Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 10, 2016

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

Εικόνα
Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», ευχαριστεί θερμά την οικογένεια Μαίρης Πηλείδου, για τη δωρεά, πενήντα ευρώ (50 €), στη μνήμη του πολυαγαπημένου συζύγου και πατέρα τους Αποστόλου Πηλείδη.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΕΚΔΗΜΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ

Εικόνα
Το Δ.Σ του Συνδέσμου με αφορμή την εκδημία του αγαπητού συναδέλφου Γιάννη Νικολαϊδη συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε ομόφωνα να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του,να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του, να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία και να επιδώσει το παρών ψήφισμα στον τύπο και στα Μ.Μ.Ε.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το Δ.Σ. της Ένωσης μας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου μας ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ Ιωάννη, ο οποίος απεβίωσε σήμερα από παθολογικά αίτια.Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 16:00 στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Φλώρινας.

Τρεις νέοι λύκοι στο Καταφύγιο του Αρκτούρου

Εικόνα
Η παρέα στο Καταφύγιο μεγάλωσε με την άφιξη τριών λύκων από τη Σερβία. Πρόκειται για δύο θηλυκούς και έναν αρσενικό λύκο που ζούσαν σε χώρο φιλοξενίας αδέσποτων σκύλων στο Pancevo, περιοχή πολύ κοντά στο Βελιγράδι.  Οι τρεις λύκοι, ένας λευκός, ένας μαύρος και ένας γκρι ζούσαν μαζί ως αγέλη για αρκετά χρόνια. Οι δύο θηλυκές είναι πρώην αιχμάλωτες. Η λευκή λύκαινα είναι 10 περίπου ετών και γεννήθηκε στο ζωολογικό κήπο του Βελιγραδίου. Η μαύρη, 8 ετών, κατασχέθηκε από ιδιώτη. Τέλος, ο αρσενικός λύκος είναι περίπου 10 ετών και φιλοξενούνταν από πολύ μικρή ηλικία στο καταφύγιο. Είχε βρεθεί τραυματισμένος με σπασμένο πόδι, πιθανότατα σε τροχαίο ατύχημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τη μεταφορά των λύκων ζήτησαν οι ίδιοι οι υπεύθυνοι του καταφυγίου σκύλων και το υπουργείο Περιβάλλοντος της Σερβίας, επειδή αδυνατούσαν να τους εξασφαλίσουν ικανοποιητικές συνθήκες διαβίωσης. Επέλεξαν τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, καθώς το Καταφύγιο των Λύκων που διατηρεί στις Αγραπιδιές Φλώρινας αποτελεί πρότυπο πανευρωπαϊκά.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Επισκέψεις πραγματοποίησε από τη Δευτέρα 11/1/16 έως και την Τετάρτη 13/1/16 ο Βουλευτής Π.Ε. Φλώρινας Αντωνιάδης Ιωάννης σε τοπικές επιχειρήσεις του νομού μας. Συγκεκριμένα, επισκέφτηκε τα ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΒΕΓΟΡΙΤΙΣ, το ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ και τον ΕΑΣ Αμυνταίου (11/1/16), τον ΤΟΤΤΙS FOODS AE, τον ΠΑΜΗ ΑΒΕΕ και τον ΕΠΕ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ & ΑΦΟΙ ΔΙΝΑΚΗ ΟΕ (12/1/16), τον ΤΙΡΙΑΚΙΔΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΑΒΕΤΕ, B&T Composites S.A. και τον ΜΠΕΛΛΗ ΑΒΕΕ (13/1/16) .

Τροχαίο ατύχημα με τραυματίες στο Ε.Ο. Φλώρινας-Θεσσαλονίκης

Εικόνα
Τροχαίο ατύχημα με έναν σοβαρό τραυματία σημειώθηκε στο εθνικό δίκτυο Φλώρινας-Θεσσαλονίκης στο ύψος του Ξινου Νερού λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος από την χιονόπτωση που πλήττει την περιοχή. Για τον απεγκλωβισμό των τραυματιών κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Φλώρινας με τη συμμετοχή 3 οχημάτων και 9 ατόμων.

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Εικόνα

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Διδασκαλία υποκριτικής, ασκήσεις ορθοφωνίας, αυτοσχεδιασμών, θεατρικό παιχνίδι. Τμήματα:— παιδικό (δημοτικού – γυμνασίου) — ενηλίκων Υπεύθυνος διδασκαλίας:— Πέτρος Κοκόζης (ηθοποιός, θεατρολόγος) Οι δηλώσεις συμμετοχής και οι εγγραφές συνεχίζονται κανονικά στο Πολιτιστικό Κέντρο Πληροφορίες: 6937269069 (κ. Μπόικο Χρήστο) και 6984254774 (κ. Σοφία Ζευγώλη)

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΟΡΥΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΧΛΑΔΑΣ-ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ 2ΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ-ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΡΥΧΕΙΩΝ ΒΕΥΗΣ

Εικόνα
Πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με τα ορυχεία της Αχλάδας για την εύρυθμη λειτουργία τόσο των ορυχείων όσο και του ΑΗΣ Μελίτης, είπε στην ΕΡΤ Φλώρινας και στη Θωμαή Αδάμου ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Στέφανος Μπίρος. «Και η ΔΕΗ και η Εταιρεία θα πρέπει να δώσουν άμεσα λύση στο θέμα της λειτουργίας των ορυχείων και να μην πληρώνουν οι εργαζόμενοι τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ τους» τόνισε ακόμα υπογραμμίζοντας πως ευελπιστεί ότι σύντομα θα έχουμε θετικές εξελίξεις στο θέμα αυτό. Επεσήμανε ακόμα πως θέση της Αντιπεριφέρειας είναι η κατασκευή και της δεύτερης μονάδας από τη ΔΕΗ στην Φλώρινα αλλά και η άμεση λειτουργία των ορυχείων Βεύης και Κλειδίου.

10 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ Τ.Ε.Ε.Τ.

Εικόνα
Το πρόβλημα της αδειοδότησης των κτιριακών εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου της Φλώρινας θα επιλύσει η επιτάχυνση των διαδικασιών του ρυμοτομικού σχεδίου έτσι ώστε να προχωρήσουμε στην ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα, είπε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας και στη Θωμαή Αδάμου ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Ανδρέας Τουρλιδάκης.

ΣΥΛΛΗΨΗ 27ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗ

Εικόνα
27χρονο ημεδαπό για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή συνέλαβαν στην Πτολεμαΐδα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας.

ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ 37ΧΡΟΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΕΚΡΗ ΚΑΙ ΘΑΜΜΕΝΗ ΣΕ ΧΩΡΑΦΙ -ΤΗΝ ΕΠΝΙΞΕ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΗΣ(ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ)

Εικόνα
Φώτο:EUROKINISSI Ολοκληρώθηκε , ύστερα από συντονισμένες και συστηματικές έρευνες, η επιχείρηση για τον εντοπισμό της 37χρονης ημεδαπής, η οποία είχε εξαφανιστεί από το βράδυ του προηγούμενου Σαββάτου, από το Βελβεντό Κοζάνης και βρέθηκε χθες το μεσημέρι, θαμμένη σε χωράφι, σε περιοχή του Βελβεντού.Όπως πρόεκυψε πρόκειται για ανθρωποκτονία, με δράστη τον 40χρονο ημεδαπό σύζυγό της, ο οποίος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ-ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕΣΩ ΒΙΤΣΙΟΥ ΛΟΓΩ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΣ

Εικόνα
Ανακοινώνεται η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ανά Διεύθυνση Αστυνομίας: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: Η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά, εκτός από το 18ο χλμ. έως το 30ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), όπου η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί, λόγω κατολισθήσεως στο 20ο χλμ.

Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας για το ασφαλιστικό

Εικόνα
Στην ομόφωνη έκδοση ψηφίσματος για το ασφαλιστικό προχώρησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας στη συνεδρίασή του την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016, με πρωτοβουλία και μετά απο εισήγηση του περιφερειακού συμβούλου, επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, Γιάννη Βήττα. Το ψήφισμα έχει ως εξής: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δια του αρμόδιου υπουργού κ. Κατρούγκαλου κατέθεσε την πρότασή της για το ασφαλιστικό σύστημα όλων των κατηγοριών των εργαζομένων. Πρόταση που θα πάρει τη μορφή νομοσχεδίου, έπειτα από τις διαβουλεύσεις με το κουαρτέτο και άρα την επί τα χείρω τροποποίησή του.

Βόλεϊ: Χωρίς Άγχος Απέναντι στον Ίκαρο Εδέσσης ο Αριστέας

Εικόνα
Η ομάδα του Αριστέα Φιλώτα για την 4η αγωνιστική του Β Ομίλου του τοπικού πρωταθλήματος Γυναικών, φιλοξενεί στο ΔΑΚ Αμυνταίου, την Κυριακή (17/01 στις 18:00) τον Ίκαρο Εδέσσης.

ΜΠΑΣΚΕΤ: Round 2 για τον Αίαντα Αμυνταίου

Εικόνα
Το πρώτο παιχνίδι του Αίαντα για το 2016, σηματοδοτεί και το ξεκίνημα του β γύρου του Α κατηγορίας της ΕΚΑΣΔΥΜ. Η ομάδα του Λάζαρου Φωτιάδη αντιμετωπίζει την Κυριακή (17/01 στις 18:00), την Α.Ε.Κοζάνης στο ΔΑΚ Σκαρκαλα.Οι παίκτες του Αίαντα, θα επιδιώξουν να ξεκινήσουν με το δεξί τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις για το 2016, ώστε να παραμείνουν σε απόσταση από την πρώτη τετράδα.

ΕΡΩΤΗΣΗ 26 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΕΞΙΣΩΤΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

Εικόνα
Ο βουλευτής Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης συνυπέγραψε μαζί με 26 συναδέλφους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας την παρακάτω Ερώτηση η οποία έλαβε αρ. πρωτ. 2301-13/1/2016 από το αρμόδιο τμήμα κοινοβουλευτικού ελέγχου της Βουλής. Αναμένουμε με ενδιαφέρον την απάντηση και κυρίως τις ενέργειες του αρμόδιου υπουργού.

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΝΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ

Εικόνα
Οι τελευταίες εξελίξεις (Ασφαλιστικό - μείωση του πλαφόν) που φέρνουν νέες δυσχέρειες για τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ, αποτέλεσε το αντικείμενο έκτακτης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ προκειμένου να καθορίσει την στάση και τις άμεσες δράσεις που αναλαμβάνει, προκειμένου να εκδηλώσει την κάθετη αντίδρασή του στις νέες μειώσεις μισθών που γίνονται σε μία περίοδο που οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ έχουν ήδη υποστεί τεράστιες και συνεχόμενες μειώσεις και έχουν ήδη σηκώσει μεγάλο βάρος τις ¨προσπάθειας¨ για έξοδο της χώρας από το τέλμα.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Τοπικό Ντέρμπι το Σάββατο για τον Αμύντα Αμυνταίου

Εικόνα
Με τοπικό ντέρμπι ξεκινάει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το νέο έτος η ανδρική ομάδα του Αμύντα, καθώς το Σάββατο (16/01 στις 16:00) φιλοξενεί τον Θησέα Λεχόβου, για την 6ηαγωνιστική του 4ου Ομίλου του πρωταθλήματος της Β Εθνικής.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Κόντρα στον ΠΑΟΚ το Σάββατο ο Αμύντας Αμυνταίου

Εικόνα
Μετά την ιστορική πρόκριση στο Final-4 του κυπέλλου Ελλάδος, η ομάδα του Αμύντα επιστρέφει στις υποχρεώσεις του πρωταθλήματος, μ΄ ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Οι παίκτριες του Αμύντα, υποδέχονται το Σάββατο (16/01 στις 18:00) τον ΠΑΟΚ, για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Δίνονται στη δημοσιότητα τα στατιστικά στοιχεία εγκληματικότητας του έτους 2015 καθώς και στατιστικά στοιχεία παράνομης μετανάστευσης, οδικής ασφάλειας και συνολικά αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης (συλλήψεις, εξιχνιάσεις, εξαρθρώσεις). Τα στοιχεία εγκληματικότητας συγκρίνονται με τα αντίστοιχα στοιχεία του 2014.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

Εικόνα
Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Σαπαλίδη, του Προέδρου ΤΕΙ κ. Ασημόπουλου, της Αντιπροέδρου των ΤΕΙ κας Μητλιάγκα, εκπαιδευτικού προσωπικού και της Δ/ντριας ΤΕΙ κας Παππά –Μιχαηλίδου στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ στην Φλώρινα.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΚΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Εικόνα
Έως τις 26 Ιανουαρίου παρατείνεται η αποστακτική περίοδος, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τελωνείου Φλώρινας. Η παράταση δόθηκε με απόφαση της Προϊσταμένης της Τελωνειακής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης.

Ο Άγιος Γερμανός Πρεσπών χαρακτηρίστηκε Παραδοσιακός Οικισμός

Εικόνα
Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης (ΦΕΚ 251/2015) το Προεδρικό Διάταγμα που χαρακτηρίζει τον οικισμό του Αγίου Γερμανού παραδοσιακό, με την έννοια του ΠΔ 594/78, αναγνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τα αξιόλογα αρχιτεκτονικά και πολεοδομικά χαρακτηριστικά του οικισμού.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΩΝ ΕΥΠΑΘΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς συνεχίζει την προσπάθεια στήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων της περιοχής μας. Παραλαμβάνει την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016 πορτοκάλια, τα οποία πρόκειται να μοιραστούν μέσω των τριών Δήμων της ΠΕ Καστοριάς και της Ιεράς Μητροπόλεως, σε συμπολίτες μας.Οι ποσότητες θα φυλαχθούν δωρεάν στα ψυγεία της ΓΕΟΚ (την οποία και οφείλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια για ακόμη μια φορά για την συνεισφορά της), έως ότου κληθούν οι Δήμοι και η Μητρόπολη, να παραλάβουν τα προϊόντα που τους αναλογούν, σύμφωνα με τις καταστάσεις που έχουν αποστείλει στην Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Καστοριάς.

ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΙΔΗ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΣΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Θα θέλαμε να συγχαρούμε τους μαθητές του σχολείου μας για την συγκέντρωση τροφίμων και άλλων ειδών, τα οποία προσέφεραν στον εθελοντικό οργανισμό "Το χαμόγελο του παιδιού". Πηγή: ppf.edu.gr

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Φλώρινας διοργανώνει Εβδομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας για την Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου μας, από τη Δευτέρα 25 έως την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου και ώρα 8:30 το πρωί μέχρι 13:30 το μεσημέρι, στο Τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Φλώρινας.

ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 27 ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ

Εικόνα
Για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή συνέλαβαν 27χρονο ημεδαπό στην Πτολεμαΐδα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας.

ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΒΑΡΟΣ 45ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Για απάτη μέσω διαδικτύου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 45χρονου ημεδαπού από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας. Όπως κατήγγειλε 21χρονος ημεδαπός, εξαπατήθηκε από τον 45χρονο αφού κατόπιν επικοινωνίας που είχαν μέσω διαδικτύου τον έπεισε να του στείλει την 02-12-2015, με τηλεφωνική επιταγή το χρηματικό ποσό των διακοσίων ογδόντα ευρώ (280€), για την αγορά μιας (1) κάρτας γραφικών ηλεκτρονικού υπολογιστή, την οποία όμως μέχρι σήμερα δεν έχει παραλάβει.

TRICKY PRESENTS SKILLED MECHANICS ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εικόνα
Tricky presents Skilled Mechanics! Η επιστροφή μίας από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες της παγκόσμιας trip hop σκηνής είναι γεγονός!Ο καλλιτέχνης που έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του στη μουσική πραγματικότητα εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες, παρουσιάζει το νέο του project (ακριβώς τη στιγμή που κυκλοφορεί σε ολόκληρο τον κόσμο), το Σάββατο 23 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη και το Fix Factory of Sound.

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΣΕΟΦ

Εικόνα

ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΕΛΗΔΗΜΟΥ "SOMETHING NESTS INSIDE YOY, SOMETHING WILL NOT BE THE SAME"

Εικόνα
Μέχρι τις 16 Ιανουαρίου θα διαρκέσει η έκθεση του Χρήστου Δεληδήμου με τίτλο “Something Nests Inside You, Something Will Not Be The Same” που φιλοξενείται στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα. Ο Χρήστος Δεληδήμος υπήρξε αριστούχος απόφοιτος του προπτυχιακού και μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας, καθώς και σπουδαστής σεμιναριακών μαθημάτων του Central Saint Martins College of Art & Design. Από την περίοδο των φοιτητικών του χρόνων έως και σήμερα έχει παρουσιάσει το έργο του τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, σε πολυάριθμες εκθέσεις σε γκαλερί, μουσεία και art fairs.

ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΕ ΚΛΟΠΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ

Εικόνα
Εξιχνιάστηκε κλοπή σε βάρος 36χρονης ημεδαπής και σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία κατά τριών ημεδαπών, δύο ανδρών (26 και 50χρονών) και μιας γυναίκας (29χρονών) από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας. Μετά από ενδελεχή έρευνα και αξιοποίηση στοιχείων, οι προαναφερόμενοι φέρονται να έχουν αφαιρέσει την 19-12-2015 από την πόλη της Πτολεμαΐδας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας 36χρονης ημεδαπής.

ΜΙΑ ΘΕΣΗ Υ.Ε. ΕΡΓΑΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΚΗΠΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
To Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά ενός (1) ατόμου για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα του Δήμου Φλώρινας, που εδρεύει στη Φλώρινα και συγκεκριμένα ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΚΗΠΩΝ. Δείτε την ανακοίνωση εδώ.

ΘΕΜΑ: ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 15-1-2016

Εικόνα
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας, που συνεδρίασε εκτάκτως την 12-01-2016 και σε συνέχεια της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου της 8ης Ιανουαρίου 2016 που αποφάσισε την αποχή των Δικηγόρων της Φλώρινας από 08-01-2016 έως και 15-01-2016 και συντασσόμενο με την απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας που συνεδρίασε εκτάκτως την 09-01-2016 στην Αθήνα, αποφάσισε:

ΕΚΘΕΣΗ TENDER WOUNDS ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΤΖΑΝΗ ΣΤΗ GALLERRY X ΣΤΟ ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ

Εικόνα
Η γκαλερί X, ο νέος χώρος ανήσυχης τέχνης είναι στην ευχάριστη θέση να συστήσει την zωγραφική της Ελληνίδας εικαστικού Χριστίνας Τζάνη. Η δουλειά της εστιάζει σε οδυνηρές εικόνες που σχετίζονται με τη παιδική κακοποίηση, οδηγώντας μας σε μια ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας και ομορφιάς πριν έρθουμε αντιμέτωποι μέσω των εκτεθειμένων αισθήσεων μας με μια άβολη και αναπόφευκτη δύναμη. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα με λάδια και μελάνι σε καμβά και σε χαρτί. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί 22 Ιανουαρίου, 6 μ.μ με την παρουσία της καλλιτέχνιδας και της πρέσβειρας της Ελλάδος στην Ιρλανδία κα. Αικατερίνης - Κάτια Γεωργίου. Μια μουσική παράσταση θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια του ανοίγματος.

ΠΙΝΓΚ-ΠΟΝΓΚ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Εικόνα
Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας Φλώρινας συγχαίρουμε το νέο Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Μητσοτάκη Κυριάκο για την επικράτησή του στις εκλογές ανάδειξης νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο νέο Πρόεδρο στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΗΣ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΥΡΟΠΗΓΗΣ

Εικόνα
Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Ιανουαρίου στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη, για το θέμα των μελετών που αφορούν στη μετεγκατάσταση της Μαυροπηγής.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Δήμος Φλώρινας και το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου αυτού ευχαριστούν θερμά όλους, όσοι συμμετείχαν στις «Πολιτιστικές Εκδηλώσεις - Φωτιές 2015».

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΤΑΜΙΔΑΣ" ΣΤΟ ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΩΝ Α.Π.Θ.

Εικόνα
Τη θεατρική παράσταση "Λόγια της Ποταμίδας" θα φιλοξενήσει το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. για δύο παραστάσεις την Παρασκευή 15 και 22 Ιανουαρίου 2016 στις 21:00. Οι ποταμίδες είναι μικρά ωδικά πτηνά που ζούν πλάι στα ποτάμια.

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Η καθιερωμένη κοπή βασιλόπιτας της Π.Ε. Φλώρινας θα πραγματοποιηθεί  την Πέμπτη 14/01 και ώρα 13:00  στο ισόγειο της Π.Ε. Φλώρινας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΠΡΥΤΑΝΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Την Παρασκευή 8-1-2016 ο Βουλευτής Φλώρινας κ.Σέλτσας επισκέφθηκε τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ.Τουρλιδάκη στο χώρο του πανεπιστημίου. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε κυρίως η επίλυση του θέματος που έχει προκύψει με το τοπικό ρυμοτομικό σχέδιο που αφορά την Πανεπιστημιούπολη της Φλώρινας. Συζητήθηκαν επίσης η δυναμική του Πανεπιστημίου και οι προοπτικές ανάπτυξής του, καθώς και η έντονη διασυνοριακή δράση που έχει αναπτύξει.

Φλώρινα:Ξεριζώθηκαν δέντρα, κεραίες και καμινάδες από τον δυνατό αέρα στην Φλώρινα

Εικόνα
Δέντρα, κεραίες, δορυφορικά πιάτα και καπέλα από καμινάδες ξερίζωσε στο πέρασμα του ο δυνατός αέρας που πλήττει από το πρωί την Φλώρινα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί σημαντικές ζημιές ούτε προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός ατόμου.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΑ ΑΧΛΑΔΑΣ

Εικόνα
Σας ενημερώνουμε ότι το Σωματείο μας με την επωνυμία «Εργοταξιακό Σωματείο Εργαζομένων Εργατοτεχνιτών Μεταλλεργατών και Μεταλλικών Κατασκευών στα Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας» εμφανίστηκε την Τρίτη 5/1/2016 ενώπιον της κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Φλώρινας και προέβη στην παρακάτω Διαμαρτυρία – Καταγγελία. Σημειώνουμε ότι αποτέλεσμα αυτής της προβληματικής σχέσης μεταξύ των Λιγνιτωρυχείων Αχλάδας – Κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ ΤΕΡΝΑ και ΔΕΗ ΑΕ είναι οι απολύσεις ακόμα 9 συναδέλφων μας. Καταγγέλλουμε όλες τις πλευρές και απαιτούμε από ΟΛΟΥΣ να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ STAR WARS: Η ΔΥΝΑΜΗ ΞΥΠΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με τη ταινία  STAR WARS: Η ΔΥΝΑΜΗ ΞΥΠΝΑΕΙ συνεχίζονται οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Φλώρινας.

ΕΒΕ: ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΕΠΙΧΕΙΡΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ"

Εικόνα
Το Επιμελητήριο Φλώρινας σε συνεργασία με το Κίνημα Πολιτών ‘’Καταναλώνω ότι Παράγω’’, την Π.Ε. Φλώρινας, τον Δήμο Φλώρινας, τον Δήμο Αμυνταίου, τον Δήμο Πρεσπών, την Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Φλώρινας και τους Εμπορικούς Συλλόγους Φλώρινας και Αμυνταίου, σας προσκαλεί στην ημερίδα με θέμα:‘’ΕΠΙΧΕΙΡΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ- ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ- ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ’’.Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17/01/2016 και ώρα 11.00 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου.

58ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ 1500 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΠΟΤΕ

Εικόνα
Δικογραφία σε βάρος 58χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Βουλγαρίας, για απάτη σχηματίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας. 

Ε.Κ.Φ.: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 4Κ/2015

Εικόνα
Το Εργατουπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι σήμερα εκδόθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα της Προκήρυξης 4Κ/2015 (ΦΕΚ 5/15-10-2015, Τεύχος Προκηρύξεων Α.Σ.Ε.Π.) για την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, εκατόν μίας (101) θέσεων τακτικούπροσωπικού Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (Υ.E.), σε φορείς του Υπουργείου Υγείας.Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 62/2004 απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, οι απορριπτέοι υποψήφιοι εμφανίζονται με το δωδεκαψήφιο γραμμωτό κώδικα οπτικής αναγνώσεως (barcode) σε συνδυασμό με τον αριθμό ταυτότητας.

ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΡΟΧΟΝΟΜΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ, ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ

Εικόνα
Από 19.12.2015 έως 06.01.2016 συγκροτήθηκαν 7.122 συνεργεία ελέγχου, πραγματοποιήθηκαν 187.910 έλεγχοι σε οχήματα και βεβαιώθηκαν περισσότερες από 44.000 παραβάσεις.