Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 25, 2021

Συνάντηση του Δημάρχου Φλώρινας με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Εικόνα
Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη υποδέχτηκε στο Δημαρχείο, το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης. Κατά τη συνάντηση τους συζητήθηκαν θέματα γενικότερου και ειδικότερου ενδιαφέροντος, όπως η εφαρμογή των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού και η αντιμετώπιση ζητημάτων όπως η εγκληματικότητα και η αστυνόμευση στην ευρύτερη περιοχή.

ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΔΉΜΟΥ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΣΤΟ ΕΠΊΚΕΝΤΡΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ

Εικόνα
Μια σειρά θεμάτων που αφορούν τον Δήμο Φλώρινας συζητήθηκαν κατά την διάρκεια συναντήσεων του Δημάρχου Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη με τους Βουλευτές Γ. Αντωνιάδη και Π.  Πέρκα καθώς και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη. 

Άτυπη Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας κ. Ιωάννη Κιοσέ με τον Υπ. Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη

Εικόνα
Άτυπη Συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη είχε σήμερα Μεγάλη Παρασκευή 30 Απριλίου 2021 στη Φλώρινα, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Κιοσές.

ΜΕ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΣΤΗ ΦΛΏΡΙΝΑ

Εικόνα
Με τη τήρηση όλων των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού, φορώντας τις μάσκες και κρατώντας τις αποστάσεις, οι κάτοικοι της Φλώρινας προσκύνησαν τον επιτάφιο στους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας. 

ΤΕΣΤ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΔΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑΊΟΥ

Εικόνα
Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης ( rapid test ) θα πραγματοποιήσει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τον Δήμο Αμυνταίου την Μ.Παρασκευή, στην πόλη του Αμυνταίου. Οι έλεγχοι θα γίνονται από τις 09.00 π.μ. έως 13.00. μ.μ. μπροστά από το πρώην κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας. Οι πολίτες που θα πάνε για να πραγματοποιήσουν το τεστ ταχείας ανίχνευσης θα πρέπει να γνωρίζουν το Α.Μ.Κ.Α. τους ή τον αριθμό Δελτίου Ταυτότητας.

ΣΥΛΛΗΨΗ 42ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΣΤΗ ΦΛΏΡΙΝΑ ΕΚΚΡΕΜΟΎΣΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΉ ΑΠΌΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΊΑ

Εικόνα
Για εκκρεμή ενταλμα με το οποίο είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση,συνελήφθη 42χρονος αλλοδαπός, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Διασυνοριακού Εγκλήματος του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής.

ΕΠΙΤΥΧΗΝΕΝΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΎ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Στην πρώτη θέση τερμάτισε αήττητος ο Λουκάς Σιώκης , από την Σκακιστική Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας, στον 1ο Διαδικτυακό Πρωτάθλημα Νέων-Νεανίδων της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας. Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος 15 σκακιστές και σκακίστριες, οι οποίοι κάθε βδομάδα μετά το τέλος της μεταξύ τους αναμέτρησης συγκεντρώνονταν (πάντα διαδικτυακά) μαζί με τους προπονητές τους, Παπαδόπουλο Ζήση, Κεσίδη Οδυσσέα και Αντωνιάδου Εύη, για συζήτηση και ανάλυση των παρτίδων.

Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΒΕ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Η ανάγκη ενδυνάμωσης της παραγωγής πιπεριάς και η μεταποίησή της, κυριάρχησε στη συζήτηση κατά την διάρκεια συνάντησης εργασίας μεταξύ παραγωγών και μεταποιητων πιπεριάς και τομάτας, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Φλώρινας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Ιωάννη Κιοσές. Στο πλαίσιο της συνάντησης τονίστηκε και η αναγκαιότητα κατοχύρωσης της πιπεριάς ως ΠΟΠ αλλά και ως ιδιότυπο παραδοσιακού προϊόντος.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΆΡΧΗ ΦΛΏΡΙΝΑΣ Ι.ΚΙΟΣΕ ΚΑΙ Β.ΑΜΠΑ ΣΤΟ ΚΕΦΙΑΠ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΑΊΟΥ

Εικόνα
Δώρα εν όψει του Πάσχα προσέφεραν στους ωφελούμενους του ΚΕΦΙΑΠ Φλώρινας και Αμυνταίου ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Ιωάννης Κιοσές και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλειος Άμπας, στο πλαίσιο επίσκεψης τους στις δύο αυτές δομές. Στο πλαίσιο της συνάντησης οι ωφελούμενοι και εργαζόμενοι αντάλλαξαν απόψεις με τους Αντιπεριφερειάρχες για τα θέματα που απασχολούν τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες αλλά και ευχές ενόψει του Πάσχα.

ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ ΣΤΟ ΝΥΜΦΑΊΟ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ανοίγει και πάλι τις πύλες του για το κοινό το Καταφύγιο της Αρκούδας στο Νυμφαιο Φλώρινας από το Μ.Σάββατο, 1 Μαΐου.  Οι ξεναγήσεις θα γίνονται κάθε 30' από τις 10.00 έως και τις 16.30 καθώς μέχρι και την Κυριακή 9 Μαΐου θα λειτουργεί κάθε μέρα. Για την είσοδό  στο χώρο του πωλητηρίου είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες 2386041500. Το Καταφύγιο του Λύκου παραμένει κλειστό προς το παρόν. 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ ΓΙΑ ΑΙΤΗΜΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΡΥΧΕΊΟΥ ΒΕΓΟΡΑΣ

Εικόνα
Η αποκατάσταση του εγκαταλελειμμένου ορυχείου της Βεγόρας ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης μεταξύ του κ. Κωστή Μουσουρούλη και του Δημάρχου Αμύνταιου, Άνθιμου Μπιτάκη.  Στόχος, όπως ανέφερε ο κ.Μπιτάκης, είναι ο διπλασιασμός της έκτασης που θα παραχωρηθεί σε αγρότες και πληττόμενους από την απολιγνιτοποίηση σε συνολικά 900 στρέμματα.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΆΡΧΟΥ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΣΤΟ ΚΕΦΙΑΠ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το ΚΕΦΙΑΠ Φλώρινας επισκέφτηκε το πρωί της Μ. Τετάρτης ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, όπου και συναντήθηκε με τους ωφελούμενους/ες και το προσωπικό του Κέντρου.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟ ΚΕΦΙΑΠ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Πασχαλινά δώρα και  ευχές αντάλλαξε  η Βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Π. Πέρκα, με τους ωφελούμενους και το προσωπικό του  ΚΕΦΙΑΠ Φλώρινας. Η κα. Πέρκα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της ενημερώθηκε  ενδελεχώς από τον Διοικητή του Γ. Νοσοκομείου Φλώρινας Χρήστου Παπούλκα, για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει το αναπηρικό κίνημα στην περιοχή, για τα σοβαρά θέματα προσβασιμότητας σε ΑΤΜ, χώρους εστίασης και διαβάσεις πεζοδρομίων. 

ΔΡΑΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Δράση ενημέρωσης σχετικά με τη λειτουργία του ΚΕΠ Υγείας, στο χώρο της λαϊκής αγοράς στην Κοινότητα Μελίτης, πραγματοποίησε ο Δήμος Φλώρινας, με τη δομή ΚΕΠ Υγείας που διαθέτει.

ΣΗΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΚΟΥΔΑ ΣΤΗΝ Ε.Ο. ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ-ΒΕΥΗΣ

Εικόνα
Στην προμήθεια και εγκατάσταση αποτρεπτικών συστημάτων ατυχημάτων από διελεύσεις άγριας πανίδας, στη νέα και παλαιά Ε.Ο. Αμυνταίου-Βεύης, προχώρησε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE AMYBEAR. Πρόκειται για πλαστικούς οριοδείκτες, ηλεκτρονικούς οπτικοακουστικούς απωθητές, ανακλαστήρες προσπίπτοντος φωτός καθώς και δυο (2) μεγάλες και είκοσι έξι (26) μικρές πινακίδες προειδοποίησης οδηγών.

ΛΑΜΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟ ΚΕΦΙΑΠ

Εικόνα
Αναμνηστικά δώρα και λαμπάδες χάρισαν στα παιδιά του ΚΕΦΙΑΠ Φλώρινας παίχτες και μέλη του Δ.Σ. του ΠΑΣ Φλώρινας. Ιδιαίτερη εντύπωση έκαναν στους ανθρώπους του ΠΑΣ Φλώρινα οι γνώσεις των παιδιών του Κε.Φ.Ι.Απ. για την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας καθώς πολλοί από αυτούς ήταν και είναι κοντά στην ομάδα τόσο στην φετινή όσο και στις προηγούμενες αγωνιστικές χρονιές. Επιπλέον, η αντιπροσωπία του ΠΑΣ Φλώρινα έλαβε γνώση και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις συνθήκες εκπαίδευσης και τα προγράμματα του κέντρου.

ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΒΕ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΊΟ

Εικόνα
Προϊόντα πιπεριάς παρέδωσε σήμερα το Επιμελητήριο Φλώρινας στο Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως Φλώρινας για τις ανάγκες στήριξης του προγράμματος "Απόρων και μοναχικών ατόμων ". Τα προϊόντα προσφορά των επιχειρηματιών "Αφοι Ναουμίδη-Αγιος Παντελεήμονας " , "Prespa top Δημητρόπουλος.- Λευκώνας Πρέσπες" και Piperies Florinis / Dimana / Ammochori Florinas- Αμμοχώρι Φλώρινας παραδόθηκαν από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σάββα Σαπαλίδη.

ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΌΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΞΙΝΟΎ ΝΕΡΟΎ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Διακοπή ηλεκτροδότησης θα πραγματοποιηθεί αύριο  Μ.Τριτη στην Τ.Κ. Ξινού Νερού του Δήμου Αμυνταίου από τις 9 έως τις 12 λόγω τεχνικών εργασιών από τον ΔΕΔΔΗΕ. 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΆΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΉΣ ΓΕΩΠΟΝΊΑΣ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΊΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΟΥ ΜΕΛΙΟΥ

Εικόνα
Η έρευνα Πιστοποίησης του Καστοριανού Μελιού ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) με τρεις Καστοριανούς Παραγωγούς Μελιού, μεταξύ αυτών και του Χρήστου Τσακόπουλου, συζητήθηκε κατά την διάρκεια συνάντησης εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλου με την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας – Τμήμα Γεωπονίας Φλώρινας Κατερίνας Μέλφου, πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 25 Απριλίου στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριά.