Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 16, 2021

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ 8ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΊΟΥ

Εικόνα
Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 8ου Νηπιαγωγείου Φλώρινας εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του, καθώς και τα θερμά του συλλυπητήρια στη νηπιαγωγό κ. Μαβίδου Στέλλα και στους οικείους της για την απώλεια του αδελφού της, Βασίλειου Μαβίδη. Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΊΗΣΗ ΣΤΟ ΝΥΜΦΑΙΟ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΆΡΚΟ

Εικόνα
Με κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων και της απόφασης που αναμένεται την Δευτέρα 24/5/2021 ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 12:00 στο σημείο από όπου ξεκίνησε να σκάβει το σκαπτικό της εταιρείας για την διάνοιξη δρόμου με σκοπό την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην κορυφή του βουνού (ανατολικό Βίτσι – Θέση Αερορράχη).

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΞΌΡΜΗΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΥΡΟΖΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

Εικόνα
Ενημερωτική εξόρμηση στο πλαίσιο της κεντρικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά του εργασιακού νομοσχεδίου Χατζηδάκη,που έρχεται να καταργήσει το 8ωρο, να εξαλείψει τις υπερωριακές αμοιβές και να ελαστικοποιήσει τις εργασιακές σχέσεις, όπως αναφέρει, πραγματοποίησε η Βουλευτής Φλώρινας Π. Πέρκα και μέλη των Οργανώσεων Μελών και της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας.  

ΕΡΏΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΉ ΣΥΡΙΖΑ ΦΙΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΉ ΣΎΝΔΕΣΗ ΕΛΛΆΔΑΣ-ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ

Εικόνα
Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών με θέμα «Σιδηροδρομική Σύνδεση Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας μέσω Φλώρινας-Μπίτολα», κατέθεσε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Πέτη Πέρκα, την οποία συνυπογραφουν 25 ακόμα Βουλευτές. Μεταξύ άλλων η κα. Πέρκα αναφέρει "η λειτουργία της γραμμής διασφαλίζεται εφόσον δημιουργηθεί τελωνειακός σταθμός για τους απαραίτητους διοικητικούς και αστυνομικούς ελέγχους. Απαιτούνται εργασίες αποκατάστασης του Σταθμού Ν. Καυκάσου, με κόστος που δεν ξεπερνά τις 200 χιλ. ευρώ και μάλιστα, το έργο είχε δρομολογηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ. Απαιτείται φυσικά και στελέχωση του νέου συνοριακού σταθμού. Η πλευρά της Βόρειας Μακεδονίας επιθυμεί διακαώς την επαναλειτουργία της γραμμής και έχει αναλάβει το κόστος εκσυγχρονισμού της γραμμής στο δικό της έδαφος «σύνορα-Μπίτολα». Τα σχετικά έργα – από πληροφορίες μας – έχουν ολοκληρωθεί". Ερωτάται ο Υπουργός: Για ποιο λόγο η σιδηροδρομική γραμμή Φλώρινα – Μπίτολα δεν έχει επαναλειτουργήσει μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα οι δ

ΕΡΓΑ ΟΔΟΠΟΙΊΑΣ ΣΤΗ ΦΛΏΡΙΝΑ

Εικόνα
Η εξέλιξη των έργων οδοποιίας που εκτελούνται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Φλώρινας στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας του Δήμου Φλώρινας, συζητήθηκε κατά την διάρκεια συνάντησης μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Φλώρινας Ιωάννη Κιοσέ και του Δημάρχου Φλώρινας Βασίλειου Γιαννάκη.

ΕΚΘΕΤΉΡΙΟ ΚΡΑΣΙΟΎ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΏΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ ΑΠΟΚΤΆ Ο ΔΉΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΊΟΥ

Εικόνα
Τη σύμβαση έργου ''Προμήθεια και τοποθέτηση προκατασκευασμένου εκθετηρίου κρασιού και αγροτικών προϊόντων με συνοδό εξοπλισμού'' , υπέγραψε  ο Δήμαρχος Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης   με την ανάδοχο εταιρία ERGOTRUST ΕΠΕ.  Σκοπός του έργου η προμήθεια και η τοποθέτηση ενός  προκασκευασμένου ξύλινου οικίσκου με συνοδό εξοπλισμό ο οποίος θα τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο στο Αμύνταιο.  Το έργο χρηματοδοτείται από το Π.Δ.Ε WINCOME 2018EΠ50560042 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΛΒΑΝΙΑ και ο  προϋπολογισμός του ανέρχεται στις 55.017,56 ευρώ.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Ν.Δ. ΦΛΏΡΙΝΑΣ, ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΕΣΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΉΣ

Εικόνα
Επιστολή προς τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά ζητώντας την άμεση επαναλειτουργία του Τελωνείου Κρυσταλλοπηγής, απέστειλαν οι Βουλευτές Ν.Δ. Φλώρινας, Καστοριάς και Πιερίας, Αντωνιάδης Γιάννης,Τζηκαλάγιας Ζήσης και   Μπαραλιάκος Ξενοφών. Στην επιστολή τους αναφέρουν  "Οι Νομοί Φλωρίνης, Πιερίας και Καστοριάς απασχολούν εποχικά πολλούς εργάτες γης από την γειτονική Αλβανία οι οποίοι έχουν γίνει απαραίτητοι στο σύνολο σχεδόν της γεωργικής παραγωγής (κεράσια, ακτινίδια, καπνά) και της κτηνοτροφίας.

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΊΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΆΣ

Εικόνα
Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή το έργο «Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίου Επιμελητηρίου Καστοριάς». Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 280.000€ με ΦΠΑ, που θα υποβληθεί ως πρόταση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας, στην πρόσκληση 139 με τίτλο: «Δράσεις Βελτίωσης της Ενεργειακής Απόδοσης των Δημοσίων Κτιρίων». Στόχος είναι η δραστική μείωση της ενεργειακής δαπάνης των δημοσίων κτιρίων και η μετάβαση σε ενεργειακή κατάσταση, τουλάχιστον στο ελάχιστο της κείμενης εθνικής και ενωσιακής νομοθεσίας, ώστε να προκύψουν κτίρια με την μικρότερη δυνατή ενεργειακή κατανάλωση.

ΕΡΏΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΉ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΑΝΑΓΚΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΎ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣΤΟΥ ΕΣΕΚ

Εικόνα
Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα «Ανάγκη προγραμματισμού της αναθεώρησης του ΕΣΕΚ» κατέθεσε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Πέτη Πέρκα που συνυπογραφουν 37 Βουλευτές.

ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΘΈΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΥΝΆΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΉ Ν.Δ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΉ ΔΊΚΑΙΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ

Εικόνα
Τ α αυξημένα ποσοστά επιχορήγησης στον αναπτυξιακό νόμο, η πορεία των εδαφικών σχεδίων, η νέα διαβούλευση του ΣΔΑΜ, οι μελέτες των αρδευτικών δικτύων Βεγορίτιδας και Χειμαδίτιδας και οι αποκαταστάσεις ορυχείων Βεύης-Βεγόρας,  ήταν τα κυριότερα θέματα που συζητήθηκαν κατά την διάρκεια συνάντησης του Βουλευτή Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννη Αντωνιάδη με τον Συντονιστή  Επιτροπής για τη Δίκαιη Μετάβαση Κωστή Μουσουρούλη. 

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ Π.Σ. ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΡΑΤΑΚΗ ΓΙΑ ΒΕΛΡΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΦΛΏΡΙΝΑΣ-ΕΔΕΣΣΑΣ

Εικόνα
Επερώτηση με θέμα Βελτίωση Οδικής σύνδεσης Π.Ε Φλώρινας με Π.Ε. Πέλλας- Σχεδιασμός Οδικών Αξόνων και Σιδηροδρομικού δικτύου στη Δ. Μακεδονία, κατέθεσε ο Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης ΕΛΠΙΔΑ Γιάννης Στρατάκη. Ερωταται ο Περιφερειάρχης -Ποιος είναι ο σχεδιασμός και σε τι ενέργειες σκοπεύετε να προχωρήσετε για την οδική διασύνδεση της Δ. Μ. σε συνδυασμό με τον υπό προγραμματισμό σύγχρονο αυτοκινητόδρομο Θεσ/νίκης –Πέλλας; -Σκοπεύετε επιτέλους , όπως επανειλημμένα έχετε δεσμευτεί στο διαχρονικό αίτημά μας , να παρουσιάσετε ενώπιον του Περιφερειακού Συμβουλίου το συνολικό σας σχεδιασμό σχετικά με το σύνολο των οδικών υποδομών στην Περιφέρειά μας; -Και τέλος προτίθεστε να φέρεται προς συζήτηση στο ανώτατο όργανο Δημοκρατικού Προγραμματισμού , που είναι το Περιφερειακό Συμβούλιο προς λήψη απόφασης ,ένα ρεαλιστικό εξειδικευμένο σχέδιο για την ολοκλήρωση του υφιστάμενου σιδηροδρομικού δικτύου ( τοπικές διασυνδέσεις ,ηλεκτροκίνηση) καθώς και την μελλοντική ανάπτυξή του; Κε Περιφερειάρχη

ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΊΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟ ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ -ΕΠΤΑΧΩΡΙΟΥ

Εικόνα
Εργασίες συντήρησης της Επαρχιακής Οδού 12 (Νεστόριο – Πεύκος – Πευκόφυτο – Χρυσή - Επταχώρι) σε εννέα (9) θέσεις μήκους 1.150 μέτρων, από την διασταύρωση προς τον Γράμμο έως την διασταύρωση προς το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης, έχουν ξεκινήσει από χτες , στο πλαίσιο υλοποίησης του πρώτου υποτμήματος του δευτέρου τμήματος (2Α) του έργου «Αποκαταστάσεις στο δρόμο από Πεύκο προς Πευκόφυτο». Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών θα υπάρξει πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας από την διασταύρωση προς τον Γράμμο έως την διασταύρωση προς το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης και διοχέτευσή της μέσω της Ε.Ο.11 (Νεστόριο – Επταχώρι μέσω Κοτύλης).

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΟΥΧΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Με Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό μετ’ Αρτοκλασίας και περιφορά της Ιεράς Εικόνας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 20 Μαΐου οι εκδηλώσεις εορτασμού των πολιουχων του Αμυνταίου Κωνσταντίνου και Ελένης.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΉ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΕ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Διαδικτυακή ενημέρωση με στόχο την καλύτερη προετοιμασία στα Μαθηματικά, των μαθητών της Γ΄ Λυκείου των ΕΠΑΛ, για τις πανελλαδικές εξετάσεις, διοργανώνει το παράρτημα Φλώρινας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας σε συνεργασία με άλλα 6 παραρτήματα: Έβρου, Καβάλας, Καστοριάς, Κέρκυρας, Κοζάνης και Σερρών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Μαΐου 2021 στις 18:00, με ομιλητή τον: κ. Αθανάσιο Τζιότζιο, καθηγητή Μαθηματικών στο 1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου, επί χρόνια βαθμολογητή και επόπτη στο βαθμολογικό κέντρο των ΕΠΑΛ του Ευόσμου Θεσσαλονίκης

3ο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΌ ΕΡΓΑΣΤΉΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το 3ο διαδικτυακό βιωματικό εργαστήριο διοργανώνει το Περιφερειακό Τμήμα Φλώρινας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο πλαίσιο του κύκλου «Πιο ψηλά μαζί: Προσωπική ανάπτυξη και επικοινωνία», με θέμα «Είμαι, γιατί είμαστε: Επαναπροσεγγίζουμε τον δεσμό και τη φροντίδα στις σχέσεις μας». Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 31 Μαΐου, 6.00-9.00 το απόγευμα.

ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΔΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΒΑΦΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΣΠΩΝ

Εικόνα
Βάση δεδομένων με ενδιαφερόμενους, που θέλουν να εργαστούν, μόνιμα ή εποχιακά, στους, Κλάδους, του Τουρισμού της Εστίασης και των Αγροτικών Δραστηριοτήτων, δημιούργησε η «Ένωση Τουριστικών και Συναφών Δραστηριοτήτων του Δήμου Πρεσπών» προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των μελών της. Με ανακοίνωση της καλεί κάθε ενδιαφερόμενο, να υποβάλει Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, καθώς και τυχόν βιογραφικό, στο mail unionofprespatour@gmail.com , προκείμενου μέσα από την σχετική βάση δεδομένων, να μπορούν τα μέλη της Ένωσης, εφόσον το επιθυμούν, να επιλέγουν το Προσωπικό, ή τους Συνεργάτες τους.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΉ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΠΕΤΗΣ ΠΕΡΚΑ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΏΝ ΣΤΟ ΝΥΜΦΑΙΟ

Εικόνα
Παρέμβαση της Βουλευτή Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχη Περιβάλλοντος & Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Π. Πέρκα για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην περιοχή Αερορράχη πλησίον του Νυμφαίου.  Τις τελευταίες ώρες επιχειρείται η διάνοιξη δρόμου σε δασική έκταση πλησίον του Νυμφαίου, η οποία θα οδηγήσει στην εγκατάσταση αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα διοικητικά όρια του Δήμου Αμυνταίου της ΠΕ Φλώρινας, σε μία περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, η οποία γειτνιάζει με τον παραδοσιακό οικισμό του Νυμφαίου, το Καταφύγιο Άγριας Ζωής του Αρκτούρου και αποτελεί το σύνορο της περιοχής Natura 2000.

ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ Η ΣΗΡΑΓΓΑ ΚΛΕΙΣΟΎΡΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Τον Ιούλιο αναμένεται να δημοπρατηθεί η Σηραγγα της Κλεισούρας στην Καστοριά σύμφωνα με τα όσα συζητήθηκαν στην Διαδικτυακή Συνάντηση Εργασίας με τη συμμετοχή της Π.Ε. Καστοριάς και των εκπροσώπων της εταιρείας. Σκοπός της συνάντησης η οριστικοποίηση και η τελική υποβολή των συμπληρωματικών στοιχείων προς την Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την ένταξη του έργου «Κατα6σκευή Επαρχιακής Οδού Καστοριάς–Πτολεμαΐδας: Τμήμα ρέμα Κώτουρη–όρια Νομού Κοζάνης με σήραγγα Κλεισούρας» στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ

Εικόνα
Δωρεάν μαζικοί έλεγχοι rapid test θα πραγματοποιηθούν στην Καστοριά αύριο Τετάρτη 19 Μαΐου από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Η δράση θα γίνει στην Λεωφόρο των Κύκνων στο ρεύμα εισόδου της πόλης, από τις 10:00 έως τη 13:00.

Η ΔΡΑΣΗ 21 ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΌ ΜΟΥΣΕΊΟ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Στην εθνικής εμβέλειας δράση "21", συμμετέχει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας, τιμώντας την επέτειο των 200 χρόνων από το κορυφαίο ιστορικό γεγονός της Ελληνικής Επανάστασης και από την έναρξη της πολυτάραχης διαδρομής του ελεύθερου Ελληνικού Κράτους.

ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΜΙΚΡΟΓΛΥΠΤΩΝ "Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΘΥΣΙΑ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΕΊΑ ΑΡΧΑΙΟΤΉΤΩΝ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με μια Εικονική περιήγηση στην Έκθεση Μικρογλυπτών του Γιάννη Καστρίτση με τίτλο «Ο δρόμος προς τη θυσία», συμμετέχει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας, στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στις 18 Μαΐου. Βασικό θέμα τγς έκθεσης η διαχρονική σχέση του ανθρώπου με τα ζώα. Την έκθεση μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να την παρακολουθήσουν στο link. https://ephaflo.gr/exhibition .