Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Αυγούστου 13, 2017

Γ. ΖΕΜΠΕΛΙΔΟΥ: ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΒΟΗΘΗΤΟΙ

Εικόνα
Την εύλογη και δικαιολογημένη αγωνία των κατοίκων των Αγ. Αναργύρων που ο οικισμός τους επλήγη από την κατολίσθηση εξέφρασε πρόσφατα με ανακοίνωση της η Συντονιστική Επιτροπή Aγώνα.Αγωνία που οφείλεται στο γεγονός πως παρά τις υποσχέσεις Υπουργού και Περιφερειάρχη για άμεση και ταχύτατη αντιμετώπιση του προβλήματος τους δύο μήνες μετά φαίνεται να μην έχει γίνει τίποτα και οι άνθρωποι δεν ξέρουν τι να κάνουν και πώς θα καταφέρουν να ξαναστήσουν τη ζωή τους, ενόψει μάλιστα και του χειμώνα που δεν θα αργήσει.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Σας προσκαλούμε να έρθετε στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αμυνταίου21Αυγούστου 2017 ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου με θέματα ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω: 1. ΄Εγκριση πραγματοποίησης δαπάνης, μελέτης και τρόπου δημοπράτησης για το έργο: «Αντικατάσταση τμημάτων δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης Τ.Κ. Ασπρογείων». 2. Έγκριση πραγματοποίησης δαπάνης, μελέτης και τρόπου δημοπράτησης για το έργο : «Αντικατάσταση κεντρικού αποχετευτικού αγωγού Τ.Κ. Λεχόβου».

ΥΠΟ ΜΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Άμεση ήταν η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας Φλώρινας σε φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στην τοποθεσία Ανθοβούνι στο όρος Βαρνούντα στο Πισοδέρι Πρεσπών Φλώρινας. Στην φωτιά επιχειρούν 5 οχήματα με 28 πυροσβέστες και έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία Φλώρινας, έχουν καεί 60 στρέμματα δασικής έκτασης χωρίς ωστόσο να έχουν δημιουργηθεί άλλα ιδιαίτερα προβλήματα ή να έχει πλησιάσει κατοικημένες περιοχές. Πηγή:www.ert.gr/news/florina

ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΗΜΙΓΛΥΚΟ ΚΡΑΣΙ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΙΑΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΣ

Εικόνα
Μία ακόμη διάκριση για την Οινοποιία Βεγορίτις, στον διαγωνισμό BERLIN WINE TROPHY 2017 στο Βερολίνο. Ανάμεσα σε 6.000 περίπου κρασιά από όλο τον κόσμο , ο“ΣΤΑΘΜΟΣ”, το Λευκό Ημίγλυκο κρασί της οινοποιίας Βεγορίτις, κατάφερε να ξεχωρίσει και να κατακτήσει το Χρυσό μετάλλιο.Ο ιδιοκτήτης Χρήστος Μπόσκος δήλωσε: «Η σειρά Σταθμός μπαίνει δυναμικά στο χορό των μεταλλίων και αποσπά το πρώτο της μετάλλιο. Η «fanky» ετικέτα, το μοναδικό άρωμα, το ευχάριστο τελείωμα, έφεραν ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο στην Βεγορίτις. Η εμπιστοσύνη στους συνεργάτεςμαςκαι η αρίστη συνεργασία της ομάδας παραγωγής, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο αυτής της επιτυχίας»

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΛΙΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΩΜΑ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΡΟΧΑΙΟ

Εικόνα
Την οικονομική στήριξη όλων ζητά η μητέρα της Γεωργίας Σιέκρη από την Μελίτη Φλώρινας η οποία είναι σε κώμα εδώ και 3 μήνες από τροχαίο ατύχημα. Η Γεωργία νοσηλεύεται σήμερα σε κέντρο Αποκατάστασης στη Λάρισα το οποίο στοιχίζει 350 ευρώ το μήνα. Η μητέρα χήρα και άνεργη δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να στηρίξει την περίθαλψη της κόρης της και ζητά την βοήθεια όλων στον αγώνα της αυτό να σώσει τη κόρη της. Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν μπορούν να βάλουν χρήματα έστω και από το υστέρημα τους στον Αρ. Λογ. 6243010297-445 στην Τράπεζα Πειραιώς στο όνομα Ευτέρπη Σιέκρη γράφοντας τη λέξη ΔΩΡΕΑ Πηγή: www.ert.gr/news/florina

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ & ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ – 1 ΕΩΣ 10 ΣΕΠΤ. ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Εικόνα
Οι εισιτήριες εξετάσεις του Τμήματος δεν υπάγονται στο σύστημα των Πανελληνίων Εξετάσεων και διενεργούνται σύμφωνα με το Π.Δ. 169/2006 και την Υ.Α. φ151/89700β6/5-9-2006 (ΦΕΚ 1358/14-9-2006 τ.Β΄) με ειδικές εξετάσεις που πραγματοποιούνται στην πόλη της Φλώρινας.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΞΕΝΩΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Εικόνα
Ο Δήμος Σερβίων-Βελβεντού ενημερώνει για τη λειτουργία ξενώνα φιλοξενίας κακοποιημένων Γυναικών στο Δήμο Κοζάνης. Ο Ξενώνας εδρεύει στο Δήμο Κοζάνης και λειτουργεί όλο το 24ωρο, Σαββατοκύριακα και αργίες καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.Διαθέτει επαρκή μέτρα για την ασφάλεια των φιλοξενούμενων και συνεργάζεται με την Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης.

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ "ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΙ ΒΟΗΘΑΜΕ"

Εικόνα

ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ ΝΕΦΡΟΛΟΓΟΥ ΘΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας στη συνεδρίασή του στις 14/08/2017 αποφάσισε, μετά από αίτημα του Διοικητή της 3ης ΥΠΕ, να κινηθεί η διαδικασία για τη σύσταση 3ης οργανικής θέσης Νεφρολογίας (πλήρωσή της στο βαθμό του Διευθυντή ή Επιμελητή Α’).

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΦΥΛΑΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΩΞΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το Διοικητικό Συμβούλιο, καθώς και τα μέλη του Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων Συνοριακής Φύλαξης και Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Νομού Φλώρινας, εκφράζουν τα συγχαρητήρια σε όλους τους συναδέλφους που συνέβαλαν στην επιτυχή διεκπεραίωση της υπόθεσης δενδρυλλίων κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή του Νομού μας.

ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Ιατρικός Σύλλογος Φλώρινας με λύπη παρακολουθεί τις αντιπαραθέσεις οι οποίες λαμβάνουν χώρα στο Νοσοκομείο Φλώρινας. Λύπη γιατί με τον τρόπο που εκτίθενται ενώπιον της κοινωνίας υποβιβάζουν το κύρος των ιατρών και των εργαζομένων στο νοσοκομείο, καθώς επίσης και την αξία της εργασίας των. Δεν εκπλησσόμεθα όμως, γιατί ισχύει η ρύση: «ανέμους έσπειρε και θερίζει θύελλες». Εδώ το υποκείμενο της πρότασης είναι το κομματικό κράτος.Η άσκηση πολιτικής εξουσίας στο Ελληνικό κράτος από τότε που αυτοανακηρύχθηκε σε κατ’ επίφαση κοινοβουλευτική δημοκρατία, δεν ήταν τίποτα άλλο παρά κομματική δικτατορία.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2017"

Εικόνα

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΗΝΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
1. Η δραστηριότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας (Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης & Φλώρινας), κατά το μήνα Ιούλιο του έτους 2017, είναι η εξής: α. Συνελήφθησαν, συνολικά διακόσια σαράντα δύο (242) άτομα. Ειδικότερα: · Δύο (2) για διάπραξη ληστείας. · Τριάντα τέσσερα (34) για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. · Πέντε (5) για διάπραξη κλοπών - διαρρήξεων. · Τέσσερα (4) για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων. · Ένα (1) για παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΕΥΘΥΜΕΣ ΚΥΡΑΔΕΣ ΓΕΛΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ" ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα

ΑΜΕΣΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΓΝΙΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ

Εικόνα
Άμεσα προχωρούν οι εργασίες για την αξιοποίηση του λιγνίτη που παραμένει απολήψιμος από το Ορυχείο Αμυνταίου μετά την κατολίσθηση. Όπως εξάλλου είχε ανακοινωθεί από την πρώτη στιγμή από τη ΔΕΗ, η καταστροφή δεν κατέστησε μη εκμεταλλεύσιμο το σύνολο του λιγνιτικού κοιτάσματος της περιοχής, ενώ μια ποσότητα είχε ήδη περισυλλεγεί και δεν καταστράφηκε με την κατολίσθηση. Εξ ου και η προσοχή της επιχείρησης είχε στραφεί, μεταξύ άλλων, στο πως θα μπορέσει να συνεχιστεί η τροφοδοσία των λιγνιτικών της μονάδων και από το λιγνίτη του Αμυνταίου.

ΠΙΠΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΕΤΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αετού σας προσκαλεί στην 20η Γιορτή Πιπεριάς που θα διεξαχθεί στις 19 και 20 Αυγούστου στον προαύλιο χώρο τού Δημοτικού σχολείου Αετού. Αναλυτικό πρόγραμμα: Σάββατο 19 Αυγούστου Παιδική παράσταση για τους μικρούς μας φίλους. Ώρα έναρξης 19:00 μμ Στην συνέχεια παραδοσιακή βραδιά με την ορχήστρα Ρυθμό και μελωδία

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

Εικόνα
Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», ευχαριστεί θερμά τα ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΑ ΑΧΛΑΔΑΣ ΑΕ, για την προσφορά τους που εκφράστηκε με τη Χορηγία της Έκθεσης με την επωνυμία «ΜΝΗΜΗ 15», που φιλοξενήθηκε στην Αίθουσα της Πινακοθήκης του Συλλόγου μας από τις 01-13/08/2017, προς τιμή των 15 απαγχονισθέντων Ελλήνων πατριωτών στις 09/08/1943 στην Κλαδοράχη Φλώρινας.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2017

Εικόνα

ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ Ν. 4483/2017 ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΕΩΣ 30-9-2017

Εικόνα
ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ 1) ΕΦΑΠΑΞ ΜΕ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑ 100% 2) ΑΠΟ 2 ΕΩΣ 24 ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑ 80% 3) ΑΠΟ 25 ΕΩΣ 48 ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑ 70% 4) ΑΠΟ 49 ΕΩΣ 72 ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑ 60% 5) ΑΠΟ 73 ΕΩΣ 100 ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑ 50% ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΟΣΟ ΔΟΣΗΣ 20,00 € ΠΡΩΤΗ ΔΟΣΗ ΕΝΤΟΣ ΤΡΙΩΝ (3) ΗΜΕΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΔΟΣΗΣ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ 5% ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ

ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ Ε.Ο. ΦΛΩΡΙΝΑΣ-ΕΔΕΣΣΑΣ

Εικόνα
εικόνα αρχείου Για παροχή βοηθείας μετά την εκτροπή και ανατροπή Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου από το οδόστρωμα, στην Εθνική Οδό Φλώρινας Έδεσσας (στο ύψος του Αντιγόνου) κλήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία Πτολεμαΐδας. Μετά από συντονισμένες προσπάθειες και με την χρήση διασωστικών εργαλείων απεγκλώβισαν τραυματισμένο τον οδηγό του Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου ο οποίος παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας . Στο συμβάν επιχείρησαν ( 5) πυροσβεστικοί υπάλληλοι με (2) οχήματα.

18 ΔΕΝΔΡΥΛΛΙΑ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΣΕ 50ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
50χρονο ημεδαπό, για καλλιέργεια -18- δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών συνέλαβαν σε περιοχή της Φλώρινας, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών Φλώρινας και της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Φλώρινας. Στο πλαίσιο συντονισμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, οι προαναφερόμενοι αστυνομικοί κατέλαβαν σε δασική περιοχή της Φλώρινας τον 50χρονο να προσεγγίζει προς φροντίδα φυτεία, δέκα οκτώ (18) δενδρυλλίων κάνναβης ύψους έως 3 μέτρα, τα οποία καλλιεργούσε.

ΔΥΟ ΟΡΦΑΝΑ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

Εικόνα
Δύο ορφανά αρκουδάκια από το Μαυροβούνιο "υιοθέτησε" ο "Αρκτούρος" με στόχο την επανένταξή τους ύστερα από λίγους μήνες, στο φυσικό τους περιβάλλον.Τα δύο αρκουδάκια, ο Μπρούνο και η Μάσα, είναι αδέρφια και βρέθηκαν τον Απρίλιο κοντά στην περιοχή Μπρέστιτσε από την περιβαλλοντική οργάνωση CZIP και φιλοξενήθηκαν προσωρινά σε ιδιωτικό ζωολογικό κήπο. Κρίθηκε ωστόσο αναγκαία η μεταφορά τους σε άλλο χώρο ώστε να υπάρχει η ελπίδα να επανενταχθούν, έπειτα από μερικούς μήνες, στο φυσικό τους περιβάλλον.

¨ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΓΙΑ 20 ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΚΑΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Ο Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος Φλωρίνης «Ο Αριστοτέλης, και συγγενείς των είκοσι (20) εκτελεσθέντων Φλωριναίων και Καστοριανών από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 23 Αυγούστου 1944, σε αγροτικό χώρο παρακείμενο ανατολικά του ιερού ναού Αγ. Γεωργίου Φλώρινας, θα τελέσουν επιμνημόσυνη δέηση την Κυριακή 20 Αυγούστου 2017 και ώρα 9,30 π.μ. στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Φλώρινας και στη συνέχεια τρισάγιο στον χώρο της εκτέλεσής τους (1ο χιλ. επαρχιακής οδού Φλώρινας – Περάσματος).

Ε.Κ.Φ.: ΕΚΔΟΘΗΚΕ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 10Κ/2017 ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ 76 ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΔΜΗΕ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωστοποιεί ότι εκδόθηκε η 10Κ/2017 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ ( ΦΕΚ 27/4-8-2017/τ. ΑΣΕΠ και ΦΕΚ 28/10-8-2017/τ. ΑΣΕΠ ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εβδομήντα έξι (76) θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ανώνυμη Εταιρεία «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ – ΑΔΜΗΕ Α.Ε.» (Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας). Για περισσότερα δείτε εδώ http://ekf.gr/?p=5290

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ 3ης ΥΠΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με αφορμή, όλα όσα διημείφθησαν τον τελευταίο καιρό σχετικά με τη λειτουργία του ΓΝ Φλώρινας, ο Διοικητής της 3ης ΥΠΕ κ. Γεώργιος Κίρκος συνοδευόμενος από τον Υποδιοικητή κ. Αγ. Γαβριηλίδη την Πέμπτη 10/8/2017, πραγματοποίησαν επίσκεψη στη Φλώρινα, όπου κυρίως συναντήθηκαν και συζήτησαν με τους ιατρούς και τα μέλη του ΔΣ του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας.Μετά τις επισημάνσεις και συστάσεις του Διοικητού κ. Κίρκου, όλοι οι παρευρισκόμενοι στην συνάντηση, εξέφρασαν την κοινή αγωνία τους για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Φλώρινας και την επιθυμία τους να παρέχουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους προς όλους τους πολίτες της Φλώρινας, όπως έκαναν πάντοτε υπερβαίνοντας τις δυνάμεις τους.

ΣΕ ΥΦΕΣΗ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΠΡΕΣΠΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στο Βροντερό του Δήμου Πρεσπων όπως είπε στην ΕΡΤ Φλώρινας ο Διοικητής πυροσβεστικής υπηρεσίας Φλώρινας Ιωάννης Μιαούλης .Λόγω των ανέμων που πνέουν αυτή την ώρα στην περιοχή κύριο μέλημα των πυροσβεστών,όπως είπε ο κ.Μιαούλης,είναι να μην αναζωπυρωθει η φωτιά και πλησιάσει κατοικημένες περιοχές και τις γύρω κτηνοτροφικές μονάδες. Πηγή: www.ert.gr/news/florina

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΕΡΜΗ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Η διοίκηση του Ερμή Αμυνταίου θέλει να ευχαριστήσει το πρόεδρο και τη διοίκηση της Θύελλας Φιλώτα για τη διάθεση του γηπέδου της έτσι ώστε να το δηλώσει ως 2η έδρα στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής.

Προγραμματισμός ενεργειών για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2017-2018

Εικόνα
Για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αναγκαία προϋπόθεση είναι η ολοκλήρωση των τοποθετήσεων όλων των μονίμων εκπαιδευτικών και στη συνέχεια η πρόσληψη του αναγκαίου αριθμού αναπληρωτών. Προς τούτο, παρακαλούμε όπως: Τα υπηρεσιακά συμβούλια ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ πρέπει να συνεδριάσουν από 28/8/2017 έως 31/8/2017, προκειμένου να ανακοινωθούν τα κενά με βάση τον καθορισμό τμημάτων του Ιουνίου και η τοποθέτηση σε αυτά των εκπαιδευτικών που βρίσκονται στη διάθεση, έχουν αποσπαστεί, κλπ.,

28 ΧΡΟΝΙΑ "ΠΡΕΣΠΕΣ"

Εικόνα
Ο θαυμάσιος πλους των εκδηλώσεων «ΠΡΕΣΠΕΣ» συνεχίζεται φέτος για 28η χρονιά στις εσχατιές της Ελλάδας σε τόπους που η UNESCO χαρακτήρισε επίγειους παράδεισους. Τόποι μαγείας και ιστορίας που συγκίνησαν πριν από 100 και πλέον χρόνια τον εθνικό μας ποιητή Κωστή Παλαμά . Στο εμβληματικό του ποίημα «η φλογέρα του βασιλιά» ο Παλαμάς γράφει : Και στην Πρεσλάβα στάθηκε, κι ήρθε κι από την Πρέσπα, τον τόπο τον νησόχτιστο και σα ζωγραφισμένο, στη λίμνη την αξέχαστη με τα δασά λιβάδια, με τα μεγάλα τα βουνά τα λογγωμένα γύρω.

ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΚΑΘΩΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ - ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ

Εικόνα
Παραμονές Δεκαπενταύγουστου και ευχόμαστε η Μεγαλόχαρη να φωτίσει όλους αυτούς που ήρθαν στο χωριό μας μετά την τρομακτική κατολίσθηση της 10ης Ιουνίου και μας υποσχέθηκαν FAST-TRUCK διαδικασίες, να κάνουν πράξη έστω και καθυστερημένα τα λεγόμενα τους και να δώσουν λύση στα πολλά και μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν τον οικισμό μας μετά την αποφράδα εκείνη μέρα. Πέρασαν δύο (2) μήνες και ακόμη : • Δεν ψηφίστηκε η άμεση αναγκαστική απαλλοτρίωση του οικισμού μας όπως αρχικά είχε ανακοινώσει ο ίδιος ο Υπουργός ο κ. Σταθάκης • Δεν μας έχει σταλεί προσχέδιο της ψήφισης του νομοσχεδίου όπως είχαμε ζητήσει. • Δεν ξέρουμε εάν και πότε θα φύγουμε από τα σπίτια μας.