Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 3, 2017

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Εικόνα
Αγαπητά μου παιδιά, μαθήτριες και μαθητές.  Σεβαστοί εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες. Στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, στις μαθήτριες και τους μαθητές των σχολείων μας, να έχουν υγεία και δύναμη προκειμένου να κατορθώσουν με την καθοδήγηση των δασκάλων και των καθηγητών τους, με μεθοδικότητα και υπευθυνότητα, να κάνουν ένα ακόμα ουσιαστικό βήμα στη ζωή τους.

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ 1ο ΕΠΑΛ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Αγιασμός στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Φλώρινας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 9.30 π.μ. Στον Αγιασμό θα παρευρεθεί και ο Διευθυντής της Β/θμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας κ.Ιωάννου Παύλος.Ενημερώνουμε τους μαθητές ότι τα βιβλία θα δοθούν την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου σε όλα τα τμήματα, οπότε καλό θα ήταν να έχουν μαζί τους σάκους ή τσάντες για να τα παραλάβουν.

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΦΟΡΩΝ ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Ο Δήμος Αμυνταίου, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Προγράμματος LIFE AMYBEAR «Βελτίωση των συνθηκών συνύπαρξης ανθρώπου-αρκούδας στο Δήμο Αμυνταίου» που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ιδίους πόρους, θα προμηθευτεί ηλεκτροφόρες περιφράξεις με σκοπό την πιλοτική τοποθέτησή τους σε κάποιες περιοχές όπου παρουσιάστηκαν περιστατικά προσέγγισης αρκούδας.

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Γ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εικόνα
Ομιλία στην ολομέλεια της βουλής στο νομοσχέδιο με τίτλο «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις, ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων, δικαιώματα ατόμων με αναπηρίες και άλλες διατάξεις»

ΕΛΠΙΔΑ: ΚΡΙΣΙΜΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΡΓΟΥ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Εικόνα
Μια σειρά κρίσιμων και καίριων ερωτημάτων προκαλούν αποφάσεις της Περιφερειακής Αρχής για την απευθείας ανάθεση έργου στην Π.Ε. Φλώρινας.Ερωτήματα που ο συνδυασμός μας απηύθυνε στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, ελπίζοντας να απαντηθούν, καθώς πρόκειται για έργο που χρηματοδοτείται από τον Τοπικό Πόρο και ο τρόπος με τον οποίο η Περιφερειακή Αρχή το προώθησε προς υλοποίηση, πρέπει άμεσα και απόλυτα τεκμηριωμένα να διευκρινιστεί και να αποσαφηνιστεί.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Εικόνα
Τη Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα θα γίνει η συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη με τον Υπουργό Επικρατείας Χρ. Βερναρδάκη στην Αθήνα, σε συνέχεια της πρωτοβουλίας εθνικού επιπέδου που ανέλαβε ο Θ. Καρυπίδης για τη σύσταση και συγκρότηση Επιτροπής Συντονισμού που θα δώσει υπεραξία στα συνέδρια που πραγματοποιούνται σε κάθε Περιφέρεια.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

Εικόνα
Από το Αθλητικό Τμήμα και την Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» ανακοινώνεται η έναρξη εγγραφών στα τμήματα υποδομής αγοριών και κοριτσιών για τη χρονιά 2017-2018, από την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017. Η ομάδα του «Αριστοτέλη», όπως κάθε χρόνο αγωνίζεται σε όλες τις αγωνιστικές κατηγορίες (ανδρικό, εφηβικό, παιδικό, παμπαίδων) της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ.  Με σοβαρότητα και αίσθηση ευθύνης ο σύλλογος εδώ και 25 χρόνια λειτουργεί το αθλητικό τμήμα Μπάσκετ με στόχο την ανάπτυξη των κινητικών δεξιοτήτων των αθλητών/τριων μέσα από την εκμάθηση των βασικών κανόνων της καλαθοσφαίρισης και την καλλιέργεια των ηθικών αξιών και ιδεωδών του αθλητισμού. Οι ενδιαφερόμενοι/ες για εγγραφές – πληροφορίες μπορούν να καλούν  στα τηλέφωνα  6942424733, 2385022754. Προπονητές των τμημάτων υποδομής είναι ο Παναγιώτης Κοΐδης, ο Αδάμ Παπαδόπουλος, Βασίλειος Κοΐδης.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ

Εικόνα
Ξεκίνησε να λειτουργεί το Κέντρο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών στην Κοζάνη, το οποίο στεγάζεται στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, Δημοκρατίας 27, γραφείο 11. Στον αριθμό 2132125730 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προγραμματίσουν ραντεβού (πρωινές ή μεσημεριανές ώρες).

ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΟΥ Θ. ΚΑΡΥΠΙΔΗ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΥΠΕΡΑΞΙΑ ΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

Εικόνα
Μια νέα πρωτοβουλία εθνικού επιπέδου ανέλαβε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης, ο οποίος με επιστολή του προς τον υπουργό Επικρατείας Χρ. Βερναρδάκη την οποία κοινοποιεί στο Γραφείο Πρωθυπουργού, προτείνει τη σύσταση και συγκρότηση Επιτροπής Συντονισμού που θα δώσει υπεραξία στα συνέδρια που πραγματοποιούνται σε κάθε Περιφέρεια, αξιοποιώντας τη μεθοδολογία που αναπτύχθηκε με τη μετεξέλιξή τους σε προγράμματα που θα πρέπει να παρακολουθούνται ως προς την εφαρμογή και την αποτελεσματικότητά τους.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ(ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Στη Φλώρινα βρέθηκε χθες ο εκπρόσωπος της ΠΟΕ-ΟΤΑ και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Α.Δ.Ε.Δ.Υ., Στέφανος Σαββόπουλος, προκειμένου να μιλήσει προς τα μέλη και τους συνδικαλιστές όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων, συλλόγων κ.λ.π.Ο κ. Σαββόπουλος ενημέρωσε αρχικά τα μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ σχετικά με την αξιολόγηση και την Ειδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και εν συνεχεία επισκέφτηκε το δήμο Φλώρινας, το νοσοκομείο και την Π.Ε. Φλώρινας, όπου και παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, μαζί με την πρόεδρο της εκτελεστικής γραμματείας Φλώρινας της ΑΔΕΔΥ Μαρία Νεοκαζιώτη.

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ "ΜΝΗΜΕΣ ΛΙΓΝΙΤΗ"

Εικόνα
Κανονικά θα πραγματοποιηθεί το μνημόσυνο που τελεί κάθε χρόνο ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, στο πλαίσιο του Αγώνα Δρόμου «Μνήμες Λιγνίτη», προκειμένου να τιμήσει τη μνήμη των συναδέλφων που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος.Η επιμνημόσυνη δέηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου και ώρα 10.30 το πρωί στο εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας στον χώρο των ορυχείων.

ΕΡΓΑ ΥΨΟΥΣ 25,5 ΕΚΑΤ.ΕΥΡΩ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Έντεκα έργα ύδρευσης, συνολικού προϋπολογισμού 25,5 εκ. € εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Καρυπίδη. Οι εντάξεις αφορούν σε έργα αναβάθμισης υποδομών ύδρευσης και επέκτασης δικτύων σε Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας. Τα συγκεκριμένα έργα είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τη βελτίωση της ποιότητας και επάρκειας πόσιμου νερού και της συστηματικής αντιμετώπισης ελλείψεων σε υποδομές ύδρευσης. Αναλυτικά, τα έργα που εντάχθηκαν είναι: Βελτίωση και επέκταση εξωτερικού υδραγωγείου Οικισμών Δήμου Γρεβενών Ύδρευση Δεσκάτης (Αναβάθμιση υποδομών ύδρευσης για την εξασφάλιση της επάρκειας του νερού)

Ε.Κ.Φ. ΑΔΕΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕΧΡΙ 16 ΕΤΩΝ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, υπενθυμίζει ότι προβλέπεται η χορήγηση από τον εργοδότη άδειας σχολικής παρακολούθησης για τους γονείς παιδιών μέχρι 16 ετών, τα οποία παρακολουθούν μαθήματα στοιχειώδους ή μέσης εκπαίδευσης.

ΤΟΥΣ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Τους νέους αντιπεριφερειάρχες ανακοίνωσε σήμερα (6/9/2017) ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Καρυπίδης.Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Δημήτρης Καρακασίδης, στη θέση του Θεόδωρου Θεοδώρου, αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας Τουρισμού και Εμπορίου ο Παναγιώτης Κώττας, στη θέση του Ματθαίου Καλαϊτζόπουλου, αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών o Hλίας Κάτανας, στη θέση της Μαρίας Καρυπίδου, αντιπεριφερειάρχης Υγείας – Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής ο Ρούσης Αλεξανδρής, στη θέση του Σταύρου Γιαννακίδη και αντιπεριφερειάρχης Παιδείας – Πολιτισμού και Αθλητισμού ο Αντώνης Δασκαλόπουλος, στη θέση του Θεόφιλου Ζυμπίδη, ενώ παραμένει στη θέση του αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας – Περιβάλλοντος και Μεταφορών ο Κωνσταντίνος Γέρου.

ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΔΥΜ

Εικόνα
Σε δημόσια πρόσκληση για τον ορισμό Ειδικού Εμπειρογνώμονα σε θέματα οικονομίας, χρηματοδοτήσεων και ανάπτυξης που θα συμμετέχει στην Επενδυτική Επιτροπή του Ταμείου Χαρτοφυλακίου με την επωνυμία «Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας (ΤΑΔΥΜ)», προχώρησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης.Ο Θ. Καρυπίδης επέλεξε τη δημόσια πρόσκληση, παρά το γεγονός ότι η συμφωνία σύστασης του ταμείου του έδινε τη δυνατότητα να προχωρήσει στον απευθείας ορισμό εμπειρογνώμονα, προκειμένου με αυτό τον τρόπο να υπηρετήσει για ακόμα μια φορά τη διαφάνεια.

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Την 3 Σεπτεμβρίου 2017 στον διασυλλογικό αγώνα L1 που έγινε στα Ζεστά Νερά στον Λαγκαδά από την Ελληνική Λέσχη Πρακτικής Σκοποβολής οι σκοπευτές της Λέσχης Παλιογιάννης και Μούλελης κατέκτησαν την 2η και 8η θέση αντίστοιχα στην κατηγορία production, ενώ ο Παλιογιάννης στην υποκατηγορία junior σταθερά ήταν στο πρώτο σκαλί του βάθρου.  Ο μικρός Παλιογιαννης με μια εξαιρετική εμφάνιση που τον κατέταξε στην δεύτερη θέση, μόλις τρεις βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο και έμπειρο σκοπευτή Βογινδρούκα Κωνσταντίνο, άφησε άφωνους σκοπευτές και θεατές με την ταχύτητα και την ακρίβεια εκτέλεσης των σταδίων.

Ε.Κ.Φ.: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους στo μεγάλο εργατικό και κοινωνικό συλλαλητήριο το ΣΑΒΒΑΤΟ 9 Σεπτέμβρη 2017 στις 18.00 στο Άγαλµα του Βενιζέλου, στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και στην πορεία διαμαρτυρίας που θ’ ακολουθήσει.

ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΛΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Από τον Εμπορικό Σύλλογο Αμυνταίου ανακοινώνεται ότι όσες επιχειρήσεις-εμπορικά μαγαζιά απασχολούν εργαζομένους έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στο πρόγραμμα ΛΑΕΚ προκειμένου να καταρτιστούν στις παρακάτω θεματικές ενότητες: - H ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΟΥ Ε-MARKETING & SOCIAL MEDIΑ - ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ - ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ - ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΩΔΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΠΕΛΑΤΟΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Εικόνα
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, Οι κινητοποιήσεις, με αφορμή τα εγκαίνια της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στις 9 Σεπτέμβρη 2017, πρέπει να αποτελέσουν την αφετηρία μιας νέας αγωνιστικής πορείας των συνδικάτων, με στόχο αφενός μεν την απόκρουση της νέας μνημονιακής κυβερνητικής επίθεσης, αφετέρου δε την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού μας κινήματος, ώστε να είναι ικανό να εμπνεύσει όλους τους εργαζόμενους στον αγώνα υπεράσπισης και διεύρυνσης των δικαιωμάτων και ανατροπής των μνημονιακών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών της λιτότητας και των ιδιωτικοποιήσεων και να συμβάλλει στην πάλη για την απαλλαγή της χώρας μας από τα μνημόνια και τη διεθνή καπιταλιστική επιτροπεία.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΚΕ ΣΕ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Περιοδεία στην περιοχή της Φλώρινας και της Πτολεμαίδας θα πραγματοποιήσει σήμερα ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σάκης Βαρδαλής. Αναλυτικά το πρόγραμμα της περιοδείας Ορυχείο Αμυνταίου – 8:15 πμ ΑΗΣ Μελίτης – 9:30 πμ Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας – «Μποδοσάκειο» – 12:00 μμ

1/9/2017 ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΜΗΜΑΤΙΚΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΧΛΑΔΑΣ

Εικόνα
ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ: Κύριε Υπουργέ, δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν το να περιπλανιέται το συγκεκριμένο θέμα επί μήνες. Έχει συμπληρώσει πέντε με έξι μήνες. Είπαμε να είστε ακριβοθώρητος, αλλά εμείς σας θέλουμε, μην σας χάσουμε. Πρέπει να είστε χρήσιμος. Και, βέβαια, θα σας πω ότι το δεύτερο ανησυχητικό είναι πως και μετά από έξι μήνες δεν έχει αλλάξει τίποτα. Η συγκεκριμένη επίκαιρη εξακολουθεί να είναι επίκαιρη και αφορά, βεβαίως, τη συνολική μετεγκατάσταση μιας κοινότητας, εν προκειμένω της κοινότητας Αχλάδας του Νομού Φλώρινας.

ΑΠΟΔΟΧΗ ΔΩΡΕΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Σας γνωρίζουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου μας, κατά την 17η συνεδρίασή του στις 31 Αυγούστου 2017, έκανε αποδεκτές τις δωρεές των παρακάτω: · Του κυρίου Λαζαρίδη Δημητρίου του Γεωργίου, κατοίκου Πετρών Αμυνταίου, σε αναγνώριση της ιατρικής φροντίδας που του παρασχέθηκε στο Νοσοκομείο μας αποτελούμενη από 150 σεντόνια και 50 μαξιλάρια. · Του κυρίου Ναλπαντίδη Αναστασίου, κατοίκου Φλώρινας, εις μνήμην της συζύγου του Λεμονιάς Ναλπαντίδου, αποτελούμενη από 5 στατώ ορών.

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΝ Κ. ΣΤΑΘΑΚΗ ΣΕ ΡΟΛΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΡΟΛΟ ΜΕΣΙΤΗ

Εικόνα
Εντύπωση προκαλεί –για μία ακόμα φορά- ο τρόπος με τον οποίο ο Υπουργός Ενέργειας επέλεξε να μιλήσει για την αποεπένδυση της ΔΕΗ δημιουργώντας σύγχυση και αμφιβολίες. Μόλις πριν από 2 ημέρες και εν όψει των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές που ξεκινούν σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων στις 11 Σεπτεμβρίου, σε δηλώσεις του ο κ. Υπουργός επεσήμανε πως «η χώρα οφείλει να είναι συνεπής με τις υποχρεώσεις της» και ότι «προφανώς υπάρχουν πιέσεις για εμπλοκή των υδροηλεκτρικών στην υπόθεση».

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017και ώρα 10:00 ο κ.Σαββόπουλος Στέφανος εκπρόσωπος της ΠΟΕ-ΟΤΑ και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα βρίσκεται στη Φλώρινα προκειμένου να πραγματοποιήσει ομιλία προς τα μέλη και τους συνδικαλιστές όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων , συλλόγων κ. λ. π. ,ενημέρωση των μελών της ΠΟΕ-ΟΤΑ σχετικά με την αξιολόγηση και την Ειδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΤΑΣΙΜΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Για τη χορήγηση συνολικά δύο -2- αδειών άσκησης στάσιμου υπαιθρίου εμπορίου (στάσιμου μικροπωλητή) 1.στην οδό Σαρανταπόρου πλησίον καταστήματος Τσουρίλα (θέση 1.4), όπως αυτή φαίνεται στο συνημμένο τοπογραφικό που αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου με αριθ. 109/2016, ως εξής: Οπωρολαχανικά 2.στην οδό Σαρανταπόρου & Νικ. Χάσου γωνία (ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ) (θέση 1.5), όπως αυτή φαίνεται στο συνημμένο τοπογραφικό που αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου με αριθ. 109/2016, ως εξής: Οπωρολαχανικά

ΜΕ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2017

Εικόνα
Με την εμφάνιση των τοπικών συγκροτημάτων «Becky Blue & Semper virens», «The Floriners» και «Sliver», ολοκληρώθηκαν το Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου 2017, οι εκδηλώσεις «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2017» του Δήμου Φλώρινας και του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου του. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την δυνατότητα να ταξιδέψουν στη ροκ μουσική άλλων δεκαετιών, αλλά και πιο σύγχρονων ακουσμάτων.

ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ

Εικόνα
Νέα απόφαση για τον καθορισμό της διαδικασίας και των δικαιολογητικών για στεγαστικό φοιτητικό επίδομα των 1.000 ευρώ στους φοιτητές των Ιδρυμάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας. Με την νέα απόφαση εισάγονται νέα δεδομένα για την χορήγηση του επιδόματος στους φοιτητές.Συγκεκριμένα σύμφωνα με την απόφαση το στεγαστικό επίδομα των 1.000 ευρώ χορηγείται σ τους προπτυχιακούς φοιτητές των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, Έλληνες υπηκόους ή υπηκόους άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στους οποίους χορηγείται ετήσιο στεγαστικό επίδομα ίσο με χίλια (1.000) ευρώ.Δικαιούχος του επιδόματος είναι το πρόσωπο που θεωρείται ότι βαρύνει ο φοιτητής.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ "ΠΑΤΡΙΔΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ" ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Η Εύξεινος Λέσχη Φλώρινας, ο Σύλλογος Θεσσαλών & Φίλων Ν. Φλώρινας, ο Σύλλογος Κρητών Φλώρινας «Ετεοκρήτες», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυπλατάνου « Μέγας Αλέξανδρος» και ο Σύλλογος Κιουταχειωτών και Μικρασιατών Φλώρινας «Άγιος Μηνάς», συνδιοργανώνουν για δεύτερη χρονιά την εκδήλωση «Πατρίδων Γεύσεις». Το θέμα της φετινής εκδήλωσης είναι τα εδέσματα και τα έθιμα του Γάμου. Όπως και την προηγούμενη χρονιά έτσι και φέτος, θα προσπαθήσουμε να ταξιδέψουμε όσες και όσους παραστούν, πίσω στο χρόνο και να γνωρίσουν τις γεύσεις και τα έθιμα ενός από τα σημαντικότερα γεγονότα της κοινωνικής ζωής των ελλήνων, πάντα με σεβασμό στην παράδοση.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΕ ΓΡΕΒΕΝΑ ΚΑΙ ΔΕΣΚΑΤΗ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με στόχο τη βελτίωση των έργων αθλητικών υποδομών και την αύξηση της συμμετοχής των νέων στις αθλητικές δραστηριότητες στους δήμους Γρεβενών και Δεσκάτης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας υπέγραψε προγραμματική σύμβαση με τους δημάρχους Γρεβενών και Δεσκάτης για μια σειρά παρεμβάσεων σε αθλητικές εγκαταστάσεις στα όρια των συγκεκριμένων δήμων.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Συνεδριάζει  την Τετάρτη 06/09/2017 η Οικονομική Επιτροπή Δυτικής Μακεδονίας στις 11:00 στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής), για λήψη αποφάσεων επί των κάτωθι θεμάτων: 1. Έγκριση Πρακτικού προηγούμενης συνεδρίασης. 2. 16/2017 τροποποίηση προϋπολογισμού Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. 3. Έγκριση 1ης παράτασης προθεσμίας του έργου: «Συντήρηση Εθνικού Οδικού Δικτύου της Π.Ε Κοζάνης, αρμοδιότητας της ΔΤΕ (Έδρας)/ΠΔΜ».

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Την Π.Ε. Φλώρινας θα επισκεφθεί την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017 κλιμάκιο στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, την Π.Ε. Φλώρινας θα επισκεφθούν η Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη, ο επικεφαλής του Τομέα Εξωτερικών της Ν.Δ. και βουλευτής Β’ Αθηνών, Γιώργος Κουμουτσάκος και ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, Αναστασιάδης Σάββας.

ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΑΣΟΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΕΣΠΑΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Εικόνα
Την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο του Υφυπουργού Εργασίας,Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κου Πετρόπουλο Αναστάσιου μεταξύ του Βουλευτή Νομού Φλώρινας κου Σέλτσα Κωνσταντίνου, των Αντιπεριφερειαρχών Δυτικής Μακεδονίας κου Μπίρου Στέφανου και Γέρου Κωνσταντίνου, του κου Αντωνιάδη Γεώργιου και εκπροσώπων του ΑΣΦΕΔ ΠΡΕΣΠΩΝ ΄΄ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ΄΄ τον Πρόεδρο κο Ναλπαντίδη Κωνσταντίνο, τον Αντιπρόεδρο κο Σιδηρόπουλο Χαράλαμπο, τον κο Καπουράνη Χρήστο μέλος του ΔΣ και τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Πρεσπών κ. Ναλπαντίδη Μιχαήλ. Η συζήτηση που πραγματοποιήθηκε αφορούσε τα δύο κύρια προβλήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων της περιοχής μας καθώς είναι καθοριστικά για το μέλλον της.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΗ-ΑΜΕΣΗ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ

Εικόνα
Εικόνα αρχείου Στον απεγκλωβισμό μιας γυναίκας από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που ανετράπη στο 21ο χιλ. της Εθνικής Οδού Φλώρινας Κοζάνης κλήθηκε να συμβάλει η πυροσβεστική υπηρεσία Φλώρινας. Όπως είπε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας Ιωάννης Μιαούλης σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας για το ατύχημα «στο περιστατικό μετέβησαν 2 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας με 6 άντρες προκειμένου να βοηθήσουν στον απεγκλωβισμό της γυναίκας που είχε εγκλωβιστεί στο πίσω κάθισμα μετά την ανατροπή του οχήματος με 4 επιβαίνοντας μέσα σε αυτό. Οι άλλοι τρεις επιβαίνοντες είχαν καταφέρει και είχαν βγει μόνοι τους ενώ η τραυματισμένη γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Φλώρινας με το ΕΚΑΒ». Πηγή:www.ert.gr/news/florina

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΤΝΑΙΟΥ

Εικόνα

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΟΡΥΧΕΙΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Σύσκεψη με αντικείμενο το συντονισμό της δράσης «ενάντια στο έγκλημα που ετοιμάζεται στο ορυχείο Αμυνταίου», απευθύνουν συνδικάτα εργαζομένων στην Ενέργεια, αγροτικοί σύλλογοι και άλλοι φορείς της Φλώρινας και του Αμυνταίου. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, στις 7:00μ.μ., στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου.

ΤΡΙΑ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ- ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΡΗΓΜΑ ΤΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

Εικόνα
Σε τρία βασικά συμπεράσματα καταλήγει το πόρισμα της επιτροπής καθηγητών του ΕΜΠ και ΑΠΘ, νυν και πρώην στελεχών της ΔΕΗ, που είχε συγκροτήσει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, για την κατολίσθηση στο Ορυχείο Αμυνταίου στις 10 Ιουνίου 2017. Το πόρισμα αποτελείται από 108 σελίδες, και ήδη μελετάται από τις υπηρεσίες της ΔΕΗ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ τα συμπεράσματα του πορίσματος επιγραμματικά είναι ότι η κατολίσθηση προκλήθηκε από συρροή πολλών παραγόντων και συγκεκριμένα συνδυασμός της στροφικής λειτουργίας του δυτικού τμήματος του Ν/Δ πρανούς και της μέσης κλίσης βύθισης της βάσης των λιγνιτικών στρώσεων προς τα Β/Δ, ενεργοποίηση των δύο κρασπεδικών ρηγμάτων, της Βεγορίτιδας και (κυρίως) των Αναργύρων και πλήρωση με νερό της σημαντικής ρωγμής που εμφανίστηκε στις 15-05-2017 στη στέψη του δυτικού τμήματος του Ν/Δ πρανούς, και επεκτάθηκε στο σύνολο της στέψης του πρανούς.

ΕΥΚΟΛΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ Ο ΕΡΜΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα ο Ερμής Αμυνταίου κέρδισε τη Δόξα Κολχικής με 7-0 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του κυπέλλου εκεί όπου θα αντιμετωπίσει εντός έδρας τον ΠΑΣ Φλώρινας.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΚΡΟΚΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ

Εικόνα
Ο βουλευτής Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννης Θεοφύλακτος, πραγματοποίησε επίσκεψη την 1ηΣεπτεμβρίου 2017 στα γραφεία και τις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης, στον Κρόκο Κοζάνης, όπου και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο, κ. Νίκο Πατσιούρα, τη Διευθύντρια αλλά και εργαζομένους στον Συνεταιρισμό.Αναλύθηκε, κατά τη συζήτηση του βουλευτή κ. Θεοφύλακτου με τον Πρόεδρο και τη Διευθύντρια του Συνεταιρισμού, το γεγονός ότι ξεπεράστηκαν τα σοβαρά εμπόδια που υπήρχαν στη διαδικασία εξαγωγής του κρόκου στην Κίνα (μετά το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Κίνα και τις παρεμβάσεις του ΓΓ Εξωτερικών και του βουλευτή κ. Θεοφύλακτου) και πλέον δρομολογείται η διαδικασία εξαγωγής του ως παραδοσιακό φαρμακευτικό προϊόν - διατροφικό συμπλήρωμα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΟΜΙΛΟ J&P ΑΒΑΞ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ TAP

Εικόνα
Συνάντηση με εκπροσώπους του ομίλου J&P Άβαξ που έχει την ευθύνη κατασκευής του αγωγού TAP πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος την Τετάρτη 30 Αυγούστου στα γραφεία της Π.Ε. Φλώρινας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών κ. Κων/νου Γέρου και υπηρεσιακών παραγόντων της Π.Ε. Φλώρινας.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με 10 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει τη Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φλώρινας. Η συνεδρίαση θα γίνει στις  3:00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Πέρασμα.

ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ "ΙΔΕΕΣ" ΤΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΙΑΣ "IN VINO ESTATE" ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Με ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο επέστρεψε η οινοποιία «In Vino Estate» (Κτήμα Εν Οίνω) των αδελφών Τσίπα, με έδρα τον Άγιο Παντελεήμονα Αμυνταίου, από τον μεγαλύτερο διαγωνισμό κρασιού της Ασίας, τον Asia Wine Trophy, με 4.000 συμμετοχές κρασιών από όλο τον κόσμο που έγινε στην πόλη Daejeon της N. Κορέας.Το ροζέ κρασί «Ιδέες» το χρυσό μετάλλιο φιγουράροντας δίπλα σε πολλές επώνυμες διεθνείς ετικέτες.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Με αφορμή την έναρξη του σχολικού έτους 2017-2018, σας ευχόμαστε ολόψυχα μια ευχάριστη και δημιουργική χρονιά, αποδοτική και καρποφόρα! Να έχουμε δύναμη και αισιοδοξία ώστε να ανταποκριθούμε με επιτυχία στο δύσκολο έργο μας! Με την καλή συνεργασία και την τακτική επικοινωνία μας θα μπορέσουμε να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλον και τη φετινή σχολική χρονιά, ώστε να πετύχουμε το βέλτιστο εκπαιδευτικό έργο προς όφελος των μαθητών και της κοινωνίας μας!