Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Αυγούστου 27, 2023

ΤΟ SHOOTERS BASKETBALL TOURNAMENT U16 ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ SHOOTERS

Εικόνα
Στη Φλώρινα θα πραγματοποιηθεί το SHOOTERS BASKETBALL TOURNAMENT U16 στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου που διοργανώνει η Ακαδημία μπάσκετ SHOOTERS Φλώρινας με τη συμμετοχή του ΠΑΟΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.Το τουρνουά αναπτυξιακών θα λάβει χώρα στο ΔΑΚ ΦΛΩΡΙΝΑΣ. Σύντομα θα ανακοινωθούν και οι υπόλοιπες ομάδες που θα τιμήσουν με την παρουσία τους το SHOOTERS BASKETBALL TOURNAMENT, καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα.

ΔΡΑΣΗ ΖΩΝΤΑΝΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ : Η ΔΙΚΑΙΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΩΣ ΑΝΟΙΧΤΟ ΒΙΒΛΙΟ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΕΝΕΡΓΩΝ ΝΕΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
"Ζωντανή Βιβλιοθήκη: Η Δίκαιη Μετάβαση της Κοζάνης ως ένα ανοιχτό βιβλίο" είναι η  νέα δράση του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας - Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης (Europe Direct) Δυτικής Μακεδονίας, που θα πραγματοποιηθεί στην Κοζάνη και έχει ως στόχο την ενδυνάμωση της παρουσίας των νέων της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιφέρειας σχετικά με τη διαδικασία της Δίκαιης Μετάβασης της περιοχής, την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Το συνέδριο είναι χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα EUTeens4Green , που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και είναι 1 από τις 75 δράσεις που εγκρίθηκε σε όλη την Ευρώπη, σχεδιάστηκε και θα υλοποιηθεί για την πόλη της Κοζάνης, στην Κοζάνη.Το συνέδριο «Ζωντανή Βιβλιοθήκη: Η Δίκαιη Μετάβαση της Κοζάνης ως ένα ανοιχτό βιβλίο» έχει ως στόχο να αγγίξει τα σύνθετα ζητήματα της Δίκαιης Μετάβασης, μέσα από το βλέμμα των ανθρώπων της πόλης, των φορέων της, των ενεργών κυττάρων αυτής της διαδικασίας. Στόχος μας να

ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΞΩΡΑΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ "ΗΛΙΑΣ ΒΥΖΑΝΤΗΣ" ΤΟΥ Φ.Ο.Ο.Φ. ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Τις εργασίες εξωραισμού το καταφύγιο «Ηλίας Βυζάντης» του Φυσιολατρικού Ορειβατικού Ομίλου Φλώρινας στην τοποθεσία Παλαιοχωρίου, που χρηματοδοτούνται από την Π.Ε. Φλώρινας μέσω του ΕΑΠ 2017-2021, επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου. Οι εργασίες περιλαμβάνουν εξωραϊσμό του χώρου του καταφυγίου, μεταξύ των οποίων προμήθεια, κατασκευή και τοποθέτηση ξύλινου στεγάστρου επι βάσης οπλισμένου σκυροδέματος, καθώς επίσης και τη διαμόρφωση εκθεσιακού χώρου στα γραφεία του Φυσιολατρικού Ορειβατικού Ομίλου Φλώρινας στο περίπτερο του Ομίλου στη Φλώρινα, για την ανάδειξη του ιστορικού αρχείου του Ηλία Βυζάντη. Η συνολική χρηματοδότηση ανέρχεται στο ποσό των 45.093,68 ευρώ.

ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΕ "ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΣΚΕΨΕΩΝ ΤΡΑΙΝΟΣ ΠΕΤΚΑΝΗΣ"

Εικόνα
Σε «Αίθουσα Τραϊανός Πετκάνης» θα ονομαστεί η Αίθουσα Νομαρχιακού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στις 11.30 π.μ.. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, τιμώντας την μνήμη και την προσφορά του εκλιπόντος στην Β΄ βάθμια Αυτοδιοίκηση, ενέκρινε με ομόφωνη απόφαση, την ονοματοδοσία της Αίθουσας Συνεδριάσεων της Π.Ε. Φλώρινας (Πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου) σε «Αίθουσα Συσκέψεων “Τραϊανός Πετκάνης”»

ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΛΙΝΑ ΚΑΝΑ ΠΕΦΤΕΙ Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ"

Εικόνα
Με τη συναυλία της Μελίνας Κανά πέφτει η αυλαία των εκδηλώσεων Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2023" του Δήμου Φλώρινας, την Πέμπτη 31 Αυγούστου στις 21:00 στο Νέο Πάρκο Φλώρινας. Μαζί της ο Αλέξανδρος Δάικος, από τη Φλώρινα, ένας τραγουδοποιός της νέας γενιάς, ο οποίος έχει κάνει ήδη αίσθηση κι έχει αγαπηθεί από το κοινό. Η αγαπημένη ερμηνεύτρια υπόσχεται να μας οδηγήσει και πάλι σ’ έναν κόσμο μεταξωτό με απάτητα βουνά, με ξωτικά κι αερικά, με σαλαμάνδρες κι αφρισμένες μπύρες, σ’ έναν κόσμο που «Αξίζει» κι έχει «Σπίθα».Στις αποσκευές της φέρνει ακόμα τραγούδια - σταθμούς από τις συνεργασίες της με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου και τον Σωκράτη Μάλαμα και τα πολυτιμότερα δείγματα της δισκογραφίας της, παρέα με κλασικά κομμάτια του ελληνικού πενταγράμμου. 

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Δ.Ε.Ε.Π. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΛΟΓΩ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ "ΑΝΤΑΡΤΗ" ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Την διαγραφή της γραμματέως της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (Δ.Ε.Ε.Π.) Φλώρινας και του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Ε.Π. Φλώρινας, Ελένης Γυρίκη, αποφάσισε η Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Φλώρινας, έπειτα από την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της για το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, με τον κ. Αμανατίδη παρά την ανακοίνωση της στήριξης του κόμματος προς τον νυν Περιφερειάρχη και εκ νέου υποψήφιο Γιώργο Κασαπίδη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΓΡΑΦΗΣ BRAILLE ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με την μορφή σεμιναρίων για την εκμάθηση της μεθόδου γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille, πρόκειται να υλοποιήσει ο Σύλλογος Τυφλών Δυτικής Μακεδονίας στην πόλη της Φλώρινας. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και Κυριακή και θα έχουν διάρκεια 3 ώρες το κάθε ένα. Το πρόγραμμα πρόκειται να ξεκινήσει τέλη Σεπτεμβρίου. Με τη λήξη της εκπαίδευσης οι μαθητευόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών(ΚΕΑΤ), το οποίο χορηγεί αποκλειστικά την μοναδική και αναγνωρισμένη πιστοποίηση.Το κόστος των μαθημάτων ανέρχεται στο ποσό των 260 ευρώ. Οι συμμετέχοντες με ποσοστό αναπηρίας όρασης >80% απαλλάσσονται από το κόστος των διδάκτρων, σε αυτή τη περίπτωση είναι απαραίτητη η προσκόμιση πιστοποιητικού αναπηρίας ΚΕ.Π.Α. ή Α.Σ.Υ.Ε. ή Απόφαση Υγειονομικής Επιτροπής σε ισχύ που να αποδεικνύει την οπτική αναπηρία . Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι τη κάλυψη των τμημ

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Έναν απινιδωτή για χρήση στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, παρέδωσε τη Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος με τίτλο «Πρόγραμμα Απινίδωσης Δημόσιας Πρόσβασης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας - Θωμάς Γάκης», για τη διάθεση 120 συσκευών. Τον απινιδωτή παρέλαβε ο Πρεσβύτερος π. Ιωάννης Δημόπουλος, παρουσία του μέλους της επιτροπής του φιλόπτωχου ταμείου του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, κας Βασιλικής Κεραμιδιώτη.

Η 21η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Στην 21η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών, η οποία θα διεξαχθεί στην πόλη της Φλώρινας την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023, συμμετέχει ο Δήμος Φλώρινας και το Γραφείο Εθελοντισμού Δήμου Φλώρινας σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα Φλώρινας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και το Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας «Ελένη Θ. Δημητρίου». Η Φλόγα της Αγάπης, με σημείο αφής τον Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονα (Μητρόπολη), την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 12:00 μ., θα ακολουθήσει μια διαδρομή από κεντρικούς δρόμους της πόλης, συνοδευόμενη από μικρούς και μεγάλους, και θα καταλήξει στο Νέο Πάρκο Φλώρινας στις 13:00 μ.μ., όπου θα διεξαχθούν συναφείς με το πνεύμα της ημέρας εκδηλώσεις. Παράλληλα, την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023 από τις 10:00 π.μ. έως τις 13:00 μ.μ., στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας, θα διεξάγεται εθελοντική αιμοδοσία από εξειδικευμένο προσωπικό του Τμήματος. Παρακαλούνται όσοι δημότες, φορείς και σύλλογοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Ε

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ

Εικόνα
Ξεκίνησε η διαβούλευση για την αξιοποίηση του φράγματος της Τριανταφυλλιάς στο πλαίσιο του έργου «Πρόταση για ολοκληρωμένη ήπια ανάπτυξη περιοχής Φράγματος Τριανταφυλλιάς σύμφωνα με τις αρχές της έξυπνης, πράσινης, κυκλικής και ασημένιας οικονομίας (Φάση Α΄ Θέσεις Θέασης)». Σκοπός της συνάντησης, καθώς και όσων θα ακολουθήσουν στη συνέχεια είναι η καταγραφή προτάσεων, οι οποίες στη συνέχεια θα πρέπει να αξιολογηθούν, προκειμένου η Αναπτυξιακή Φλώρινας Α.Ε. να υποβάλει στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας τεκμηριωμένη πρόταση με τον σχεδιασμό του έργου.

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΣΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ ΠΡΕΣΠΕΣ

Εικόνα
Ξεκίνησε η ψηφοφορία για το νέο τουριστικό σήμα του προορισμού Πρέσπες στο πλαίσιο του έργου BorPres στο πλαίσιο ανάπτυξης της Ταυτότητας Προορισμού (Destination Branding) των Πρεσπών ως ενιαία περιοχή μετά τη λειτουργία της συνοριακής διάβασης του Λαιμού. Η ψηφοφορία γίνεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση https://forms.gle/wbgQwBGWjkYvUKtQ7 έως τη Δευτέρα 4 Σεπτέμβρη 2023.

ΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΙΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με 35 θέματα στην ημερήσια διάταξη, εκ των οποίων τα εφτά αφορούν την Π.Ε. Φλώρινας, θα συνεδριάσει αύριο Τετάρτη 30 Αυγούστου στις 10:00 η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Τα σημαντικότερα θέματα που αφορούν την Π.Ε. Φλώρινας είναι η έγκριση του 1ου Πρακτικού Διαγωνισμού του έργου: «Υποδομές οδοποιίας για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας στην Π.Ε. Φλώρινας (Δήμος Αμυνταίου)» και η Έγκριση Παράτασης Προθεσμίας Περαίωσης Εργασιών του έργου: «Αντιπλημμυρική Προστασία - Καθαρισμός Τεχνικών Εθνικού - Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Φλώρινας - Αμυνταίου 2020». Αναλυτικά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ ΣΤΗ Β.Ι.Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε.ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Έναν απινιδωτή, για χρήση στη Βιομηχανική Περιοχή της Φλώρινας, παρέδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος με τίτλο «Πρόγραμμα Απινίδωσης Δημόσιας Πρόσβασης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας-Θωμάς Γάκης», για τη διάθεση 120 συσκευών. Εργαζόμενοι στη Βιομηχανική Περιοχή Φλώρινας θα εκπαιδευτούν στη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή από το ΕΚΑΒ, ώστε να μπορούν να τον χειριστούν σε περίπτωση που απαιτηθεί.  Τον απινιδωτή παρέλαβε η κα. Βικτώρια Τόττη, ιδιοκτήτρια της Tottis Foods Intenational Α.Ε., παρουσία του Διευθυντή της TottisFoods Intenational Α.Ε., κ. Ιωάννη Αθανασιάδη, του κ. Ζήση Γρηγοριάδη, Υποδιευθυντή της Tottis Foods Intenational Α.Ε. και της κας Βαρβάρας Κυριακίδου, ιατρού εργασίας. 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ LIFE SAFE CROSSING ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Εικόνα
Σε δημόσιες εκδηλώσεις για το ευρύ κοινό προχωράει το έργο LIFE Safe Crossing στις 28, 29 και 30 Αυγούστου στις πόλεις της Καστοριάς, του Αμυνταίου και της Κοζάνης. Το έργο στοχεύει στον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων με προστατευόμενα είδη της άγριας πανίδας σε τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες: μαρσικανική καφέ αρκούδα (Ursus arctos marsicanus) και λύκος (Canis lupus) στην Ιταλία, ιβηρικός λύγκας (Lynx pardinus) στην Ισπανία και καφέ αρκούδα (Ursus arctos) στην Ελλάδα και τη Ρουμανία. Καθώς το έργο ολοκληρώνεται, οι εκδηλώσεις θα έχουν απολογιστικό χαρακτήρα και θα αναλύσουν πως εξελίχθηκαν οι επιμέρους δράσεις του έργου όπως:

8Η ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ "ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΤΡΥΦΩΝ" ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Αφιερωμένη στη μνήμη του πρωτοχορευτή του συλλόγου Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» Περικλή Τρύφων, είναι η 8η Γιορτή Παραδοσιακών Χορών «Περικλής Τρύφων» που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 28 Αυγούστου, στις 7:30 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του «Αριστοτέλη», στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Φλώρινας . Στη γιορτή θα λάβουν μέρος τα παιδικά χορευτικά από τον Σύλλογο Ποντίων «Οι Ακρίτες», Παναγίτσας Έδεσσας, τον Π.Μ.Α.Σ. «Αμύντας», Σκοπιάς Φλώρινας, τον Μ.Ε.Α.Σ. «Απόλλων» Αμμοχωρίου Φλώρινας και τα παιδικά και εφηβικά χορευτικά του Τμήματος Εθνογραφίας και Χορού του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης». Μετά την παρουσίαση των τμημάτων η πλατεία θα δοθεί στο κοινό το οποίο υπό τους ήχους της Μπάντας Χάλκινων Φλώρινας «Τοπική Παράδοση» θα λάβει και αυτό μέρος στη φετινή γιορτή παραδοσιακών χορών.