμα πίστωσης που οδηγεί σε ένα δίπλωμα (πιστοποίηση) ως δασκάλου. Οι προπτυχιακοί φοιτητές μπορούν να αναπτυχθούν ως δάσκαλοι και επαγγελματίες της μουσικής και μέσω αλληλεπιδράσεων με αναγνωρισμένους πανεπιστημιακούς καθηγητές και καθηγητές μουσικής, καθώς και μέσω συμμετοχής σε κρατικές και εθνικές ενώσεις, πολιτισμικούς συλλόγους, κρατικά και ιδιωτικά ωδεία κλπ. Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να απορροφηθούν σε Νηπιαγωγεία και σχολεία, σε κοινοτικούς φορείς, σε πολιτισμικούς συλλόγους κλπ. Αυτό το παράλληλο πρόγραμμα μπορεί να συνδυάσει τις ακαδημαϊκές σπουδές στη Μουσική, τις επαγγελματικές σπουδές και την εμπειρία σε κάθε χρόνο και να προσφέρει στους φοιτητές την ευκαιρία να αποκτήσουν πτυχίο Bachelor of Music και πτυχίο Bachelor of Education, πέραν της πιστοποίησης διδασκαλίας. Το πρόγραμμα μπορεί να προσφέρει επίσης μεταπτυχιακές σπουδές στο Διδακτορικό και Διδακτορικό επίπεδο. Τα μεταπτυχιακά προγράμματα μουσικής εκπαίδευσης μπορούν να προσφέρουν στην ολοκλήρωση της έρευνας και της πρακτικής της μουσικής εκπαίδευσης. Ακόμα τα προγράμματα σπουδών προπτυχιακά, μεταπτυχιακά και PHD είναι δυνατόν να εξατομικεύονται σύμφωνα με την επιθυμία του σπουδαστή για εξειδίκευση στα μεγάλα και δευτερεύοντα πεδία. Οι απόφοιτοι του μεταπτυχιακού προγράμματος μουσικής εκπαίδευσης έχοντας γνώση της μουσικής παιδαγωγικής θα μπορέσουν να αναδειχθούν σε παραγωγικούς μελετητές στον τομέα αυτό.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣΗ ελκυστικότητα του νέου Τμήματος τεκμηριώνεται

α) εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν υπάρχει ανάλογο Τμήμα που να συνδυάζει την Μουσική με την εκπαίδευση σε καμία άλλη περιοχή του ελληνικού κράτους

β) επειδή η μουσική παιδεία έχει αποκτήσει ξεχωριστό ενδιαφέρον την εποχή της παγκοσμιοποίησης και επομένως είναι σκόπιμο να εισαχθεί και με τη διδασκαλία στο Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό

γ) σύμφωνα με τις θεωρίες της παιδαγωγικής η εμμονή στους νοησιαρχικούς σκοπούς της μάθησης δεν συμβάλλει στη συγκρότηση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων και επομένως η εκπαίδευση των εκπαιδευτικών θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει τους στόχους της προς την κατεύθυνση και της μουσικής εκπαίδευσης.
ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ
Η ύπαρξη αξιόλογου και στελεχωμένου σοβαρά Ωδείου στη Φλώρινα είναι σημαντική παράμετρος όχι μόνο για την εξεύρεση διδασκόντων αλλά και για τη διαμόρφωση μουσικής κουλτούρας στον χώρο. Συγκεκριμένα ενταγμένο στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας λειτουργεί Ωδείο με τα εξής Τμήματα κλασικό, μοντέρνο, παραδοσιακό-λαϊκό, Μουσική προπαιδεία, Βυζαντινή μουσική, Εργαστήρι Μουσικής τεχνολογίας.
http://www.odeioflorinas.gr/
Το Ωδείο έχει αξιόλογη στελέχωση και μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην στήριξη του Τμήματος μαζί με τους Παιδαγωγούς της Παιδαγωγικής Σχολής.
ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΕ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ ΚΑΙ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ (αν απαιτούνται)
Για την ίδρυση και την αρχική λειτουργία του Τμήματος δεν χρειάζονται νέες υποδομές. Υπάρχουν εξάλλου οι υποδομές του Ωδείου που ανήκει στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Ωδείο Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
Επιπλέον μπορούν να αξιοποιηθούν τα μουσικά όργανα του εργαστηρίου Μουσικής της Παιδαγωγικής Σχολής που έχουν περιέλθει σε αχρηστία.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ή/ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Τα Τμήματα Μουσικής Παιδαγωγικής/Εκπαίδευσης δεν υπάρχουν στην Ελλάδα αφού στην Ελλάδα υπάρχουν αποκλειστικά Τμήματα Μουσικών Σπουδών οι απόφοιτοι των οποίων έχουν ειδίκευση στη μουσικολογία και προσαρτώνται σε Σχολές Τέχνης (Faculty of Art). Η απουσία έστω και ενός Τμήματος Μουσικής Παιδαγωγικής/Εκπαίδευσης από την ελληνική ακαδημαϊκή πραγματικότητα είναι ο λόγος υποβολής της συγκεκριμένης πρότασης. Ωστόσο τα Τμήματα Μουσικής Παιδαγωγικής/Εκπαίδευσης υπάρχουν ς σε πολλά και καλά πανεπιστήμια της Ευρώπης και των ΗΠΑ, της Ασίας κλπ. όπως τα παρακάτω: Music education, University of the Arts Helsinki's Sibelius Academy· Music Education Department, Indiana University· Bachelor of Music in Music Education, Norwegian Academy of Music· Department of Music Education, University of Michigan· Department οf Music & Dance (Bachelor of Music Education), University οf Massachusetts-Amherst· School of Music (B.S. in Music Education), University of South Florida· Department of Music Education, School of Music, West Virginia University· Degree of Bachelor of Science - Major; Music Education, Luleå University of Technology. Ενδεικτικά επιλέχτηκαν και παρουσιάζονται ορισμένα από αυτά.

1) http://edcp.educ.ubc.ca/programs/music-education/Music Education. The University of British Columbia, Vancouver Campus, Faculty of Music Education, Department of Curriculum and Pedagogy (EDCP)

To Faculty of Music Education του UBC προσφέρει σπουδές στη Μουσική Εκπαίδευση. Τα μέλη των σχολών μουσικής εκπαίδευσης έχουν ένα ευρύ φάσμα ερευνητικών ενδιαφερόντων και ειδικοτήτων, χρησιμοποιώντας μεθόδους που είναι τόσο ποιοτικές (με βάση τη φιλοσοφία, την ιστορία, την ψυχολογία, την κοινωνιολογία, την εκπαιδευτική έρευνα με βάση την τέχνη και την / πειραματική έρευνα, έρευνες έρευνας και μεγάλης κλίμακας πολυπαραγοντικά σχέδια). To πτυχίο Bachelor (BEd) στη Μουσική Εκπαίδευση παρέχει πιστοποίηση για διδασκαλία στα σχολεία. Οι απόφοιτοι της UBC Music Education έχουν επιτυχημένη καριέρα στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία.

To Department of Curriculum and Pedagogy (EDCP) προσφέρει και μεταπτυχιακές σπουδές στη Μουσική Εκπαίδευση Τα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών της UBC στη Μουσική Εκπαίδευση έχουν σχεδιαστεί για να καλύπτουν ποικίλες ανάγκες και ενδιαφέροντα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων του πολυάσχολου καθηγητή, του ερευνητή, του διαχειριστή, του υπεύθυνου του προγράμματος σπουδών και του μελλοντικού καθηγητή πανεπιστημίου. Οι ειδικότητες περιλαμβάνουν τη διδασκαλία, τη μουσική παιδαγωγική, τη μουσική της πρώιμης παιδικής ηλικίας, την ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών, τις πολιτισμικές σπουδές, τη μουσική και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τη μουσική και τις σχετικές τεχνολογίες και την εκπαίδευση των εκπαιδευτικών. Ειδικότερα το Τμήμα Επιμόρφωσης και Παιδαγωγικής του UBC (EDCP) προσφέρει προγράμματα Master of Education (MA) και Master of Arts (MA) με εξειδίκευση στη Μουσική Εκπαίδευση και ένα πρόγραμμα διδακτορικού στο πρόγραμμα σπουδών με σπουδές στην Μουσική Εκπαίδευση.
Σημείωση:

Πρόγραμμα 30-πιστωτικών master (MEd και MA) περιλαμβάνουν αυτά τα μαθήματα:
•EDUC, 500: Μέθοδοι έρευνας στην εκπαίδευση (3 μονάδες)
•EDCP, 562 - Εισαγωγή σε Θέματα και Θεωρίες για το Πρόγραμμα Σπουδών (3)
•EDCP 505 - Έρευνα στην Μουσική Εκπαίδευση (3)
•EDCP 526a - Θεωρία και Αρχές Μουσικής Εκπαίδευσης (Ιστορία και Φιλοσοφία) (3)
•EDCP 526b - Θεωρία και Αρχές Μουσικής Εκπαίδευσης (Ψυχολογία και Κοινωνιολογία) (3)
• Μαθήματα επιλογής (επιλέγονται από τον σύμβουλο από μαθήματα Μουσικής Εκπαίδευσης, Μουσικής και /ή άλλους τομείς.


• Τίτλος σπουδών : Μάστερ της Παιδείας (3 credits) ή Master of Arts (3-9 credits) –ανάλογα με το θέμα πουεπιλέγεται

Το διδακτορικό πρόγραμμα (PhD) είναι μεταβλητό σε μήκος, ανάλογα με το υπόβαθρο και τα ενδιαφέροντα και περιλαμβάνει περίοδο τουλάχιστον ενός έτους σπουδών στην κατοικία στο πανεπιστήμιο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διδακτορικά σεμινάρια, μαθήματα σε ερευνητικές μεθόδους, καθώς και μαθήματα στον συγκεκριμένο τομέα εξειδίκευσης. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την ολοκλήρωση μιας διατριβής για ένα θέμα.

2) https://music.utoronto.ca/areas-of-study.php?asID=2, University of Toronto, Faculty of Music, Department of Music Education

Το UΟFΤ Music από το 1946 έχει καίριο ρόλο στην εκπαίδευση εκπαιδευτικών μουσικής για τα σχολικά, κοινοτικά και πανεπιστημιακά προγράμματα σε όλο τον Καναδά και πέρα ​​από αυτήν, ενώ υπήρξε βασικός πόρος για την ανάπτυξη της έρευνας σχετικά με την εκπαιδευτική πρακτική και την επαγγελματική κατάρτιση.
Το πρόγραμμα Μουσικής Εκπαίδευσης είναι πλούσιο σε ποικίλες προσφορές, με πολύ ισχυρό πυρήνα των παιδαγωγικών οργάνων, χορωδίας και παγκόσμιας μουσικής. Προσφέρονται μαθήματα για τη διδασκαλία της μουσικής από τη γέννηση καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής, την αντιμετώπιση θεμάτων διαφορετικότητας, αλλαγών τεχνολογιών και κοινωνικής δικαιοσύνης σε παγκόσμια και διεπιστημονικά φόρουμ. Στο μεταπτυχιακό επίπεδο, οι σπουδαστές και οι καθηγητές της Μουσικής Εκπαίδευσης ασχολούνται με την έρευνα και την εφαρμοσμένη έρευνα σε πολιτισμικές σπουδές, σπουδές σε θέματα φύλου, φωνητική και οργανωτική παιδαγωγική, διεξαγωγή, αυτοσχεδιασμό, μουσική και υγεία, καθώς και συμμετοχή νέων ερευνητικών παραδειγμάτων και μεθοδολογιών.

3) http://music.indiana.edu/departments/academic/music-education/faculty.php, Indiana University Bloomington, Jacobs School of music, Department of Music Education

Το Τμήμα Μουσικής Εκπαίδευσης της IU, ένα από τα κορυφαία προγράμματα δεσμεύεται για την αριστεία στη διδασκαλία, τη μουσική και την υποτροφία τόσο στο προπτυχιακό όσο και στο μεταπτυχιακό επίπεδο. Οι σπουδαστές της Bachelor of Music Education μπορούν να επιλέξουν από τέσσερις διαφορετικούς τομείς έμφασης: χορωδιακό, γενικό, συγκρότημα ή ορχήστρα. Ανάλογα με το μέσο ή τη φωνή τους, οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν από ένα ευρύ φάσμα ευκαιριών απόδοσης που προσφέρει η Σχολή Μουσικής, η οποία περιλαμβάνει περισσότερες από 30 ορχήστρες, συγκροτήματα, χορωδιακά σύνολα και ειδικά σχήματα.

4) http://www.unmb.ro/eng/about-us/faculties-ensembles/faculty-of-composition-musicology-and-musical-pedagogy/, National University of Music Bucharest, Faculty of Composition, Musicology and Musical Pedagogy

Για τα τελευταία 150 χρόνια της ύπαρξης του θεσμού, η Σχολή Μουσικής Σύνθεσης, Μουσικολογίας και Μουσικής Παιδαγωγικής (FCMPm) αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό μέρος του Εθνικού Μουσικού Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου.
Η σχολή αποτελείται από τρία τμήματα:
• Το Τμήμα Μουσικής Σύνθεσης
• Το Τμήμα Μουσικολογίας και Μουσικών Παιδαγωγικών Επιστημών
• Το Τμήμα Συμμετοχής και Συμπληρωματικών Μέσων
BACHELOR’S DEGREE CYCLE
1. Οκτώ εξάμηνα
Μουσική σύνθεση (Classic ή Jazz / Pop Music)
Μουσικολογία
Διενέργεια (Χορωδία / Ορχήστρα)
2. Έξι εξάμηνα
Μουσική Παιδαγωγική
Θρησκευτική Μουσική
MASTER’S DEGREE CYCLE (τέσσερα εξάμηνα)
• Σύνθεση και γλώσσα
• Μουσικολογική Σύνθεση
• Διεξαγωγή Stylistics (Χορωδία / Διεύθυνση Ορχήστρας)
• Μουσική ποπ και Πολιτισμός
• Σύγχρονη Μουσική Εκπαίδευση / Θρησκευτικές Μουσικές Καλλιτέχνες

5) https://www.k-state.edu/musiceducation/undergraduate/Kansas State University, Music Education
Το κρατικό πανεπιστήμιο του Κάνσας είναι στην πρώτη γραμμή της μουσικής εκπαίδευσης, δημιουργώντας δασκάλους μουσικής που έχουν εμπιστοσύνη, δεξιότητες και φιλοσοφικό υπόβαθρο για να καθοδηγούν τους μαθητές να αισθαντικά αισθάνονται μουσική και να αναπτύσσουν εξαιρετικές δεξιότητες επιδόσεων. Τα ευέλικτα προγράμματα προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα μαθημάτων καθώς και επιλογές για την ολοκληρωμένη πιστοποίηση PreK-12. Οι τάξεις είναι μικρές, έτσι ώστε οι μαθητές να λαμβάνουν ατομική προσοχή από τη σχολή που ενδιαφέρονται ζωτικά για θέματα δημιουργικής και κριτικής σκέψης, φιλοσοφικά βασισμένη εκπαίδευση, μαθησιακή μάθηση, θέματα κοινωνικού περιβάλλοντος και μουσική τεχνολογία

6) https://www.mcgill.ca/music/people-research/areas/music-education, Mc Gill University, Περιοχή Μουσικής Εκπαίδευσης
Το πανεπιστημιακό πρόγραμμα Bachelor of Music / Bachelor of Education είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης εκπαιδευτικών μουσικής που επιτρέπει στους φοιτητές να ολοκληρώσουν και τους δύο βαθμούς ταυτόχρονα. Το πρόγραμμα παρέχει πρακτική εμπειρία και προετοιμάζει τους μαθητές να διδάσκουν σε όλα τα επίπεδα (στοιχειώδη και δευτεροβάθμια) και σε όλες τις περιοχές (μπάντα, χορωδία & γενική μουσική) της μουσικής εκπαίδευσης. Οι απόφοιτοι μας αναζητήθηκαν και εργάστηκαν σε σχολεία σε όλο τον κόσμο.

7) https://www.sota.edu.sg/careers/teaching-positions/teacher-music_theory_n_music_pedagogy. School of the Arts Singapore. Teacher (Music Theory And Music Pedagogy), Faculty of Music

  
        

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ-ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΗΜΕΡΙΔΑ

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ν. Φλώρινας ενημερώνει πως την Πέμπτη 7 & Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Electra Palace και ώρα 10 : 00 π.μ με 17 : 00 μ.μ θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ημερίδα από τις Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις Thanos Hotels στα πλαίσια της Ημέρας «Καριέρας» για εργασία στον Όμιλο Ξενοδοχειακών επιχειρήσεων Thanos Hotels. Ζητούνται Εργαζόμενοι σε όλες τις ειδικότητες που αφορούν τα Ξενοδοχεία

ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ Τ.Κ. ΣΚΛΗΘΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Ο Δήμος Αμυνταίου ενημερώνει του συμπολίτες μας ότι εντάχθηκε το έργο με τίτλο «ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ Τ.Κ. ΣΚΛΗΘΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ» ποσού χρηματοδότησης 1.606.330,64€ στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι. Το φυσικό αντικείμενο του έργου θα περιλαμβάνει την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης λυμάτων, συνολικού μήκους 5,2 περίπου χλμ, για την παραλαβή των λυμάτων από τον οικισμό Τ.Κ. Σκλήθρου, στο οποίο έχει κατασκευαστεί χωριστικό δίκτυο. Συνολικά προβλέπεται η τοποθέτηση 5.170 μέτρων νέου δικτύου καθώς και η εγκατάσταση 174 προκατασκευασμένων κυκλικών φρεατίων ελέγχου του δικτύου, διαμέτρου 1,20 μέτρων. Το νέο δίκτυο ακαθάρτων μαζί με το υφιστάμενο θα αποχετεύουν στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων. Επίσης το έργο περιλαμβάνει και εργασίες αρχαιολογίας.
Η ένταξη του έργου, είναι συνέχεια της ανταπόκρισης αλλά και των αποτελεσματικών ενεργειών της δημοτικής αρχής για την βελτίωση της καθημερινότητας των συνδημοτών μας σε όλες τις Τ.Κ. του Δήμου μας και την προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος.

ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟ ΑΝΤΙΓΟΝΟ ΣΤΗΝ Ε.Ο. ΦΛΩΡΙΝΑΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕΣΩ ΕΔΕΣΣΑΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

Συνεχίζει και ενισχύεται το μπλόκο των αγροτών στο κόμβο του Αντιγόνου στην Εθνική οδό Φλώρινας-Θεσσαλονίκης μέσω Έδεσσας, όπως ανέφερε σε συνέντευξη της στην ΕΡΤ Φλώρινας η πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Αμυνταίου Διαμάντω Κρητικού, μετά και την απόφαση της Πανελλαδικής Σύσκεψης για την κλιμάκωση και συνέχιση του αγώνα των παραγωγών. Επεσήμανε ακόμα πως απόφαση της συνέλευσης ήταν η συνάντηση με την κυβέρνηση να πραγματοποιηθεί σε ανώτερο κλιμάκιο και όχι μόνο με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Υπογράμμισε τέλος ότι τις επόμενες μέρες θα αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν στο κλείσιμο της Εθνικής Οδού στο κόμβο του Αντιγόνου.
Πηγή: www.ert.gr/news/florina

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ Τ.Κ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ

Ικανοποιημένοι δηλώνουν οι κάτοικοι της τοπικής Κοινότητας Αναργύρων για την ένταξη του ποσού των 42.400.000 ευρώ στο πρόγραμμα συντέλεσης της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης μετά 1,5 χρόνο από τον ξεριζωμό τους από τα σπίτια τους λόγω της κατολίσθησης του ορυχείου Αμυνταίου. Όπως επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της Τ.Κ. Αναργύρων Λεωνίδας Πινοπουλος είναι ένα πολύ θετικό βήμα για την αποζημίωση τους και την άμεση μετεγκατάσταση του οικισμού στη θέση Κουρί Πτολεμαΐδας που οι κάτοικοι έχουν επιλέξει.
Πηγή: www.ert.gr/news/florina

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Το κώδωνα του κινδύνου για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας μετά και τη συνένωση του με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας κρούουν καθηγητές και η ΝΟΔΕ Φλώρινας οι οποίοι ζητούν τη κινητοποίηση όλων προκειμένου να μη μειωθεί ο αριθμός των τμημάτων που είχαν προταθεί για την Φλώρινα. Η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Φλώρινα κ. Σοφία Τάχου σε δηλώσεις της για το θέμα ανέφερε ότι το πόρισμα της επιτροπής προέβλεπαι την δημιουργία 7 τμημάτων στην Φλώρινα ενώ τώρα θα μειωθούν στα 5. Από την πλευρά της η ΝΟΔΕ Φλώρινας σε ανακοίνωση της αναφερόμενη στο θέμα του Πανεπιστημίου καλεί τους φορείς να συστρατευτούν στην διεκδίκηση και των 7 τμημάτων συμπεριλαμβανομένου και του τμήματος Κινηματογράφου που είχε προταθεί από το τμήμα Εικαστικών Τεχνών έτσι ώστε να γίνει αυτόνομη Σχολή Εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών. Για το θέμα αυτό θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας παρουσία των βουλευτών των Νομών της Δυτικής Μακεδονίας.
Πηγή: www.ert.gr/news/florina

ΣΥΛΛΗΨΗ 45ΧΡΟΝΟΥ ΔΡΑΠΕΤΗ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 205

Συνελήφθη 45χρονος αλλοδαπός γιατί σε βάρους του εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για κλοπές κατ’επάγγελμα και κατ’εξακολούθηση ενώ είχε παραβιάσει άδεια που του είχε δοθεί από το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού. Ο 45χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν: Ένταλμα Σύλληψης του 22ου τακτικού Ανακριτή Πρωτοδικείου Αθηνών, για διακεκριμένες κλοπές, κατ΄επάγγελμα και κατ΄εξακολούθηση, Απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με ποινή φυλάκισης 5 ετών, για διακεκριμένες κλοπές, κατ’ επάγγελμα, κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια, και 5 αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με συνολική ποινή φυλάκισης 5 ετών και 2 μηνών, για κλοπές. Ο 45χρονος ήταν δραπέτης του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού, από τις 28 Μαρτίου του 2005 από όπου παραβίασε χορηγηθείσα τακτική άδεια και δεν επέστρεψε, ως όφειλε, στο ανωτέρω Κατάστημα, στο οποίο εξέτιε ποινή φυλάκισης 5 ετών, για διακεκριμένες κλοπές. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Φλώρινας.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, Κων/νο Γαβρόγλου, πραγματοποίησαν την Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου οι:
Βουλευτής Καστοριάς και Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ολυμπία Τελιγιορίδου,
Βουλευτής Γρεβενών, Χρήστος Μπγιάλας,
Βουλευτές Κοζάνης: Μίμης Δημητριάδης,Θέμης Μουμουλίδης, Γιάννης Θεοφύλακτος, Γιώργος Ντζιμάνης και
Βουλευτής Φλώρινας: Κώστας Σέλτσας.
Ο Υπουργός Παιδείας ενημέρωσε τους Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Δυτικής Μακεδονίας για τις πρόσφατες εξελίξεις και τη συζήτηση που έχει διεξαχθεί μετά την κατάθεση του πορίσματος της επιτροπής για τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας, καθώς και για τον σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Στη Φλώρινα θα βρίσκεται την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου ο Πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ κ. Τράκας Νικόλαος εν’ όψη της Γενικής Καταστατικής Συνέλευσης και κοπής βασιλόπιτας του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Φλώρινας και Αμυνταίου. Στο πλαίσιο της παρουσίασης του στην περιοχή θα πραγματοποιήσει ομιλία στις 7:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας στα μέλη και τους συνδικαλιστές του Συλλόγου στην οποία θα αναφερθεί στην Ειδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, στη διεκδίκηση αναδρομικής καταβολής και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, ένταξη του προσωπικού του προγράμματος Βοήθεια στο σπίτι στους ΟΤΑ, την μη κατάργηση Β.Α.Ε και περικοπής επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΗ ΤΚ ΞΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ

Τη τοπική κοινότητα Ξινού Νερού του Δήμου Αμυνταίου επισκέφθηκε ο βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης. Ο κ. Βουλευτής εκκλησιάστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της κοινότητας κ. Κουκουλά Χάρη , και κατοίκους της τοπικής κοινότητας .Ο κ. Αντωνιάδης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τους κατοίκους της τοπικής κοινότητας για την θερμή υποδοχή σε ένα από τα μεγαλύτερα χωριά του νομού και ενημέρωσε τους κατοίκους για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις καθώς και για τοπικά ζητήματα .

ΜΕΧΡΙ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ

Το Περιφερειακό Τμήμα Φλώρινας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού υπενθυμίζει ότι η διαδικασία εγγραφής μελών και υποβολής υποψηφιοτήτων για τις εκλογές που θα γίνουν στις 17 Φεβρουαρίου 2019 λήγει την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 12:00 μμ. Παρακαλούνται όλοι οι συμπολίτες μας που επιθυμούν να στηρίξουν την προσπάθεια ανανέωσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους μέχρι την προθεσμία αυτή, στα γραφεία του Τμήματός μας στον ημιώροφο του Διοικητηρίου από 9:00 πμ. έως 13:00 μμ. Διευκρίνιση: Η ανακοίνωση ΔΕΝ αφορά την εκπαίδευση νέων εθελοντών αλλά μόνο την εγγραφή μελών.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Με 16 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει αύριο Τρίτη 5 Φεβρουαρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 3:00μ.μ. στο Πέρασμα Φλώρινας. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:
1. «Έγκριση της υπ. αριθμ. 7/2019 απόφασης Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας σχετικά με την απευθείας ανάθεση τροφίμων»

ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Θ. ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΟΣΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

Την ευθύνη για την υλοποίηση όλων των διαδικασιών για την αναγκαστική απαλλοτρίωση του οικισμού των Αναργύρων του Δήμου Αμυνταίου της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, αναλαμβάνει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, μετά από συντονισμένες ενέργειες του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη, η χρηματοδότηση της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης του οικισμού από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με το ποσό των 42.400.000€ με το οποίο θα αποζημιωθούν οι δικαιούχοι.
Ο Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για τη θετική εξέλιξη του ζητήματος, που αποτελούσε ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, τονίζοντας ότι «Αλλάζουμε νόμους, στοιχηματίζουμε με το χρόνο, αναλαμβάνουμε ευθύνες, αποκαθιστούμε αδικίες του παρελθόντος και βήμα βήμα χτίζουμε το μέλλον της Περιφέρειάς μας».

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Κ.ΣΕΛΤΣΑΣ: ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 42.400.000 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

Μετά τις αναγκαίες νομοθετικές ενέργειες που υλοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, υπογράφηκε από τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Συντέλεσης Αναγκαστικής Απαλλοτρίωσης του οικισμού Αναργύρων συνολικού ύψους 42.400.000 ευρώ. Βήμα – βήμα ολοκληρώνεται η διαδικασία, γεγονός που σηματοδοτεί την έμπρακτη στήριξη της Κυβέρνησης στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων για την μετεγκατάσταση του οικισμού. Μετά την εξασφάλιση αυτού του μεγάλου ποσού, οι διαδικασίες θα προχωρήσουν άμεσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να αποκτήσουν οι κάτοικοι έναν νέο ασφαλή τόπο κατοικίας.