Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκεμβρίου 12, 2021

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΕΒΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Εικόνα
Η καταγραφή προβλημάτων, απόψεων και καλών πρακτικών για την ανάπτυξη της ΠΕ Φλώρινας, ήταν τα κυριότερα θέματα που συζητήθηκαν κατά την διάρκεια συνάντησης στο Επιμελητήριο Φλώρινας με τον Προέδρο του ΕΒΕ Φλώρινας Σαπαλίδη Σάββα, της  Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας Ευφροσύνης Ντιό, του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Βόσδου Σωτήριου και του πρώην Αντιπεριφερειάρχη και νυν Περιφερειακού Συμβούλου Κιοσσέ Ιωάννη καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Ανοιχτή ενημερωτική συνάντηση με θέμα «Νέες υψηλές επιχορηγήσεις-νέες ευκαιρίες για υποψήφιους επενδυτές στο Νομό Φλώρινας» διοργανώνεται την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου στη Φλώρινα και στο Αμύνταιο με κύριο ομιλητή τον συντονιστή της επιτροπής Δίκαιης Μετάβασης Κωστή Μουσουρούλη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 10:30πμ στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Φλώρινας ( Νέο Πάρκο) και στις 12:30μμ την ίδια μέρα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμυνταίου, παρουσία του Πρόεδρου της Συντονιστικής Επιτροπής για τη Δίκαιη Μετάβαση κ. Κωστή Μουσουρούλη.

ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ : ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Εικόνα
Με στόχο την προώθηση και την ανάπτυξη της εξωστρέφειας των τοπικών Επιχειρήσεων και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, το Επιμελητήριο Φλώρινας,  καλεί τις επιχειρήσεις – μέλη του που επιθυμούν τη συμμετοχή τους σε εκθέσεις που θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης το α΄ τρίμηνο του νέου έτους 2022, κόντρα στις αντίξοες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η πανδημία του Κορωνοϊού, να εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στις παρακάτω Εκθέσεις, στις οποίες προτίθεται να συμμετάσχει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σύμφωνα με το Πρόγραμμα ενίσχυσης Επιχειρηματικών Δράσεων για το έτος 2022 που προωθεί.

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΝΟΣ ΑΤΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά ενός (1) ατόμου για την υλοποίηση της Πράξης «ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 2014-2020 ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 10 «ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ – (ΕΚΤ)» στο Δήμο Φλώρινας, που εδρεύει στη Φλώρινα του Ν. Φλώρινας. 

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ -ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εικόνα
Ενημερωτικές συναντήσεις για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, οδικής  ασφάλειας  και πρόληψης ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν στο Γυμνάσιο Αμυνταίου στο πλαίσιο του προγράμματος Κυκλοφοριακής Αγωγής. Εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας ενημέρωσαν τους μαθητές και τις μαθήτριες για θέματα οδικής ασφάλειας, απαντώντας και στα ερωτήματα τους.

ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΦΑΤΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Εικόνα
Η Φωταγώγηση της Μητροπολιτικής Φάτνης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου ε.ε. στις 6μμ, στον αύλειο χώρο της (Τροπαιούχου 14, Φλώρινα) της Ιεράς Μητρόπολης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει με χριστουγεννιάτικα κάλαντα η Παιδική - Νεανική Χορωδία του Κέντρου Νεότητας "ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ" της Μητρόπολης.

ΑΣΕΑ «ΣΑΡΙΣΕΣ» ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ «ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΤΣΟΥΚΗΣ»

Εικόνα
Στην διοργάνωση πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης ενηλίκων με την επωνυμία "Κώστας Πετσούκης", προς τιμήν του αθλητή του που έχασε πέρσι την μάχη με τον κορονοιό, διοργανώνει ο Σύλλογος Φλώρινας ΣΑΡΙΣΕΣ για την περίοδο 2021-2022. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους "δεκατέσσερα χρόνια μετά τη διεξαγωγή του πρώτου πρωταθλήματος ενηλίκων που έγινε στη Φλώρινα (2007-2008) μετά από πρωτοβουλία του π. Χριστόφορου Χριστοφόρου, ξεκινάμε και πάλι την προσπάθεια να φέρουμε το άθλημα κοντά σε όλους όσους αγαπάνε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και το πινγκ πονγκ. Θυμίζουμε ότι ο πρώτος νικητής της διοργάνωσης ήταν ο Σκλιας Αλέξανδρος, ενώ τα περσσότερα πρωταθλήματα κατέκτησε ο Σαπρανίδης Φαίδων.

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΣΑΚΟΥΛΕΒΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Στην ανάπλαση του ποταμού Σακουλέβα από τη γέφυρα των Δικαστηρίων μέχρι την οδό Βουκεφάλα) με προϋπολογισμό περίπου 2 εκ. ευρ, προχωράει ο Δήμος Φλώρινας μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος  «Δυτική Μακεδονία 2014 – 2020». Το έργο θα αφορά  στη δημιουργία νέων πεζοδρομίων και την διαπλάτυνση των υφιστάμενων σε όλο το μήκος του έργου,  στην πρόβλεψη χώρων στάθμευσης,  στην δημιουργία χώρων πρασίνου,  στην τοποθέτηση υπαίθριου εξοπλισμού,  στον κατάλληλο φωτισμό της περιοχής,  στην επιλογή κατάλληλων υλικών που θα καλύπτουν τόσο τις λειτουργικές όσο και τις αυξημένες αισθητικές απαιτήσεις της περιοχής,  στην αντικατάσταση της τσιμεντένιας πεζογέφυρας πλησίον των Δικαστηρίων με μια νέα μεταλλική και την κατασκευή τριών νέων πεζογεφυρών και  στη διευθέτηση της κοίτης ούτως ώστε να μεταφερθεί η ροή του νερού μακριά από τους πλευρικούς τοίχους του ποταμού όπου έχουν σχηματιστεί υπόσκαπτα με κίνδυνο κατάρρευσής τους και κατά συνέπεια κατάρρευσης του οδοστρώματος των παραποτάμιων οδών

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Εικόνα
Στο πρώτο σποτ της καμπάνιας του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού για τον χειμερινό τουρισμό, πρωταγωνιστεί η Φλώρινα. Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Βασίλης Κικίλιας, σε Φλώρινα, Ζαγόρι, Καρπενήσι και Δημητσάνα πραγματοποιούνται τα σχετικά γυρίσματα για τα σποτ που θα προβάλλουν περιοχές της χώρας για τη χειμερινή περίοδο.

ΦΩΤΑΓΩΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με περιορισμένο αριθμό παρόντων, λόγω των μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού και κάτω από τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Φλώρινας φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο, από τον Δήμαρχο Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη, στην κεντρική πλατεία Γ. Μόδη της πόλης. Το Δέντρο, ύψους 10 μέτρων, είναι διακοσμημένο με 10.000 περίπου λαμπάκια, αλλά και στολίδια, και σε συνδυασμό με τον ανανεωμένο στολισμό της πόλης, δημιουργούν μια άκρως εορταστική ατμόσφαιρα.

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙΟΥ "ΚΥΠΕΛΛΟ ΦΩΤΙΑΣ" ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το τουρνουά σκακιού «Κύπελλο Φωτιάς» για 19η συνεχόμενη χρονιά, διοργανώνει η Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας . Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της "Ο σύλλογος, προσπαθώντας να διατηρήσει την παράδοση, αλλά και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στη δημόσια υγεία, αποφάσισε να πραγματοποιηθεί μόνο η τελική φάση των αγώνων και όχι οι προκριματικοί γύροι. Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος και θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού.Tο επίπεδο των αγώνων αναμένεται να είναι ιδιαίτερα υψηλό και οι σκακιστικές μάχες εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ". Η τελική φάση του Κυπέλλου Φωτιάς θα διεξαχθεί στον χώρο της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας στις 23 Δεκεμβρίου, την «ημέρα των φωτιών», και ώρα 17:00, ενώ θα υπάρχουν εκπρόσωποι από όλους τους συλλόγους της Κεντροδυτικής Μακεδονίας.

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΣΤΗ ΔΙΝΗ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΒΟΥΝΑ(ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Στις 8 Δεκεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση/συζήτησης του Ανοικτού Δικτύου Πολιτών Φλώρινας - Ελεύθερα Βουνά με τίτλο «Στη Δίνη της Πράσινης Ενέργειας». Η εκδήλωση αφορούσε κυρίως την αιολική βιομηχανία που στήνεται σε όλα τα δάση της περιοχής της Φλώρινας και όχι μόνο. Οι ομιλητές αναφέρθηκαν με περιεκτικό λόγο και επιχειρήματα στις συνέπειες από την μη αναγκαία εντατικοποίηση των εργασιών αυτής της βιομηχανίας, με αποτέλεσμα την ολοκληρωτική καταστροφή κορυφών και οροσειρών, την υποβάθμιση της βιοποικιλότητας, με σημαντικό αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία. Επισημάνθηκε η αναγκαιότητα της παύσης εγκατάστασης νέων αιολικών και φωτοβολταϊκών «πάρκων» μέχρι την ολοκλήρωση του Ειδικού Χωροταξικού Σχεδίου για τις ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας).