Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουλίου 8, 2018

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟ ΠΕΡΝΙΚ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ- ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Εικόνα
A ντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Φλώρινας επισκέφθηκε τη Βιομηχανική Περιοχή του Πέρνικ Βουλγαρίας μετά από πρόσκληση του Επιμελητηρίου και του Συνδέσμου Βιομηχάνων του Πέρνικ.Σκοπός της συνάντησης ήταν η επιχειρηματική – τουριστική δικτύωση του Πέρνικ και της Φλώρινας. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στο Περνικ είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με την ηγεσία των Βιομηχάνων της περιοχής, με επιχειρηματίες αλλά και με επίσκεψη στα εργοστάσια. Το Πέρνικ είναι μια από τις πιο δυναμικές βιομηχανικές περιοχές της Βουλγαρίας. Απαριθμεί 60 μεγάλες επιχειρήσεις με προσωπικό 30.000 εργαζομένους. Παρουσία της Δημάρχου της Πέρνικ, θεσμικών φορέων και πολλών επιχειρηματιών του Πέρνικ υπογράφηκε Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Επιμελητηρίου Φλώρινας, του Επιμελητηρίου Πέρνικ και του Σύνδεσμου Βιομηχάνων Πέρνικ. Τέλος, αποφασίστηκε η διοργάνωση επιχειρηματικής αποστολής από τη Βουλγαρία στην Φλώρινα με στόχο τη σύναψη εμπορικών συνεργασιών.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ-ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 31Ο ΧΙΛ/ΤΡΟ (Α/Κ ΚΕΡΑΜΟΠΟΙΕΙΩΝ) ΜΕΧΡΙ ΤΟ 34Ο ΧΙΛ/ΤΡΟ (Α/Κ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ-ΛΕΒΑΙΑΣ-ΚΑΦΚΑ) ΤΗΣ Ε.Ο.3 ΦΛΩΡΙΝΑΣ-ΚΟΖΑΝΗΣ (ΝΕΟ ΤΜΗΜΑ)

Εικόνα
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Α.  Έχοντας υπόψη:  1. Τις διατάξεις των άρθρων 9,10,47 και 52 του Ν. 2696/99 (Κ.Ο.Κ.) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα.  2. Την υπ’ αριθ. 2501/1/448-α’ από 01-07-2018 Απόφασή μας.  3. Το υπ΄ αριθ. οικ. από 02-07-2018 έγγραφο Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτ.Μακεδονίας 4. Την υπ’ αριθ. 6028/ 18/1398248 από 10-07-2018 αναφορά-πρόταση του Τ.Τ. Φλώρινας. Β. Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την εξυπηρέτηση και ασφάλεια του κοινού,  Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε  ΑΡΘΡΟ 1ο  Την παράταση της ανωτέρω (2) σχετικής Απόφασής μας για χρονικό διάστημα έως την 20-07-2018 και ώρα 23:59. 

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΚΕ ΣΑΚΗ ΒΑΡΔΑΛΗ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Την Κυριακή 8/7 πραγματοποιήθηκε περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ, με επικεφαλής το βουλευτή του Κόμματος Σάκη Βαρδαλή, στα χωριά της ΠΕ Φλώρινας. Το κλιμάκιο επισκέφθηκε τα χωριά Αετός, Ξινό νερό, Πολυπόταμο και Άλωνα. Ο βουλευτής ανέπτυξε τις θέσεις του Κόμματος για τις διεθνείς και εγχώριες εξελίξεις. Αναφέρθηκε στο παραμύθι της κυβέρνησης για «δίκαιη ανάπτυξη» και πρόβαλε την πρόταση του ΚΚΕ για έναν δρόμο ανάπτυξης με κοινωνική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής με κριτήριο την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΓΙΝΑ

Εικόνα
Η Συντονιστική επιτροπή των Πολιτιστικών Συλλόγων Φλώρινας και πλήθος Φλωρινιωτών, συνεχίζοντας τον ανένδοτο αγώνα για την ακύρωση της συμφωνίας Κοτζιά-Ντιμιτροφ, συμμετείχαν στο συλλαλητήριο το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Βεργίνα στις 09.07.2018, με ένα λεωφορείο και αρκετά ιδιωτικα οχήματα. Η τεράστια γαλανόλευκη σημαία, σήμα κατατεθέν πλέον των Φλωρινιωτών, έδωσε μια ιδιαίτερη χροιά και ένωσε όλους τους Μακεδόνες, που παρά την σφοδρή κακοκαιρία, συγκεντρώθηκαν στο χώρο του συλλαλητηρίου από κάθε γωνιά της Μακεδονίας. Όλοι μαζί ενώσαμε τις φωνές μας και διαμαρτυρηθήκαμε απέναντι στην ακραία αντιδημοκρατική κυβέρνηση, όπως και θα συνεχίσουμε να κάνουμε, ακούραστα και με αμείωτη ένταση μέχρι την τελική δικαίωση των Ελληνων! Ο Αγώνας συνεχίζεται…

Ε.Κ.Φ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι αναρτήθηκαν σήμερα, Τρίτη 10 Ιουλίου 2018, στην διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) οι προσωρινοί πίνακες Δικαιούχων και Παρόχων Τουριστικών Καταλυμάτων και Αποκλειομένων στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού.Οι Δικαιούχοι και οι Πάροχοι που κατέθεσαν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης κατά των αποτελεσμάτων των προσωρινών Μητρώων και Πινάκων από την 11.07.2018 και ώρα 11:00 μέχρι την 13.07.2018 και ώρα 23:59.

ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα

ΝΟΔΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ : " ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ"

Εικόνα
Σήμερα ζούμε το απόγειο της διγλωσσίας και κυρίως της υποκρισίας της κυβέρνησης. Με τις ευλογίες του κ. Κοτζιά οι κ. Τσίπρας και Καμμένος βάζουν από κοινού την υπογραφή τους στην πρόσκληση που θα απευθύνει το ΝΑΤΟ προς τα Σκόπια για την ένταξή τους στη Ατλαντική Συμμαχία.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "Η ΑΛΦΑΒΗΤΑ ΤΗΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ" ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΑΙΜΟΥ

Εικόνα
Η Αλφαβήτα της Εφηβείας γίνεται θεατρική παράσταση & το LUNA PARK παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους. Στο πλαίσιο  της υλοποίησης του Θεατρικού Εργαστηρίου σας προσκαλεί την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018 στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Λαιμού Πρεσπών να πάρετε μέρος στα παιχνίδια που ετοιμάζουν οι μικροί μας φίλοι και να παρακολουθήσετε την παράσταση των μεγαλύτερων παιδιών: «LUNA PARK», από την ομάδα των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Γερμανού στις 19:00 «Η ΑΛΦΑΒΗΤΑ ΤΗΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ», από την ομάδα των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου Δήμου Πρεσπών στις 21:00 Είσοδος Ελεύθερη Με την υποστήριξη του προγράμματος: Poliprespa

Ε.Κ.Φ. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 8Κ/2018

Εικόνα
To Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι εκκίνησε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων στην Προκήρυξη 8Κ/2018 του ΑΣΕΠ ( ΦΕΚ 19/20-6-2018 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εκατόν ογδόντα έξι (186) θέσεων τακτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής (Πολίτες → Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες) ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα Ε΄).Σχετικά επισημαίνονται και τα ακόλουθα :

8ο ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΤΗ ΣΙΤΑΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ 12-13-14 ΚΑΙ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Εικόνα
12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 – ΠΕΜΠΤΗ «ΤΑ ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ» Ώρα έναρξης της εκδήλωσης: 8 μ.μ. Τοποθεσία έναρξης: νέο πάρκο Φλώρινας Στα πλαίσια του 8ου παμμακεδονικού ανταμώματος θα πραγματοποιηθούν τα παραδοσιακά καλέσματα, με συνοδεία ορχήστρας, από τους χορευτές των συμμετεχόντων συλλόγων προς τους συνδημότες μας. Η διαδικασία θα ξεκινήσει από το νέο πάρκο, θα συνεχίσει προς τον κεντρικό πεζόδρομο της Φλώρινας και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία Γ. Μόδη, στα ιστορικά κανόνια της πόλης. Καθ’ όλη την διάρκεια της διαδρομής θα υπάρχουν κεράσματα για όλον τον κόσμο, τσίπουρο, κρασί, διάφορα παραδοσιακά εδέσματα. Στην κεντρική πλατεία οι συμμετέχοντες πολιτιστικοί σύλλογοι θα μας παρουσιάσουν χορούς από τον τόπο τους με τη συνοδεία δικής τους ορχήστρα. 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ «ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ» ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 9:30 μ.μ. Χώρος διεξαγωγής: Κεντρική πλατεία Σιταριάς- Φλώρινας

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΠ. ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΑΝ. ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Κ. ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ

Εικόνα
Καταρχάς, θεωρώ ατυχέστατη την απόπειρα λογοκρισίας της συναδέλφου. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι μέσα στη Βουλή, όπου κάθε συνάδελφος μπορεί να μιλήσει ελεύθερα και δεν επιτρέπεται ούτε στην Πρόεδρο ούτε στον Υπουργό να ασκεί λογοκρισία, πολύ περισσότερο όταν μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνηση τα έχετε κάνει μπάχαλο στην αγροτική ζωή. Περιμέναμε μια ενημέρωση και αντί να διαφωτιστούμε περισσότερο τα συσκοτίσατε και τα θολώσατε και στην πολιτική διάσταση και στην τεχνοκρατική. Ακούω συναδέλφους οι οποίοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι είναι 4 χρόνια κυβέρνησης. Ακόμη λένε εκείνο θα ήταν καλό να κάναμε, το άλλο θα ήταν καλό να κάναμε, ακόμη κάνουν αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση.

ΘΕΤΙΚΗ Η ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Θετική είναι η αποτίμηση της δράσης των τριών νέων μορφών αστυνόμευσης που εφαρμόζονται με επιτυχία σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και συμπληρώνουν τις δράσεις εμφανούς αστυνόμευσης, κυρίως σε θέματα γενικής αστυνόμευσης μέσω της διενέργειας περιπολιών και της παροχής υπηρεσιών σε πολίτες.Το πλέγμα των παραπάνω θεσμών αστυνόμευσης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας περιλαμβάνει: * τις Κινητές Αστυνομικές Μονάδες (Κ.Α.Μ.) των Διευθύνσεων Αστυνομίας Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας, * τους τρεις (3) Τοπικούς Αστυνόμους της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης, που βρίσκονται στη Δημοτική Κοινότητα Βελβεντού, την Τοπική Κοινότητα Τσοτυλίου και τη Δημοτική Κοινότητα Αιανής και * τους αστυνομικούς-ποδηλάτες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Το αίτημα φορέων και πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας για τη διερεύνηση δυνατοτήτων συνεργειών μεταξύ του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας μετέφεραν σε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Γιώργο Αγγελόπουλο ο Βουλευτής Φλώρινας Κ. Σέλτσα, η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Α. Σπύρτου και το μέλος ΕΔΙΠ του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας Χ. Όροβας. Στον Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας παραδόθηκε και τον έγγραφο με τις 9 περίπου χιλιάδες υπογραφές των κατοίκων και όχι μόνο της Φλώρινας για την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου της Φλώρινας και την καθιέρωση του ως κέντρο ανθρωπιστικών και πολιτισμικών σπουδών. Πηγή: www.ert.gr/news/florina

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ : ΤΟ ΣτΕ ΟΡΙΣΕ ΔΙΚΑΣΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

Εικόνα
Στις 28 Ιουνίου 2018 υποβάλαμε μαζί με τις Παμμακεδονικές Ενώσεις του Εξωτερικού την αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο Της Επικρατείας, ώστε να ακυρωθεί η αντισυνταγματική, Συμφωνία του Υπουργού Εξωτερικών κ.Κοτζιά, γνωστή ως συμφωνία των Πρεσπών, (από 17/6/2018) η οποία ήδη δεσμεύει και παράγει αποτελέσματα σε ΝΑΤΟ, ΕΕ αλλά και στο Εσωτερικό, σε σχολικά βιβλία, χάρτες, αρχαιολογικά ευρήματα, μνημεία, και την Ιστορία μας, σύμφωνα με τα άρθρα 2, 8 και 20 αυτής.Την ίδια ημέρα υποβάλαμε και αίτηση αναστολής της Συμφωνίας, και των συμπροσβαλλόμενων πράξεων, των επιστολών του Υπουργού Εξωτερικών προς ΕΕ και ΝΑΤΟ.

ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΥ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Εικόνα
Το ζήτημα της εξαίρεσης του επιδόματος παραμεθορίων περιοχών για τους υπηρετούντες αστυνομικούς των νομών Φλώρινας, Ιωαννίνων, Καστοριάς και Θεσπρωτίας θέτουν με έγγραφο τους οι Ενώσεις Αστυνομικών υπαλλήλων Φλώρινας, Καστοριάς, Θεσπρωτίας και Κέρκυρας. Οι ενώσεις με το έγγραφο τους προς τους Βουλευτές των 4 αυτών περιοχών, καταγγέλλουν την καταφανέστατη αδικία, όπως τη χαρακτηρίζουν, καθώς εξαιρούνται του επιδόματος οι υπηρετούντες στα σώματα ασφαλείας, δηλώνοντας πως είναι κάθετα αντίθετοι σε πρακτικές που υπονομεύουν το συμφέρον των αστυνομικών».

ΑΣΕΠ 8Κ/2017: ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι εκδόθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα της Προκήρυξης 8K/2017 ( ΦΕΚ 23/3-7-2017 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ ) για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας, μεταξύ άλλων, εκατόν είκοσι τριών (123) θέσεων τακτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Δικαστήρια και Δικαστικές Υπηρεσίες της χώρας).Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 62/2004 απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, οι απορριπτέοι υποψήφιοι εμφανίζονται με το δωδεκαψήφιο γραμμωτό κώδικα οπτικής αναγνώσεως (barcode).H προθεσμία υποβολής ενστάσεων κατά των ανωτέρω προσωρινών πινάκων ορίζεται από 6 Ιουλίου 2018 έως και την πάροδο της 16ης Ιουλίου 2018, ημέρας Δευτέρας. Προσωρινά Αποτελέσματα