Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 14, 2024

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΥΨΕΛΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΔΙΚΗΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ

Εικόνα
Ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων για τις δράσεις Αντικατάσταση Κυψελών και Κινητών Βάσεων και Οικονομική ενίσχυση της Νομαδικής Μελισσοκομίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Π.Ε. Φλώρινας. Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται ηλεκτρονικά (με ευθύνη του αιτούντα) με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέσω του παρακάτω συνδέσμου: https://www.gov.gr/ipiresies/georgia-kai-ktenotrophia/ktenotrophia/psephiakes-uperesies-gia-melissokomous 30/05/2024 ή οι δυνητικοί δικαιούχοι που δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν την ψηφιακή υποβολή της Αίτησης συμμετοχής στις Δράσεις και την ανάρτηση των απαραίτητων δικαιολογητικών-παραστατικών, μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Μελισσοκομίας Δυτικής Μακεδονίας, ώρες 09:00-15:00 κα. Μαρίνου Ελισσάβετ, τηλέφωνο: 2461 0 21444, e-mail: kmdytmak@gmail.com. Για περισσότερες πληροφορίες, στη Δ.Α.Ο. Π.Ε. Φλώρινας, γραφείο 7 και στο τηλέφωνο 2385350542, κα. Σεχίδου Ναταλία.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΕΤΗ ΠΕΡΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΚΤΗΡΙΩΝ ΣΕ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΤΗΣ 9ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟΥ 2022

Εικόνα
Ερώτηση για τον αποκλεισμό πλήθους κτηρίων σε Φλώρινα και Καστοριά από τη χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν από το σεισμό της 9 ης Ιανουαρίου 2022 κατέθεσε η Βουλεύτρια Φλώρινας και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (Κ.Ο.) της Νέας Αριστεράς, Πέτη Πέρκα. Όπως αναφέρει η κα. Πέρκα "παρά τις προβλέψεις σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Υποδομών Μεταφορών, Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων, δεν εγκρίθηκε από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης Πολιτικής Προστασίας η χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής σε κτήρια που έχουν κατασκευαστεί από Ευτελή Υλικά, τα οποία σε παλαιότερους σεισμούς, αν και ήταν επισκευάσιμα, είχαν κριθεί ως «ασύμφορα επισκευής» και που οι ιδιοκτήτες τους επέλεξαν να μην τα κατεδαφίσουν και άρα να μην λάβουν τη Στεγαστική Συνδρομή, επειδή οι ζημιές που είχαν υποστεί ήταν ήσσονος σημασίας. Ερωτάνται οι αρμόδιοι Υπουργοί για τους λόγους που αποκλείεται η συγκεκριμένη κατηγορία κτηρίων από τη χορήγησ

ΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΠΑΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΔΥΠΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ" ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Ημερίδα με θέμα: “ ΕΠΑ.Σ Μαθητείας Δ.ΥΠ.Α το Παρόν και το Μέλλον της Τεχνικής Εκπαίδευσης”, διοργανώνει η ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ Φλώρινας την Τετάρτη 24 Απριλίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Σχολής ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ στις 17:00 το απόγευμα.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΛΙΕΙΑΣ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΙΜΝΟΦΡΑΓΜΑΤΑ

Εικόνα
Την απαγόρευση αλιείας στη Λίμνη της Καστοριάς, στα Λιμνοφράγματα και στον Αλιάκμονα ποταμό και τους παραποτάμους του, για την Προστασία της Αναπαραγωγής των Ιχθύων από το Σάββατο 20-04-24 έως και την Τρίτη 04-06-24, ανακοίνωσε το Τμήμα Ζωϊκής Παραγωγής, Αλιείας, Μελισσοκομίας & Σηροτροφίας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς . Σύμφωνα με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλου, απαγορεύεται η διενέργεια αλιείας με κάθε μέσο και εργαλείο, για την προστασία της αναπαραγωγής των ψαριών, από το Σάββατο 20-04-24, ώρα 12:00 το μεσημέρι, έως και την Τρίτη 04-06-24, ώρα 12:00 το μεσημέρι : στη λίμνη Ορεστιάδα, στα λιμνοφράγματα Βασιλειάδας, Γέρμα και Βράχου, αλλά και σε μήκος 500μ. ανάντη από την εκβολή τους, όλων των ρεμάτων που εκβάλουν στη λίμνη Ορεστιάδα.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΡΟΔΑΚΙΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΕΑΣ

Εικόνα
Επιστολή προς τον Γεν. Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων Δημήτριο Παπαγιαννίδη απέστειλε Εθνική επιτροπή επιτραπέζιων ροδακίνων και νεκταρινιών και η Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, μέλος της οποίας είναι και το Αμύνταιο Φλώρινας, με θέμα " Eco schemes (δράσεις 31.6Β & 31.6Γ), νέα πρόσκληση Κονφούζιο". Όπως αναφέρει στην επιστολή της "θέλουμε δια της παρούσας, να εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας για τυχόν οριζόντια μείωση στις πληρωμές των Eco Schemes και κυρίως στις δράσεις 31.6Β και 31.6Γ στις οποίες έχουν εκδοθεί παραστατικά από το προηγούμενο έτος τα οποία είναι ήδη πληρωμένα από τους παραγωγούς μας. Δηλώνουμε ότι θεωρούμε ανεπίτρεπτο να αποζημιωθούν χαμηλότερα του προβλεπόμενου ποσού οι συγκεκριμένες δράσεις, που βασίζονται σε ανελαστικές και πραγματοποιηθείσες δαπάνες οι οποίες και τεκμηριώνονται με τα απαιτούμενα παραστατικά – τιμολόγια.

ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 757 ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LEADER ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Το ποσό των 757.101,90€ για το τοπικό πρόγραμμα CLLD/LEADER της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας ενέκρινε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομάδας Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) ΑΝΦΛΩ - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ. Όπως αναφέρει "με την χορήγηση της υπερδέσμευσης θα μπορέσουν να ενταχθούν όλα τα θετικά αξιολογούμενα έργα στο πλαίσιο της 2ης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του CLLD/LEADER του ΠΑΑ 2014-2020 στο πλαίσιο υλοποίησης Υπομέτρου 19.2, του Μέτρου 19, Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων, (ΤΑΠΤοΚ) του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, για παρεμβάσεις Ιδιωτικού Χαρακτήρα.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ ΑΠΟ ΧΗΜΙΚΟΥΣ ΨΕΚΑΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Tην προσοχή των παραγωγών και δενδροκαλλιεργητών ως προς ως προς την προστασία των μελισσών από χημικούς ψεκασμούς εφιστά με ανακοίνωση της η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Π.Ε. Καστοριάς . Όπως αναφέρει "επισημαίνεται στους παραγωγούς ότι ο επαγγελματίας χρήστης γεωργικών φαρμάκων οφείλει να ενημερώνει εγγράφως τους μελισσοκόμους της περιοχής όπου ενδέχεται να μετακινηθεί το ψεκαστικό νέφος και οι μέλισσες των οποίων ενδέχεται να εκτεθούν σε αυτό, σαράντα οκτώ (48) ώρες πριν από τον επικείμενο ψεκασμό, έτσι ώστε οι μελισσοκόμοι να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των μελισσών".

49η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΟΥΝΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού ελληνικών και ξένων γουνοποιητικών επιχειρήσεων θα ανοίξει τις πύλες της 25-27 Απριλίου 2024 η 49η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς, προσφέροντας την ευκαιρία στους Εκθέτες να αναδείξουν τις νέες κολεξιόν τους για τον χειμώνα 2024-2025, σε ένα εκθεσιακό γεγονός που προσελκύει εκατοντάδες εμπορικούς επισκέπτες από τις σημαντικότερες αγορές γούνας παγκοσμίως. 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΩΝ ΧΙΛΙΩΝ ΤΥΦΛΩΝ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Παρουσίαση του βιβλίου «Το ποτάμι των χιλίων τυφλών» του συγγραφέα Πάνου Δημάκη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, στις 19:30 στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Φλώρινας, από τις εκδόσεις Διόπτρα και το βιβλιοπωλείο «Η γωνιά», υπό την αιγίδα της Εταιρίας Μελετών Ανθρωπιστικών Επιστημών Φλώρινας. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Όλγα Μούσιου Μυλωνά, Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, η Καππάτου Αναστασία. Υποδιευθύντρια του πειραματικού Δημοτικού Φλώρινας και ο Γιώργος Περιβολάρης, Δημοσιογράφος. Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΛΙΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΛΙΜΝΕΣ, ΤΑ ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΤΗΣ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Την απαγόρευση αλιείας στις Λίμνες της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας ανακοίνωσε η αρμόδια υπηρεσία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση "απαγορεύεται απόλυτα η αλιεία, με οποιοδήποτε μέσο και εργαλείο γιατην προστασία της αναπαραγωγής των ιχθύων, στη Μικρή και Μεγάλη Πρέσπα, κατά το χρονικό διάστημα από 17 η Απριλίου 2024 και ώρα 12. 00 πρωινή, έως και 3 η Ιουνίου 2024 και ώρα 12. 00 πρωινή, στη Βεγορίτιδα, κατά το χρονικό διάστημα από 17 η Απριλίου 2024 και ώρα 12. 00 πρωινή, έως και 3 η Ιουνίου 2024 και ώρα 12. 00 πρωινή, στη Ζάζαρη – Χειμαδίτιδα, κατά το χρονικό διάστημα από 17 η Απριλίου 2024 και ώρα 12. 00 πρωινή, έως και 3 η Ιουνίου 2024 και ώρα 12. 00 πρωινή και στη λίμνη Πετρών, κατά το χρονικό διάστημα από 17 η Απριλίου 2024 και ώρα 12. 00 πρωινή, έως και 3 η Ιουνίου 2024 και ώρα 12. 00 πρωινή".

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΜΠΙΖΙΜ ΚΙΟΥΤΑΧΕΙΑ" ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΡΑΓΑΒΡΙΗΛΙΔΟΥ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Το βιβλίο της Σοφίας (Φούλη) Καραγαβριηλίδου με τίτλο "Μπιζίμ Κιουτάχεια", θα παρουσιάσει στη Φλώρινα ο Σύλλογος Κιουταχειωτών - Μικρασιατών Φλώρινας "Ο Άγιος Μηνάς". Η  Βιβλιοπαρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου στις 11:00 το πρωί στο ξενοδοχείο Lingos.

ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΑΛΦ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΧΩΡΟΥ

Εικόνα
Με χρυσά, αργυρά και χάλκινα μετάλλια επέστρεψαν οι εννέα αθλητές της Σκοπευτικής Αθλητικής Λέσχης Φλώρινας που συμμετείχαν στον αγώνα Τοξοβολίας Ανοιχτού Χώρου, που συνδιοργάνωσε ο Γ.Α.Σ. ΑΡΧΕΛΑΟΣ Κατερίνης και η Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας στο ιδιόκτητο γήπεδο τοξοβολίας στην Ν. Χράνη Πιερίας.

ΟΙ ΚΙΝΗΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΠΑ 10 ΕΩΣ 12 ΜΑΙΟΥ

Εικόνα
Κινητές Ιατρικές Μονάδες θα βρίσκονται στις Πρέσπες από τις 10 μέχρι τις 12 Μαΐου 2024, στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Οι ιατρικές υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν σε όλους τους πολίτες, στις ειδικότητες: καρδιολόγος, ορθοπαιδικός, γυναικολόγος, ακτινολόγος, οφθαλμίατρος, γενικός χειρουργός, ΩΡΛ, νευρολόγος, ουρολόγος -παθολόγος διαβητολόγος, οδοντίατρος, διαιτολόγος, ψυχολόγος- παιδοψυχολόγος. Η καταχώρηση των ραντεβού γίνεται MONO ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ, μέσω της ιστοσελίδας https :// mykim . gr ή μέσω της εφαρμογής MyKIM (διαθέσιμη σε Playstore & Appstore).

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Απάντηση στην ερώτηση του Προέδρου και Βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου σχετικά με τα αιτήματα των αγροτών της Καστοριάς έδωσε ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Παναγιώτης Τσακόγλου.  Στην απάντηση του ο Υφυπουργός αναφέρει  "σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατατέθηκε στη Βουλή από τον κ. Κυριάκο Βελόπουλο και όσον αφορά το αίτημα αναμόρφωσης του e-ΕΦΚΑ για την κάλυψη ασθενειών -ατυχημάτων των αγροτών, σας γνωρίζουμε ότι με το άρθρο 55 του ν.4387/2016 ορίζεται ότι στην ασφάλιση του e-Ε.Φ.Κ.Α. υπάγονται υποχρεωτικά από 1-1-2017 οι ασφαλισμένοι των εντασσόμενων φορέων, τομέων κλάδων και λογαριασμών, οι οποίοι καθίστανται εφεξής ασφαλισμένοι του εν λόγω Φορέα. Για την υπαγωγή στην ασφάλιση εξακολουθούν να ισχύουν οι διατάξεις της νομοθεσίας των εντασσόμενων φορέων, τομέων κλάδων και λογαριασμών όπως ίσχυαν, εκτός όσων ειδικά ορίζει με τις διατάξεις ο εν λόγω νόμος. Εξάλλου, με τις διατάξεις του άρθρου 32 του ίδιου νόμου, όπως αντικαταστάθηκε με το