Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουλίου 7, 2024

ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΑΠΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Εξιχνιάσθηκαν, ύστερα από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, -2- περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης, που τελέσθηκαν σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών κυρίως ηλικιωμένων ατόμων, εκ των οποίων -1- τετελεσμένη και -1- σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν αρχές Ιουλίου στην πόλη της Καστοριάς. Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη στην πόλη της Καστοριάς, ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, 37χρονος ημεδαπός μέλος εγκληματικής ομάδας, ο οποίος είχε το ρόλο του εισπράκτορα, ενώ αναζητούνται να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία ακόμη δύο συνεργών του, ενός άνδρα και μιας γυναίκας, οι οποίοι είχαν το ρόλο του υποτιθέμενου ιατρού (ο άνδρας) και του συγγενικού προσώπου (η γυναίκα), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απάτης και της εγκληματικής οργάνωσης.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΧΩΡΩΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΓΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού αυτοφυούς βλάστησης (κοπή κλαδιών, καθαρισμός παρεδάφιας βλάστησης, απομάκρυνση κατακείμενων καυσόξυλων κ.ά.) από το προσωπικό του αυτοτελούς τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φλώρινας. Συγκεκριμένα, πραγματοποιούνται επαναλαμβανόμενοι καθαρισμοί αυτοφυούς βλάστησης και απομάκρυνση της καύσιμης ύλης από χώρους (ξέφωτα, πάρκα, περίβολοι εξωκλησιών κ.ά.) που χρησιμοποιούν επισκέπτες και περιπατητές στον λόφο του Αγίου Παντελεήμονα και στο ύψωμα 1033,όπως επίσης και σε αλσύλλια εντός οικιστικών συγκροτημάτων (εργατικές κατοικίες κ.ά.) ή περιμετρικά κατασκηνώσεων. Οι εργασίες εκτελούνται σε όλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, ενώ το μέγεθος της καύσιμης ύλης που καλούνται να διαχειριστούν και να απομακρύνουν είναι τεράστιο και ανανεώνεται με γρήγορους ρυθμούς.Οι προαναφερόμενες εργασίες αποτελούν τμήμα του γενικότερου σχεδιασμού δράσεων πυροπροστασίας του Δήμου Φλώρινας (συντήρηση δασικού οδικού δικτύου, τοποθέτηση δεξαμενώ

ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Εικόνα
Τον αγιασμό της έναρξης των εργασιών ανακαίνισης, συντήρησης αποκατάστασης και εξοπλισμού του Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, τέλεσε  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος.Το έργο χρηματοδοτείται από τον ΕΑΠ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και με τη συνολική αποκατάσταση του κτιρίου διασώζεται το κτίσμα και αξιοποιείται η περιουσία της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ υποστηρίζεται οικονομικά η αγορά και οι επαγγελματίες της τοπικής κοινωνίας.Το Διοικητικό Κέντρο θα στεγάσει τις διοικητικές υπηρεσίες της Ιεράς Μητροπόλεως, τον Ραδιοφωνικό Σταθμό και ένα μικρό συνεδριακό χώρο, ώστε να είναι εφικτή η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους ιερείς και τους πιστούς της Μητροπόλεώς μας και κάθε πολίτη.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΕΕΠ

Εικόνα
Θέματα που απασχολούν τη Φλώρινα έθεσε κατά την διάρκεια συναντήσεων στην Αθήνα με κομματικά κυρίως αλλά και κυβερνητικά στελέχη, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Φλώρινας Νίκος Ευαγγέλου. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση τη η ΔΕΕΠ "ο κ. Ευαγγέλου συναντήθηκε με τον Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, Οργανωτικό Γραμματέα και Αναπληρωτή Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Στέλιο Κονταδάκη. Συζήτησαν θέματα που αφορούν στη ΔΕΕΠ Φλώρινας και την οργάνωση της Επιτροπής το επόμενο χρονικό διάστημα, για να υπάρξει αμφίδρομη ενημέρωση και αποτελεσματικότητα, ώστε η πολιτική της κυβέρνησης να εναρμονίζεται με τα τοπικά προβλήματα και να φτάνει στο πιο απομακρυσμένο σπίτι.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΜΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΟ ΦΑΣΜΑ ΤΟΥ ΑΥΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Καταγγελία για τη μη εγγραφή παιδιού στο φάσμα του αυτισμού σε σχολείο της Καστοριάς δημοσιοποιεί η Εταιρεία Προστασίας Παιδιών με αυτισμό Καστοριάς. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους "Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να δημοσιοποιήσουμε καταγγελία γονέων προστατευόμενου μέλους του σωματείου μας, σύμφωνα με την οποία: “Η μοναδική σχολική μονάδα Ειδικής αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης μας αρνείται να εγγράψει μαθητή της Α’ στην Β’ τάξη Γυμνασίου. Ο μαθητής ολοκλήρωσε ανελλιπώς τη φοίτηση του στην εν λόγω σχολική μονάδα κατά το έτος 2023-2024, έλαβε βαθμολογία Α και Β τετραμήνων και ολοκλήρωσε επιτυχώς τις προαγωγικές εξετάσεις της Α’ Γυμνασίου. Σύμφωνα με τον νόμο ο μαθητής έπρεπε να προαχθεί με αυτόματη διαδικασία στην Β’ τάξη μέχρι τις 21 Ιουνίου, διαδικασία που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα μέχρι και σήμερα. Ο διευθυντής του σχολείου αρνείται πεισματικά την εγγραφή του μαθητή στην Β’ τάξη επικαλούμενος άνωθεν οδηγίες.” 

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Εθελοντική Αιμοδοσία διοργανώνει το Σωματείο Αστυνομικών υπαλλήλων Φλώρινας  την Τρίτη 16 Ιουλίου 2024 και από 08:00 έως 13:00 στο κτίριο της Δ.Α. Φλώρινας, με στόχο την ενίσχυση της Τράπεζας αίματος του Σωματείου σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Φλώρινας. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους η αιμοδοσία είναι η επιτομή εθελοντισμού, είναι μία πράξη αλληλεγγύης και προσφοράς. Είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε σε έναν συνάνθρωπό μας. Πέρα όμως από την προσφορά η αιμοδοσία έχει πολλά οφέλη και για τον αιμοδότη καθώς οι τακτικοί αιμοδότες εμφανίζουν κατά 88% μικρότερο κίνδυνο να υποστούν έμφραγμα, μιας και με την αιμοδοσία βελτιώνεται η ροή του αίματος τους. Στα οφέλη επίσης που λαμβάνουν οι αιμοδότες συμπεριλαμβάνεται και ο έλεγχος της υγείας τους, αφού πριν δώσουν αίμα, γίνεται μέτρηση της θερμοκρασίας, των καρδιακών παλμών, της αρτηριακής πίεσης και των επιπέδων αιμοσφαιρίνης. Μετά το πέρας της διαδικασίας, το αίμα ελέγχεται για 13 μολυσματικές ασθένειες

Η ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΤΗΣ Τ.Κ. ΑΧΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

Εικόνα
Η οδική σύνδεση του Οικισμού της Αχλάδας με το επαρχιακό δίκτυο και η πρόοδος στο θέμα της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης και οι αποζημιώσεις των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Αχλαδας του Δήμου Φλώρινας σε σχέση με τη λειτουργία του Λιγνιτωρυχείου, βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης  που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης με την συμμετοχή του Βουλευτή Φλώρινας Σταύρου Παπασωτηρίου, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας Αθανάσιου Τάσκα, του Δημάρχου Φλώρινας Βασίλειου Γιαννάκη, του Προέδρου της Τ.Κ. Αχλάδας Βασίλειου Ντόνου, εκπροσώπων της εταιρίας που διαχειρίζεται το Ορυχείο και στελεχών της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας και της Τεχνικής Υπηρεσίας της Π.Ε. Φλώρινας. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Αρχή Φλώρινας "Η κατάσταση θα αξιολογηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο καθώς έως τότε θα υπάρξουν τα απαραίτητα δεδομένα για την πορεία της αγοράς του λιγνίτη και της πώλησής του υλικού που βρίσκεται στο υπέδαφος της Αχλάδας από

"ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ" ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ

Εικόνα
Με συναυλία με τον Στάθη Δρογώση ξεκινούν την Τετάρτη 10 Ιουλίου στις 21:00, στην Πλατεία Γ. Μόδη, οι εκδηλώσεις "Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024" του Δήμου Φλώρινας, που θα έχουν διάρκεια μέχρι το τέλος Αυγούστου. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους, δράσεις για τα παιδιά, χορευτικά συγκροτήματα κλπ. Παράλληλα, η Φλώρινα θα φιλοξενήσει "Ημέρες Πιανιστικής Τέχνης", ενώ και φέτος ο παιδικός θερινός κινηματογράφος θα παρουσιάσει ταινίες στην πόλη και σε 13 κοινότητες του Δήμου Φλώρινας.