Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 3, 2019

ΠΡΟΣΛΗΨΗ 2 Π.Ε. ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ανακοίνωσε την πρόσληψη ( ΑΔΑ: 6Γ2Λ7ΛΨ-ΨΞΣ ), με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δύο (2) ατόμων ΠΕ ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας της Περιφέρειας ∆υτικής Μακεδονίας. ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ Η υποβολή των αιτήσεων για την υπ’ αριθμ. ΣΟΧ 1/2019 ανακοίνωση της Π.Ε. Φλώρινας για την πρόσληψη προσωπικού θα είναι έως και 12-03-2019 Πατήστε εδώ για τα συνημμένα έγγραφα.

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ-ΕΚΚΡΕΜΟΥΣΑΝ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

Εικόνα
37χρονος αλλοδαπός συνελήφθη σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών,  διότι εισήλθε παράτυπα στη χώρα και σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης οκτώ (8) μηνών και χρηματική ποινή τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και ναρκωτικών. 31χρονος αλλοδαπός συνελήφθη  στην Φλώρινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας,διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών (3) μηνών και χρηματική ποινή χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ, για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Εικόνα

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας απευθύνει αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλες τις γυναίκες, εργαζόμενες, άνεργες, συνταξιούχες, μετανάστριες, πρόσφυγες που σηκώνουν το βάρος του πολλαπλού τους ρόλου σ’ένα πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον που θεωρεί ότι έχει εξασφαλισθεί η ισότητα φύλου και οι ίσες ευκαιρίες, μόνο με την αναφορά τους στη νομοθεσία και σε διακηρύξεις ισότητας.Φέτος 8 Μάρτη 2019, το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, αφορά στην ευθύνη των συνδικάτων να φέρουν στο φως τις διακρίσεις στην εργασία. Το μήνυμα είναι καθαρό και σαφές:

ΣΥΛΛΗΨΗ 32ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ-ΕΚΚΡΕΜΟΥΣΕ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ

Εικόνα
32χρονος αλλοδαπός, συνελήφθη σε περιοχή της Φλώρινας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιερισσού Χαλκιδικής, με ποινή φυλάκισης (3) μηνών και χρηματική ποινή (1.500) ευρώ, για νομοθεσία περί αλλοδαπών.

ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΙΜΕΡΙΟ ΥΠΝΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΡΚΟΥΔΕΣ ΤΟΥ ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ

Εικόνα
Την άφιξη της άνοιξης προαναγγέλουν οι αρκούδες στο Καταφύγιο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στο Νυμφαίο, καθώς οι θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών σήμαναν τη λήξη του χειμέριου λήθαργου και οδήγησαν τις αρκούδες έξω από τις φωλιές τους.Όπως κάθε χρόνο, οι νεαρότερες αρκούδες ήταν εκείνες που ξύπνησαν πρώτες. Η Sandy, η Mira και ο Duke μαζί με τον Γιώργο ξύπνησαν νωρίτερα και άρχισαν τα παιχνίδια, ενώ και ο Κυριάκος με τον Μανώλη γρήγορα εγκατέλειψαν τις φωλιές τους για να απολαύσουν τις ηλιόλουστες ημέρες.

Ε.Κ.Φ.: 60 ΘΕΣΕΙΣ Δ.Ε. ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωστοποιεί ότι απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 1Γ/2019 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση εξήντα (60) θέσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με γραπτό διαγωνισμό στην Τράπεζα της Ελλάδος. Οι θέσεις του κλάδου της ως άνω Προκήρυξης έχουν καταχωρηθεί στο παρακάτω συνοδευτικό αρχείο Πίνακας Θέσεων .

ΔΗΜΟΤΙΚΉ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ Κοινωνική ευαισθησία και πολιτισμός στην… πράξη.

Εικόνα
Πόσες φορές πολλοί από εμάς δεν βρεθήκαμε στην ανάγκη να αναζητήσουμε έκτακτα μονάδες αίματος για κάποιον συγγενή ή φίλο; Πόσες φορές αυτή η άμεση ανάγκη δεν έγινε αγωνία ακόμα και απόγνωση κάτω από την ασφυκτική πίεση του χρόνου και την κρισιμότητα της στιγμής; Ειδικά όταν οι μονάδες αίματος που χρειάζονται δεν είναι μία ή δύο αλλά πολύ περισσότερες, τότε το πρόβλημα γίνεται ιδιαίτερα δισεπίλυτο και πιεστικό. Αυτοί που έχουν την δυνατότητα να «αποταμιεύουν» αίμα σε Τράπεζες Αίματος Συλλόγων ή αλλού, εξυπηρετούν πολύ πιο εύκολα τις ανάγκες τους, οι υπόλοιποι;

ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Στην υπογραφή της σύμβασης του έργου «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ», προέβη τη Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2019, ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, μαζί με τον ανάδοχο του έργου, κ. Στέργιο Πατεγάκη. Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 59.344,99€ πλέον ΦΠΑ 24%, το οποίο αφορά στην αποξήλωση παλαιών αθλητικών δαπέδων και κιγκλιδωμάτων, στην επίστρωση με αθλητικό τάπητα εξωτερικών γηπέδων, στη συντήρηση περιφράξεων, αλλά και αθλητικών οργάνων, στον φωτισμό και σε εργασίες συντήρησης.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΔΕΙΩΝ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΑΜΠΕΛΟΥ

Εικόνα
Από την Δ/νση Αγρ. Οικονομίας & Κτηνιατρικής Φλώρινας ανακοινώνεται ότι: σύμφωνα με την ΥΑ 609/16822/14-02-2017(ΦΕΚ 600/24-02-2017) του ΥΠΑΑΤ «Θέσπιση των αναγκαίων συμπληρωματικών μέτρων για την εφαρμογή των Κανονισμών (Ε.Κ) αριθ. 1308/2013, (Ε.Ε) αριθ. 2015/560 και (Ε.Ε) αριθ. 2015/561, σχετικά με τη διαχείριση των αδειών για νέες αμπελοφυτεύσεις » και με την υπ’ αρίθμ. 586/35408/21-02-2019 τροποποίηση της, οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί για την απόκτηση αδειών νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, υποβάλουν ηλεκτρονικά, (www.minagric.gr) στις ψηφιακές υπηρεσίες, στις Αιτήσεις Αδειών Φύτευσης αμπέλου, αίτηση-υπεύθυνη δήλωση μέχρι την 27η Μαρτίου του 2019.

ΕΚΘΕΣΗ ΓΟΥΝΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Εικόνα

Ε.Κ.Φ.: ΠΡΟΣΛΗΨΗ 500 ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου μέσω ΑΣΕΠ, συνολικά πεντακοσίων (500) ατόμων τετράωρης απασχόλησης 24/μηνης διάρκειας (και όχι πέραν της 2/7/2021) για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών περιστάσεων καθαριότητας των κτιρίων του ΟΑΕΔ. Οι θέσεις για τη Φλώρινα είναι: 5 Θέσεις ΚΕΤΕΚ-ΕΠΑ.Σ Φλώρινας 1 Θέση ΚΠΑ2 Φλώρινας 1 Θέση ΚΠΑ2 Αμυνταίου Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΕΥΗΣ

Εικόνα
Εκδήλωση ενημέρωσης σε θέματα αυτισμού και διαφορετικότητας θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019 στο Δημοτικό Σχολείο Βεύης. Η Ενημέρωση των μαθητών εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης «Το παζλ του αυτισμού», και θα πραγματοποιηθεί από τέσσερις θεραπευτές του Κέντρου Ημέρας Αυτι-σμού Ν. Καστοριάς, μέσω του βιωματικού προγράμματος ¨Κατανοώντας τους Φίλους" . Η εκδήλωση θα γίνει στις 11:15΄π.μ. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ενημέρωση των γονέων και των εκπαιδευτικών από τις 11:30-13:00 περίπου.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΒΙΒΛΙΟ

Εικόνα
Την Καθαρά Δευτέρα 11/3 και την Τρίτη 12/3, μετά από πολλά αιτήματα που δεχθήκαμε, θα προβάλλουμε και πάλι την εξαιρετική βιογραφική δραματική κομεντί "Το Πράσινο Βιβλίο" που κατέκτησε φέτος το όσκαρ καλύτερης ταινίας! Το Πράσινο Βιβλίο (Green Book) ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 11/2: 19.00 & 22.00 ΤΡΙΤΗ 12/3: 21.00 Γενική είσοδος 6 ευρώ ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 19.00 ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΟ - ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ! Σκηνοθεσία: Πίτερ Φαρέλι Ηθοποιοί: Βίγκο Μόρτενσεν, Μαχερσάλα Αλί, Λίντα Καρντελίνι, Πι Τζέι Μπερν, Ντιμίταρ Μάρινοφ, Σεμπαστιάν Μανισκάλκο Διάρκεια: 130 λεπτά Είδος ταινίας: ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ

Εικόνα
Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με Θέμα: Αποζημίωση των κτηνοτρόφων της Φλώρινας και όλης της Δυτικής Μακεδονίας εξαιτίας των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών κατά τον Ιανουάριο του 2019", κατέθεσε ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΣΕΛΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΕ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Στις 1 και 2 Μαρτίου ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστας Γαβρόγλου επισκέφτηκε τη Φλώρινα και το Αμύνταιο πραγματοποιώντας σειρά επισκέψεων σε σχολικές μονάδες και φορείς. Επισκέφθηκε σχολεία της Φλώρινας (1ο ΕΠΑΛ ΦΛΩΡΙΝΑΣ, Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης - ΕΕΕΕΚ, Πειραματικό Σχολείο Φλώρινας, 7ο Νηπιαγωγείο, 3ο Δημοτικό και 3ο Νηπιαγωγείο Φλώρινας) όπου είχε ουσιαστικές συζητήσεις με τους Συλλόγους Διδασκόντων.

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Εικόνα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΙΜΝΗΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑ ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ

Εικόνα
Συνάντηση με την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ολυμπία Τελιγιορίδου πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Βεγορίτιδας Νίκος Μούλας στα πλαίσια της 2ης συνεδρίασης του ΦΔΠΠ Δυτικής Μακεδονίας. Ο κος Μούλας στην συζήτηση για την Έδρα του Φορέα και τα παραρτήματα, αφού προηγουμένως είχε έρθει σε συνεννόηση με τον Βουλευτή Πέλλας Γιάννη Σηφάκη και τον Βουλευτή Φλώρινας Κώστα Σέλτσα, ανέπτυξε το σκεπτικό της δημιουργίας παραρτήματος στο Αμύνταιο και στην Άρνισσα.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ

Εικόνα
Κύριε Υπουργέ, Η περιοχή μας από το Οκτώβριο μέχρι και τον Μάιο αντιμετωπίζει πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες με τον μέσο όρο θερμοκρασιών να βρίσκεται κάτω από τους 10οC, ενώ κατά το τρίμηνο Δεκέμβριος-Φεβρουάριος οι ελάχιστες φθάνουν ακόμα και τους -25 οC για αρκετό χρονικό διάστημα. Για την επαρκή θέρμανση των σχολείων θα απαιτούνταν 24ωρη λειτουργία των καυστήρων, πράγμα όμως αδύνατο με τα διαθέσιμα αποθέματα πετρελαίου κάθε σχολικής μονάδας με βάση τις τακτικές επιχορηγήσεις.

ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΤΗΣ Τ.Κ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ένα ακόμη βήμα προς την αναγκαστική απαλλοτρίωση του οικισμού των Αναργύρων του Δήμου Αμυνταίου της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης υπέγραψε την αποστολή στοιχείων που αφορούν στη συντέλεση της απαλλοτρίωσης για να προχωρήσει η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης του οικισμού από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με το ποσό των 42.400.000€ με το οποίο θα αποζημιωθούν οι δικαιούχοι.Ο Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του επισημαίνοντας πως « είναι μια θετική εξέλιξη για ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας το οποίο η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ανέλαβε να αποκαταστήσει αποκαθιστώντας αδικίες του παρελθόντος.»

Ε.Κ.Φ.: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι αναρτήθηκαν στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ τα αποτελέσματα του διαγωνισμού.Για την ειδικότητα ΥΕ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ δείτε εδώ Για την ειδικότητα ΠΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ) δείτε εδώ Για την ειδικότητα ΔΕ ΣΥΝΤΗΡΗΤΩΝ) δείτε εδώ Για την ειδικότητα ΤΕ ΣΥΝΤΗΡΗΤΩΝ) δείτε εδώ Για την ειδικότητα ΠΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ ΜΕ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΟΣΤΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ δείτε εδώ Για την ειδικότητα ΤΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ δείτε εδώ

ΣΤΗΝ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΝΕΩΝ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Εικόνα
Στο Αμύνταιο βρέθηκε ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου προκειμένου να έχει συναντήσεις με φορείς της περιοχής και παρευρέθηκε στην εξομοίωση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου με τη συμμετοχή νέων από όλη τη Δυτική Μακεδονία, πρόγραμμα που υλοποιεί ο ΟΕΝΕΦ Φλώρινας με στόχο να έρθουν οι νέοι κοντά στη τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και στον τρόπο με τον οποίο λαμβάνονται οι αποφάσεις για το μέλλον των τοπικών κοινωνιών και των ίδιων των νέων. Ο κ. Γαβρόγλου σε συνέντευξη τύπου που έδωσε  στην Φλώρινα αναφέρθηκε και στην λειτουργία της Βιβλιοθήκης Αμυνταίου υπογραμμίζοντας πως σύντομα θα λυθεί το καθεστώς ιδιοκτησίας της βιβλιοθήκης έτσι ώστε να μπορεί να λειτουργεί με μόνιμο προσωπικό για τη καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών, των νέων, των φοιτητών αλλά και των επισκεπτών της περιοχής. Πηγή: www.ert.gr/news/florina

ΝΕΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΤΗ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΠΡΟΣΛΗΨΗ 9.750 ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Εικόνα
Στη νέα αρχιτεκτονική και το μέλλον της Ανώτατης Εκπαίδευσης με τη συγχώνευση πανεπιστημίων με ΤΕΙ, την ίδρυση νέων τμημάτων και την δημιουργία Ινστιτούτων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, αναφέρθηκε από την Φλώρινα ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Όσον αφορά στη Σχολή εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών Φλώρινας ο κ. Γαβρόγλου είπε πως πρόθεση του Υπουργείου είναι να αναβαθμιστεί η σχολή και οι τέχνες στις οποίες έχει παράδοση η περιοχή σε συνεργασία και με τη Κοζάνη και τα στούντιο κινηματογράφου που είναι να δημιουργηθούν στο παλιό εργοστάσιο της ΔΕΗ στον ΑΗΣ Καρδιάς.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το Περιφερειακό Τμήμα Φλώρινας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς τους τέσσερις συμπολίτες μας που ανταποκρίθηκαν άμεσα στην έκκληση για εξεύρεση ενός καναπέ, προς εξυπηρέτηση απόρου που το είχε ανάγκη. Φυσικά αξιοποιήθηκε η μία προσφορά από όλες, της οποίας η δωρήτρια επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμη, αλλά την ευχαριστούμε θερμά. Eπίσης, θερμές ευχαριστίες απευθύνουμε προς τον Νικόλαο Σαββάκη, μέλος της Ομάδας Διάσωσης, που βοήθησε στην μεταφορά του επίπλου, καθώς και τον Ελευθέριο Μαντουλίδη που συμμετείχε στην προσπάθεια, διαθέτοντας και κατάλληλο όχημα για την μεταφορά.Με τις ενέργειες όλων καλύφθηκε μια σημαντική ανάγκη. Ευχόμαστε να υπάρχουν πάντα μιμητές τέτοιων πράξεων προς ανακούφιση των δυσκολεμένων συνανθρώπων μας, που αντιμετωπίζουν συχνά το σκληρό πρόσωπο της ζωής.

ΜΕΛΕΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ Τ.Κ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΠΟΥ ΚΗΡΥΧΤΗΚΑΝ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Εικόνα
Την υποβολή πρότασης, στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα (ΕΑΠ) Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας / πόροι Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Φλώρινας για την μελέτη βιωσιμότητας των οικισμών του Δήμου Αμυνταίου που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, αποφάσισε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης η μελέτη αυτή θα εκπονηθεί  προκειμένου να αξιολογηθούν τα νέα δεδομένα για την περιοχή, η προοπτική βιωσιμότητας των οικισμών βάσει αυτών και να διατυπωθούν προτάσεις αντιμετώπισης των απειλών όπως οι σημαντικές μεταβολές στο φυσικό περιβάλλον και στο κτιριακό απόθεμα. "Οι μεταβολές αυτές ενισχύουν την επικινδυνότητα των οικισμών και καθιστούν επιτακτική την ανάγκη λήψης μέτρων προστασίας των πολιτών που έχουν δικαίωμα ασφαλούς διαβίωσης και βελτιωμένης ποιότητας ζωής" επισημαίνει ακόμα υπογραμμίζοντας ότι  "η  Πολιτεία έχει υποχρέωση για ουσιαστική παρέμβαση ανάλογη με το μέγεθος του προβλήματος

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 120 ΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ενημερωτική εσπερίδα με θέμα: «120 Δόσεις προς ΔΥΟ και ΕΦΚΑ – Κόκκινα Δάνεια – Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Χρεών Επιχειρήσεων, Ελευθέρων Επαγγελματιών και Αγροτών» διοργανώνει το ΕΒΕ Φλώρινας. Η Ενημερωτική Εσπερίδα με κεντρικό ομιλητή τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτη Κουρμούση, εστιάζει στην παρουσίαση του νομοθετικού πλαισίου του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών. Η εκδήλωση θα γίνει στις 6:00 το απόγευμα στο ΕΒΕ Φλώρινας.