Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΕΣΠΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού
Θέμα: Μεγάλη καθυστέρηση στην έγκριση ένταξης έργων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας στο ΕΣΠΑ
Κυρία Υπουργέ,
Πριν από περίπου ένα χρόνο, κατέθεσα την υπ. αριθμ. πρωτ. 3263-7/2/2018 Ερώτηση, με θέμα την καθυστέρηση έγκρισης από το υπουργείο σας σημαντικών έργων του νομού Φλώρινας. Μεταξύ αυτών είναι το έργο της αποκατάστασης-ανάδειξης της Ακρόπολης και τμήματος του νοτίου πλατώματος ελληνιστικής πόλης Πετρών Αμυνταίου, καθώς και το έργο της αποκατάστασης-ανάδειξης του ναού Αγίου Νικολάου Βεύης.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΒΟΜΒΑΗ ΑΠΟ ΤΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Επίθεση στη Βομβάη (Hotel Mumbai)
ΚΥΡΙΑΚΗ 7/4: 17.30 & 20.30
ΔΕΥΤΕΡΑ 8/4: 19.00 & 22.00
ΤΡΙΤΗ 9/4: 21.00
Γενική είσοδος 6 ευρώ.
ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ:
ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 19.00 ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ
ΔΥΟ - ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ!
Σκηνοθεσία: Άνθονι Μαρας
Ηθοποιοί: Άρμι Χάμερ,Ντεβ Πάτελ,Τζέισον Άιζακς, Ναζανίν Μπονιάντι
Διάρκεια: 123 λεπτά

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΝΙΚΟ ΚΟΝΤΟΣΩΡΟ

 Με πόνο ψυχής αποχαιρετούμε σήμερα το μέλος της οικογένειάς μας, τον αδερφό, τον σύντροφο, τον αγωνιστή της ζωής Νίκο Κοντοσώρο. Έχουμε πολλούς λόγους να τον θυμόμαστε με υπερηφάνεια. Δε θα ξεχάσουμε ποτέ το χαμογελαστό του πρόσωπο, το εξαιρετικό του ήθος, το υψηλό αίσθημα επαγγελματικής ευθύνης που τον διακατείχε. Πάντα πρόθυμος και αθόρυβος δίπλα σε όποιον τον είχε ανάγκη.
Καλό ταξίδι Νίκο.
Βουλευτής Φλώρινας
Σέλτσας Κώστας

ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ, τα Θρασίμια και... οι νεοταξίτες του Χάους

"Στον άνθρωπο με κακή αγωγή, το θάρρος γίνεται θράσος, η σοφία σχολαστικότητα, η ευφυΐα κοροϊδία, η απλότητα βαναυσότητα και η καλοσύνη γίνεται κολακεία". Τζων Λοκ, 1632-1704, Άγγλος φιλόσοφος
Ειλικρινά στις ημέρες αναταραχής και παραζάλης που διανύουμε, όπου τα "ηθικά" και τα "εθνικά", αίφνης έγιναν «ρατσιστική καταπίεση», αντικαταστάθηκαν από νεομοντερνίστικες απόψεις, ως απόρροια της λεγόμενης «παγκοσμιοποίησης», των λαών χωρίς σύνορα, χωρίς έθνος. Το "ΘΡΑΣΟΣ" …περισσεύει. Η προσπάθεια επιβολής - η εφαρμογή μιας Νέας Τάξης Πραγμάτων, με διαφορετική προσέγγιση των μέχρι τώρα σταθερών ενός ολόκληρου Λαού, ενός λαού που αντιλαμβάνεται ότι το να μιλάς για Πατρίδα σε κατατάσσει από ρατσιστή έως και νοσταλγό ολοκληρωτικών καθεστώτων και θέσεων, τούτες τις ημέρες, χρειάζεται ψυχραιμία, νηφαλιότητα και πάνω από όλα συμμετοχή με παρουσία στην λήψη Αποφάσεων για το Μέλλον. Η επιβολή από την Ε.Ε. της ικανοποίησης μόνιμης ή μερικής στέγασης - σίτισης, των λαθροοικονομικοπολιτικοπολεμικών μεταναστών, που κατά εκατομμύρια έχουν εισβάλει και κατοικούν στην χώρα μας, χωρίς καμία δυνατότητα ελέγχου προέλευσης, πιθανής εγκληματικής πρότερης δραστηριότητας ή πρόβλεψη αποφυγής "μελλοντικής" παραβατικότητας, με τα γνωστά σε όλους μας μέχρι τώρα αποτελέσματα, είναι ένα θέμα το οποίο οφείλουμε να εξετάσουμε, όπως και τις απόψεις όλων των κομμάτων για αυτούς.
Ο άναρχος, μα και με Θρασύτητα επιτακτικός, από την παρούσα κυβέρνηση, βίαιος "εποικισμός" της Ελλάδας από "λαθροεισβολείς - εποίκους", χωρίς καν να ρωτηθούν οι τοπικές κοινωνίες, δημιουργεί μείζον θέμα ευνομίας όπως και Δημοκρατίας για τους ίδιους τους κατοίκους, που ξαφνικά βλέπουν δίπλα τους, να έρχονται ορδές νεαρών (στην πλειοψηφία τους) εποικιστών και για δικαιολογία…. άντε και καμιά οικογένεια το πολύ άντε και για στάχτη στα μάτια και κάποιο δυστυχισμένο παιδί.
Όλα αυτά υπό την Υψηλή προστασία της Ε.Ε., των διαφόρων Μ.Κ.Ο., των κατεξοχήν εκφραστών της παγκοσμιοποίησης, στο όνομα της οποίας "παίζονται" εκατομμύρια από νέους σύγχρονους "δουλέμπορους", που θρασύτατα, με "κεκαλυμμένη ευαισθησία", επιδιώκουν την αλλαγή των κοινωνικοπολιτικών δομών ολόκληρων κοινωνιών, πόλεων - κρατών και την μετατροπή τους σε νέα "χαλιφάτα", ελπίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα αποκτήσουν τον τελικό έλεγχο των κοινωνιών αυτών. Σας προκαλώ να θυμηθείτε πόσο αντιδρούσαμε -κάποιοι ακόμα συνεχίζουμε να αντιδρούμε- στον εποικισμό των κατεχομένων στην Κύπρο, ή τον καταδιωκτικό "πόλεμο" που έχει κηρυχθεί και συνεχίζεται στα αδέλφια μας στην Βόρειο Ήπειρο. Μου προξενεί πολλά ερωτήματα το γεγονός ότι τώρα που το ίδιο γίνεται στο σπίτι μας, κάποιοι το βρίσκουν φυσιολογικό.
Είναι μια νέα Θρασύτατη Μπίζνα και ευκαιρία "πλουτισμού" για κάποιους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων που σκεπτόμενοι στυγνά με καθαρά οικονομικά κριτήρια, ιδιαίτερα στους "χαλεπούς" καιρούς που ζούμε, παραβλέποντας την πιθανή μελλοντική ζημιά που θα υποστεί η κοινωνία και η χώρα, να δηλώνουν "εθελοντές" - "παραχωρητές" των χώρων "φιλοξενίας" (εποικισμού λέω εγώ) για ανθρώπους που η πλειοψηφία των κατοίκων δεν θέλει να έχει δίπλα του…
Είναι επίσης εμφανές ότι οι "αντιδρώντες" αυτής της πρακτικής νεοεποικισμού της χώρας και έντεχνης μετατροπής της σε "αποικία άλλων"… αυτόματα κατηγοριοποιούνται και κατηγορούνται από τους "εραστές" της παγκοσμιοφιλελεαριστεροσκεπτικιστικής ιδεοληψίας ως ρατσιστές, ξενοφοβικούς, και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κάποιος νοσηρός νους που θέλει να πετύχει τον σκοπό του.

Όχι, λεβέντες της σπέκουλας, συνοδοιπόροι του Ρουβίκωνα, του Πετσίτη και του Καρανίκα, δεν έχετε το δικαίωμα να υβρίζετε αυτούς που άνοιξαν την αγκαλιά και τα σπίτια τους στα παιδιά της πρώην Γιουγκοσλαβίας, στους ομογενείς και μη από την Β. Ήπειρο, ή την Αλβανία που ήρθαν και βρήκαν σπίτια και δουλειά, δημιούργησαν οικογένειες, στους ομογενείς και μη από την Ρωσία και όπου αλλού. Έχετε μεγάλο θράσος να θέλετε να επιβάλετε την ¨δικιά¨ σας άποψη και κοσμοθεωρία περί "διαλυμένου κράτους" -Χάος- μετά την έλευσή σας.

Από υπερασπιστές και ζηλωτές της Δημοκρατίας, μεταλλαχτήκατε και εξελιχθήκατε σε Θρασύτατους στυγνούς Διώκτες του Λαού, υπερασπιστές των Χημικών Καταστολών και της Βίας της εξουσίας. Επιλέξατε να είστε Απέναντι στον Λαό, που αντέδρασε σε μία επαίσχυντη συμφωνία (Πρεσπών) και βλέπετε τις συνέπειες... κάθε ημέρα.

Φοβάμαι όμως ότι τα "νέα" σχέδιά σας για την περιοχή μας, θα φέρουν νέες αντιπαραθέσεις και δεινά, θα ανοίξουν και άλλους ασκούς του Αιόλου και όχι μόνο... Μπορεί στο παρελθόν να είχατε "συμπαραστάτες" του "έργου" σας στην Κοζάνη, στα Γρεβενά και στο Αμύνταιο, αλλά .... οι Φλωρινιώτες θα αντιδράσουν, εάν πάτε να εποικίσετε την Πόλη Μας, όπως λένε οι πληροφορίες και οι φήμες … σε τρία μάλιστα ξενοδοχεία???

Καλό θα είναι και οι "υποψήφιοι φιλόξενοι επιχειρηματίες" να ξανασκεφτούν τις συνέπειες και τα δεινά που θα φέρουν στον τόπο, οι πιθανές επενδυτικές ...επιλογές τους.

Θα μας βρείτε απέναντι και σε αυτήν την προσπάθεια της δημογραφικής αλλοίωσης, σε κάθε ξενόφερτο ¨επιχειρησιακό¨ σας σχέδιο.

Το Χάος και η αναρχία που επικρατεί σε όλη την Ελλάδα, οι εικόνες ντροπής και αίσχους που είδαμε στην Θεσσαλονίκη, στην πλατεία Αριστοτέλους (κλοπές-μαχαιρώματα-καταλήψεις κ.ά.... )

https://www.voria.gr/article/episodia-metaxi-allodapon-stin-platia-aristotelous-videoΔεν θα επιτρέψουμε να το φέρετε στο κέντρο της Φλώρινας!

Το Θράσος σας θα εξαφανιστεί όπως και εσείς!

Να θυμάστε: Τα χειρότερα έρχονται για εσάς!Πέτρος Γ. Γώγος

Υ.Γ. Μακάρι οι "φήμες" να μην είναι η αλήθεια...μακάρι να διαψευστώ!

Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Θέμα: Αποτελέσματα εκλογών του Περιφερειακού Τμήματος Φλώρινας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 διεξήχθησαν, για πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, εκλογές για την ανάδειξη Περιφερειακών Συμβουλίων των Περιφερειακών Τμημάτων του ΕΕΣ σε όλη τη χώρα. Με την ανωτέρω εκλογική διαδικασία αναδείχθηκαν ως Τακτικά Μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Φλώρινας οι παρακάτω:
1. Μπαφίτη Άννα
2. Δρίλε Μελπομένη
3. Μπεδέλης Πέτρος
4. Σιδηροπούλου Αγνή
5. Παπαναούμ Παρασκευή
6. Ιωαννίδου Παρασκευή
7. Κίττας Σωτήριος
8. Παπάζογλου Δέσποινα
9. Θεολογίδου Ειρήνη
Ως αναπληρωματικά μέλη οι:
10. Μπαζοπούλου Δήμητρα
11. Μπούκτση Σταφύλλη

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΣΠΩΝ ΣΤΟ LET'S DO IT GREECE

Στο Let’s Do it Greece 2019, που αποτελεί το ελληνικό σκέλος της Διεθνούς Εθελοντικής Εκστρατείας Καθαρισμού Let’s Do it World, θα συμμετάσχει και φέτος, ο Δήμος Πρεσπών.Σε σύσκεψη που έγινε με μεγάλη συμμετοχή φορέων και τοπικών κοινοτήτων στο Δημαρχείο Πρεσπών αποφασίστηκε η διοργάνωση από το Δήμο Πρεσπών σε συνεργασία με την Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών, τον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών , του Πολιτιστικού Συλλόγου Πρεσπιωτών, του Δημοτικού σχολείου Αγίου Γερμανού, του Γυμνασίου - Λ.Τ. Λαιμού και του Πολιτιστικού – Περιβαλλοντικού και Αθλητικού Συλλόγου «ο Άγιος Γερμανός» καθώς και 8 Τοπικές κοινότητες του Δήμου Πρεσπών, δράσεων στα χωριά και την ύπαιθρο των Πρεσπών.  Κοινός στόχος είναι οι δράσεις αυτές, που γίνονται με πρωτοβουλία των προέδρων ΤΚ, φορέων και εθελοντών, να αλλάξουν την όψη των δημοσίων χώρων στην Πρέσπα αλλά και να ευαισθητοποιήσουν κατοίκους και επισκέπτες ώστε να απαλλαχτεί η Πρέσπα από μικρά και μεγάλα σκουπίδια.

7ΟΣ ΔΡΟΜΟ ΥΓΕΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ & KIDS ATHLETICS(ΣΤΙΒΟΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ) ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019 ΚΑΙ ΩΡΑ 11:30 ΣΤO ΝΕΟ ΠΑΡΚΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ.

Ø Διαδρομή 3χλμ για ελεύθερο και Δυναμικό περπάτημα (για όλες τις ηλικίες)
Ø Διαδρομή 5χλμ για τον αγώνα τρεξίματος (από 12 ετών και άνω)
Ø Αγώνας στίβου για παιδιά kids athletics (ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ)
Ø Θα γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας οχημάτων από το Τμήμα Τροχαίας Φλώρινας για λόγους ασφαλείας καθ όλη την διαδρομή καθώς και για την διάρκειά της.
Ø Εθελοντές ποδηλάτες για την διευκόλυνση των συμμετεχόντων.
Ø Θα υπάρχουν 3 σταθμοί ξεκούρασης σε όλη την διαδρομή.
Ø Τρεις σταθμοί ενυδάτωσης και τόνωσης ( εμφιαλωμένα νερά για τους συμμετέχοντες)
Ø Ασθενοφόρο σε ετοιμότητα
Ø Ειδική και διακριτική σήμανση για την χάραξη της διαδρομής.
Ø Εθελοντές καθ όλη την διάρκεια της πορείας για οποιαδήποτε πρόβλημα υπάρξει.
Ø Αφετηρία και τερματισμός :Νέο Πάρκο Φλώρινας
Ø Στο Τερματισμό θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα για τους συμμετέχοντες και μετάλλια στους 3 πρώτους ανα κατηγορία στον δρόμο 3χλμ.
Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στην αφετηρία μέχρι την έναρξη του Δρόμου Υγείας 2019

Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Η ΣΚΟΠΙΑΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ, Ο ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΚΑΙ Η ΘΛΙΒΕΡΗ ΜΑΣ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΑΜΠΑ


Πριν από λίγες μέρες έπεσε, η αυλαία της μεγαλύτερης έκθεσης κρασιού στον κόσμο Prowein στο Ντυσελντρορφ της Γερμανίας. Εκεί λοιπόν χιλιάδες εμπορικοί επισκέπτες από όλο τον κόσμο, είχαν την δυνατότητα να δοκιμάσουν μοναδικά κρασιά. Οι ελληνικές επιχειρήσεις για άλλη μια φορά σήκωσαν ψηλά την σημαία του ελληνικού κρασιού και απέδειξαν ότι το ελληνικό κρασί αποτελεί την παγκόσμια ανερχόμενη δύναμη.Μια περιπλάνηση όμως στους διαδρόμους της έκθεσης και στα περίπτερα, δεν θα άφηνε απαρατήρητη μια μεγάλη πινακίδα με τίτλο ‘’WINES OF MAKEDONIA’’ και από κάτω με μικρά διακριτικά γράμματα το ‘’συνταγματικό’’ όνομα της βόρειας γείτονος.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΣΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με Θέμα: Πλησιάζουμε στο τέλος της σχολικής χρονιάς και ακόμη δεν έχει αναπληρωθεί η λειτουργική οργανικότητα στην ειδικότητα Δ.Ε. Φιλολόγων Ειδικής Αγωγής (ΠΕ 02) στο Κ.Ε.Σ.Υ. Φλώρινας, κατέθεσε ο Βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντώνιαδης.

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΕ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Δύο άτομα συνελήφθησαν σε Φλώρινα και Καστοριά για τροχαίο ατύχημα  με εγκατάλειψη και μέθη, σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις. Η σύλληψη των δύο Ελλήνων, ηλικίας 50 και 56 ετών, έγινε από  αστυνομικούς των Τμημάτων Τροχαίας Καστοριάς και Φλώρινας.  Σε  περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Καστοριάς συνελήφθη άμεσα 50χρονος ημεδαπός, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, ο 50χρονος οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο συγκρούστηκε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 45χρονη ημεδαπή, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της, εγκαταλείποντας στην συνέχεια τον τόπο του ατυχήματος.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Φ.Ε.Κ. Β’ 1056/29.3.2019) οι δύο Αποφάσεις του Υπουργού Εσωτερικών για τον καθορισμό του αριθμού των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων που θα εκλεγούν σε κάθε Εκλογική Περιφέρεια της Χώρας.Η αριθμ. 22141 αφορά τους Δημοτικούς Συμβούλους και εκδόθηκε σε εφαρμογή, μεταξύ άλλων, του αρ.30 του Καλλικράτη, όπως αυτό τροποποιήθηκε από το πρόσφατo “νομοσχέδιο-σκούπα” (αρ.56 ν.4604/2019) βάσει του μόνιμου πληθυσμού της Απογραφής του 2011.Αντιστοίχως, η αριθμ. 22339 Υπουργική Απόφαση ορίζει τον αριθμό των Περιφερειακών Συμβούλων, βάσει του μόνιμου πληθυσμού 2011, εφαρμόζοντας το αρ.283 του Καλλικράτη, όπως το διαμόρφωσε το αρ.68 του ν.4604/2019.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΜΕ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Τους πρώτους υποψηφίους με τη Λαική Συσπείρωση παρουσίασε στο Αμύνταιο ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Θανάση Χαστά. Ο κ. Χάστας στην ομιλία του σημείωσε την ανάγκη για ένα «ισχυρό ΚΚΕ παντού,σε όλες τις κάλπες, στηρίζοντας τα Ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δήμους και Περιφέρειες αλλά και στις Ευρωεκλογές». υπογραμμίζοντας ότι "οι εκλογές είναι μια πολιτική μάχη με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που τα μέλη του ΚΚΕ τη δίνουμε πλάι πλάι με κόσμο που βρεθήκαμε μαζί στους καθημερινούς αγώνες, με κόσμο που σηκώνει την φωνή του για τα προβλήματα της καθημερινότητας. Τη δίνουμε δίπλα δίπλα μέσα από τη πλατφόρμα της Λαϊκής Συσπείρωσης, ως μια ευρεία κοινωνική συμμαχία, και με το πλαίσιο πάλης που διαμορφώνουμε παραμάσχαλα".

Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Την Τρίτη 2 Απριλίου 2019 και ώρα 5:οο μμ θα πραγματοποιηθεί στον ημιώροφο του Διοικητηρίου η μηνιαία επιμορφωτική συγκέντρωση των Εθελοντών και Μελών του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ Φλώρινας.Ομιλητές: Κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Φλώρινας.Θέμα: Ρόλος και έργο του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών - Δραστηριότητες υποστήριξης και αντιμετώπισης αναγκών γυναικών σε ειδικό και ευρύ πλαίσιο.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Με 25 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει αύριο Τρίτη 2 Απριλίου το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 3:00μ.μ. στο Πέρασμα Φλώρινας. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:
1. «Έγκριση της υπ. αριθμ. 23/2019 απόφασης Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας σχετικά με Α΄ Τροποποίηση προϋπολογισμού ΕΣΟΔΩΝ – ΕΞΟΔΩΝ ΟΙΚ. ΕΤΟΥΣ 2019».

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Φλώρινας διοργανώνει εβδομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας και καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν. • Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί από την Δευτέρα 15 Απριλίου έως την Παρασκευή 19 και ώρα 8:30 το πρωί μέχρι 13:30 το μεσημέρι στο τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Φλώρινας.• Η αιμοδοσία αποτελεί ύψιστη πράξη κοινωνικής προσφοράς και αγάπης προς τούς συνανθρώπους μας που θαχρειαστούν αίμα σε κάποια δύσκολη στιγμή της ζωής τους, ενώ σημαντικά είναι επίσης τα οφέλη για τούς ίδιους τους αιμοδότες.

ΗΜΕΡΙΔΑ "ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ"

Ημερίδα με θέμα "Ιστορίες των σχολείων της Φλώρινας διοργανώνουν την Πέμπτη 4 Απριλίου το  εργαστήριο Τοπικής Ιστορίας του Π.Τ.Δ.Ε. Φλώρινας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, το Δήμο Φλώρινας και τη διεύθυνση Α/βάθμιας εκπαίδευσης Φλώρινας Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 το μεσημέρι   στην Παιδαγωγική σχολή του Πανεπιστημίου. 

ΠΡΟΣΛΗΨΗ 9 ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας ανακοίνωσε την πρόσληψη του παρακάτω επιστημονικού προσωπικού και λοιπών ειδικοτήτων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την εκτέλεση των αρχαιολογικών εργασιών, για το χρονικό διάστημα από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης και ως δύο μήνες με δυνατότητα παράτασης της σύμβασης έως το τέλος του έργου.