Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 19, 2017

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΧΩΡΙΣΤΗΚΑΝ Η ΜΑΧΗ ΞΕΚΙΝΑ

Εικόνα
Την ώρα που οι πάσης φύσεως «καλοθελητές», συμμετέχουν με μεγάλη χαρά στο έργο «να βγάλουμε μόνοι μας τα μάτια μας», η κυβέρνηση δια του υπουργού της κ. Σταθάκη, εμφανίζεται να βρίσκεται ¨δέσμια¨ των θεσμών στις Βρυξέλλες και ότι ούτε λίγο ούτε πολύ, ο κ. Υπουργός θα είναι και πάλι σε θέση να πατήσει τα πάτρια εδάφη, μόνο όταν θα έχει υποχωρήσει στο στενό μαρκάρισμα της πώλησης μονάδων, της πώλησης των φιλέτων της επιχείρησης, της πώλησης του δυναμικότερου αναπτυξιακού μοχλού της χώρας.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΝΟΔΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Προσκαλούνται τα μέλη της Νομαρχιακής Συνέλευσης της περιοχής του Αμυνταίου, στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017 και ώρα 18:00, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Αμυνταίου.

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΛΠΙΔΑ: ΖΗΤΑΜΕ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ Π.Σ.

Εικόνα
Φτάσαμε, δυστυχώς, στο σημείο που κανένας άνθρωπος που αγαπά τον τόπο και ενδιαφέρεται πραγματικά για τους ανθρώπους του δεν θα ευχόταν.Η ΔΕΗ, ένας από τους βασικούς μοχλούς ανάπτυξης της περιοχής μας εδώ και δεκαετίες, πωλείται. Οι όροι και οι προϋποθέσεις που έγιναν ήδη γνωστές οδηγούν στο συμπέρασμα πως δεν θα πρόκειται απλώς για ξεπούλημα, αλλά για ένα έγκλημα εναντίον της χώρας και του τόπου μας.Απέναντι σ' αυτές τις δυσμενείς εξελίξεις αντί ως τοπική κοινωνία να διαμορφώσουμε ένα ενιαίο και συμπαγές μέτωπο, παρακολουθούμε απλώς τις εξελίξεις.

ΜΕΤΑ ΔΕΗ: ΣΥΣΣΩΜΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

Εικόνα
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι. Τα σενάρια που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο και φέρουν τους δανειστές να πιέζουν την κυβέρνηση ώστε να συμφωνήσει στην πώληση λιγνιτικών μονάδων και υδροηλεκτρικών σταθμών, δημιουργούν προβληματισμό στους εργαζόμενους και στην κοινωνία ενώ παράλληλα προετοιμάζουν το έδαφος για αντίδραση και αντίσταση, ώστε αυτά τα σενάρια –στην περίπτωση που έρθουν προς υλοποίηση- να ακυρωθούν.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΓΑΒΡΟΥΓΛΟΥ(ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Ο Δήμαρχος Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος, παρευρέθηκε στη συνέντευξη τύπου του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κώστα Γαβρόγλου, τη Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Ν.Δ. ΓΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΛΙΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

Εικόνα
Ο βουλευτής Φλώρινας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Αντωνιάδης συνυπέγραψε και κατέθεσε στις 23/3/2017 την παρακάτω ερώτηση μαζί με 34 συναδέλφους του βουλευτές από τη ΝΔ. ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ΘΕΜΑ: Πορεία υλοποίησης του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας (ΕΠΑλΘ) 2014-2020.

ΣΤΗ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΒΑΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Στην τελική φάση για την υποβολή και έγκριση του βρίσκεται τοΣχέδιο ΒΑΑ της πόλης και οι επί μέρους δράσειςτου. Το Σχέδιο αφορά σε έργα που έχουν να κάνουν με την επιχειρηματικότητα, με την απασχόληση, με τον πολιτισμό, με το αστικό περιβάλλον κλπ. Δράσεις που αφορούν στη φυσική ανάπλαση του αστικού περιβάλλοντος συνδυάζονται με δράσεις που προωθούν:1) την εκπαίδευση,2) την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και την τοπική οικονομική ανάπτυξη,3) την κοινωνική ένταξη και4) την προστασία του περιβάλλοντος.

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΠΙΡΟΥ ΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Εικόνα
Σχετικά με την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου στην Π.Ε. Φλώρινας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος δήλωσε αναλυτικά τα εξής: "Η παρουσία του Υπουργού Παιδείας στη Φλώρινα ήταν πολύ σημαντική για την Π.Ε. Φλώρινας και γενικότερα για τη Δ. Μακεδονία. Τα συμπεράσματά του μετά την επίσκεψη ήταν ιδιαίτερα θετικά. Το επίπεδο παρεχόμενης εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες στην Π.Ε. Φλώρινας εξέπληξε τον Υπουργό καθώς όλα τα σχολεία που επισκεφτήκαμε, τόσο στο Αμύνταιο όσο και στη Φλώρινα, έδειξαν ότι έχουν πολύ μεγάλες δυνατότητες, ειδικά στο πεδίο των νέων τεχνολογιών. Η εξαγγελία του Υπουργού για τα Περιφερειακά Ακαδημαϊκά Συμβούλια αποτελεί μια καινοτόμα διαδικασία η οποία πιστεύω πως θα ωφελήσει.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΕΗ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: ΕΚΠΛΗΞΗ ΚΑΙ ΑΠΟΡΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΖΑΝΗΣ ΠΕΡΙ ΜΗ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ

Εικόνα
Έκπληξη και απορία προκαλεί ανακοίνωση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Νομού Κοζάνης Θέμη Μουμουλίδη που «γνωμοδοτεί» περί μη διάθεσης αλληλεγγύης εκπροσώπων συνδικαλιστών της ΔΕΗ που ανήκουν στη ΔΑΚΕ.Πρόκειται δυστυχώς για μία ανακοίνωση που προφανώς εξυπηρετεί μεθόδευση για άλλους σκοπούς από αυτούς που επικαλείται. Επιλεκτικά, απαξιωτικά και άκρως επιθετικά, ο Βουλευτής ομιλεί γενικά για συνδικαλιστές που ανήκουν στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας «αφαιρώντας» τους κάθε χαρακτηριστικό αλληλεγγύης ή κοινωνικής ευαισθησίας που μπορεί να τους διακρίνει.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Υπό την προεδρία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. ΠέτρουΣερίδηκαι παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας, Γιάννη Βοσκόπουλου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21Μαρτίου 2017, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας με δεκατρία θέματα στην ημερήσια διάταξη και ένα εκτός αυτής.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το ΔΣ του Συλλόγου Θεσσαλών και φίλων της Θεσσαλίας Νομού Φλώρινας ευχαριστεί θερμά την ALPHA BANK - Υποκατάστημα Φλώρινας για τη δωρεάν παραχώρηση επίπλων γραφείου στο Σύλλογο. Το Δ.Σ.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Σχετικά με την παρουσία του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου. Μετά την επίσκεψη αναψυχής του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου, η οποία δεν πρόσφερε τίποτα στον τόπο, απεναντίας πρόσβαλε και μείωσε τους φορείς του τόπου και τους εκπροσώπους των αγροτών με τους οποίους αρνήθηκε να συναντηθεί, ζήσαμε μια ανάλογη επίσκεψη αναψυχής από τον κ. Γαβρόγλου, Υπουργό Παιδείας. Ήρθε και έφυγε αφήνοντας ένα μεγάλο κενό, απορίες στους Φλωρινιώτες και ένα θολό τοπίο στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η παιδεία στην περιοχή μας. 1. Δεν είπε τίποτα για την αύξηση των κονδυλίων για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης στα σχολεία, τα οποία παίρνουν τα ίδια χρήματα με εκείνα των Αθηνών και της Κρήτης. 2. Δεν είπε τίποτα για την επιστροφή του τμήματος Βαλκανικών Σπουδών και την ίδρυση νέου τμήματος π.χ. “Κινηματογραφίας” για να πλαισιώσει το τμήμα Καλών Τεχνών και να γίνει η σχολή. Έκανε κάτι χειρότερο. Τα παρέπεμψε στις καλένδες μεταθέτοντας το σχεδιασμό ανάπτυξης του Πανε

Α.Σ.Ε.Α. «ΣΑΡΙΣΕΣ» ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΑ ΜΠΑΡΑΖ ΓΙΑ Α2 ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ

Εικόνα
Ολοκληρώθηκε το Πρωτάθλημα Αντρών της Β΄ Εθνικής Β. Ελλάδος με τις ΣΑΡΙΣΕΣ να τερματίζουν στην προνομιούχα 2η θέση που οδηγεί στα μπαράζ ανόδου για την Α2 Εθνική Κατηγορία.Το Σάββατο 18/3/2017 στη Θεσσαλονίκη έγιναν οι 3 τελευταίες αγωνιστικές του πολύ ανταγωνιστικού πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής Β. Ελλάδας. Οι ΣΑΡΙΣΕΣ επικράτησαν της Καβάλας 4-2, του Φάρου Αλεξ/πολης 4-1 και του Απόλλωνα Βόλου 4-0 α.α.

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΚΑΤΟΧΗΣ ΣΤΗ Τ.Κ. ΑΕΤΟΥ

Εικόνα
Μνημόσυνο στη μνήμη των εκτελεσθέντων από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή 26 Μαρτίου στη Τ.Κ. Αετού. Η εκδήλωση γίνει στο πλαίσιο της 73ης Επετείου της Εκτέλεσης κατοίκων του Δήμου Αμυνταίου από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα γίνει και η προβολή της ταινίας «Κρίνα στο Χιόνι» Παραγωγής Δήμου Αμυνταίου, σε σκηνοθεσία Χρήστου Σκούρα στο Πρώην Δημοτικό Κατάστημα Αετού. 

ΣΥΛΛΗΨΗ 31ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗ- ΕΚΚΡΕΜΟΥΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗ

Εικόνα
31χρονος υπήκοος Αλβανίας συνελήφθη στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των Γερμανικών Αρχών, για παράνομη διακίνηση ναρκωτικών φαρμάκων και ψυχοτροπικών ουσιών, πράξεις που έλαβαν χώρα από τον Ιούνιο του 2014 έως τον Αύγουστο του 2015. Η σύλληψη του έγινε  σήμερα τις πρωινές ώρες στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, .Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Δυτικής Μακεδονίας.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΕΟΤΗΤΑΣ "ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ" ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Ἀπό τό Κέντρο Νεότητας «ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ» τῆς Μητρόπολής μας ἀνακοινώνεται ὅτι τήν Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017 στίς 6:30μμ θά πραγματοποιηθεῖ Γιορτή γιά τήν Ἐθνική μας παλιγγενεσία στήν αἴθουσα πολλαπλῶν χρήσεων τοῦ Δήμου Φλώρινας.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ "ΚΟΝΓΚ: Η ΝΗΣΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΝΙΟΥ " ΑΠΟ ΤΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με τη ταινία ΚΟΝΓΚ: Η ΝΗΣΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΝΙΟΥ (KONG: SKULL ISLAND) συνεχίζονται οι προβολές ταινιών από τη κινηματογραφική Λέσχη της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας. ΚΥΡΙΑΚΗ 26/3: 17.30 & 20.30 ΔΕΥΤΕΡΑ: 27/3: 19.00 & 22.00 ΤΡΙΤΗ 28/3: 21.00 ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 6 ευρώ ΕΙΔΙΚH ΠΡΟΣΦΟΡA: ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 19.00 ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΟ - ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ! Σκηνοθεσία: Τζόρνταν Βογτ-Ρόμπερτς Πρωταγωνιστούν: Τομ Χίντλστον, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Μπρι Λάρσον, Τζον Γκούντμαν, Τζον. Σ. Ράιλι, Τόμπι Κεμπέλ Κατηγορία: Περιπέτεια Φαντασίας Διάρκεια: 118' H ταινία «Κονγκ: Η Νήσος του Κρανίου» θα μας διηγηθεί από την αρχή την καταγωγή του μυθικού Κονγκ σε μια συναρπαστική περιπέτεια δράσης, σε σκηνοθεσία του Τζόρνταν Βογτ-Ρόμπερτς. Στην ταινία, μια ετερογενής ομάδα εξερευνητών συγκεντρώνεται για να εξερευνήσει τα βάθη ενός αχαρτογράφητου νησιού στον Ειρηνικό Ωκεανό –όμορφο και την ίδια στιγμή επικίνδυνο- χωρίς να γνωρίζουν ότι διασχίζουν το βασίλειο του μυθικού Κονγκ.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Στη Φλώρινα βρέθηκε ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστας Γαβρόγλου τη Δευτέρα 20 Μαρτίου στα πλαίσια περιοδείας σε σχολικές και πανεπιστημιακές μονάδες της περιοχής. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Γαβρόγλου επισκέφτηκε το δημοτικό σχολείο Ξινού Νερού, το γυμνάσιο και τη βιβλιοθήκη Αμυνταίου, το 5ο δημοτικό σχολείο, το 5ο νηπιαγωγείο και το ειδικό σχολείο Φλώρινας, το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας και το τμήμα του ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας στη Φλώρινα ενώ ακολούθησε συνέντευξη τύπου στην αίθουσα συσκέψεων της Π.Ε. Φλώρινας, παρουσία φορέων της περιοχής.Τον υπουργό συνόδευσαν από πλευράς περιφέρειας ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας κ. Θόδωρος Καρυπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος και ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών Δ. Μακεδονίας κ. Κων/νος Γέρου.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟ

Εικόνα
Η Τράπεζα Αίματος του ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ¨ διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία.Συγκεκριμένα την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017 από 8:30 το πρωί μέχρι 13:00 το μεσημέρι, θα γίνει αιμοληψία στο Ορ. Αμυνταίου σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Φλώρινας. Η παρουσία όσο το δυνατόν περισσότερων είναι απαραίτητη σ΄αυτή την κορυφαία πράξη ανθρωπιάς.Σημείωση: Όσοι συμμετέχουν είναι απαραίτητο να έχουν μαζί τους τον ΑΜΚΑ ή την ταυτότητά τους.

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΟΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Το Κ.Π.Ε. Βεύης-Μελίτης σε συνεργασία με τα Κ.Π.Ε. Περτουλίου-Τρικκαίων και Φιλιατών και στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου «Υδροκίνηση» υλοποίησε τριήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο, με θέμα « Υδροκίνηση στη Φλώρινα». Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις 17,18 και 19 Μαρτίου και απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

Εικόνα
Σπουδαία μέρα και για την χώρα μας. Για τους Έλληνες και τους ξένους που ζούμε εδώ, αλλά και για όλους εκείνους τους Έλληνες που ζουν ως μετανάστες και μετανάστριες, σε άλλες χώρες και που φυσικά αγωνίζονται εκεί ενάντια σε διακρίσεις, διεκδικώντας και αυτοί ίσα δικαιώματα. Για τις εκατοντάδες χιλιάδες νέες και νέους επιστήμονες ,που τα τελευταία χρόνια κρίση και ανεργία εδίωξαν από την χώρα μας.Σπουδαία μέρα για τις πόλεις τις γειτονιές, τα σχολειά μας. Σπουδαία μέρα για να την ζούμε καθημερινά με όπλο μας την φιλία και την αλληλεγγύη, να μην αφήνουμε το δηλητήριο του ρατσισμού να διασπά τις γειτονιές, τις παρέες, ,τις τάξεις μας, τη ζωή μας.

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Επέστρεψε από τη Σουηδία η ελληνική αποστολή με επικεφαλής τον εντεταλμένο σύμβουλο πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ηλία Κάτανα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Εθνικού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας, που έχει χωροθετηθεί στις εγκαταστάσεις της πρώην ΑΕΒΑΛ στην Πτολεμαΐδα.Η ελληνική αντιπροσωπεία, η αποστολή της οποίας οργανώθηκε μετά από επαφές του Περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη με τον Υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του πρότυπου Σουηδικού κέντρου, όπου παρακολούθησε από κοντά την εκπαίδευση, μέσα από εικονικά σενάρια και νέες εκπαιδευτικές μεθόδους.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΔΕΔΥ ΝΟΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΜΠΡΑΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ

Εικόνα
Τα μέλη της Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ νομού Φλώρινας ευχαριστούν από καρδίας τον κ . Μπράτη Δημήτριο μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ ο οποίος ενόψει της ημερίδας που πραγματοποιείται από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., το Κοινωνικό Πολύκεντρο και το Νομαρχιακό Τμήμα Κοζάνης με θέμα: «Εξελίξεις στις Εργασιακές Σχέσεις και στην Κοινωνική Ασφάλιση»την Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017 και ώρα 18:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (Δημοκρατίας 27)προθυμοποιήθηκε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία, να επισκεφτεί τη πόλη της Φλώρινας την 20-03-2017 και ώρα 19:00 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας, προκειμένου να ενημερώσει όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία του νομού σχετικά με τις «Εργασιακές σχέσεις – Ασφαλιστικό- Αξιολόγηση»σε Γενική συνέλευση. Εκτελεστική γραμματεία Νομαρχιακού τμήματος ΑΔΕΔΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Εικόνα
Tην Κυριακή 20/3/2017 και Δευτέρα 21/3/2017 ο βουλευτής κ. Σέλτσας Κώστας συνόδεψε τον Υπουργό Παιδείας κ.Γαβρόγλου Κώστα, στην επίσκεψή του στο νομό της Φλώρινας. Ο Υπουργός φιλοξενήθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή το βράδυ,όπου ενημερώθηκε για τα εκπαιδευτικά θέματα της περιοχής και είχε την ευκαιρία να συζητήσει εκ βαθέων με τα μέλη του, για προβήματα που απασχολούν τους πολίτες. Παραδόθηκε υπόμνημα προτάσεων για επεξεργασία και διαβούλευση.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΠΛΟΚΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΟΥΛΑΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ

Εικόνα
Tην επέτειο του ΚΙΛΕΛΕΡ οργάνωσε στις 19/03/2017 η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, σε συνέχιση του αγώνα του αγροτικού κινήματος. Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων συμμετείχε και τοποθετήθηκε η εκπρόσωπος της επιτροπής του μπλόκου Αμυνταίου στον κόμβο Αντιγόνου κα Κρητικού Διαμαντούλα.Τοποθέτηση της προέδρου ΟΠ Οπωροκηπευτικών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου (ΑΣΕΠΑ), κας Κρητικού Διαμαντούλας στην εκδήλωση του ΚΙΛΕΛΕΡ στις 19/03/2017.

ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΔΙΕΠΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Για άλλη μια φορά γίναμε μάρτυρες της προχειρότητας που διέπει τη Δημοτική Αρχή και τον κ. ΔΗΜΑΡΧΟ.Πιο συγκεκριμένα, έχει αναρτηθεί ΜΟΝΟΝ στο site του Δήμου η πρόσκληση για την συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης και πουθενά αλλού. Αντί να δοθεί η ανάλογη δημοσιότητα ως όφειλε η Δημοτική Αρχή μια και αποτελεί κορυφαία διαδικασία έκφρασης γνώμης των ΔΗΜΟΤΩΝ προτίμησε να περιοριστεί στο ελάχιστο τυπικό. Γιατί άραγε, έχει να φοβηθεί ή να κρύψει κάτι;

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Για τον εορτασμό της Ιστορικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, καθορίζουμε τις εκδηλώσεις στην πόλη του Αμυνταίου ως εξής: Α΄.ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - Γενικός τριήμερος σημαιοστολισμός από ογδόης πρωινής ώρας της 23ης μέχρι και της δύσης του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2017, όλων των Δημοσίων, Δημοτικών, Κοινοτικών Καταστημάτων Ν.Π. και Ι.Δ., ιδιωτικών καταστημάτων και οικιών. - Φωταγώγηση το βράδυ της 24ης και 25ης Μαρτίου όλων των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων και των Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και Ι.Δ. καθώς και των κοινόχρηστων χώρων.

Ε.Κ.Φ.: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι αναρτήθηκαν σήμερα, Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017, στην διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ ( www.oaed.gr ) οι προσωρινοί πίνακες Δικαιούχων και Παρόχων Τουριστικών Καταλυμάτων και Αποκλειομένων στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού.Οι Δικαιούχοι και οι Πάροχοι που κατέθεσαν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης κατά των αποτελεσμάτων των προσωρινών Μητρώων και Πινάκων από την 21.03.2017 και ώρα 08:00, μέχρι την 23.03.2017 και ώρα 23:59.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΛΑΨΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Ενημερώνουμε όλους τους ενδιαφερόμενους πως σύμφωνα με τον ψηφισμένο Κανονισμό Κοινοχρήστων Χώρων του Δήμου Αμυνταίου θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι για κατάληψη ελεύθερων κοινοχρήστων χώρων όλων των Τοπικών Διαμερισμάτων καθώς και της έδρας του Δήμου μας, να υποβάλλουν τα σχετικά δικαιολογητικά έως τέλη Μαρτίου στον 4ο όροφο του Δημαρχείου Αμυνταίου, άλλως σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις θα υπάρχει διπλασιασμός του σχετικού παράβολου.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΠΕΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΠΑ

Εικόνα
Εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού διοργανώθηκαν από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης στις 5 και 12 Μαρτίου 2017 στα πλαίσια του προγράμματος «Απ' άκρη σ' άκρη» σε συνεργασία με τον Δήμο και την Εταιρία Προστασίας Πρεσπών στην Δημοτική Βιβλιοθήκη στον Λαιμό Πρεσπών. Τα εργαστήρια παρακολούθησαν μαθητές του Γυμνασίου της Πρέσπας (Γυμνάσιο Λ.Τ. Λαιμού).

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Εικόνα
Κύριε Υπουργέ, Η φετινή χρονιά ήταν από τις ψυχρότερες των τελευταίων ετών, μια χρονιά που δοκιμάστηκε όλη η χώρα μας σε πρωτόγνωρα αντίξοες καιρικές συνθήκες. Για εμάς τους Φλωρινιώτες, οι ακραίες αυτές καιρικές συνθήκες είναι σύνηθες φαινόμενο κατά τους χειμερινούς μήνες, φέρνοντάς μας αντιμέτωπους για πολλές εβδομάδες με καταστάσεις που εσείς ζήσατε για λίγες μόνο μέρες.Δυστυχώς όμως, οι συνεχόμενες αυξήσεις στις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης σε συνδυασμό με τις περιορισμένες επιχορηγήσεις, έχουν καταντήσει τα σχολεία της περιοχής μας ψυγεία κυριολεκτικά, όπου τα παιδιά μας καλούνται να παρακολουθήσουν μαθήματα με θερμοκρασίες που δεν ξεπερνούν τους 10οC !!!

ΣΤΙΣ 30 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Η ΟΜΑΔΑ IQ ROBOTS ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το Σάββατο 18 Μαρτίου διεξήχθησαν στις εγκαταστάσεις του Ο.Α.Κ.Α στην Αθήνα. οι τελικοί των Πανελλήνιων διαγωνισμών ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Το σχολείο μας εκπροσώπησε επάξια την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με την πολυπληθέστερη συμμετοχή απ’ όλα τα σχολεία της επαρχίας, με 3 ομάδες που είχαν αναδειχθεί στις τρεις πρώτες θέσεις του Περιφερειακού Διαγωνισμού: * Robot Girls με την κατασκευή με τίτλο “Smart taxi”, η οποία αποτελείται από τις μαθήτριες: Δούκα Άννα, Δάικου Μαρία, Ζάρου Μαρία, Ζάρου Μελίνα, Καλδάνη Φωτεινή και Χαλίδη Κλεονίκη. * IQ Robots με την κατασκευή “Διαστημικός ανελκυστήρας”, η οποία αποτελείται από τους μαθητές: Δημητρίου Νικόλαο, Παπαδόπουλο Αθανάσιο, Ρούφα Νικόλαο, Συμεωνίδη Δημήτρη, Ταλλίδη Θωμά, Τοπάλη Νικόλαο.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟ Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

Εικόνα
« Θα πρέπει να δούμε το θέμα με τα κονδύλια για το πετρέλαιο θέρμανσης για τις σχολικές μονάδες σε περιοχές όπως η Φλώρινα που έχει βαρύ και μακρύ χειμώνα με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες» τόνισε ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου από την Φλώρινα απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα προβλήματα θέρμανσης που αντιμετώπισαν αρκετές σχολικές μονάδες στην περιοχή το περασμένο χειμώνα.

ΦΛΩΡΙΝΑ: ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΗ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Εικόνα
Την ίδρυση και λειτουργία των Ακαδημαϊκών Περιφερειακών Συμβουλίου μέχρι τέλη Απριλίου ανακοίνωσε από την Φλώρινα ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην περιοχή. Ο κ. Υπουργός ανέφερε πως τα Ακαδημαϊκά Περιφερειακά Συμβούλια, στα οποία θα συμμετέχουν ισότιμα εκπρόσωποι των Πανεπιστημίων, των ΤΕΙ, των Ερευνητικών ιδρυμάτων και των ΕΒΕ, είναι ένας θεσμός ο οποίος θα εξετάζει σοβαρά τι θα γίνει στην περιφέρεια για την αναπτυξιακή πορεία των ιδρυμάτων και τη συμβολή που μπορεί να έχουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας και τα ερευνητικά μας ιδρύματα.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει αύριο Τρίτη 21 Μαρτίου το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 3:00 μ.μ. στο Πέρασμα.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Έχοντας υπόψη τις διατάξεις των άρθρων 167 και 185 του Νόμου 3852/10, σας καλούμε σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την 22 Μαρτίου 2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 16:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης), με θέματα: 1: Εκλογή Tακτικών και Aναπληρωματικών Mελών της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ( Άρθρο 164 Νόμου 3852/10) Εισηγητής : ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας Περιβάλλοντος και Μεταφορών, κ. Γέρου Κωνσταντίνος

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Ν.Δ. ΓΙΑ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Εικόνα
Η Ερώτηση που ακολουθεί συνυπεγράφη και κατατέθηκε από το βουλευτή Φλώρινας και αν. τομεάρχη αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων της ΝΔ κ. Γιάννη Αντωνιάδη μαζί με 45 συναδέλφους του από τη Νέα Δημοκρατία. Έλαβε αρ. πρωτ. 4184-14/3/2017

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Εικόνα
Σύμφωνα με το με αρ. πρωτ. 7517/9-3-2017 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 καθορίζουμε τις εκδηλώσεις στην πόλη της Φλώρινας ως εξής: Γενικό σημαιοστολισμό από την ογδόη (08:00) πρωινή ώρα της 23ης ως τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2017.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με 43 θέματα στην ημερήσια διάταξη θα συνεδριάσει τη Τρίτη 21 Μαρτίου η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 10:00  στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής).

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

Εικόνα
Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», ευχαριστεί θερμά τους παρακάτω, για την ευγενική τους συμμετοχή στην 6η συνάντηση γευστικών δοκιμών (περιόδου 2016-17) της «Ακαδημίας Οίνου» του Συλλόγου μας, στις 19/03/2017.

ΜΕ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΗΡΘΕ Η ΑΝΟΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΝΟΠΟΙΪΑ ΒΕΓΟΡΙΤΙΣ 4 «ΑΣΗΜΕΝΙΕΣ» ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΕ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εικόνα
Η Οινοποιία Βεγορίτις συμμετείχε και φέτος στους Διεθνείς Διαγωνισμούς σε Βερολίνο και Θεσσαλονίκη. Στην Θεσσαλονίκη όπου πραγματοποιήθηκε ο Διεθνής διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων με 800 περίπου συμμετοχές από 9 χώρες, η Βεγορίτις κατέκτησε 3 ασημένια μετάλλια στα κρασιά Ξυνόμαυρό Βεγορίτις ΠΟΠ ΑΜΥΝΤΑΙΟ 2014 ,

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ Η ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

Εικόνα
Με αφορμή τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε όλους τους αρμόδιους φορείς της Κοζάνης και της Φλώρινας και τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Σταθάκη με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας και του Περιφερειάρχη κ. Θόδωρου Καρυπίδη την Πέμπτη 16 Μαρτίου στην Αθήνα σχετικά με το ζήτημα της μετεγκατάστασης των οικισμών των Αγ. Αναργύρων και της Ακρινής, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος χαιρέτισε αυτήν την πολύ σημαντική πρωτοβουλία της παρούσας περιφερειακής αρχής καθώς, ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Τ.Κ. Αγ. Αναργύρων, θεωρείται επιβεβλημένη η επιτάχυνση των διαδικασιών προκειμένου να βγει το προεδρικό διάταγμα και να εκπληρωθεί επιτέλους το πάγιο και δίκαιο αίτημα των κατοίκων των δύο τοπικών κοινοτήτων για μετεγκατάσταση.