Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

Π. Πέρκα: «Δεν ασκούμε απλά κριτική για να κάνουμε αντιπολίτευση, αλλά γιατί επιτέλους πρέπει να μας ακούσουν » (video)


Η Βουλευτής Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχης Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Πέρκα αρχικά τοποθετήθηκε για τα ζητήματα της πανδημίας και το άνοιγμα των σχολείων: Δόθηκε πολύτιμος χρόνος με την παραμονή του λαού στο σπίτι κατά την πρώτη φάση της πανδημίας, αλλά δυστυχώς δεν έγινε καμία προετοιμασία από πλευράς κυβέρνησης για τη δεύτερη φάση.

ΜΕ ΕΝΤΑΤΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΟΔΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ- ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς από τα αρμόδια συνεργεία οι ασφαλτοστρώσεις σε οδούς της πόλης της Φλώρινας. Αυτές τις ημέρες πραγματοποιούνται εργασίες επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου, οι οποίες θα ολοκληρωθούν εντός της επόμενης εβδομάδας και θα ακολουθήσουν οι οδοί Στεφάνου Δραγούμη και Ιωάννου Άρτη. Ο Δήμος Φλώρινας ζητά την κατανόηση και την ανοχή των πολιτών για την προσωρινή ταλαιπωρία που τυχόν υποστούν στις μετακινήσεις τους λόγω των έργων, τα οποία στόχο έχουν την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μας και τη δημιουργία ενός φιλικού οδικού δικτύου για όλους.

Κοινή Ανακοίνωση-Αίτημα των Ορειβατικών, Αθλητικών και Φυσιολατρικών Συλλόγων της Φλώρινας και της Δυτικής Μακεδονίας

 

Θέμα: Ανεμογεννήτριες στις κορυφές του Βέρνον

Η επιφάνεια της Γής έχει διαμορφωθεί από γεωλογικές διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα στην δική τους κλίμακα και εξελίσσονται συνεχώς εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια. Αποτέλεσμα αυτών των διαδικασιών είναι και τα βουνά και ιδίως οι βουνοκορφές που αποτελούν η κάθε μια από αυτές ένα μοναδικό μνημείο της γεωποικιλότητας της περιοχής στην οποία βρίσκονται και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζονται.Ο λόγος που αναφέρουμε τα παραπάνω είναι η δυστυχής διαπίστωση ότι στα πλαίσια κατασκευής μονάδων αιολικών σταθμών στο όρος Βέρνον, φαίνονται στους χάρτες της ΡΑΕ (https://geo.rae.gr/) ως έχουσες άδεια παραγωγής μονάδες που βρίσκονται επάνω ακριβώς στις κορυφές Λούτζερ (1939μ) και Φαλακρό (Γκολίνα, 1918μ).

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΛΛΑΓΗ ΧΩΡΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ/ΕΦΗΒΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Η παιδική/εφηβική Ομάδα Παραγωγής Ταινιών Μικρού Μήκους της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας μεταφέρει τις συναντήσεις της από το κτήριο της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας (παλιό ξενοδοχείο Διεθνές) στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας (ΝΕΟ ΠΑΡΚΟ), με σκοπό να εξυπηρετηθούν πλήρως οι ανάγκες της ομάδας.

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΛΟΥΤΡΑ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑς

Ξεκινούν από αύριο (04/09/2020) τη λειτουργία τους τα Ιαματικά Λουτρά Αμμουδάρας.

Η υδροθεραπευτική μονάδα με τις πλήρως εξοπλισμένες εγκαταστάσεις της χαρίζει τις θεραπευτικές της ιδιότητες και ανακουφίζει από διάφορα προβλήματα υγείας όπως:

- Ρευματοπάθειες χρόνιας μορφής

- Αρθροπάθειες

- Σπονδυλοαρθρίτιδες

- Χρόνιες δερματοπάθειες

- Γυναικολογικές χρόνιες καταστάσεις

- Αγγειοκυκλοφοριακές δυσλειτουργίες

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΕΗ- ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ ΑΧΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ

Με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Γιώργο Στάσση συναντήθηκε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης. Ο κ. Δήμαρχος επέμεινε στην άποψη ο ΑΗΣ Μελίτης να συνεχίσει την κανονική του λειτουργία, απορροφώντας το σύνολο του λιγνίτη που εξορύσσεται στην περιοχή μας, ώστε να αποφευχθεί μία πρόωρη και βίαιη κατάσταση απολιγνιτοποίησης, θέτοντας και το ζήτημα των απαλλοτριώσεων της κοινότητας Αχλάδας.

ΣΥΛΛΗΨΗ 41ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΓΙΑ ΕΚΚΡΕΜΟΥΣΕ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΛΗΣΤΕΙΑ

 

41χρονος αλλοδαπός συνελήφθη στην Φλώρινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς , διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης της κας. Ανακρίτριας Πρωτοδικών Αθηνών, για ληστεία κατά συναυτουργία. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.

ΣΥΛΛΗΨΗ 62ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝΔΡΥΛΛΙΩΝ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών συνελήφθη  62χρονος ημεδαπός 
σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Δ.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

Παρακαλούνται οι Αθλητικοί, Πολιτιστικοί, Μορφωτικοί και λοιποί σύλλογοι του Δήμου Φλώρινας, οι οποίοι για τις ανάγκες τους ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν χώρους (αίθουσες, γυμναστήρια και λοιπούς χώρους) σχολικών μονάδων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας κατά το σχολικό έτος 2020-2021, όπως υποβάλλουν σχετικές αιτήσεις (αναφέροντας τον αιτούμενο χώρο και τις ώρες) στη γραμματεία των Σχολικών Επιτροπών (Δημοτ. Αγοράς 70), έως τις 11 Σεπτεμβρίου 2020. Καταθέσεις αιτήσεων μετά το πέρας της προαναφερόμενης ημερομηνίας δεν θα γίνονται δεκτές και δεν θα υπάρχει η δυνατότητα παραχώρησης του αιτούμενου χώρου στον ενδιαφερόμενο σύλλογο. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 23850 44514 (κ. Αθανάσιος Κάτης). 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
Παναγιώτης Νώτας Νικόλαος Γρηγοριάδης

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΙΜΟΛΗΨΙΩΝ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΤΟΥ '40

 Πραγματοποιήθηκαν στις Π.Ε.Κοζάνης,Φλώρινας,Καστοριάς και Γρεβενών οι συσκέψεις των εμπλεκομένων φορέων για τη διαδικασία αιμοληψιών των συγγενών των Δυτικομακεδόνων πεσόντων. Συγκεκριμένα καθορίστηκαν τα επιτελεία που θα στελεχώσουν τα κλιμάκια αιμοληψιών, οι ημερομηνίες διεξαγωγής, τα σημεία συγκέντρωσης των δειγμάτων, καθώς και λεπτομέρειες για τη διαδικασία. Σύμφωνα με τη Γενική συντονίστρια της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για τη δράση «Εύρεση συγγενών των Δυτικομακεδόνων πεσόντων, λήψη δειγμάτων αίματος και ταυτοποίηση οστών μέσω DNA»,κα Τσακυριαννίδου Έφη: «Οι πρόεδροι των Κοινωφελών Επιχειρήσεων των Δήμων, οι υπεύθυνοι των Δομών «Βοήθεια στο σπίτι», με τους νοσηλευτές και τους Κοινωνικούς λειτουργούς και οι Ιατρικοί Σύλλογοι με τη διάθεση εθελοντών ιατρών, αγκάλιασαν την πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Γεώργιου Κασαπίδη από την πρώτη στιγμή.

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Το Δ.Σ. της Εταιρείας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό – Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς καλεί τα μέλη του Σωματείου σε έκτακτη γενική συνέλευση, στο Κέντρο Ενηλίκων, κτήριο πρώην ΚΠΕ, στην οδό Παλαιολόγου 1 και Βιτσίου γωνία, στην Καστοριά το Σάββατο 12/09/2020 ώρα 18:00, με θέματα:
· Προϋπολογισμός έτους 2021
· Θέματα στεγαστικών δομών
· Θέματα τροποποίησης άδειας λειτουργίας Κέντρου Ημέρας
Σε περίπτωση μη απαρτίας, η συνέλευση θα συνέλθει το Σάββατο 19/09/2020 και ώρα 18:00 στον ίδιο χώρο.

Ε.Κ.Φ. : ΤΑ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 5Κ/2019

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι εκδόθηκαν και καταχωρίστηκαν τα οριστικά αποτελέσματα της Προκήρυξης 5Κ/2019 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 23/5-6-2019 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας, μεταξύ άλλων, δεκαεπτά (17) θέσεων τακτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.) (Υπουργείο Εθνικής Άμυνας).

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Σας προσκαλούμε στη μαγευτική φύση του Γράμμου, στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης για ένα ταξίδι στην πρόσφατη ελληνική ιστορία. Ξεναγήσεις θα γίνονται κάθε Κυριακή, δηλαδή στις 6, 13, 20 και 27 Σεπτεμβρίου. Ξεναγήσεις θα γίνουν και άλλες μέρες και ώρες μετά από τηλεφωνική συνεννόηση.

Οι ξεναγήσεις ξεκινούν στις 11.00 ακριβώς.
Μεταξύ 11 και 12 θα κάνουμε περίπατο στα αλπικά λιβάδια και δάση της περιοχής που βρίσκεται το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης. Είναι μια ευκαιρία να απολαύσουμε την εικόνα των υπέροχων λουλουδιών αυτής της εποχής και να μιλήσουμε για μερικά από τα φυτά και τα δέντρα που θα συναντήσουμε. Στις 12 ξεκινάει η κυρίως ιστορική ξενάγηση.

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΤΟΡΛΑΧΙΔΗ

Ορκίστηκε τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, ενώπιον του Δημάρχου Φλώρινας κ. Βασίλη Γιαννάκη, ο νέος δημοτικός σύμβουλος κ. Θεόδωρος Τορλαχίδης από την παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση".
Ο κ. Τορλαχίδης ήταν ο επόμενος στη σειρά ανακήρυξης της παράταξης του και κατέλαβε τη θέση της παραιτηθείσας δημοτικής συμβούλου κας Ευθυμίας Ναλπαντίδου.

Ο κ. Τορλαχίδης έδωσε τον εξής πολιτικό όρκο: "Δηλώνω στην τιμή και στη συνείδησή μου να είμαι πιστός στην πατρίδα, να υπακούω στο Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου".
Ο Δήμαρχος κ. Γιαννάκης συνεχάρη το νέο δημοτικό σύμβουλο και του ευχήθηκε καλή δύναμη και επιτυχία στα καθήκοντα που ανέλαβε και καλή συνεργασία προς όφελος των συνδημοτών μας.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ Δ.Σ. ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Η πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Τοπικης Διοίκησης Φλώρινας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών συγχαίρει τους μαθητές και τις μαθήτριες παιδιά των Αστυνομικών μελων της για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Τους εύχεται ολόψυχα υγεία, πρόοδο και καλή σταδιοδρομία Συγχαρητήρια επίσης δικαιούνται και οι γονείς που παρά τις δύσκολες χρονιές που ζούμε, στήριξαν, στηρίζουν και θα στηρίζουν τους στόχους και τα όνειρα τους. Για τα παιδιά που φέτος δεν τα κατάφεραν, πρέπει να ξέρουν ότι η προσπάθεια δεν σταματά...
SERVO PER AMIKECO
(Υπηρετώ δια της φιλίας)
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος

ΝΑΛΠΑΝΤΙΔΟΥ Παρασκευή

Ο Γεν. Γραμματέας ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ Δημήτριος

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Ενημερώνουμε ότι το Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας, σε συνεργασία με την προϊσταμένη αρχή της 3ηςΥΠΕ, αλλά και το Υπουργείο Υγείας, με γνώμονα τη στελέχωση και κάλυψη λειτουργικών αναγκών Υγειονομικού προσωπικού, οι οποίες μάλιστα κατά το 2020 ήταν ιδιαίτερα αυξημένες λόγω Covid19, δρομολόγησε και εξασφάλισε τις κάτωθι εγκρίσεις και αντίστοιχα προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού:
Α. ΜΟΝΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
Α/Α ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΑΔΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΛΟΙΠΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
1. Ακτινολογίας 1 Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες αξιολόγησης και κρίσης, από τα συμβούλια κρίσεων των ιατρών ΕΣΥ σε επίπεδο 3ης ΥΠΕ και αναμένεται έκδοση ΦΕΚ διορισμού.
2. Ορθοπεδικής 1 Ομοίως ως άνω
3. Παιδιατρικής 1 Ομοίως ως άνω. Επίσης αποτελεί θετικό γεγονός ότι η νεοδιοριζόμενη διαθέτει και πρόσθετη εμπειρία στην νεογνολογία.
4. Καρδιολογίας 1 Δρομολογήθηκε η διαδικασία, προς έγκριση από την 3Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ)  με σκοπό την έκδοση αντίστοιχης προκήρυξης.
5. Ουρολογίας 1 Ομοίως ως άνω, με τη θέση καρδιολογίας.
ΣΥΝΟΛΟ 5

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΙΜΑΤΟΘΗΚΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Με το μήνυμα: “ότι περισσεύει από εμάς, μπορεί να είναι χρήσιμο σε κάποιον άλλον”, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας – Εθελοντισμού και Αθλητισμού, κ. Πέτρος Δοκόπουλος, ανακοίνωσε την πλήρη ετοιμότητα και λειτουργία της Δημοτικής Ιματιοθήκης.
Μία νέα κοινωνική δομή του Δήμου Καστοριάς που είναι εφοδιασμένη, χάρη στην πολύτιμη και γενναιόδωρη συνδρομή συμπολιτών μας, με είδη ρουχισμού, υπόδησης κάθε μεγέθους και ηλικίας, αλλά και άλλων χρηστικών αντικειμένων, όπως παιχνίδια, σχολικές τσάντες κλπ, τα οποία είναι προς διάθεση σε άπορους δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΠΙΣΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΕΡΕΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Διαμαρτυρίες και αντιδράσεις, κατοίκων και επισκεπτών, προκάλεσε η ανακοίνωση ιερέα του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Φλώρινας για τη μη χρήση μάσκας εντός του Ιερού Ναού χαρακτηρίζοντας τη ως ασέβεια και ολιγοπιστία. 

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εδώ και είκοσι περίπου μέρες επαναλειτουργίας του, το Σπήλαιο του Δράκου, στην Καστοριά, αποτελεί και πάλι πόλο έλξης αρκετών επισκεπτών, αναλόγως βέβαια και της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μας, εξαιτίας του κορωνοϊού.