Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκεμβρίου 5, 2021

ΜΕ ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΟΧΗΜΆΤΩΝ ΣΤΟ ΟΡΕΙΝΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ Π.Ε. ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ξεκίνησε η χιονόπτωση στα ορεινά της περιφερειακής ενότητας Φλώρινας με την κίνηση των οχημάτων να γίνεται με τη χρήση χειμερινών ελαστικών χωρίς ωστόσο μεχρι στιγμής να έχουν δημιουργηθεί ιδιαίτερα προβλήματα.

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΑΜΕΑ

Εικόνα
Η Κοινωφελής Επιχείρηση και το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Φλώρινας διοργανώνουν φιλανθρωπική – εορταστική εκδήλωση αφιερωμένη στα ΑΜΕΑ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 19:00 στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΔΑΚ Φλώρινας. Το πρόγραμμα θα υποστηρίξει η φημισμένη καλλιτεχνική ομάδα Parumpa by Paris Nagual και η είσοδος για ΟΛΑ τα ΑΜΕΑ θα είναι ΔΩΡΕΑΝ!

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης τοποθετήθηκε, μέσω τηλεδιάσκεψης, στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου, στη συζήτηση για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με θέμα "Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση και ρύθμιση ειδικότερων ζητημάτων απολιγνιτοποίησης". Στην τοποθέτησή του ο κ. Γιαννάκης ανέφερε μεταξύ άλλων πως το ανησυχητικό είναι ότι η μετάβαση στη μετά λιγνίτη εποχή γίνεται μέσα σε ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα και σε μία περίοδο που η περιοχή της Φλώρινας αντιμετωπίζει ήδη προβλήματα ανεργίας, γήρανσης, μετανάστευσης, χαμηλής επιχειρηματικότητας.

Το Οινοποιείο Αμυνταίου σάρωσε τα βραβεία στον διαγωνισμό Τerra Vino

Εικόνα
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικασία διαγωνισμού οίνου Terra Vino με τις απονομές βραβείων και συμμετοχών στο εστιατόριο Mare e Monti στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, στον οποίο συμμετείχε και η ΕΑΣ Αμυνταίου.  Το Ελληνο-ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης διοργάνωσε για πρώτη φορά το διεθνή διαγωνισμό οίνου “Terra Vino Contest 2021”, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου με τίτλο: “Oenotouristic cross-bordercapacity building: A transition from promoting wine production to oenotourism experience” και με ακρωνύμιο TERRA VINO. Στόχος του διαγωνισμού ήταν να αναδειχθούν οι προσπάθειες των οινοπαραγωγών της διασυνοριακής περιοχής και να συνδεθούν με τους επιχειρηματίες της εστίασης, του τουρισμού και του εμπορίου. Ο διαγωνισμός οίνου ήταν μια από τις κύριες δράσεις του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου. Οι άλλες δράσεις του έργου βασίστηκαν στην εκπαίδευση των επαγγελματιών που σχετίζονται με το κρασί με τεχνογνωσία που αναπτύσσεται στην περιοχή του Asti στην Βόρεια Ιταλία.

ΤΑ ΓΙΟΡΤΙΝΑ ΤΗΣ ΦΟΡΕΣΕ Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με τη τοποθέτηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου  στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας, ύψους 10 μέτρων, και με τη φωταγώγησή του, ολοκληρώνεται ο στολισμός του Δήμου Φλώρινας  δίνοντας μια ξεχωριστή νότα στην πόλη τόσο για τους κατοίκους ενόψει και των εορτών των Χριστουγέννων όσο και για να υποδεχτεί τους επισκέπτες. Χιλιάδες λαμπιόνια κοσμούν από άκρη σε άκρη την πόλη και τα δημοτικά διαμερίσματα  ενώ στις όχθες του ποταμού Σακουλέβα ο στολισμός ξεπερνάει κάθε φαντασία αφού ντύνεται και με το παραδοσιακό χρώμα των κτιρίων που τις περιβάλλουν. 

ΜΕΧΡΙ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΔΑΣΜΟ ΝΕΟΧΩΡΑΚΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία κατάθεσης των Δηλώσεων Ιδιοκτησίας για τον αναδασμό αγροκτήματος Νεοχωρακίου. Συμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Αναδασμού "Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες, των οποίων τα αγροτεμάχια συμπεριλαμβάνονται στην υπό αναδασμό περιοχή, να μεταβούν στο Κοινοτικό Κατάστημα Κοινότητας Νεοχωρακίου,προκειμένου να καταθέσουν δηλώσεις ιδιοκτησίας για τα ακίνητα του αναδασμού". Οι αιτήσεις θα πρέπει να συνοδεύονται απαραίτητα από τα έγγραφα εκείνα που θα αποδεικνύουν την κυριότητα του ιδιοκτήτη. Ώρες προσέλευσης : 09:00 π.μ. έως τις 3:00 μ.μ.από Δευτέρα έως και Παρασκευή.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΕΝΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ MASTERS ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΕΝΤΡΟΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
  Με μεγάλη επιτυχία έγινε  στην Πτολεμαΐδα το masters της Ένωσης Αντισφαίρισης Κεντροδυτικής Μακεδονίας στο οποίο συμμετέχουν οι 4 καλύτεροι αθλητές της Ένωσης σε κάθε κατηγορία. Τη Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας  εκπροσώπησε στην κατηγορία Αγόρια 12 ο Δανιηλίδης Νικόλας που κατέλαβε τελικά την Τρίτη θέση κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο μια δύσκολη και περιπετειώδη τενιστική χρόνια. Σε ανακοίνωση του το Δ.Σ. του Συλλόγου επισημαίνει "Πολλά συγχαρητήρια στον Νικόλα για την πολύ καλή παρουσία σε αυτούς τους αγώνες αλλά και για την γενικότερη επιτυχημένη πορεία του όλη τη χρονιά . Επίσης πολλά συγχαρητήρια και σε όλους τους αθλητές μας που έπαιξαν φέτος σε πολλές διοργανώσεις τοπικές και Πανελλήνιες με σημαντικές επιτυχίες" .

ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Σύσκεψη με στόχο τη λήψη αποφάσεων, διοργανώνει την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου ο Αγροτικός Σύλλογος Περιοχής Αμυνταίου. Η σύσκεψη θα γίνει στις  12:00 μ.μ., με θέμα την τεράστια αύξηση στο αγροτικό ρεύμα και η ρήτρα αναπροσαρμογής που έχει επιβληθεί άδικα σε πολλά αγροτικά τιμολόγια.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 3η ΜΣΕΠ ΣΤΗ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της Πολεμικής Αεροπορίας, αντιπροσωπεία της 3ης Μοίρας Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης (3η ΜΣΕΠ), υποστηρίζοντας τη Φιλανθρωπική δράση με τίτλο «Φαγητό για όλους» για την ενίσχυση και την αλληλεγγύη σε αδύναμες οικογένειες με αφορμή τις ημέρες των Χριστουγέννων, που διοργανώνει η Κοινότητα Φλώρινας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας και τον Δήμο Φλώρινας, επισκέφθηκε και παρέδωσε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Φλώρινας.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με δύο θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου στις 15:00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας, το δημοτικό συμβούλιο Φλώρινας και δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι η «Εκμίσθωση κοινοτικών εκτάσεων στο αγρόκτημα της Κοινότητας Μεσοχωρίου του Δήμου Φλώρινας για κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου- καθορισμός χρήσης των εκτάσεων» και η «Έγκριση της υπ’ αριθ. 03/2021 απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Φλώρινας σχετικά με το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Φλώρινας έτους 2022».

ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΙΜΟΥ ΤΟ "ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ" ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Αναβάλλονται και φέτος οι εκδηλώσεις για την αναβίωση του πατροπαράδοτου εθίμου το άναμμα των φωτιών στις γειτονιές της Φλώρινας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του συλλόγου Φίλων της πλατείας ηρώωνμε αίσθημα ευθύνης απέναντι στην δημόσια υγεία, με γνώμονα την προστασία κυρίως των παιδιών, αλλά και όλων των συμπολιτών μας και επισκεπτών της περιοχής μας, σεβόμενοι τις οδηγίες των ειδικών για αποφυγή συνωστισμού, ανακοινώνει την ματαίωση και φέτος του πατροπαράδοτου εθίμου του ανάματος της φωτιάς τα μεσάνυχτα τις 23-12-2021 στην Πλατεία Ηρώων. Ελπίζουμε πως αυτή η κίνηση μας θα βρει ανταπόκριση και από τις υπόλοιπες γειτονιές της πόλης μας που συμμετέχουν κάθε χρόνο σε αυτό το έθιμο, αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος του προβλήματος και την επιβάρυνση που έχει η περιοχή μας, ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα, μη συμβάλλοντας άθελα μας στην περαιτέρω αύξηση της διασποράς του ιού.

ΣΑΡΙΣΕΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ : ΦΩΤΙΑΔΟΥ, ΑΜΠΑ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Εικόνα
Τρία παιδιά από τις Ακαδημίες των ΣΑΡΙΣΩΝ επιλέχθηκαν από τους Ομοσπονδιακούς Προπονητές για να συμμετάσχουν στο διεθνές όπεν της Κύπρου εκπροσωπώντας την Χώρα μας. Η Χρυσή Φωτιάδου θα αγωνιστεί στην κατηγορία Κ21 και η Δέποινα Άμπα και ο Κων/νος Σωτηρίου στην κατηγορία Κ15. Θα διεξαχθούν τα αγωνίσματα του απλού και του ομαδικού. Συνολικά θα πάρουν μέρος οκτώ παιδιά από την Ελλάδα. Την αποστολή θα συνοδεύουν ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Κώστας Βατσακλής και η προπονήτρια της ΧΑΝΘ Ευτυχία Περρή. Οι αγώνες θα γίνουν στη Λευκωσία το διάστημα από 17 έως 19 Δεκεμβρίου.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ" ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πώς θα κάνουμε την πόλη μας προσβάσιμη σε όλους;» υλοποιεί η Ε’ τάξη του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και στη θεματική «Ενδιαφέρομαι και ενεργώ. Κοινωνική συναίσθηση και ευθύνη»,  Μέρος του προγράμματος είναι και η βιωματική δράση που περιγράφεται παρακάτω. Ξεκινώντας από το σχολείο και σπρώχνοντας ένα αναπηρικό αμαξίδιο, τα παιδιά έκαναν διαδρομές μέσα στην πόλη, όπου κατέγραψαν και φωτογράφισαν τα σημεία με περιορισμένη προσβασιμότητα σε άτομα με κινητικές αναπηρίες (αλλά και γονείς με παιδικό καροτσάκι, ηλικιωμένα άτομα με βοηθήματα βάδισης κ.ά.)α)

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΡΑΣΗ "ΦΑΓΗΤΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ" ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Με τη συμμετοχή δεκάδων συλλόγων, σχολικών μονάδων και πολιτών συνεχίζεται μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου η Φιλανθρωπική δράση "Φαγητό για όλους" που διοργανώνει η Κοινότητα Φλώρινας σε συνεργασία με την Μητρόπολη και τον Δήμο. Στόχο έχει την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση φορέων, συλλόγων, επιχειρήσεων και πολιτών, προκειμένου να συγκεντρωθούν τρόφιμα για τα συσσίτια της Μητρόπολης. Η συλλογή των τροφίμων γίνεται καθημερινά στους χώρους του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου.

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) υπογράφει μεταξύ του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φλώρινας & του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Φλώρινας, με στόχο όπως αναφέραν σε συνέντευξη τους στην ΕΡΤ Φλώρινας ο πρόεδρος του ΕΒΕ Σάββας Σαπαλίδης και ο Πρόεδρος του ΕΚΦ Κώστας Σιακος, την κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην επιχειρηματικότητα και στην ανεργία με αφορμή και τη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή. Σημείωσαν δε ότι "το Μνημόνιο αυτό εκφράζει τη βούληση των δύο μερών να συμμετάσχουν σε μια προσπάθεια να αναλάβουν κοινές δράσεις για την ανάπτυξη και την διεύρυνση σχέσεων και συνεργασίας στους τομείς της απασχόλησης, έρευνας, ανάπτυξης δεξιοτήτων εργαζόμενων & επιχειρήσεων, τουρισμού, προσέκλησης επενδύσεων, ενίσχυσης μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, καταπολέμησης της αδήλωτης και μερικώς αδήλωτης εργασίας και γενικότερα στην τήρηση της εργατικής νομοθεσίας".

9 ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - 5.000 ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εικόνα
Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοιού στη Δυτική Μακεδονία από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Κατά την διάρκεια των προηγούμενων ημερών βεβαιώθηκαν 9 παραβάσεις στη Δυτική Μακεδονία για μη τήρηση των μέτρων. Από τους αστυνομικούς επιβλήθηκε 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχή της Φλώρινας, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση υπεράριθμων πελατών ενώ βεβαιώθηκαν 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων.

 ΣΤΗ ΔΙΝΗ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ – ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Με τίτλο "Στη δίνη της πράσινης ανάπτυξης" ο Σύλλογος ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΒΟΥΝΑ ΦΛΏΡΙΝΑΣ, διοργανώνει την ερχόμενη Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου διαδικτυακή εκδήλωση στις 7:30 το απόγευμα. 

ΣΥΛΛΗΨΗ 54ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗ ΦΛΏΡΙΝΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΏΝ

Εικόνα
Για παράνομη μεταφορά τεσσάρων αλλοδαπών συνελήφθη 54χρονος αλλοδαπός,  σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κρυσταλλοπηγής, . 

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΞΗΜΈΝΑ ΚΡΟΎΣΜΑΤΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΊΑ ΣΤΗ ΦΛΏΡΙΝΑ

Εικόνα
Έντονη είναι η ανησυχία γονέων και εκπαιδευτικών για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων σε παιδιά ηλικίας έως 12 ετών τις τελευταίες μέρες, με τους εκπαιδευτικούς, σύμφωνα με πληροφορίες, ανά επισημαίνουν ότι τα σχολεία υπολειτουργουν τόσο από μαθητές που έχουν νοσησει όσο και από μαθητές που οι γονείς δε στέλνουν στο σχολείο από φόβο μήπως κολλήσουν κορονοϊό και τον μεταφέρουν στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. 

ΣΥΛΛΗΨΗ 51ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗ ΦΛΏΡΙΝΑ-ΕΚΚΡΕΜΟΥΣΕ ΈΝΤΑΛΜΑ ΣΎΛΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΆ

Εικόνα
51χρονος αλλοδαπός, συνελήφθη σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας,  διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης της κας. Ανακρίτριας του Α΄ Τμήματος Πλημμελειοδικών Βέροιας, για τα αδικήματα της κατοχής ναρκωτικών ουσιών, της απόπειρας πώλησης και πώλησης ναρκωτικών ουσιών κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση.