Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκεμβρίου 9, 2018

ΠΡΟΒΟΛΗ ΔΥΟ ΤΑΙΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με την προβολή δύο ταινιών την χριστουγεννιάτικη ταινία κινουμένων σχεδίων "Ο Γκριντς" και την δραματική ταινία "Κριντ ΙΙ" συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών από τη Κινηματογραφική Λέσχη Φλώρινας. 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΟΥ ΤΟ ΤΡΕΝΑΚΙ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

Εικόνα
Τροποποίηση ωρών λειτουργίας για το τρενάκι της Φωτιάς. Σας γνωρίζουμε ότι το "Τρενάκι της Φωτιάς" θα πραγματοποιεί τα δρομολόγιά του καθημερινά από τις 10:00πμ έως τις 2:00μμ και από τις 5:30μμ έως τις 9:30μμ.

ΑΝΑΒΙΩΝΕΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ 23ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΟ ΑΝΑΜΜΑ ΤΩΝ ΦΩΤΙΩΝ

Εικόνα
22:00 μμ., Πλατεία Γ. Μόδη, Επίσημη έναρξη του εθίμου «Φωτιές Φλώρινας 2018» από τον Δήμαρχο Φλώρινας, κ. Ιωάννη Βοσκόπουλο.Δωρεάν διανομή παραδοσιακής φασολάδας, κρασιού και τοπικών εδεσμάτων. 00:00 πμ., Άναμμα Φωτιών σε όλες τις γειτονιές της πόλης και στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Φλώρινας.

ΑΝΑΒΙΩΝΕΙ ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΜΩΜΟΓΕΡΟΙ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Από τις παλιότερες μορφές του ελληνικού λαϊκού θεάτρου, το ποντιακό δρώμενο των Μωμόγερων ή Μωμόερων ή και Μωμοέρια αναβιώνει στην πόλη της Φλώρινας και στο Ξύλινο Χωριό από τον Ποντιακό Σύλλογο Μανιακίου «Αμάσεια».Από τα παλιότερα ποντιακά έθιμα που λάμβαναν χώρα κατά τη διάρκεια της περιόδου των Χριστουγέννων, από τις 15 Δεκεμβρίου έως και τα μέσα Ιανουαρίου, έχει ενταχθεί στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO.Στην αναβίωση του εθίμου κεντρικό πρόσωπο είναι η νύφη, η οποία ενσαρκώνει τη βλάστηση και τη γονιμότητα της γης, και για την οποία μονομαχούν ένα νέος και ένας γέρος άντρας. Η νίκη του νεότερου άντρα, που συμβολίζει τον νέο χρόνο λειτουργεί σημειολογικά, σηματοδοτώντας την αλλαγή του παλιού από τον νέο χρόνο.

ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΕΔΕΣΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΕΠΑΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΟΑΕΔ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το τμήμα Μαγειρικής της ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ Φλώρινας έχει καθιερωθεί πλέον στην τοπική κοινωνία, αλλά και πανελλαδικό επίπεδο, με τις μαγειρικές και ζαχαροπλαστικές του επιτυχίες, αφού οι μαθητές μέσα από τις μαγειρικές τους «καλλιτεχνίες» έχουν καταφέρει να ικανοποιήσουν και τον πλέον απαιτητικό ουρανίσκο.Παντρεύοντας την παραδοσιακή με τη σύγχρονη κουζίνα θα χαρίσουν ένα γαστρονομικό ταξίδι σε όσους παρευρεθούν την Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018, και ώρα 12:30 μμ. στον Ξύλινο Χωριό. Δωρεάν φρέσκα κι ελκυστικά εδέσματα θα παρασκευαστούν και θα διατεθούν από τους μαθητές της Σχολής, με συνοδεία φλωρινιώτικων γευστικών κρασιών, υπό την επίβλεψη των αξιόλογων καθηγητών τους.

ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΑΤΟΝ……….. Νο 2

Εικόνα
Σε παλαιότερο άρθρο μου είχα αναφερθεί στον Δημάρατο τον συμβασιλέα (μαζί με τον Κλεομένη) της αρχαίας Σπάρτης, έναν άνθρωπο του οποίου η ματαιοδοξία, ο εγωισμός, η υπέρμετρη φιλοδοξία του ενός (σε μια κοινωνία που τη διοικούσαν οι πολλοί), η έλλειψη διορατικότητας και πάνω από όλα η έλλειψη συνείδησης και συναίσθησης των ιδανικών με τα οποία ανατράφηκε και γαλουχήθηκε ως παιδί, τον κατέστησαν προδότη της πατρίδας του, σύμβουλο των εχθρών Περσών και φανατικό αντίπαλο των ομοεθνών του.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ "ΚΕΛΕΤΡΟΝ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ"

Εικόνα
Τον Πρόεδρο Γιώργο Νικολόπουλο και τον Αντιπρόεδρο Σάββα Δεμιρτζίδη του Εθελοντικού Οργανισμού για τα δικαιώματα των παιδιών «ΚΕΛΕΤΡΟΝ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ» δέχθηκε την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης στο Γραφείο του.

ΓΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΕΞΟΔΟΥ 4 ΜΗ ΝΟΜΙΜΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΣΥΝΕΛΛΗΦΘΗ 44ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗ

Εικόνα
Για διευκόλυνση εξόδου 4 μη νόμιμων αλλοδαπών συνελήφθη 44χρονος αλλοδαπός στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 44χρονο, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε -4- μη νόμιμους αλλοδαπούς, ηλικίας 32, 30, 30 και 32 χρονών, διευκολύνοντας την έξοδό τους από τη χώρα. Από την έρευνα προέκυψε ότι, ο ένας εκ των δυο 32χρονων κατείχε πλαστή ταυτότητα Ουγγρικών Αρχών, καθώς και Άδεια Διαμονής Ελβετικών Αρχών, η οποία είχε κλαπεί την 14-12-2017. Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν -1- Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, πλαστή ταυτότητα Ουγγρικών Αρχών και κλαπείσα Άδεια Διαμονής Ελβετικών Αρχών.Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΤΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ

Εικόνα
H περαιτέρω δικτύωση των επιχειρήσεων της Φλώρινας με την Κύπρο ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του Προξένου της Κυπριακής Δημοκρατίας Σπύρου Μιλτιάδη, του Εμπορικού ακολούθου της Κύπρου Ιωσήφ Κυπραίο και του Αναπληρωτή Γ.Γ. Εθνικών εμπορικών και οικονομικών Σχέσεων Νικόλαου Εξαδάχτυλου με επιχειρηματίες της περιοχής με απώτερο σκοπό τη δικτύωση των επιχειρήσεων, προώθηση των τοπικών προϊόντων και την εξωστρέφεια της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Στο πλαίσιο της συνάντησης από τον πρόξενο και τον εμπορικό ακόλουθο αναλύθηκα το οικονομικό καθεστώς της Κύπρου αλλά και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της κυπριακής αγοράς για τα προϊόντα της Φλώρινας. Από την πλευρά του ο κ. Εξαδάκτυλος ενημέρωση τους παραγωγούς και τους επιχειρηματίες για τα επενδυτικά και ευρωπαϊκά προγράμματα καθώς και της δικτύωσης των επιχειρήσεων στον ευρωπαϊκό χώρο. Πηγή: www.ert.gr/news/florina

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Δήμος Φλώρινας σε συνεργασία με την θεατρολόγο, κα Χρύσα Ανδρώνη, θα προβεί στην πραγματοποίηση θεατρικού εργαστηρίου για παιδιά, το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018, από τις 10:00-12:00, στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Φλώρινας. Τα παιδιά θα μάθουν να διαχειρίζονται το σώμα τους και να το χρησιμοποιούν σαν εργαλείο, καθώς είναι απαραίτητο μέσο για το θέατρο.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟΝ ΗΛΙΑ ΜΟΥΛΕΛΗ

Εικόνα
Θέλω να συγχαρώ τον φίλο και συμπατριώτη Ηλία Μούλελη, αθλητή της Σκοπευτικής Αθλητικής Λέσχης Φλώρινας για την κατάκτηση της 1ης θέσης στον Πανελλήνιο αγώνα, στο αγώνισμα των τριών όπλων (3Gun) της Πρακτικής Σκοποβολής. Στους αγώνες που διοργάνωσε η Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος και ο Αθλητικός Όμιλος Ιωαννίνων BUDO , ο Ηλίας κατάφερε να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο συναγωνιζόμενος με αθλητές από όλη την Ελλάδα σε ένα ιδιαίτερο και απαιτητικό άθλημα που τα τελευταία χρόνια μας έχει χαρίσει ιδιαίτερες διακρίσεις και μετάλλια σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: "Η ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ"

Εικόνα
«Είμαστε στα σύνορα της χώρας μας με την ΠΓΔΜ. Η Ελλάδα θέλει να ζήσει με ειρήνη και πρέπει να καταλάβουν οι γείτονες ότι συμφέρον τους είναι να έχουν φιλικά την Ελλάδα μαζί τους» τόνισε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος από το φυλάκιο Νίκης στην Φλώρινα στα σύνορα της χώρας μας με την ΠΓΔΜ υπογραμμίζοντας ότι «οι γείτονες θα πρέπει να καταλάβουν ότι όσο προκαλούν όσο προχωρούν σε αλυτρωτικές διεκδικήσεις η πόρτα της Ελλάδος θα είναι κλειστή και η πόρτα της Ελλάδας είναι η πόρτα της Ευρώπης και της δύσης. Πρέπει να καταλάβουν ότι η Μακεδονία είναι μια και ελληνική αυτό θα τους δώσει το εισιτήριο στο να μπορέσουν να προχωρήσουν στο αύριο και στην ευημερία». Πηγή: www.ert.gr/news/florina

ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΑΝΘΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Εικόνα
Στην Φλώρινα θα βρεθεί την ερχόμενη Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου στη 1:00 ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός. Ο Υπουργός θα παρευρεθεί σε εκδήλωση βράβευσης ιατρών που συνέβαλαν με τις υπηρεσίες τους στη λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών της Παιδιατρικής κλινικής και της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου. Στο πλαίσιο της ίδιας εκδήλωσης θα συναφθεί μνημόνιο επιστημονικής συνεργασίας μεταξύ της Δ’ Παιδιατρικής Κλινικής του Α.Π.Θ. του Γ.Ν. Παπαγεωργίου και της Παιδιατρικής κλινικής του Γ.Ν. Φλώρινας.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Σας ανακοινώνουμε ότι την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου2018 από 9:00 π.μ. έως 1:30 μ.μ θα παρευρίσκεται στο Κέντρο Υγείας Αμυνταίου Συνεργείο Αιμοληψίας του Κρατικού Νοσοκομείου Φλωρίνης για όσους επιθυμούν να δώσουν αίμα. Ως γνωστόν εδώ και χρόνια η Εκκλησία Αμυνταίου διατηρεί Τράπεζα Αίματος, που ενισχύεται από εθελοντές αιμοδότες της πόλεως και των περιχώρων και εξυπηρετεί τις προκύπτουσες ανάγκες της περιοχής. Σας ενημερώνουμε επίσης ότι η Αιμοδοσία της Τράπεζας μας διεξάγεται κάθε δύο μήνες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αιμοδοτών μας.

ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Εικόνα
Με πολύ μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων πολλών αγροτικών φορέων και συνδικαλιστικών οργανώσεων πραγματοποιήθηκε στις 09 Δεκεμβρίου, στη Νίκαια της Λάρισας, Παναγροτική Συνδιάσκεψη με πρωτοβουλία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων. Η μεγάλη και ηχηρή απουσία, για λόγους υγείας, του εμπνευστή των αγροτικών μπλόκων αλλά και της Πανελλαδικής Οργάνωσης, κ. Βαγγέλη Μπούτα, δεν έγινε αισθητή από κανέναν, διότι καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης βρισκόταν εκεί νοερά και το όνομά του αναφερόταν από όλους όσους παρευρέθηκαν με τις ευχές τους να επιστρέψει σύντομα δυνατός δίπλα τους. Αφού συζητήθηκαν όλα τα μεγάλα θέματα, αποφασίστηκαν τα εξής: Οι αγροτικοί σύλλογοι με ενημερώσεις και κεντρικό σύνθημα ¨ό,τι κατακτήθηκε τα τελευταία χρόνια και ό,τι δεν χάθηκε είναι εξαιτίας των αγώνων και των μπλόκων¨ να ενθαρρύνουν την κινητοποίηση των αγροτών στις περιοχές τους, ώστε να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία, την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, ημέρα κατάθεσης του προϋπολογισμού της Βουλής.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ 2018- 2019

ΗΜΕΡΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΩΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 16 /12/20 18 11.00 – 18.00 ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 1 7 /12/20 18 08: 3 0-14:00 & 17:00-21:00 ΤΡΙΤΗ 18 /12/20 18 08: 3 0-14:00 & 17:00-21:00 ΤΕΤΑΡΤΗ 19 /12/20 18 08: 3 0-14:00 & 17:00-21:00 ΠΕΜΠΤΗ 20 /12/20 18 08: 3 0-14:00 & 17:00-21:00 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/ 12/20 18 08: 3 0-14:00 & 17:00-21:00 ΣΑΒΒΑΤΟ 22 /12/20 18 08: 3 0 - 16:00 ΚΥΡΙΑΚΗ 23 /12/20 18 11:00πμ έως το άναμμα των   φωτιών ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 24 /12/20 18 08:30 – 16:00 ΤΡΙΤΗ 25 /12/20 18 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 26/12/20 1 8 ΚΛΕΙΣΤΑ ΠΕΜΠΤΗ 27/12/20 1 8 08:30-15:00 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/12/20 1 8 08:30-14:00 &

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με 27 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει σήμερα στις 4:00 το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας στο Πέρασμα. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:  1.«Εκμίσθωση για υλοτομία των συστάδων 5δ, 7β και 7γ του Δημοτικού δάσους Αλώνων» Εισηγητής κος Θεόδωρος Δημόπουλος, Αντιδήμαρχος Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση του Δρ. Ιωάννη Μουντούση, Προϊσταμένου Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Δήμου Φλώρινας. 2. «Παραλαβή μελέτης ¨Διαχειριστική μελέτη του Δημοτικού Δάσους Τ.Κ. Μελίτης Δήμου Φλώρινας Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας για τη διαχειριστική περίοδο 2016-2025¨». Εισηγητής κος Θεόδωρος Δημόπουλος, Αντιδήμαρχος Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση του Δρ. Ιωάννη Μουντούση, Προϊσταμένου Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Δήμου Φλώρινας.

ΠΟΛΥΘΕΑΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Ο Ξυλοπόδαρος, ο Καλικάτζαρος, ο Χιονάνθρωπος και τα Ξωτικά ταξιδεύουν από τον μακρινό Βόρειο Πόλο κι έρχονται κοντά μας, προκειμένου να χαρίσουν στιγμές ξεγνοιασιάς σε όλα τα μικρά και μεγάλα παιδιά! Παιχνίδι, τραγούδι, γέλια και χαρές αποτελούν την ιδανικότερη συνταγή για ακόμα πιο ευτυχισμένα Χριστούγεννα και για ένα υπέροχο νέο έτος! Ελάτε, να περάσουμε μοναδικά!

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΡΑΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ!

Εικόνα
Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό, μετά τα «καψόνια» στον βουλευτή και σε δεκάδες Έλληνες, στα Ελληνοαλβανικά σύνορα Υλοποιώντας τη δέσμευσή του για τα όσα υπέστη από τους «πραιτοριανούς» του Ράμα στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, μαζί με άλλους Έλληνες προσκυνητές, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

ΝΥΧΤΕΣ ΧΕΙΜΩΝΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Νύχτες Χειμώνα 2018 στον «Αριστοτέλη». Με κάλαντα, έθιμα του δωδεκαημέρου και παραδοσιακούς χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παστίδας Ρόδου «Καμάρι», τον Σύλλογο Γυναικών Σκιάθου, τον Π.Μ.Α.Σ. «Αμύντα» Σκοπιάς, το Λύκειο Ελληνίδων Φλώρινας και τον Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης». Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018, θέατρο «Αριστοτέλη», ώρα 8.00 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη. Οργάνωση: Τμήμα Εθνογραφίας και Χορού Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης». Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Χειμώνα - Φωτιές 2018 του Δήμου Φλώρινας.

Γιάννης Βοσκόπουλος: «Αν με συμπεριλάβει ο Μητσοτάκης στη λίστα για τις εκλογές θα είμαι υποψήφιος Βουλευτής»

Εικόνα
«Αν με επιλέξει ο πρόεδρος της Ν.Δ. για να συμπεριληφθώ στο ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις επερχόμενες εκλογές θα αποδεχτώ την πρόσκληση» ανέφερε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο Δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος αναφερόμενος στις φήμες που ακούγονται για τη συμμετοχή του στις βουλευτικές εκλογές του 2019. Επεσήμανε ακόμα πως ο ίδιος έχει έτοιμο το ψηφοδέλτιο του ως υποψήφιος Δήμαρχος για τις επερχόμενες εκλογές του Μαίου αλλά θα φανεί αν θα συνεχίσει και από την πρόθεση του προέδρου του κόμματος της Ν.Δ.»Υπάρχουν άξιοι συνεχιστές του δικού μου έργου ως Δημάρχου τα χρόνια αυτά» υπογράμμισε ακόμα σημειώνοντας πως «θα πρέπει όμως οι Φλωρινιώτες να επιλέξουν τον καλύτερο για τον Δήμο και όχι αυτόν που θα δώσει ψεύτικες υποσχέσεις». ΠΗΓΗ: www.ert.gr/news/florina

ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Αρχές του νέου χρόνου θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη τηλεθέρμανση Φλώρινας από την εταιρεία ΆΚΤΩΡ που ανέλαβε την κατασκευή και ολοκλήρωση της, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας. Όπως είπε ο κ. Βοσκόπουλος το έργο καθυστέρησε να υλοποιηθεί λόγω προβλημάτων της προηγούμενης εταιρείας που είχε αναλάβει το έργο. «Πιστεύω ότι ο ΑΚΤΩΡ που είναι μια αξιόπιστη εταιρεία» επεσήμανε ακόμα «θα ολοκληρώσει το έργο της τηλεθέρμανσης στο χρόνο που πρέπει». ΠΗΓΗ: www.ert.gr/news/florina

ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Εικόνα
Στην Φλώρινα θα βρεθεί τη Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Κάμμενος ο οποίος θα επισκεφθεί το φυλάκιο της Νίκης στα σύνορα της χώρας μας με την ΠΓΔΜ. Πηγή: www.ert.gr/news/florina

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Την Τετάρτη 12/12/2018 θα επισκεφθούν το Επιμελητήριο Φλώρινας ο Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Θεσσαλονίκη με τον Εμπορικό Ακόλουθο της Κύπρου και τον Αναπληρωτή Γ.Γ. Εμπορικών Διεθνών & Οικονομικών Σχέσεων. Σκοπός της επίσκεψης είναι η περαιτέρω δικτύωση των επιχειρήσεων της ΠΕ Φλώρινας με την Κύπρο. Επίσης, από πλευράς του Αν. Γ.Γ. ΔΟΣ κ. Εξαδάχτυλου θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση επενδυτικών και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων καθώς και της δικτύωσης των επιχειρήσεών μας στον Ευρωπαϊκό χώρο. Καλούμε όλους τους συναδέλφους επιχειρηματίες από το Εμπορικό, Βιοτεχνικό, Τουριστικό, Μεταποιητικό τμήμα, τους παραγωγούς τοπικών προϊόντων κρασιών, πιπεριάς, φασολιών να παραβρεθούν στην ημερίδα την Τετάρτη 12/12/2018 και ώρα 18:30 μ.μ. στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Φλώρινας.