Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 2, 2018

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εικόνα
Οι Σύλλογοι και Ομάδες γυναικών της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καλούμε τις εργαζόμενες και άνεργες, τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών πιο μαζικά και αποφασιστικά να δυναμώσουμε τον αγώνα για να ανακτήσουμε όλα αυτά που χάσαμε, για να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των αναγκών μας στην εργασία, στην κοινωνική προστασία της μητρότητας, στη κοινωνική στήριξη των οικογενειών μας. Απορρίπτουμε ως απαράδεκτες τις προκλητικές δηλώσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που μας καλεί να συμβιβαστούμε με τις μεγάλες απώλειες σε δικαιώματα και στο λαϊκό εισόδημα στη δήθεν “μεταμνημονιακή εποχή”.

ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΔΕΜΕΝΗ" ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Ο Δήμος Αμυνταίου σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Φλώριναςσυμμετέχει στην πανελλαδική δράση Ποδηλατοδρομίας για την εθελοντική αιμοδοσίαμε τίτλο «ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΔΕΜΕΝΗ», ύστερα από πρόσκληση του Ε.ΚΕ.Α. (Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας) και του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Νομού Αιτωλοακαρνανίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 16 Σεπτεμβρίου 2018 και θα συμπεριλάβει περισσότερες από 40 πόλεις σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, η ποδηλατοδρομία θα ξεκινήσει από την Αλεξανδρούπολη και αφού διανύσει περίπου 1.200 χιλιόμετρα, θα καταλήξει στην Αθήνα.

Η ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΛΑΪΚΗ ΑΝΑΓΚΗ! ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!

Εικόνα
Νέες μητέρες, νέοι γονείς Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καταγγέλλει τον αποκλεισμό για ακόμη μια χρονιά δεκάδων χιλιάδων παιδιών από τους παιδικούς σταθμούς. Δεν πρόκειται μόνο για τα 65.000 περίπου παιδιά που αποκλείστηκαν από το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ, αλλά και γι αυτά που οι γονείς τους δεν έχουν καν δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα. Πρόκειται επίσης και για τα δεκάδες χιλιάδες παιδιά που οι οικογένειές τους δεν μπορούν να ανταποκριθούν είτε στα τροφεία των δημοτικών παιδικών σταθμών, είτε στα δίδακτρα των ιδιωτικών βρεφονηπιακών σταθμών.

Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εικόνα
Με αφορμή τις πρόσφατες εξαγγελίες του ΥΠΑΙΘ και τα νέα μέτρα που προτείνονται για την εισαγωγή στα ΑΕΙ καταθέτουμε κάποιες σκέψεις και προβληματισμούς: · Οποιαδήποτε δομική αλλαγή στον ευαίσθητο και πολύπαθο χώρο της εκπαίδευσης θα πρέπει να γίνεται μετά από συνεννόηση και ουσιαστικό διάλογο με όλους τους εκπαιδευτικούς φορείς. Το υπουργικό σχέδιο ανακοινώθηκε χωρίς να έχει προηγηθεί συζήτηση με την επιστημονική κι εκπαιδευτική κοινότητα. · Ως εκπαιδευτικοί –αλλά και ως γονείς- γινόμαστε μάρτυρες της αδυναμίας των παιδιών μας να εκφράσουν - γραπτά ή προφορικά – μια ολοκληρωμένη σκέψη στη μητρική τους γλώσσα, να κατανοήσουν στις λεπτομέρειές του ένα κείμενο, να γνωρίσουν κριτικά την ιστορία -εθνική και παγκόσμια- , για να συνειδητοποιήσουν τη θέση και τον ρόλο τους στο σύγχρονο κοινωνικό γίγνεσθαι.

ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΠΛΩΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 39ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή συνελήφθη 39χρονος Έλληνας σε περιοχή της Φλώρινας, απο αστυνομικους του Αστυνομικού Τμήματος Βεύης και της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων ( Ο.Ε.Π.Τ.Α.) του Τμήματος Τροχαίας Φλώρινας. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον 39χρονο σε περιοχή της Φλώρινας, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 10 γραμμαρίων, καθώς επίσης και 1μαχαίρι με μήκος λάμας 10 εκατοστών, που εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου περί όπλων. Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βεύης Φλώρινας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας

ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΟΠΛΩΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 68ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Για παράβαση του νόμου περί όπλων συνελήφθη σε περιοχή της Φλώρινας 68χρονος, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας και του Αστυνομικού Τμήματος Βεύης Φλώρινα. Κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 68χρονου σε περιοχή της Φλώρινας, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν πιστόλι με γεμιστήρα, έξι φυσίγγια και δύο ξιφολόγχες με μήκος λάμας 30 και 40 εκατοστών αντίστοιχα, που εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί όπλων.Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΚΑΚΟΤΕΧΝΙΕΣ ΣΕ ΚΟΜΒΟ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ερώτηση προς το Υπουργείο Εσωτερικών και Υποδομών μεταφορών με θέμα   «Κακοτεχνίες σε οδικό κόμβο της Φλώρινας προκαλούν προβλήματα στην οδική ασφάλεια», κατέθεσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αντώνης Γρέγος. Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης: Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, σοβαρότατες κακοτεχνίες έχουν διαπιστωθεί στον οδικό κόμβο που έχει κατασκευαστεί βόρεια της Φλώρινας λίγο έξω από την Τοπική Κοινότητα Νέου Καυκάσου και ο οποίος εφάπτεται με την επαρχιακή οδό Νέου Καυκάσου- Φλώρινας και τις εθνικές οδούς Νίκης Φλώρινας – Θεσσαλονίκης.

ΚΩΣΤΑΣ ΣΙΑΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΚΦ: ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΙΝΕ/ΓΣΕΕ ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Παράρτημα του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ θα δημιουργηθεί στην Φλώρινα, όπως ανέφερε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας Κώστας Σιάκος. Επεσήμανε δε ότι σκοπός του παραρτήματος θα είναι η επιστημονική τεκμηρίωση των θέσεων του εργατικού κέντρου Φλώρινας όσον αφορά στις προτάσεις προς την πολιτεία,η στήριξη των ανέργων της περιοχής, η συμβουλευτική υποστήριξη και η υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης εργαζομένων και ανέργων.Πρόσθεσε τέλος ότι μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για να ξεκινήσει και επίσημα η λειτουργία του. Πηγή: www.ert.gr/news/florina

ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΑ ΥΨΗ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 60% ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

Εικόνα
Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη της ΓΣΕΕ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, με τα Προεδρεία των Εργατικών Κέντρων των νομών της Βόρειας Ελλάδας.Οι Πρόεδροι των Εργατικών Κέντρων, περιέγραψαν την τραγική κατάσταση που επικρατεί στους εργασιακούς χώρους, με την ανεργία -σε αντιδιαστολή με τα επίσημα στοιχεία- να έχει εκτοξευθεί στα ύψη, ξεπερνώντας ακόμα και το 60% στους νέους, σε νομούς όπως της Κοζάνης αλλά και της Καστοριάς όπου η φυγή στο εξωτερικό έγινε λύση ανάγκης για ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εικόνα
Το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 19:00 καλούμε όλους τους Έλληνες έξω από το συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης για να εκφράσουμε ειρηνικά και αποφασιστικά την έντονη αντίδραση μας στην συμφωνία των Πρεσπών που πλήττει ανεπανόρθωτα τα δίκαια του Μακεδονικού Ελληνισμού. Όλοι με την Ελληνική σημαία στο χέρι ελάτε να πλημμυρίσουμε την Θεσσαλονίκη με αφορμή την παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Α. Τσίπρα στην έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Η συγκέντρωση είναι υπόθεση όλων των Ελλήνων γιατί δεν πρέπει να επιτραπεί η σλαβοποίηση του Μακεδονικού Ελληνισμού που οδηγεί σε παραχώριση Ελληνικών εδαφών. Χωρίς εξέδρες και ομιλητές. Θα μιλήσει ο Ελληνικό λαός. Θεσσαλονίκη 31 Αυγούστου 2018 Οι Διοργανωτές Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου Επιτροπές Αγώνα για την Μακεδονία *Προσυγκέντρωση στον Λευκό Πύργο.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εικόνα
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, Το Σάββατο 8 του Σεπτέμβρη του 2018 πραγματοποιούνται, από τον πρωθυπουργό, τα εγκαίνια της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης, ο πρωθυπουργός και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επιχειρούν να στήσουν άλλη μια επικοινωνιακή φιέστα – μετά από αυτήν της Ιθάκης – με κύριο στόχο να παραπλανήσουν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, αλλά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, για δήθεν καθαρή έξοδο από τα μνημόνια.

2ο ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Η Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας προκηρύσσει το 2ο Ανοιχτό Σκακιστικό Τουρνουά με σκοπό την ανάδειξη του Πρωταθλητή της πόλης μας για το 2018. Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε 2 ηλικιακά γκρουπ (Α΄ γκρουπ: άνω των 18 ετών και Β’ γκρουπ: κάτω των 18 ετών), ενώ ο χρόνος σκέψης θα είναι 1 ώρα και 30 λεπτά για τον κάθε παίκτη για όλη την παρτίδα με προσαύξηση 30’’ από την πρώτη κίνηση. Η έναρξη κάθε γύρου θα γίνεται ημέρα Σάββατο στις 17:30 στο χώρο της Λέσχης (Ι. Καραβίτη 2, πρώην ΔΙΕΘΝΕΣ). Οι γύροι που θα παιχτούν θα είναι ανάλογοι με τον αριθμό των συμμετεχόντων, ενώ το ακριβές πρόγραμμα θα ανακοινωθεί μετά τον 1ο γύρο.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ, ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ ΖΩΗΣ

Εικόνα
Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο πλαίσιο των Επαγγελματικών Προγραμμάτων Ενδυνάμωσης και Συμβουλευτικής σας προσκαλεί στην μεγαλύτερη ΔΩΡΕΑΝ επιμόρφωση στην Ψυχολογία, στη Συμβουλευτική και στην Προπονητική Ζωής. Το Πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αμυνταίου, ως κοινωνική - επιμορφωτική δράση και απευθύνεται στο ευρύ κοινό. Η έναρξη του προγραμματίζεται για τον Οκτώβριο και οι ημερομηνίες διεξαγωγής του είναι οι κάτωθι: 21/Οκτ 25/Νοε 16/Δεκ 20/Ιαν 17/Φεβ 17/Μαρ 14/Απρ 26/Μαϊ 16/Ιουν

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: «ΣΤΟ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ. Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»

Εικόνα
«Έχουμε ρητή οδηγία από το Κυριάκο Μητσοτάκη να φροντίσουμε την ανάπτυξη του πανεπιστημίου και δη του πανεπιστημίου δυτικής Μακεδονίας που έχει όλες τις προδιαγραφές για να γίνει πρότυπο πανεπιστήμιο της περιφέρειας», ανέφερε η τομεάρχης οικονομίας και ανάπτυξης της Ν.Δ. κα. Μπακογιάννη κατά τη διάρκεια συνάντησης της με τον πρύτανη του πανεπιστημίου κ.Τουρλιδακη. Υπογράμμισε δε ότι το επόμενο βήμα που θα θέσει ως στόχο η ΝΔ είναι η αξιολόγηση των πανεπιστημίων, όπως γίνεται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, και των εκπαιδευτικών προκειμένου να υπάρξει ένας υγιείς ανταγωνισμός με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη και αναβάθμιση τους. Πηγη: www.ert.gr/news/florina

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: «ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ-Η Ν.Δ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΥΡΩΣΕΙ

Εικόνα
Στη συμφωνία των Πρεσπών και στις επικείμενες εξελίξεις στο θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ,αναφέρθηκε η Τομεάρχης Ανάπτυξης της Ν.Δ. κα. Ντόρα Μπακογιάννη από την Φλώρινα υπογραμμίζοντας πως η Ν.Δ. δε θα επικυρώσει αυτή την συμφωνία γιατί δε την πιστεύουμε. Τόνισε ακόμα πως η Ν.Δ. δε συμφωνεί με τη παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία ούτε και με τη παραχώρηση της μακεδονικής εθνότητας.» Η λογική του Ίλιντεν είναι η λογική της αποσταθεροποίησης και του αλυτρωτισμού αυτής της χώρας» σημείωσε τέλος χαρακτηρίζοντας μεγάλο λάθος τη συμφωνία των Πρεσπών. ΠΗΓΗ: www.ert.gr/news/florina

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΑΓΩΝΑ

Εικόνα
Στον πρώτο αγώνα μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, LIII ΄΄Karditsa Cup 2018΄΄ που διοργανώθηκε την 2-9-2018 από τον Όμιλο Πρακτικής Σκοποβολής Καρδίτσας από την Σ.Α.Λ. Φλώρινας συμμετείχαν οι αθλητές Θανάσης Παλιογιάννης και ΜΟΥΛΕΛΗΣ Ηλίας.  Ο Θανάσης ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ στην μεγάλη κατηγορία της PRODUCTION έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση και ανέβηκε πάλι στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και πρόσθεσε στην συλλογή του ένα ακόμη κύπελλο και ένα χρυσό μετάλλιο.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΩΤΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της ΠΔΜ , με αφορμή την έναρξη του χρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση Προγράμματος για τα εξωτικά νοσήματα, σε συνδυασμό με την εμφάνιση αυτών των νοσημάτων στη χώρα μας, καθώς και στη Περιφέρεια μας ανακοινώνει τα παρακάτω: Εφαρμόζεται σε όλη την Περιφέρεια πρόγραμμα επιτήρησης και λήψης μέτρων για την προστασία του κτηνοτροφικού κεφαλαίου της χώρας από τα εξωτικά νοσήματα: Οζώδης Δερματίτιδα των βοοειδών, Αφθώδης Πυρετός, Πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών και Ευλογιά των προβάτων.

5Η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠ. ΑΡΙΘΜ. 13849/14-12-2017 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2014-2020 ΣΤΟ MΕΤΡΟ 4

Εικόνα
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Φλώρινας ανακοινώνει την παράταση των προθεσμιών υποβολής των αιτήσεων στη Δράση 4.1.1 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης» και τη Δράση 4.1.3. «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στη χρήση ΑΠΕ καθώς και στην προστασία του Περιβάλλοντος». Επισυνάπτουμε την υπ΄ αριθµ. 6761/01-08-2018 Απόφαση τροποποίησης της 13849/14-12-2017 Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του ΥΠΑΑΤ, που αφορά στην υποβολή προτάσεων στη ∆ράση 4.1.1 «Υλοποίηση Επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης» και στη ∆ράση 4.1.3 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στη χρήση ΑΠΕ καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος» στο Πρόγραµµα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας Π.Α.Α. 2014-2020, σύµφωνα µε την οποία παρατείνονται οι ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων.

Ε.Κ.Φ.: 44 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΛΚΔΜ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι το ΛΚΔΜ ανακοίνωσε την πρόσληψη 44 εκτάκτων ημερομισθίων ανειδίκευτων εργατών, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου (60 ημερομισθίων) για την κάλυψη εποχικών και παροδικών αναγκών ορυχείων και κλάδων. Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να καλύψουν τις παραπάνω θέσεις μπορούν να υποβάλουν την αίτηση από 5/9/2018 έως 14/9/2018 στην γραμματεία του τομέα διαχείρισης ανθρωπίνου δυναμικού ΔΕΛΚΔΜ 23ο χλμ Κοζάνης Πτολεμαΐδας. Δείτε όλη την ανακοίνωση εδώ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΔΕΘ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους στo μεγάλο εργατικό και κοινωνικό συλλαλητήριο το ΣΑΒΒΑΤΟ 8 Σεπτέμβρη 2018 στις 18.00 στο Άγαλµα του Βενιζέλου, στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και στην πορεία διαμαρτυρίας που θ’ ακολουθήσει. Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, Η Κυβέρνηση εθελοτυφλώντας για τις ήδη ολέθριες συνέπειες σε βάρος της μισθωτής εργασίας, εφάρμοσε με ευλάβεια μνημόνια που υπέγραψε και ενίσχυσε με νέες δεσμεύσεις για πρόσθετα σκληρά και επώδυνα μέτρα, απειλώντας την Κοινωνία με πλήρη ισοπέδωση και συλλογική αφωνία, εξουδετερώνοντας τα μέσα συλλογικής δράσης των εργαζομένων και γκρεμίζοντας ταυτόχρονα ό,τι έχει απομείνει από τις κατακτήσεις τους.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΚΑΙ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Εικόνα
Το Σωματείο Καθαριστριών και Καθαριστών νομού Φλώρινας συμμετέχει στην 48ωρη Πανελλαδική Απεργία, στις 8 & 9 Σεπτεμβρίου 2018, για τους εργαζόμενους σε Καθαριότητα, Σίτιση, Φύλαξη και Ιματισμό, ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης, που έχει προκηρύξει ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ», εκπροσωπώντας χιλιάδες εργαζόμενους σε όλη τη χώρα, μεταξύ των οποίων και σημαντικό μέρος εργολαβικών και συμβασιούχων εργαζομένων στα Δημόσια Νοσηλευτικά Ιδρύματα. Διεκδικούμε: ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!