Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 17, 2019

ΕΚΔΗΛΩΣΗ "ΑΓΩΝΑΣ ΥΓΕΙΑΣ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΑΧΛΑΔΑΣ, ΒΕΥΗΣ,ΙΤΕΑΣ, ΛΟΦΩΝ, ΜΕΛΙΤΗΣ, ΝΕΟΧΩΡΑΚΙΟΥ, ΠΑΛΑΙΣΤΡΑΣ, ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ, ΣΙΤΑΡΙΑΣ, ΣΚΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΥ

Εικόνα
Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι: Αχλάδας, Βεύης, Ιτέας, Λόφοι, Μελίτης, Νεοχωρακίου, Παλαίστρας, Παπαγιάννης, Σιταριάς, Σκοπού, Τριποτάμου, καθώς και σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των κοινοτήτων του πρώην Δήμου Μελίτης, συναποφασίσαμε την διοργάνωση από κοινού εκδηλώσεων, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα υγείας, την Κυριακή 07 Απριλίου 2019, με την επωνυμία , «Αγώνας Υγείας».Σκοπός των εκδηλώσεων είναι να ευαισθητοποιήσουμε τους συνδημότες μας στον τομέα της υγείας και στόχο, < Καλύτερη υγεία, Καλύτερη ζωή για όλους>.

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019 και ώρα 8 π.μ., η υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων κατασκηνωτικών επιχειρήσεων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2019, το οποίο θα υλοποιηθεί από την 15η Ιουνίου 2019 έως την: α) 3η Σεπτεμβρίου 2019 για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και β) 10η Σεπτεμβρίου 2019 για τα παιδιά με αναπηρία.Η υποβολή αιτήσεων γίνεται από πιστοποιημένους χρήστες, αποκλειστικά μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Διαδικτυακής Πύλης του ΟΑΕΔ ( www.oaed.gr ).

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ

Εικόνα
Ανακοινώνεται ότι από την Τετάρτη 20-3-2019 έως και την Τρίτη 2-4-2019, ώρα 15:00, θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά αιτήσεις συμμετοχής στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας εξεταστικής περιόδου Μαΐου 2019.Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 για τα επίπεδα: α) Επίπεδο Α (Α1 «στοιχειώδης γνώση», Α2 «βασική γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test) στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική και Ισπανική β) Επίπεδο Β (Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test) στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική και Ισπανική. γ) Επίπεδο Γ (Γ1 «πολύ καλή γνώση», Γ2 «άριστη γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test) στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική και Ισπανική.

ΔΥΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΓΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ 63 ΚΙΛΩΝ ΚΑΝΝΑΒΗΣ

Εικόνα
Για κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί  ηλικίας 45 και 22 ετών, σε περιοχή της Κοζάνης, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς. 

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΟΥ "ΕΠΙΣΚΕΥΗ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ(VIDEO)

Εικόνα
Η σύμβαση του έργου «Επισκευή, συντήρηση, ανακαίνιση σχολικών μονάδων Δήμου Φλώρινας έτους 2017» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019, από τον Δήμαρχο Φλώρινας, κ. Ιωάννη Βοσκόπουλο και την ανάδοχο του έργου, κ. Σαμαρά Ξένια του Ιωάννη. Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 510.149,81€, για το οποίο η ανάδοχος εταιρεία προσέφερε έκπτωση 51,25%.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ Γ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Α. ΚΑΡΑΜΗΤΣΟ

Εικόνα
Με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Επισκευαστών Αυτοκινητιστών Ν.Φλώρινας και Α΄ Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Φλώρινας κ.Καραμήτσο Αναστάσιο , συναντήθηκε ο βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας κ.Γιάννης Αντωνιάδης .Ο κ. Καραμήτσος ενημέρωσε για τα επιμέρους ζητήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες – μέλη του συλλόγου. Συγκεκριμένα τόνισε ότι το τέλος επιτηδεύματος και η προκαταβολή του φόρου για την επόμενη οικονομική περίοδο , είναι δύο σοβαρά ζητήματα που έχουν επιβαρύνει σημαντικά το εισόδημα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του νομού.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ -ΣΤΟΧΟΙ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Εικόνα
Τους στόχους και το πρόγραμμα του συνδυασμού Φλώρινα Τόπος Ζωής παρουσίασε χθες ο υποψήφιος Δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης. Όπως είπε ο κ. Γιαννάκης στόχος του συνδυασμού είναι να ξεκινήσουν  να εφαρμόζουν ένα νέο μοντέλο διοίκησης στον δήμο, το οποίο στηρίζεται σε δημοκρατικές αρχές, αξίες και διαφάνεια. Υπογράμμισε δε ότι «για να υλοποιήσουμε, «τα θέλω μας» χρειάζεται αγώνας.Αγώνας για ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης.Αγώνας για να αποτινάξουμε την μιζέρια.Αγώνας για να εκφράσουμε τους κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά αποκλεισμένους.Αγώνας για να συνθέσουμε ιδέες και ανησυχίες σε ένα κοινό όραμα και κοινές αξίες.Αγώνας για να γίνει ο Δήμος μας ένας ευρωπαϊκός Δήμος». Πηγή:www.ert.gr/news/florina

ΓΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ -ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 2 ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Για διακίνηση - κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, κατά περίπτωση συνελήφθησαν 2 Έλληνες ηλικίας 23 και 26 ετών χθες το βράδυ στην Φλώρινα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας .

ΔΙΑΛΕΞΗ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΣΤΗΝ ΠΛΑΖ"

Εικόνα
Στο πλαίσιο του Κύκλου Διαλέξεων του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη της Εύας Γιαννακοπούλου, με θέμα «στην Πλαζ», την Τετάρτη 20.3.2019, στις 14:00΄, στην αίθουσα Μεγαλέξαντρος, της Σχολής Καλών Τεχνών, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Η διάλεξη είναι ανοιχτή στο κοινό. Η παρουσίαση «στην Πλαζ» επικεντρώνεται σε ζητήματα επιτέλεσης στον δημόσιο χώρο και επιτελεστικότητας του φύλου, προσεγγίζοντας την έννοια του ορίου ως μια ρευστή συνθήκη υπό κατασκευή.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ "ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΧΟΡΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ" ΑΠΟ ΤΟΝ Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

Εικόνα
Η πόλη εορτάζει τον Ευαγγελισμό της Υπεραγίας Θεοτόκου και την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας της ελληνικής επανάστασης του 1821. Ο Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος Φλώρινας «Ο Αριστοτέλης» διοργανώνει την Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019 στις 7,30 το απόγευμα επετειακή εκδήλωση με «Τραγούδια και Χορούς Ελευθερίας». Στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος το Τμήμα Προχορωδίας της Παιδικής Χορωδίας «Δημήτρης Λιώτησης» του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης», το Παιδικό Φωνητικό Σύνολο «Αλεξάνδρα Λιώτση» και τα Παιδικά Τμήματα Χορού του Τμήματος Εθνογραφίας και Χορού του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΙΤΑΡΙΑΣ

Εικόνα
Με τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σιταριάς, κ. Γεώργιο Τουριάνη, τον Αντιπρόεδρο, κ. Θεόδωρο Μιχαήλ και τον Γραμματέα, κ. Σταύρο Τάντση, συναντήθηκε τη Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019 ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Ιωάννης Βοσκόπουλος στο γραφείο του στο Δημαρχείο. Παρών στη συνάντηση, επίσης, ήταν και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας, κ. Χρήστος Μπαρδάκας.

ΒΡΑΔΙΑ ΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών Αμυνταίου, σας προσκαλεί στη βραδιά ποίησης που θα λάβει χώρα στο Bar / Restaurant ΔΕΚΑ του ξενοδοχείου ΚΛΕΙΩ, στο Αμύνταιο, την Πέμπτη 21 Μαρτίου και ώρα 20:00 μ.μ. με θέμα τα "πρόσωπα". Συμμετέχουν: Ωδείο Π.Ε. Φλώρινας, παράρτημα Αμυνταίου, μουσικό σχολείο Αμυνταίου, λέσχη ανάγνωσης μαθητών γενικού λυκείου Αμυνταίου. Κεντρικός ομιλητής: Δελλιόπουλος Γιώργος Παρουσιαστής: Νικήτας Κακαβάς Μετιμή, το Δ.Σ.

ΛΗΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Β' ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ Β. ΕΛΛΑΔΟΣ

Εικόνα
Ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο 17-18/3/2019 το Πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Αντρών Β. Ελλάδας. Η ομάδα μας δεν αγωνίστηκε καθώς οι αντίπαλες ομάδες της Έδεσσας και της Καστοριάς έχουν αποσυρθεί από το Πρωτάθλημα. Στην τελική βαθμολογία οι ΣΑΡΙΣΕΣ κατέλαβαν την 5η θέση έχοντας καταγράψει 5 νίκες και 9 ήττες. Για την αντρική ομάδα μας η φετινή χρονιά υπήρξε μία μεταβατική περίοδος κατά την οποία τον πρωταγωνιστικό ρόλο τον ανέλαβαν σταδιακά μικρά παιδιά από τις ακαδημίες. Αυτός ήταν εξάλλου και ο στόχος του συλλόγου για την φετινή περίοδο.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ

Εικόνα
Ο υποψήφιος Δήμαρχος για τον Δήμο Φλώρινας, Βασίλης Γιαννάκης, σας προσκαλεί στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 στις 7.30 μ.μ στην αίθουσα του ξενοδοχείου «ΛΥΓΚΟΣ», για την παρουσίαση των αρχών και των προγραμματικών θέσεων του συνδυασμού του «ΦΛΩΡΙΝΑ, ΤΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ».

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ

Εικόνα
Την Κυριακή 17 Μαρτίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας στα Κοίλα της Κοζάνης παρευρέθη η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά στα πλαίσια μιας σειράς επισκέψεων σε Άρτα Πρέβεζα και Γρεβενά. Πλήθος κόσμου από όλη την Περιφέρεια αλλά και σύντροφοι από τον νομό μας βρέθηκαν εκεί σε μια πραγματικά μεγάλη συγκέντρωση με παλμό και ενθουσιασμό κάνοντας πλέον φανερό ότι η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη θα διαδραματίσει πάλι καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις που αφορούν το μέλλον του τόπου. Έδωσαν δυναμικό παρόν η πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής με τα μέλη της Π.Ε. Φλώρινας υποψήφιοι περιφερικοί και δημοτικοί σύμβουλοι του νομού, υποψήφιοι βουλευτές του κινήματος καθώς και πολλοί συμπολίτες μας κάνοντας αισθητή την παρουσία τους και δίνοντας με αυτό τον τρόπο το στίγμα της αλλαγής από εδώ που είναι η αρχή και όχι το τέλος της Ελλάδας. ( Μελίνα).

Ε.Κ.Φ. ΠΡΟΣΛΗΨΗ 76 ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 3Κ/2019

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 3Κ/2019 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εβδομήντα έξι (76) θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) (Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης), την Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Κράτους (Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων), την Ιερά Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας (Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων), τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (Υπουργείο Υγείας), το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Επιμελητήριο Λακωνίας (Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης) και την Ελληνική Στατιστική Αρχή.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΡΕΣΠΩΝ

Εικόνα
Υπογράφτηκε από τον υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξανδρο Χαρίτση η απόφαση ένταξης του έργου της τεχνολογικής αναβάθμισης των δικτύων ύδρευσης του συνόλου των οικισμών του Δήμου Πρεσπών συνολικού προϋπολογισμού 1.469.850€ (ΑΔΑ: 6Υ8Φ465ΧΘ7-Α9Ο). Το έργο περιλαμβάνει εγκατάσταση στις βασικές υποδομές δικτύου (δεξαμενές, γεωτρήσεις και ενδιάμεσα αντλητικά συγκροτήματα) εξοπλισμού μέτρησης βασικών ποσοτικών και ποιοτικών παραμέτρων, τηλεχειρισμού των υποδομών καθώς και διασφάλισης της ποιότητας του πόσιμου νερού.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με 23 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει αύριο Τετάρτη 20 Μαρτίου το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 16:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης), με θέματα: 1: Άνοιγμα Τραπεζικού Λογαριασμού για την Υλοποίηση του Έργου “Preventing Animal-Vehicle Collisions – Demonstration of Best Practices targeting priority species in SE Europe” με Σύντομη Ονομασία LIFE SAFE-CROSSING και Κωδικό LIFE17 NAT/IT/000464 Εισηγητής : ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Θεόδωρος Καρυπίδης

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΠΟΙΗΤΕΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, που έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου, το Π.Μ.Σ. Δημιουργική Γραφή του Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Ένωση Φιλολόγων Φλώρινας, διοργανώνει την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 και ώρα 20:00 στο Αμφιθέατρο της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας εκδήλωση αφιερωμένη σε σύγχρονους ποιητές της Φλώρινας. Θα ήταν τιμή και χαρά μας να παρευρεθείτε στην εκδήλωση και, εφόσον το επιθυμείτε, να συμμετέχετε με τις ποιητικές σας δημιουργίες.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟ 5ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Εικόνα
Για 4η συνεχή χρονιά ο Όμιλος Ρομποτικής του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας «Πολυμήχανοι Κατασκευαστές» εκπροσώπησε την πόλη μας και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στον τελικό του 5ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ρομποτικής της WRO Hellas που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.  Φέτος από τον όμιλο μας συμμετείχαν δυο ομάδες, που παρουσίασαν σε κοινό και κριτές τις προτάσεις τους πάνω στο θέμα του διαγωνισμού που ήταν «Αρχιπέλαγος Αιγαίο: Η τεχνολογία βοηθά να αναπτυχθούν τα νησιά».

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Εικόνα
Υποψήφιος Περιφερειάρχης: Θανάσης Χαστάς. – 33 χρονών. Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Διετέλεσε μέλος (2010-2016) του Γραφείου του Κ.Σ. της ΚΝΕ. - Απόφοιτος του Τμήματος Αγρονόμων Τοπογράφων μηχανικών του ΑΠΘ. Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι από την Π.Ε. Φλώρινας: Αλεξίου Βαγγέλης. – Δασεργάτης. Μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Δασεργατών. Βογιατζής Μανώλης. – Συνταξιούχος εργατοτεχνίτης στη ΔΕΗ. Πρώην Περιφερειακός Σύμβουλος. Γυφτοπούλου Καίτη. – Συνταξιούχος ΙΚΑ. Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων ΑμΕΑ Φλώρινας. Δούμκος Βασίλης. – Επαγγελματοβιοτέχνης. Κανελοπούλου Μάλαμα. – Συνταξιούχος. Καραντζίδης Βασίλης. – Δικηγόρος. Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας. Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Μακεδονίας με τη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ». Ναλπαντίδης Κωστής. – Αγρότης. Γεωπόνος. Σιώμος Αντώνης. – Επαγγελματοβιοτέχνης.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΔΡΥΜΟ ΠΡΕΣΠΩΝ

Εικόνα
Οι εκτεταμένες πυρκαγιές που ξέσπασαν το τελευταίο διάστημα στο Εθνικό Πάρκο Πρεσπών, που και ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, κυρίως λόγω της σημαντικής ποσότητας συσσωρευμένης βιομάζας από την προηγούμενη χρονιά, ήταν η αφορμή να προσκληθούν από τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών σε σύσκεψη οι αρμόδιες υπηρεσίες, φορείς και σύλλογοι, την Παρασκευή 15 Μαρτίου στο παλιό Δημαρχείο στο Λαιμό Πρεσπών.Στη συνάντηση συμμετείχαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Φλώρινας, το Αστυνομικό Τμήμα Πρεσπών, ο Δήμος Πρεσπών, η Δ/νση Δασών Φλώρινας, η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων του δήμου Πρεσπών, ο ΤΟΕΒ και αγροτικοί, κτηνοτροφικοί και δασικοί σύλλογοι ή συνεταιρισμοί που δραστηριοποιούνται στο δήμο Πρεσπών.