Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 23, 2018

ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας στηρίζει συνδικαλιστικά την 24ωρη Πανελλαδική Απεργία των εργαζομένων στο “ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ” που θα πραγματοποιηθεί την ΤΡΙΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 και καλεί όλους τους εργαζόμενους στις Δομές Βοήθεια Στο Σπίτι να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία.

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Στην Φλώρινα βρέθηκε αντιπροσωπεία Σέρβων επιχειρηματιών στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ του ΕΒΕ Φλώρινας και του αντίστοιχου επιμελητηρίου στην Σερβία. Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους μπορούν να αναπτύξουν επιχειρηματικές συνεργασίες και προώθηση των τοπικών προϊόντων της κάθε περιοχής. Πηγή: www.ert.gr/news/florina

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με 12 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 3:00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδρίασεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Πέρασμα Φλώρινας. Τα θέματα ημερήσιας διάταξης: 1.«Έγκριση της υπ. αριθμ. 103/2018 απόφασης Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας, σχετικά με μη ανανέωση σύμβασης προσωπικού ΙΔΟΧ για την κάλυψη αναγκών ¨Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής¨»

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα

ΣΑΡΙΣΕΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΦΤΑΣΕ

Εικόνα
Αναχωρεί αύριο η γυναικεία ομάδα των ΣΑΡΙΣΩΝ για το Βέλγιο, όπου θα αγωνιστεί στην 1η φάση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου. Το Ευρωπαϊκό Κύπελλο (ETTU cup) είναι το δεύτερο σε τάξη πρωτάθλημα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας μετά το Champions League. Οι ΣΑΡΙΣΕΣ παίρνουν μέρος σε αυτό για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Η ομάδα θα αγωνιστεί με τις ταλαντούχες μικρές της αθλήτριες: Χρυσή Φωτιάδου (14), Μαλαματένια Παπαδημητρίου (14) και Μαριάννα Γενεράλη (16). Οι ΣΑΡΙΣΕΣ κληρώθηκαν στον 1ο όμιλο και θα αντιμετωπίσουν την οικοδέσποινα βελγική ομάδα ΤΤ Verdinamur, την σουηδική Sparvaegen TTC και την τουρκική Yalova Belediye Genclik Spor Kulubu. Οι 4 ομάδες θα παίξουν μεταξύ τους και οι δύο πρώτες θα προκριθούν στον επόμενο γύρο. Ευχόμαστε στην ομάδα μας ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Συνέντευξη τύπου εφ΄ όλης της ύλης παραχώρησε σήμερα Τετάρτη 26/09 στο ξενοδοχείο Κλειώ του Αμυνταίου, ο βουλευτής ΠΕ Φλώρινας της ΝΔ, κ. Γιάννης Αντωνιάδης.Στην εισαγωγή του ο κ. Αντωνιάδης, επισήμανε την απουσία προγραμματισμού του ΣΥΡΙΖΑ γενικότερα και ειδικότερα στην ΠΕ Φλώρινας, που οδηγούν τον τόπο στην απαξίωση και τόνισε την ανάγκη προγραμματισμού έργων που θα συντελέσουν στην αλλαγή σελίδας. Στηλίτευσε τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης, τόσο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με την κατάργηση των πρυτανείων, όσο και στο προσφυγικό πρόβλημα, με την μετεγκατάσταση μεταναστών στα Γρεβενά (παρουσιάζοντας σχετικό έντυπο δημοσίευμα).Αναφορικά με τις τοποθετήσεις του επι των ζητημάτων που αφορούν τον Δήμο Αμυνταίου. Αρχικά, μίλησε για τα ενεργειακά θέματα, όπου τόνισε την ανάγκη συνέχισης της λειτουργίας του ΑΗΣ Αμυνταίου-Φιλώτα, ώστε αφενός να μην χαθούν πάνω από 800 θέσεις εργασίας, αφετέρου την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου που διαθέτει η περιοχή.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΙΧΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018 ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης συμμετείχε ύστερα από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού σε συνάντηση στον Άγιο Παντελεήμονα με Γερμανούς επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού. Συνοπτικά παρουσιάστηκαν οι προοπτικές του τουριστικού προφίλ του Δήμου Αμυνταίου, κυρίως επισημάνθηκε το πλούσιο φυσικό και πολιτιστικό απόθεμα του, ως μια ενδιαφέρουσα πρόταση για τους επισκέπτες.

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ

Εικόνα
Συνάντηση με τον πρόεδρο και τη διοικητική επιτροπή του ΕΒΕ Φλώρινας πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών κ. Κων/νου Γέρου, την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου, στα γραφεία της Π.Ε. Φλώρινας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην Π.Ε. Φλώρινας και την ανάληψη περαιτέρω πρωτοβουλιών για την προώθηση των τοπικών επιχειρήσεων και προϊόντων, εντός και εκτός συνόρων. Συζητήθηκε επίσης το ζήτημα της χρηματοδότησης της ανακαίνισης του κτιρίου και των εσωτερικών χώρων του ΕΒΕ Φλώρινας.

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Η 2Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ

Εικόνα
Δεδομένης της ιδιαίτερης γεωμορφολογίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (ορεινοί όγκοι), καθώς επίσης και της διασποράς των αγροτικών της εκμεταλλεύσεων, υπάρχει η ανάγκη για τη βελτίωση της πρόσβασης σε αυτές. Η δράση για την επέκταση και βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις έχει ως στόχο τη μείωση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων, την ευκολότερη και ταχύτερη πρόσβαση των γεωργικών μηχανημάτων καθώς και την ταχύτερη και ασφαλέστερη μεταφορά των ευπαθών προϊόντων.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Εικόνα
Η επικεφαλής του Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών Δρ. Ψυχολογίας Σοφία Χατζηνικολάου και η Αντιπρόεδρος και συντονίστρια της Κοζάνης Αλεξάνδρα Καρυπίδου, επισκέφθηκαν την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη.

124 ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ ΚΛΗΣΕΙΣ "ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΝ" ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΟΕΝΕΦ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Εικόνα
Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων που υλοποιήθηκαν το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου ήταν η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους.Κάθε χρόνο, η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» εστιάζει σε διαφορετικά θέματα που συνδέονται με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα.

ΤΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ

Εικόνα
Την τοπική κοινότητα Αναργύρων του Δήμου Αμυνταίου επισκέφτηκε την Κυριακή 23/09/2018 ο βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης . Ο κ. Βουλευτής εκκλησιάστηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων και στη συνέχεια με τον Πρόεδρο της κοινότητας κ. Γιώργο Τσισμαλίδη , επισκέφτηκε το καφενείο του χωριού και συνομίλησε με τους κατοίκους.

"ΜΙΑ ΠΟΛΗ,ΧΙΛΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ

Εικόνα
Στο πλαίσιο του ετήσιου εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς με θέμα τις ΠΟΛ(ε)ΙΣ, η Εφ.Α Φλώρινας σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δημιουργική Γραφή» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποιεί δράση, στην οποία συμμετέχουν προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές.Η δράση περιλαμβάνει:ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο Πετρών από τη δρ. αρχαιολογίας-μουσειολόγο της Εφ.Α Φλώρινας κ. Ναούμ Ελπινίκη,συγγραφή κειμένων σχετικών με την πόλη από τους φοιτητές,παρουσίαση τεύχους με το παραγόμενο συγγραφικό αποτέλεσμα,ομιλίες συγγραφέων και ειδικών σχετικών με τις πόλεις στο παρελθόν και στο παρόν.Στη δράση συμμετέχει ο Τριαντάφυλλος Η. Κωτόπουλος, Αν. Καθηγητής Δημιουργικής Γραφής και Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και η Άννα Π. Βακάλη, Ε.ΔΙ.Π. Δημιουργικής Γραφής.Το Σάββατο 29/09 και την Κυριακή 30/09 η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη στην Ελληνιστική Πόλη Πετρών, στην Ελληνιστική Πόλη Φλώρινας και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας.Υπεύθυνη δράσ

24η ΠΑΝΜΦΛΩΡΙΝΙΩΤΙΚΗ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Εικόνα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΟΔΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Στο φλύαρο και βερμπαλιστικό κείμενο της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας απαντάμε πως είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που κινήσαμε αρκετά το ενδιαφέρον τους, τους ξυπνήσαμε δηλαδή να πάρουν θέση σε όσα γίνονται από την κυβέρνησή τους σε βάρος της Δυτικής Μακεδονίας αλλά και της Φλώρινας. Όσο για τις κορώνες πως η παράταξή μας οδήγησε στην φτώχεια τον ελληνικό λαό, που απορρύθμισε τον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης και γενικότερα υποχρηματοδότησε την Παιδεία στην χώρα μας, δηλώνουμε ότι επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς τους, γιατί οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έκοψαν τις συντάξεις και φτωχοποίησαν τον ελληνικό λαό, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έκοψαν τον προϋπολογισμό για την παιδεία, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σκοπεύουν να μειώσουν ακόμα περισσότερο μισθούς μέσα στους επόμενους μήνες.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας σχετικά με την καταγγελία της ΝΟΔΕ Φλώρινας κατά του Υπουργείου Παιδείας για τα ζητήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Έχει αρκετό ενδιαφέρον να επικαλείται η παράταξη που οδήγησε στην φτώχεια τον ελληνικό λαό, που απορρύθμισε τον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης και γενικότερα υποχρηματοδότησε την Παιδεία στην χώρα μας, ότι με το σχέδιο συγχώνευσης των ανώτατων ιδρυμάτων της Δυτικής Μακεδονίας γυρίζουμε στον μεσαίωνα. Μας κουνούν το δάκτυλο και έχουν το θράσος να επικαλούνται κατάργηση αυτοδιοίκητου όταν επί δεκαετία διόριζαν Διοικούσες Επιτροπές, μετέφεραν Τμήματα, ενέκριναν έργα δίχως μελέτες, κτίρια δίχως ρυμοτομικά σε καταφύγια άγριας ζωής και άφηναν τα ιδρύματα να μαραζώσουν.

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗΣ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού σας προσκαλεί στην επίσημη έναρξη της Εμποροπανήγυρης Άργους Ορεστικού 2018 που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 19:30 Τον αγιασμό θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ. Σεραφείμ στην πλατεία της Εμποροπανήγυρης.

Ε.Κ.Φ.: ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 10Κ/2017

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι εκδόθηκαν και καταχωρίστηκαν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ τα οριστικά αποτελέσματα της Προκήρυξης 10Κ/2017 του ΑΣΕΠ ( ΦΕΚ 27/4-8-2017 και ΦΕΚ 28/10-8-2017 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) για την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, μεταξύ άλλων, δεκαεννέα (19) θέσεων προσωπικού, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στην Ανώνυμη Εταιρεία «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ – ΑΔΜΗΕ Α.Ε.» (Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας).Ο πίνακας προσληπτέων απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση και θα αναρτηθεί στο Πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» μετά την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ.Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 62/2004 απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, οι απορριπτέοι υποψήφιοι εμφανίζονται με το δωδεκαψήφιο γραμμωτό κώδικα οπτικής αναγνώσεως (barcode).

ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 16Κ/2017

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι εκδόθηκαν και καταχωρίστηκαν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ τα προσωρινά αποτελέσματα της Προκήρυξης 16Κ/2017 του ΑΣΕΠ ( ΦΕΚ 41/1-12-2017, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ ) για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας, μεταξύ άλλων, σαράντα τεσσάρων (44) θέσεων μονίμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, Πανεπιστημιακής και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, σε φορείς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων και στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης.Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 62/2004 απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, οι απορριπτέοι υποψήφιοι εμφανίζονται με το δωδεκαψήφιο γραμμωτό κώδικα οπτικής αναγνώσεως (barcode).

ΣΤΑ ΥΨΗ ΘΑ ΕΚΤΟΞΕΥΘΕΙ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Εικόνα
Κατά πολύ αυξημένη προβλέπεται να είναι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου που αρχίζει η περίοδος διανομής του. Με τα σημερινά δεδομένα και εκτός σοβαρού απροόπτου (διεθνής αστάθεια) η τιμή θα είναι αυξημένη σε σχέση με πέρυσι τουλάχιστον 16-17% και αναμένεται να ξεπεράσει το 1,110 ευρώ στις πόλεις και να φτάσει το 1,250 στις απομακρυσμένες περιοχές και τα νησιά, σημειώνοντας δε, ότι οι τιμές περιέχουν πολύ χαμηλά περιθώρια κέρδους.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Εικόνα
Η Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018 ορίστηκε από το Υπουργείο Παιδείας ως η «5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018».Με σύνθημα «ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ» προτείνεται οι σχολικές μονάδες να υλοποιήσουν εντός του σχολικού ωραρίου τις παρακάτω αθλητικές δράσεις (μεμονωμένα ή συνδυαστικά): αερόβιες κινητικές δραστηριότητες δίνοντας έμφαση στο γρήγορο βάδην, καθώς επίσης και τρέξιμο, σκυταλοδρομία, ποδηλασία, σχοινάκι, χορός κ.ά., ομαδικά-ατομικά αθλήματα, καλαθοσφαίριση 3Χ3, ποδόσφαιρο 5Χ5, χειροσφαίριση, πετοσφαίριση, αντισφαίριση, επιτραπέζια αντισφαίριση κ.ά. (με δυνατότητα δημιουργίας και μεικτών ομάδων).

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΚΟΣ¨ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΨΥΧΗΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Μετά τη Χίο, σε Φλώρινα και Καστοριά συνεχίζουν τις κοινές δράσεις τους, το Γενικό Επιτελείο Στρατού και η μη κερδοσκοπική εταιρία «ΑΚΟΣ: θεραπεία σώματος και ψυχής» στο πλαίσιο του Συμφωνητικού Συνεργασίας και Αμοιβαίας Κατανόησης που υπέγραψαν, καθώς το ΓΕΣ,στο πλαίσιο το οποίο έχει οριστεί από το ΥΠΕΘΑ, έχει ανακηρύξει τον 2018 ως Έτος Μέριμνας για το Προσωπικό. Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, στις 18.00, συνδιοργανώνουν επιστημονική εκδήλωση με θέμα: "Πρόληψη- μια ενσυνείδητη πράξη"στην αίθουσα τουΦιλεκπαιδευτικού Συλλόγου «Ο Αριστοτέλης» στη Φλώρινα και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί στη Λέσχη Αξιωματικών Καστοριάς. Στόχος του ΓΕΣ και της ΑΚΟΣ είναι, να γίνει κοινό κτήμα και συνείδηση το ότι ο καρκίνος δεν αποτελεί πλέον "επάρατη νόσο" αλλά μία ασθένεια, που αν την αντιμετωπίσεις έγκαιρα αποθεραπεύεσαι: «κλειδί» στην αποτροπή του καρκίνου η πρόληψη.

ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΤΥΦΛΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Ο Σύλλογος Τυφλών και Ατόμων με Προβλήματα Όρασης Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Δήμο Καστοριάς με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (European Mobility Week) διοργανώνει την Δευτέρα 24/9/2018 από τις 17:30 έως τις 20:00 βιωματικές δραστηριότητες εξοικείωσης με την τυφλότητα και άλλα προβλήματα που σχετίζονται με την κινητικότητα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αρχή της Νότιας Παραλίας της Καστοριάς, απέναντι από την Αντιπεριφέρεια Καστοριάς.Στόχος των δράσεων της Εβδομάδας Κινητικότητας είναι η ενθάρρυνση και προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης και μεταφοράς στον αστικό ιστό και η ευαισθητοποίησης των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής τους.Οι δραστηριότητες που θα γίνουν από εθελοντές του Συλλόγου Τυφλών και Ατόμων με Προβλήματα Όρασης Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Δήμο Καστοριάς, απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες κι έχουν σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας, καθώς κα

ΣΑΡΙΣΕΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Εικόνα
Το Σάββατο 22/9/2018 η αντρική ομάδα των ΣΑΡΙΣΩΝ πήρε μέρος στο Κύπελλο Ελλάδας. Ο αγώνας έγινε στη Θεσσαλονίκη. Η ομάδα κληρώθηκε να παίξει στην πρώτη φάση με την ομάδα του Αετού Θεσσαλονίκης. Ο αγώνας ήταν οριακός και κρίθηκε στο τελευταίο παιχνίδι του διπλού. Τελικά επικράτησε η ομάδα της Θεσσαλονίκης 4-3 και οι ΣΑΡΙΣΕΣ αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του θεσμού. Στον αγώνα αυτό ο προπονητής χρησιμοποίησε δύο παιδιά από τις ακαδημίες του συλλόγου θέλοντας να δώσει ευκαιρίες στους νέους αθλητές. Αγωνίστηκαν οι: Σωτήρης Μούσιας (1 νίκη), Νίκος Σφέτκος και Γιάννης Γερογιάννης (2 νίκες).

ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ξεκινάμε και πάλι τις προβολές με δύο ταινίες! "Ξενοδοχείο Για Τέρατα 3: Ώρα Για Διακοπές" για τους μικρούς μας φίλους και το θρίλερ "Η Καλόγρια"! Ξενοδοχείο Για Τέρατα 3: Ώρα Για Διακοπές (Hotel Transylvania 3: Summer Vacation) ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΜΕΝΟ