Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Αυγούστου 19, 2018

ΜΠΑΡΟΚ ΟΠΕΡΑ "Η ΣΤΕΨΗ ΤΗΣ ΠΟΠΠΑΙΑΣ"

Εικόνα
Το αριστούργημα της μπαρόκ όπερας «Η Στέψη της Ποππαίας» του Claudio Monteverdi θα παρουσιαστεί σήμερα Παρασκευή 24 Αυγούστου στις 9:30 το βράδυ στη Φλώρινα στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – Κτίριο Εξάρχου. Σε μία παράσταση όπερας που λαμβάνει χώρα όχι σε μία συμβατική σκηνή αλλά σε ένα ολόκληρο κτίριο – μνημείο στο εμβληματικό κτίριο Εξάρχου έδρα του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στην καρδιά της Φλώρινας παρουσιάζονται μερικές από τις σημαντικότερες άριες του έργου εστιάζοντας στο ερωτικό και συνάμα πολιτικό τρίγωνο Ποππαίας, Νέρωνα και Οκτάβιας και σκιαγραφώντας την ιστορία της Ρωμαίας ευγενούς Ποππαίας και την αναρρίχησή της στο θρόνο της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΚΑΔΩΝ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Ο Δήμος Αμυνταίου ενημερώνει τους συνδημότες μας ότι μπορούν να παραλάβουν κάδο κομποστοποίησης μετά από αίτηση τους, από τις εγκαταστάσεις του Δήμου.Η δράση αυτή αποσκοπεί στον διαχωρισμό των οργανικών υπολειμμάτων από την πηγή τους και είναι συνέχεια των δράσεων ανακύκλωσης απορριμμάτων που έχουν ξεκινήσει από την αρχή της θητείας της παρούσας δημοτικής αρχής. Πληροφορίες: Νάτσης Ι. (Αντιδήμαρχος) τηλ. 2386350148, Κατσουπάκης Αν. (Τμ. Πολιτικής Προστασίας & Εύρυθμης Λειτουργίας Οικισμών), τηλ. 2386350172.

ΑΝΟΙΞΕ Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΡΕΣΠΕΣ 2018

Εικόνα
Με την ορχήστρα του Μίκυ Θεοδωράκη το Μανώλη Λιδάκη και τη Σοφία Παπάζογλου στην ερμηνεία των λαϊκών τραγουδιών του Μίκη άνοιξε η αυλαία των πολιτιστικών εκδηλώσεων ΠΡΕΣΠΕΣ 2018 στη Τ.Κ. Μελίτης . Όπως τόνισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής και εμπνευστής των εκδηλώσεων Γιώργος Λιάνης «ο οργανισμός θέλει να γιορτάσει τη λήξη του εμφυλίου πολέμου ενωτικά και με ομόνοια σε μια περιοχή όπως η Πρέσπα και η Φλώρινα όπου εδώ παίχτηκε η πιο δραματική σκηνή στο τέλος του εμφυλίου».

Ε.Κ.Φ.: ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΡΑΠΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ 548 ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι εκδόθηκε και καταχωρίστηκε η βαθμολογία της γραπτής εξέτασης των υποψηφίων που έλαβαν μέρος στο γραπτό διαγωνισμό για την πλήρωση συνολικά πεντακοσίων σαράντα οκτώ (548) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) (Προκήρυξη 1Γ/2017 – ΦΕΚ 40/1-12-2017 και ΦΕΚ 44/21-12-2017 Τεύχη Προκηρύξεων ΑΣΕΠ ). Οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα και στη διαδρομή: Αρχική Σελίδα → Πολίτες → Αποτελέσματα → Γραπτά/Βαθμολογίες.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΗ ΠΕΤΡΩΝ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Εκδήλωση υπό το φως του φεγγαριού διοργανώνει τη Κυριακή 26 Αυγούστου ο Δήμος Αμυνταίου σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας, με αφορμή τον ετήσιο εορτασμό της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει περιήγηση και ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Ελληνιστικής Πόλης Πετρών ενώ θα ακουλουθήσει εκδήλωση με το σχήμα " Con anima ", για ένα έντεχνο μουσικό ταξίδι με θέα στη λίμνη των Πετρών. Η ξενάγηση θα γίνει από τις 7 έως τις 9 ενώ η συναυλία θα ξεκινήσει στις 9:30 το βράδυ με την είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Σε συνέχεια των αναβαθμίσεων των παιδικών χαρών, ομόφωνα ψηφίστηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αμυνταίου η δημοπράτηση του έργου «Κατασκευή υποδομών και περιφράξεων για παιδικές χαρές» προϋπολογισμού 108.600 €.

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΠΑΘΗΣ ΤΗΣ ΓΕΦ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ξεκίνησαν οι προπονήσεις του αγωνιστικού τμήματος Σπάθης της ΓΕΦ με προπονητή τον κ. Κοϊδη Παναγιώτη και γυμνάστρια κ. Βαρβέρη Φανή ,2η Πανελληνιονίκη ΕΠΕ. Οι προπονήσεις πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτηστην αίθουσα Ξιφασκίας της ΓΕΦ, στο ΔΑΚ στις 18:00-20:00. Για εγγραφές και πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον έφορο Ξιφασκίας κ. Φερδή Λευτέρη(6936663132) στο γραφείο του συλλόγου στο ΔΑΚ, στην αίθουσα Ξιφασκίας, τις παραπάνω μέρες και ώρες.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς και ο Δήμος Άργους Ορεστικού στο πλαίσιο του εορτασμού της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟΑ συνδιοργανώνουν στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Άργους Ορεστικού την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018, στις 21.00, μουσική βραδιά με θέμα «Τα τραγούδια του φεγγαριού». Κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι του Αυγούστου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τραγούδια μεγάλων Ελλήνων δημιουργών, όπως του Μ. Χατζιδάκη, του Μ. Θεοδωράκη, του Μ. Πλέσσα και του Θ. Μικρούτσικου. Τα αγαπημένα τραγούδια για το φεγγάρι θα ερμηνεύσουν οι μουσικοί Τάσος Δούκας (μπουζούκι), Νίκος Καρατζίδης (πλήκτρα), Λεβόν Γρηγοριάν (κοντραμπάσο), Δημήτρης Δημητριάδης (κιθάρα, τραγούδι) και Κική Καρατζίδου (τραγούδι). Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Το Μουσείο θα παραμείνει επισκέψιμο για το κοινό με ελεύθερη είσοδο από τις 20.00 έως τις 24.00

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΝΤΕΣ ΦΛΩΡΙΝΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Ο Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος Φλωρίνης «Ο Αριστοτέλης, και συγγενείς των είκοσι (20) εκτελεσθέντων Φλωριναίων και Καστοριανών από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 23 Αυγούστου 1944, σε αγροτικό χώρο παρακείμενο ανατολικά του ιερού ναού Αγ. Γεωργίου Φλώρινας, θα τελέσουν επιμνημόσυνη δέηση την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018 και ώρα 9,30 π.μ. στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Φλώρινας και στη συνέχεια τρισάγιο στον χώρο της εκτέλεσής τους (1ο χιλ. επαρχιακής οδού Φλώρινας – Περάσματος).

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι

Εικόνα
Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο πρόγραμμα Φιλόδημος Ι, στον άξονα «Βελτίωση των υποδομών των δικτύων ύδρευσης» θα υποβληθούν εκ μέρους του Δήμου Αμυνταίου για χρηματοδότηση τα έργα: Εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης Τ.Κ. Βεγόρας  και Εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης Τ.Κ. Πελαργού Οι αιτήσεις χρηματοδότησης των έργων συνολικού προϋπολογισμού 2.097.600 € κατατίθενται άμεσα για υλοποίηση τους αφού την ίδια μέρα παραλήφθηκαν και οι μελέτες συνολικού κόστους 49.456,68 €.

7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΣΤΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ Ε.Ο. ΦΛΩΡΙΝΑΣ-ΚΟΖΑΝΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟ

Εικόνα
Μέχρι και τις 7 Σεπτεμβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης της ζημιάς που υπέστη το οδόστρωμα στην Εθνική Οδό Φλώρινας-Κοζάνης, όπως ανέφερε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο Δήμαρχος Αμυνταίου Κώστας Θεοδωρίδης. Ο κ. Θεοδωρίδης τόνισε ότι η διέλευση μεγάλων και βαρέων οχημάτων μέσα από την πόλη του Αμυνταίου έχει δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα καθώς δε σηκώνουν τόσο μεγάλα φορτία οι υποδομές της περιοχής. Επεσήμανε δε ότι η καθυστέρηση της αποκατάστασης του οδοστρώματος, όπως τον ενημέρωσε η αρμόδια υπηρεσία, οφείλεται σε καθυστέρηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών. Πηγή: www.ert.gr/news/florina

ΔΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ: Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΘΑ ΤΟΝΩΣΗ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Εικόνα
"Στόχος μας είναι η δημιουργία ανοιχτού κέντρου Εμπορίου για τη τόνωση της εμπορικής δραστηριότητας και της αύξησης της επιχειρηματικότητας στην περιοχή", αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αμυνταίου Κώστας Θεοδωρίδης σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας αναφερόμενος στην ενημερωτική εκδήλωση για τα ανοιχτά κέντρα εμπορίου. Ο κ. Θεοδωρίδης επεσήμανε ακόμα πως με τη λειτουργία του κέντρου αυτού θα μπορέσει ο Δήμος να αναβαθμίσει την αισθητική του Δήμου και να οργανώσει την οικονομική δραστηριότητα στην περιοχή. ΠΗΓΗ: www.ert.gr/news/florina

60ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΣΕ ΔΕΝΔΡΥΛΛΙΑ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΣΕ ΒΟΥΝΟ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης συνελήφθη 60χρονος Έλληνας σε δασική περιοχή της Φλώρινας,από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας και της Ομάδας Λαθρεμπορίου του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών Φλώρινας. Στο πλαίσιο συντονισμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, οι αστυνομικοί κατέλαβαν σε δασική περιοχή της Φλώρινας τον 60χρονο να προσεγγίζει προς φροντίδα φυτεία 12 δενδρυλλίων κάνναβης, ύψους έως 198 εκατοστών, τα οποία καλλιεργούσε. Τα δενδρύλλια αφού εκριζώθηκαν κατασχέθηκαν, ενώ προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών. O συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Φλώρινας.

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2018», οι οποίες διοργανώνονται από τον Δήμο Φλώρινας και το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του. Έτσι, την Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018, στον αύλειο χώρο του 3ου Γυμνασίου Φλώρινας, οι παρευρισκόμενοι είχαν την δυνατότητα να απολαύσουν Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών από τον Αθλητικό, Μορφωτικό, Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ακρίτα «Ο Ορφέας», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ατραπού και από τον Πολιτιστικό, Μορφωτικό, Αθλητικό Σύλλογο «ΑΜΥΝΤΑΣ» Σκοπιάς. Την Κυριακή, 19 Αυγούστου 2018, πραγματοποιήθηκε συναυλία από την χορωδία του ΚΑΠΗ του Δήμου Φλώρινας και τη μαντολινάτα του Ωδείου Φλώρινας, υπό την Διεύθυνση του μαέστρου του Δημοσθένη Μούσιου, οι οποίο χάρισαν στους παρευρισκόμενους μια μαγική βραδιά με παλιά καλά ελληνικά τραγούδια.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
O Βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης στα πλαίσια των τακτικών του επισκέψεων σε επιχειρήσεις του Νομού, επισκέφθηκε το πρότυπο ιδιωτικό βρεφονηπιακό σταθμό ΄΄ΔΙΑΝΑ΄΄ .Τον κ. Βουλευτή υποδέχτηκε ο δημιουργός και ιδιοκτήτης του σταθμού κ. Κεσίδης Δημήτρης ο οποίος και τον ξενάγησε στους χώρους του. Ο κ. Κεσίδης ενημέρωσε τον κ. Βουλευτή για την λειτουργία του σταθμού και τις παροχές που προσφέρει στα παιδιά και στους γονείς.

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 20-8-2018 στη Διεύθυνση Δασών Φλώρινας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, η θεωρητική εκπαίδευση των απασχολούμενων μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για την αντιπυρική προστασία των δασών.Η εκπαίδευση του προσλαμβανόμενου προσωπικού αποτελεί προτεραιότητα του προγράμματος καθώς η απόκτηση δεξιοτήτων μέσω ειδικών σεμιναρίων που πραγματοποιούνται ανά δασική υπηρεσία, κρίνεται ως απαραίτητη, προκειμένου η γνώση του αντικειμένου απασχόλησής τους και η πρακτική εξάσκηση, να φέρουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στην υλοποίηση του προγράμματος.

ΞΕΚΙΝΑ Η ΝΕΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΞΙΦ

Εικόνα
Όλα έτοιμα για το ξεκίνημα της Νέας Αγωνιστικής Χρονιάς για τον Σύλλογο των Πρωταθλητών, τον Όμιλο Ξιφασκίας Φλώρινας.Την Τετάρτη 22 Αυγούστου η 1η προπόνηση των αγωνιστικών τμημάτων του ξίφους ασκήσεως. Την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου αρχίζει η περίοδος των Νέων Εγγραφών στη Γραμματεία του Ομίλου στο ΟΞΙΦ Αρένα, (περιοχή Σιδηροδρομικού Σταθμού Φλώρινας) καθημερινά 17:00 – 20:00 μμ) και πληροφορίες τηλεφωνικά 2385028600.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Εικόνα
Ο τόπος μας μπήκε σε μια δύσκολη περίοδο. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι πολλά και μεγάλα κι οι ώρες κρίσιμες. Ο λαϊκισμός και η δημαγωγία υποθήκευσαν το μέλλον της περιοχής και σπατάλησαν πολλές και σημαντικές ευκαιρίες για να προχωρήσει μπροστά. Δίχασαν και απογοήτευσαν τους πολίτες που πίστεψαν σε κάτι καλύτερο και είδαν τις προσδοκίες τους να διαψεύδονται καθημερινά.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ-ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΓΑΝΟΥΡΙΑ

Εικόνα
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2018», οι οποίες διοργανώνονται από τον Δήμο Φλώρινας και το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του. Έτσι, την Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018, στον αύλειο χώρο του 3ου Γυμνασίου Φλώρινας, οι παρευρισκόμενοι είχαν την δυνατότητα να απολαύσουν Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών από τον Αθλητικό, Μορφωτικό, Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ακρίτα «Ο Ορφέας», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ατραπού και από τον Πολιτιστικό, Μορφωτικό, Αθλητικό Σύλλογο «ΑΜΥΝΤΑΣ» Σκοπιάς.

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΥΠΕΡ ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ ΤΣΑΜΗ ΣΤΟ ΠΙΣΟΔΕΡΙ

Εικόνα
Εσπερινός και τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Παπασταύρου Τσάμη θα τελεστεί την Τετάρτη 22 Αυγούστου και ώρα 6.00 μ.μ. στο Πισοδέρι, στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής.

ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΟΤΑΝ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Τη μουσική βραδιά «ΟΤΑΝ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ» παρουσιάζει ο Δήμος Φλώρινας, σε συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής Magic Dream, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2018. Η παράσταση θα δοθεί την Πέμπτη 23 Αυγούστου στις 9:00 το βράδυ στο προαύλιο των 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων Φλώρινας. Στην   βραδιά που είναι   αφιερωμένη σε αγαπημένα τραγούδια του Ελληνικού Κινηματογράφου, καθώς και σε τραγούδια του αείμνηστου Στράτου Διονυσίου τραγουδούν η Ελένη Φιλίνη & ο Διαμαντής Διονυσίου. Σε ρόλο standup comedy ο κύριος Κωνσταντίνος Γόνης.

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ο. ΦΛΩΡΙΝΑΣ-ΚΟΖΑΝΗΣ

Εικόνα
Έως και τις 27 Αυγούστου παρατείνεται η απόφαση  προσωρινών μέτρων ρύθμισης κυκλοφορίας για την απαγόρευση-διακοπή της κυκλοφορίας από το 31ο χιλ/τρο (α/κ κεραμοποιείων) μέχρι το 34ο χιλ/τρο (α/κ Αμυνταίου-Λεβαίας-ΚΑΦΚΑ) της Ε.Ο.3 Φλώρινας-Κοζάνης .

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑ...ΤΣΟΥΚΑΛΙ" ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Το Θεατροδρόμιο Κοζάνης παρουσιάζει την καλοκαιρινή παιδική παράσταση «Μια φορά κι ένα… τσουκάλι!» στο υπαίθριο θέατρο Αμυνταίου την Τρίτη 21 Ιουλίου 2018 και ώρα 21:00. Πρόκειται για μια διαδραστική παραμυθοπαράσταση γεμάτη  τεντζερέδες, κουτάλες και πιρούνες, μπαχαρικά και νοστιμιές που μας ταξιδεύουν από το χθες στο σήμερα και πάλι πίσω…«Μέσα σε ένα τσουκάλι ρίχνουμε μια φρέσκια ιδέα, έναν νόστιμο βασιλιά, μια μελιστάλαχτη μαγείρισσα, έναν ξινό έμπορο, έναν λυπημένο νέο και τη λύπη του μαζί, τρεις ουγγιές κουρσάρους, μισή οκά σαπουνόφουσκες, τρεις ηθοποιούς και άφθονη παραδοσιακή μουσική. Ανακατεύουμε απαλά και προσθέτουμε μια σταγόνα μέλι. Περιμένουμε μέχρι να “ρθουν τα πάνω κάτω… Μόλις εξατμιστεί η λύπη και μας γαργαληθεί η μύτη, πασπαλίζουμε με το μυστικό συστατικό που κάνει τα πάντα πιο νόστιμα από ποτέ! Σερβίρουμε απ” ευθείας απ” το τσουκάλι σε μεγάλα και μικρά παιδιά…»

ΜΕ ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα

ΣΤΑ ΙΜΑΛΑΙΑ Ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΦΑΤΣΗΣ

Εικόνα
Μετά την πετυχημένη ανάβαση στο   Island   Peak   (6189 m ) η οποία ήταν η πρώτη του αποστολή στα Ιμαλάια, ο έμπειρος ορειβάτης υψηλού βουνού και μέλος του ΣΕΟΦ, Θεόδωρος Φάτσης βρίσκεται και πάλι σε φάση προετοιμασίας για τα Ιμαλάια. Αυτή τη φορά ο στόχος είναι η κορυφή   Ama   Dablam   με υψόμετρο 6856 m   και η αποστολή θα είναι ατομική καθώς ο Θοδωρής θα επιχειρήσει την κατάκτηση της συνοδευόμενος μόνο από έναν οδηγό βουνού σέρπα. Η   Ama   Dablam   θεωρείται μια πολύ δύσκολη και αρκετά τεχνική κορυφή καθώς το μεγαλύτερο μέρος της πορείας προς την κορυφή απαιτεί αναρρίχηση σε πάγο. Με την κατασκήνωση βάσης να βρίσκεται στα 4400 m   υπάρχουν τρεις ενδιάμεσες κατασκηνώσεις για την κορυφή.

ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΕΔΡΥΛΛΙΩΝ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 35ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ

Εικόνα
Για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών, καθώς και παράβαση του νόμου περί όπλων συνελήφθη στη Λαμία, 35χρονος Έλληνας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών, του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης.