Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 15, 2015

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΟΙΝΟΥ ΣΤΟΝ Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΙΣΤΟΤΕΛΗΣ" ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Ο Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος Φλωρίνης «Ο Αριστοτέλης», ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας «ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΟΙΝΟΥ», η οποία απευθύνεται σε φίλους του κρασιού, του αμπελιού και μικρούς οινοποιούς. Συμμετέχοντας στην «ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΟΙΝΟΥ», τα μέλη της θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ποικιλίες ελληνικών κρασιών, να παρακολουθήσουν διαλέξεις γευσιγνωσίας και μαθήματα χωρικής οινοποίησης, να γνωρίσουν Έλληνες οινολόγους και οινοποιούς και να πραγματοποιήσουν εκδρομές σε αμπελώνες κα οινοποιεία.

Ανακαλύψτε τη Δυτική Μακεδονία: Περιηγηθείτε στις σελίδες του νέου ιστοχώρου της Εταιρείας Τουρισμού και πείτε μας τη γνώμη σας

Εικόνα
H  Εταιρεία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του νέου της  ιστοχώρου που αφορά στην προβολή του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Μέσα από την ιστοσελίδα www.visitwestmacedonia.gr, οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας και κάθε ενδιαφερόμενος  φίλος, συνεργάτης ή νομικό πρόσωπο που δραστηριοποιείται στο χώρο του τουρισμού μπορεί να επωφεληθεί από τη συντονισμένη προβολή της Δυτικής Μακεδονίας που στόχο έχει την επικοινωνία του τουριστικού της προφίλ και των δυνατοτήτων που προσφέρει σε κάθε ενδιαφερόμενο ακροατήριο.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με 17 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριαζει τη Τρίτη 24 Νοεμβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας. Η Συνεδρίαση θα γίνει στις 3:00 στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας στο Πέρασμα.

ΣΕ ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΟΧΩΡΑΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΑΧΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Το Σωματείο με την επωνυμία «Εργοταξιακό  Σωματείο Εργαζομένων Εργατοτεχνιτών Μεταλλεργατών και Μεταλλικών Κατασκευών στα Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας» σας γνωρίζει ότι προκήρυξε 2 νέες 24 ώρες απεργίες από Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 06:00 π.μ. έως Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 05:59π.μ. ως ένδειξη συμπαράστασης στους 35 συναδέλφους μας οι οποίοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Συγκρότηση σε σώμα του Δ.Σ. του Συλλόγου Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών Π.Ε. Φλώρινας

Εικόνα
Σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 19.11.2015, συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών Π.Ε. Φλώρινας, που εκλέχτηκε στις εκλογές που έγιναν στις 16.11.2015.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ

Εικόνα
Από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας-Πολιτισμού & Τουρισμού του Δήμου Φλώρινας ανακοινώνεται ότι από την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015, αρχίζει η καταβολή των επιδομάτων Πρόνοιας και οι επιδοτούμενοι θα μπορούν να εισπράξουν από τους λογαριασμούς τους το επίδομα που δικαιούνται για το δίμηνο Σεπτέμβριος – Οκτώβριος 2015.

Ε.Κ.Φ.: ΠΡΟΣΛΗΨΗ 10 ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΛΥΨΗ ΕΠΟΧΙΚΩΝ Η ΠΑΡΟΔΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΣΤΟΝ ΑΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΦΙΛΩΤΑ

Εικόνα
Το Εργατουπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωστοποιεί ότι ο ΑΗΣ Αμυνταίου Φιλώτα της ΔΕΗ ενδιαφέρεται για την πρόσληψη δέκα (10) εκτάκτων ημερομισθίων ανειδίκευτων εργατών, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου (60 ημερομίσθια), για την κάλυψη εποχικών η παροδικών αναγκών του Σταθμού.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ GREEK TOURISM EXPO 14

Εικόνα
Η πρώτη Διεθνής Έκθεση “GREEK TOURISM Expo ‘14” διέγραψε την πρώτη της επιτυχημένη πορεία και απέσπασε τις καλύτερες κριτικές από εκθέτες, επισκέπτες, φορείς και επιχειρήσεις τουρισμού. Στην 1η Έκθεση συμμετείχαν 160 εκθέτες, 75 διεθνείς hosted buyers και πραγματοποιήθηκαν 2600 Β2Β συναντήσεις με μεγάλη επαγγελματική επιτυχία για τους εκθέτες και τους Buyers.Η 2η Διεθνής Έκθεση GREEK TOURISM Expo θα διοργανωθεί 4 – 6 Δεκεμβρίου 2015 στο υπερσύγχρονο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo και θα είναι πλουσιότερη σε συμμετοχές και με πολλές καινοτομίες.

«Αγγελιοφόροι του μηνύματος για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών»

Εικόνα
Με επιτυχία υλοποιήθηκε το εργαστήριο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Φλώρινας στο πλαίσιο της δράσης «Γίνε Αγγελιοφόρος του μηνύματος για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών».

Ορυχείο Αχλάδας: Το τρίτο σκάνδαλο στο λιγνίτη της Φλώρινας, που εμπλέκουν ΥΠΕΚΑ και ΔΕΗ

Εικόνα
Παρουσιάσαμε την Παρασκευή 20/3 την υπόθεση του ορυχείου Βεύης και το Σάββατο 21/3 τηνεγκατάλειψη του ορυχείου Κλειδιού ως δυο από τρία σκάνδαλα στο λιγνίτη της Φλώρινας, που εμπλέκουν ΥΠΕΚΑ και ΔΕΗ . Ολοκληρώνουμε σήμερα με το τρίτο μέρος της τριλογίας, την κατάσταση στο 2ο μεγαλύτερο ορυχείο της Φλώρινας μετά το ορυχείο Αμυνταίου της ΔΕΗ, το ορυχείο Αχλάδας, ένα ιδιωτικό ορυχείο, που αποτελεί …τον βασικό τροφοδότη του ΑΗΣ Μελίτης απ’ την πρώτη ημέρα λειτουργίας του.

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ "ΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΚΙΑ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ "POLY_MORFώN" (ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Με μεγάλη επιτυχία 5 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης της καλλιτεχνικής ομάδας «POLY_MORFώN» του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλώρινας «Ο Αριστοτέλης» , με αφορμή το «Διεθνές Έτος Φωτός 2015», με θέμα: « στο φως και στη σκιά » στην Πινακοθήκη του «Αριστοτέλη», αίθουσα «Στεφάνου και Βασιλικής Γώγου». Πλήθος κόσμου, καθηγητές εικαστικών, καλλιτέχνες, φωτογράφοι, φίλοι, πέρασαν και είδαν τα έργα των καλλιτεχνών, ενώ είχαν την ευκαιρία και να συζητήσουν μαζί τους.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Εικόνα
Ο Σύλλογος Γυναικών Αμυνταίου υποστηρίζοντας την Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης καλεί όλα τα μέλη του να προσφέρουν οτιδήποτε μπορούν να δωρίσουν σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη ΡΟΥΧΑ, ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ, ΤΡΟΦΙΜΑ (όχι ευπαθή), ΕΙΔΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ, ΜΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΜΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΑ, ΠΑΙΔΙΚΑ ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΩΔΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: ΚΙΘΑΡΑΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Εικόνα
Το Ωδείο Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει ένα Αφιέρωμα στην Κιθάρα μέσα από έναν κύκλο εκδηλώσεων. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή 15 Νοεμβρίου, στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Λαιμού του Δήμου Πρεσπών. Μαθητές κιθάρας του Ωδείου Φλώρινας και το κιθαριστικό σύνολο συνέπραξαν με τους " Μικρούς Μουσικούς" της εξαιρετικής τάξης κιθάρας που εχει δημιουργήσει στην Πρέσπα η κα Σόνια Χαραλαμπιδου.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΑ "ΦΑΓΟΥΔΙΑ ΜΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΟΠΛΑΝΗΣΕΙΣ"

Εικόνα
To βιβλίο υγείας - διατροφής, τα «Φαγούδια με βιο-λογικές αποπλανήσεις» τηςΕλένης Παναγιώτου, παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης στη Φλώρινα. Εκτός της συγγραφέως, μίλησαν ακόμη ο Αθανάσιος Αλτίνης, κτηνίατρος και η Μαρία Μηλώση, αισθητικός, ενώ το συντονισμό είχε η Άννα Μπαφίτη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟΔΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ:"Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ"

Εικόνα
«Στόχος μας είναι η επόμενη μέρα των εκλογών τόσο για το καλό του κόμματος όσο και για το καλό της χώρας που πρέπει να μας βρει ενωμένους . Δεν πρέπει να διαρραγεί η ενότητα των μελών του κόμματος γιατί έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας» τόνισε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας και στη Θωμαή Αδάμου ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μάκης Θεοδώρου αναφερόμενος στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στη Νέα Δημοκρατία την ερχόμενη Κυριακή 22 Νοεμβρίου.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με 58 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει τη Τρίτη 24 Νοεμβρίου η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 11:00 στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής).

ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΡΙΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΕΚΔΙΔΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΑΜΟΙΒΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

Εικόνα
Τρία άτομα, δύο ημεδαποί (ένας 48χρονος και μία 22χρονη) για παράβαση του νόμου περί διευκόλυνσης ακολασίας άλλων και μια 30χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Νιγηρίας, για παράβαση του νόμου περί εκδιδόμενων με αμοιβή προσώπων και πλαστογραφία συνελήφθησαν  στην Κοζάνη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης .

ΜΠΑΣΚΕΤ: Ντέρμπι Τετράδας για τον Αίαντα Αμυνταίου

Εικόνα
Να επιστρέψει στις νίκες θα επιδιώξει ο Αίαντας στο Αυριανό (Σάββατο 21/11 στις 20:30) παιχνίδι με αντίπαλο την ομάδα Φοίνικα Πτολεμαίδας.Οι παίκτες το Λάζαρου Φωτιάδη, μετά την βαριά εκτός έδρας ήττα από τα Ελίμεια, θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους, ούτως ώστε να πετύχουν την τρίτη τους νίκη σε τέσσερις αναμετρήσεις, μένοντας σε τροχιά πλει-οφ.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Οι Σαββατιάτικες Αναμετρήσεις του Αμύντα σε Γυναίκες και Άντρες

Εικόνα
Ένα καθοριστικής σημασίας παιχνίδι δίνει αύριο Σάββατο (21/11 στις 18:00 ) η γυναικεία ομάδα του Αμύντα στο ΔΑΚ Αμυνταίου απέναντι στο Καματερό.Οι παίκτριες του Αμύντα γνωρίζουν τη κρισιμότητα της αναμέτρησης, γι’ αυτό θα επιδιώξουν με την στήριξη του κόσμου, να πάρουν τη νίκη που θα τους δώσει σημαντικό προβάδισμα στην υπόθεση της παραμονής στη μεγάλη κατηγορία.

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 40 ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 3896/2011

Εικόνα
Σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο 40 του Ν. 3986/2011 «Σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, η οποία περιλαμβάνει όρο για πρόωρη καταγγελία της με εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας ως προς την αποζημίωση απόλυσης για τις συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου, κατά τις διατάξεις του Ν. 2112/20, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 74 παράγραφοι 2 και 3 του Ν. 3863/2010, μετατρέπεται αυτοδικαίως σε σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου κατά την καταγγελία».

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Με 15 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αμυνταίου. Η συνεδριάση θα γίνει στη 13:30 στο Γραφείο του Δημάρχου.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Με 17 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 19:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων  του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΩΝ "Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ"

Εικόνα
Το Δ.Σ. του Συλλόγου των εν Αθήναις Φλωρινιωτών «Ο Φίλιππος» εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του στα Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας και ιδιαίτερα στην κα Βαλίνα Ρόζα για την οικονομική στήριξη των δράσεων του Συλλόγου και την αμέριστη συμπαράστασή της. Η Πρόεδρος                           Η Γενική Γραμματέας Ελευθερία Παναγιωτίδου    Ελένη Ι. Τσαλαγιώργου

ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ

Εικόνα
Στην βουλή κατατέθηκε  η τροπολογία για τα νέα τέλη κυκλοφορίας 2016 με τις αλλαγές και τους πίνακες με τις νέες τιμές που θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων φέτος. Η τροπολογία για τέλη κυκλοφορίας κατατέθηκε στο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα της συμφωνίας με τους δανειστές. Απο τις αλλαγές το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους υπολογίζει ότι θα έχει αύξηση εσόδων 13 εκατ. ευρώ. Τα νέα τέλη κυκλοφορίας αναμένετε να αναρτηθούν απο την επόμενη εβδομάδα στο taxisnet .

ΟΑΕΔ: ΔΥΟ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ 12.700 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ

Εικόνα
Εκδόθηκε η προκήρυξη από τον ΟΑΕΔ για τα δύο νέα προγράμματα που θα αφορούν 12.700 δικαιούχους. Η προκήρυξη αφορά δύο διαφορετικά προγράμματα, που απευθύνονται σε διαφορετικές περιφέρειες της χώρας και συνδυαστικά καλύπτουν όλη την επικράτεια. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα του ΟΑΕΔ τις αιτήσεις τους από την Δευτέρα και ώρα 10:00 το πρωί

ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΛΟΠΗΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ

Εικόνα
Δύο ημεδαπούς, 20 και 18 χρονών, για απόπειρα κλοπής  συνέλαβαν στην Κοζάνη, αστυνομικοί της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης, με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος, του Τμήματος Ασφαλείας και του Τμήματος Τροχαίας Κοζάνης.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Σήμερα και κάθε μέρα καταδικάζουμε την έμφυλη βία! Ο Σύλλογος Γυναικών Αμυνταίου σας προσκαλεί στην Εκδήλωση συζήτηση,τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015 στο Πνευματικό κέντρο Αμυνταίου στις 5:00μ.μ με θέμα ''Ένα πρόβλημα -Πολλές όψεις ''.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΤΗΝ 22η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης θα γίνει σε ολόκληρη την επικράτεια την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Σας ενημερώνουμε ότι όσοι (Γονείς ή Κηδεμόνες) επιθυμούν να εγγράψουν τα νήπιά τους στη δύναμη των Παιδικών Σταθμών του Νομικού Προσώπου για το σχολικό έτος 2015-2016, θα πρέπει να υποβάλλουν τις σχετικές αιτήσεις εγγραφής των νηπίων τους.

“Κλείδωσε” η Σχολή Πυροσβεστών και το πολυθεματικό εκπαιδευτικό πάρκο Πολιτικής Προστασίας

Εικόνα
“Κλείδωσε” η Σχολή Πυροσβεστών, η οποία θα λειτουργήσει στις εγκαταστάσεις της πρώην σχολής Δημοτικής Αστυνομίας στην Πτολεμαΐδα από τον προσεχή Σεπτέμβρη, αφού θα ενταχθεί στα μηχανογραφικά των πανελλαδικών εξετάσεων για το επόμενο έτος.Η Σχολή Πυροσβεστών, αλλά και η δημιουργία πρότυπου πολυθεματικού εκπαιδευτικού πάρκου πολιτικής προστασίας στις εγκαταστάσεις της πρώην ΑΕΒΑΛ συμφωνήθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας μεταξύ του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα στην Αθήνα, στην οποία συμμετείχαν ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλης Παπαγεωργίου, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς, ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Ηλίας Κάτανας, ο δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ……………

Εικόνα
Τις τελευταίες μέρες βομβαρδιζόμαστε συνεχώς από τα ΜΜΕ (και όχι μόνο) για τις όποιες ενέργειες - με πόσο κόπο και ξενύχτια άραγε; - κάνει η Ελληνική Κυβέρνηση και οι Έλληνες διαπραγματευτές στο Όνομα των Ελλήνων και της ίδιας της Ελλάδας, με τους εκπροσώπους των δανειστών της, το λεγόμενο κουαρτέτο.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Νίκη στην Πρεμιέρα για τον Αμύντα Αμυνταίου

Εικόνα
Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα της ανδρικής ομάδας του Αμύντα στο πρωτάθλημα της Β εθνικής. Το συγκρότημα του Μάκη Κιοσέ χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ στην απόδοση του, επικράτησε εύκολο 15-31 στο Λέχοβο του τοπικού Θησέα, διατηρώντας την καλή παράδοση που έχει στα μεταξύ τους παιχνίδια.

ΚΚΕ: Σχολιάζοντας την επικαιρότητα

Εικόνα
Ι.Πολεμοκαπηλία ... παλιάς κοπής! Μετά το μακελειό στο Παρίσι, έχουν «πάρει φωτιά» οι προπαγανδιστικές μηχανές της αστικής τάξης, προκειμένου η δεδομένη καταδίκη και η οδύνη για το μακέλεμα των απλών ανθρώπων να αξιοποιηθούν ως άλλοθι των νέων πολεμοκάπηλων σχεδίων, που ήδη προωθούνται από τους ίδιους που ενίσχυσαν τους εγκληματίες τζιχαντιστές και τώρα τους χρησιμοποιούν και πάλι. Δηλαδή, από τους ιμπεριαλιστές,

ΟΙ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΙ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΙ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΗΠΕΙΡΟΥ

Εικόνα
Κυπελλούχος Δυτικής Μακεδονίας-Ηπείρου αναδείχτηκε η ομάδα βετεράνων της Φλώρινας «Κροκόδειλοι» για την περίοδο 2015-2016. Στους αγώνες που διεξήχθησαν στα Ιωάννινα την Κυριακή 15-11-2015 οι «Κροκόδειλοι» δεν είχαν αντίπαλο και νικώντας όλους τους αγώνες που έδωσαν με μεγάλη άνεση κατέκτησαν το κύπελλο επαναλαμβάνοντας την περσινή τους επιτυχία.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΩΝ "Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ"

Εικόνα
Ο Σύλλογος των εν Αθήναις Φλωρινιωτών «ο Φίλιππος» προσπαθεί να αναδείξει το πολιτιστικό του πρόσημο με προσήλωση στην Ελληνική συλλογικότητα. Έχοντας λοιπόν ως υπερβατικό παράδειγμα την Αρχή της κοινωνίας των σχέσεων που φανερώνεται στην τριαδικότητα του θεού, η κοινωνία οφείλει να γίνει ελληνική, να βρει την πραγματική της ταυτότητας για να οδηγηθεί σε μια υπαρκτική πληρότητα.

ΕΚΑΒ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ

Εικόνα
Σε κινητοποιήσεις προχωράνε από σήμερα οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ στη Δυτική Μακεδονία διεκδικώντας την άμεση πρόσληψη προσωπικού και τη χρηματοδότηση του για την εύρυθμη λειτουργία του ΕΚΑΒ. Όπως είπε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας και στη Θωμαή Αδάμου ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζόμενων στο ΕΚΑΒ κ. Θωμάς Σεραφίδης «το Υπουργείο δείχνει αδιαφορία στα αιτήματα μας και δεν έχουν δεχτεί τους εκπροσώπους μας για να συζητήσουμε και να δοθεί λύση στα προβλήματά μας.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ "ΣΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΚΙΑ" ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ "POLY_MORFώΝ" ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Έκθεση με θέμα: «στο φως και στη σκιά» παρουσιάζει η καλλιτεχνική ομάδα «POLY_MORFώN» του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλώρινας «Ο Αριστοτέλης», με αφορμή το «Διεθνές Έτος Φωτός 2015». Τα εγκαίνια της έκθεσης, που θα φιλοξενείται στην Πινακοθήκη Φλωρινιωτών Ζωγράφων του «Αριστοτέλη», αίθουσα «Στεφάνου και Βασιλικής Γώγου» από 18 έως 30 Νοεμβρίου 2015, θα πραγματοποιηθούν σήμερα στις 8:30 το βράδυ. 

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΑΧΛΑΔΑΣ

Εικόνα
Σε 3ημερη απεργία προχωρούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στα ορυχεία Αχλάδας συμπαραστεκόμενοι στα 35 άτομα που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Φλώρινας και στη Θωμαή Αδάμου ο πρόεδρος του σωματείου «Εργοταξιακό Σωματείο Εργαζομένων Εργατοτεχνιτών Μεταλλεργατών και Μεταλλικών Κατασκευών στα Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας» κ. Αλέκος Σαμαρτζής τα προβλήματα είχαν ξεκινήσει από το Μάιο όταν η εταιρεία υποστήριζε ότι υπήρχε αδυναμία παραλαβής του λιγνίτη από τον ΑΗΣ Μελίτης με αποτέλεσμα να υπάρχει ταμειακό έλλειμμα στην εταιρεία.

ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΕ 100 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Στη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης συνολικά 20.000 ευρώ σε 100 δικαιούχους που πληρούν τις κατά το νόμο προϋποθέσεις προχωρά ο δήμος Φλώρινας, με απόφαση του δημάρχου Γιάννη Βοσκόπουλου.

ΜΠΑΣΚΕΤ: Πρώτη Ήττα στο Πρωτάθλημα για τον Αίαντα Αμυνταίου

Εικόνα
Οι απουσίες του Παντελή Τζήγα και του νεοαποκτηθέντα Νίκου Παπούλια, καθώς και ο τραυματισμός του Πολυχρόνη Μωυσιάδη κατ’ τη διάρκεια του παιχνιδιού, επηρέασαν σε σημαντικό βαθμό την αγωνιστική εικόνα του Αίαντα, ο οποίος δεν πρόβαλε ιδιαίτερη αντίσταση απέναντι στα φιλόδοξα Ελίμεια, με συνέπεια να γνωρίσει την ήττα με 75-48.

ΜΠΑΣΚΕΤ: Με Το Αριστερό στην Πρεμιέρα τα Κορίτσια του Αίαντα

Εικόνα
Μετά από 5 χρόνια απουσίας της γυναικείας ομάδας του Αίαντα από το τοπικό πρωτάθλημα, επαναδραστηριοποιήθηκε και συμμετέχει φέτος στο πρωτάθλημα Α' ΕΚΑΣΔΥΜ με γηγενείς αθλήτριες νεαρής ηλικίας.Στην πρεμιέρα , η ομάδα του Λάζαρου Φωτιάδη αντιμετώπισε την πολύ πιο έμπειρη ομάδα του Λασσάνη Κοζάνης.

Η ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΝΕΑΡΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ Γ. ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟ

Εικόνα
Ως απόγονοι των γενοκτονημένων στον Πόντο προγόνων μας, έχουμε γαλουχήσει τα παιδιά μας με τις αξίες του ελληνισμού που ανθίσταται και αποκρούει την βαρβαρότητα του φανατισμού.

ΝΕΟ Δ.Σ. ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Φλώρινας (Σ.Ε.Π.Φ.), τηρώντας το καταστατικό του, πραγματοποίησε την Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2015, στο ξενοδοχείο «Φαίδων» αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών της Ελεγκτικής Επιτροπής.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΝ 21η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων την 21η Νοεμβρίου 2015 καθορίζουμε τις εκδηλώσεις στην πόλη της Φλώρινας ως εξής : Σάββατο 21η Νοεμβρίου 2015 Ø Γενικός σημαιοστολισμός σε όλη την επικράτεια, από την 8η πρωινή ώρα μέχρι και τη δύση του ηλίου της 21ης Νοεμβρίου 2015.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 8ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕΛΙΤΗΣ

Εικόνα
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 8θεσιου Δημοτικού Σχολείου Μελίτης με μία επιστολή θέλει να ευχαριστήσει την κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ-ΑΚΤΩΡ-ΛΙΓΝΙΤΟΡΥΧΕΙΑ ΑΧΛΑΔΑΣ , πουδραστηριοποιείται στην περιοχή μας για τη σημαντική συμβολή της στην βελτίωση- αναβάθμιση της θέρμανσης στο σχολείο.

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Συγχαρητήρια επιστολή για την εκλογή του κ. Ν. Καραλίγκα στη Δ.Ε. του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου

Εικόνα
Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στον συνάδελφο κ. Νικόλαο Καραλίγκα, ιδιώτη Κτηνίατρο, για την εκλογή του στη Διοικούσα Επιτροπή του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, στις εκλογές της 15ης Νοεμβρίου 2015.Η εκλογή ενός καταξιωμένου και έμπειρου μέλους του Παρατήματος μας σε ένα φορέα πανελλήνιας εμβέλειας, ανοίγει το δίαυλο για την ανάδειξη και προβολή των θεμάτων του Κτηνοτροφικού Τομέα και των Κτηνιάτρων της Δυτικής Μακεδονίας σε κεντρικό επίπεδο.

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΖΩΔΗ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ

Εικόνα
Η Κτηνιατρική Υπηρεσία της Φλώρινας ενημερώνει όλους τους βοοτρόφους ότι λόγω της ανησυχητικής εξάπλωσης της ασθένειας της Οζώδους Δερματίτιδας και της έλλειψης εμβολίων ,από σήμερα και μέχρι την 31/12/2015 απαγορεύεται οποιαδήποτε μετακίνηση βοοειδών (αγοραπωλησία ).Θα επιτρέπεται η μετακίνηση των βοοειδών μόνο για άμεση σφαγή στο πλησιέστερο σφαγείο.

ΚΚΕ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Η Τ.Ε. Φλώρινας του ΚΚΕ σας προσκαλεί, την Κυριακή 22 Νοέμβρη2015, στις 11:00΄ το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο,σε ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: «Οι πολιτικές εξελίξεις, στο φόντο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στα Βαλκάνια και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη». Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Ελισαίος Βαγενάς, - μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και υπεύθυνος του τμήματος Διεθνών σχέσεων του ΚΚΕ.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΑΧΛΑΔΑΣ

Εικόνα
Ο Σύλλογος Τεχνικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΣΤΥΕ) Περιφερειακό Τμήμα Φλώρινας συμμετέχει στην 3ημερη απεργία που προκήρυξε το Εργοταξιακό Σωματείο Εργαζομένων Εργατοτεχνιτών Μεταλλεργατών και Μεταλλικών Κατασκευών στα Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας, από 18 - 21 Νοεμβρίου 2015 ως ένδειξη συμπαράστασης στους 35 συναδέλφους μας οι οποίοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα

ΜΗΝΥΜΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΕΠΕΤΕΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Εικόνα
Τιμούμε σήμερα τη μνήμη εκείνων των αγωνιστών,οι οποίοι αντιστάθηκαν στο δικτατορικό καθεστώς των συνταγματαρχών, με κορυφαία στιγμή την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Έχει σημασία να μην ξεθωριάζει η ιστορική μας μνήμη για δύο κυρίως λόγους.