Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκεμβρίου 10, 2023

"PROSVASIS GRAND GALA 2" ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΔΑΜ ΑΜΕΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το “Prosvasis Grand Gala 2” διοργναώνει και φέτος η ομάδα του Κδαπ ΑμεΑ “Πρόσβαση” Φλώρινας στις 16 Δεκεμβρίου στις 7:00 το απόγευμα στο Κτήμα Τριανταφυλλίδη που δραστηριοποιείται στο χώρο της κοινωνικής ένταξης των παιδιών με αναπηρία. Η εκδήλωση αυτή γίνεται με σκοπό τα Άτομα με Αναπηρία να εκφράσουν τις μοναδικές τους ικανότητες στην πασαρέλα, στον καλλωπισμό και στη μόδα, καθώς και να διασκεδάσουν μαζί με το κοινό. Απώτερος στόχος είναι η συμπερίληψη στο κοινωνικό σύνολο και η δημιουργία ενσυναίσθησης και θετικών συναισθημάτων σε μία πόλη που αλληλεπιδρά με τους πολίτες.

ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Μουσικοθεατρική Παράσταση διοργανώνει το Μουσικού Σχολείου Αμυνταίου την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023 στις 9:30 π.μ. στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Αμυνταίου, Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση κάλεσμα του " Θέμα της παράστασης, η «Αγάπη», όπως αυτή ως μέγιστο συναίσθημα έχει αποτυπωθεί από όλες τις τέχνες διαχρονικά. Με αναφορές σε soundtrack γνωστών ταινιών του κλασσικού κινηματογράφου, αλλά και σύγχρονα τραγούδια, οι συντελεστές της παράστασης θα σας διηγηθούν την πιο όμορφη ιστορία της ανθρωπότητας. Η Υπεύθυνη του Μουσικού συνόλου και καθηγήτρια πιάνου Αρουσάνοβα Μαρία και οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αμυνταίου θα σας μαγέψουν με ένα ευχάριστο μουσικό προανάκρουσμα των Χριστουγέννων, που θα σας αφήσει έκπληκτους".

ΑΠΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΕΩΣ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Εικόνα
Την αποχή τους εκ νέου από τα καθήκοντα τους αποφάσισε το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας έως και την Δεύτερα 18 Δεκεμβρίου. Σε ανακοίνωησ του αναφέρει " ο Δικηγορός Σύλλογος εκφράζει την πλήρη και κατηγορηματική αντίθεση του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας στις διατάξεις του νέου φορολογικού νόμου, που συνιστούν οριζόντια και άδικη φορολογική επίθεση σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας των Δικηγόρων και γενικά των ελευθέρων επαγγελματιών και κυρίως των πιο αδύναμων ενώ προστατεύονται μεγάλα εισοδήματα και εταιρίες. Την ίδια ώρα οι προκλητικές φοροαπαλλαγές που προβλέπονται στον ίδιο νόμο βαφτίζονται ως «επενδυτικά κίνητρα». Οι προσχηματικές «σημειακές» αλλαγές που επήλθαν δεν μεταβάλλουν την ουσία των ρυθμίσεων.Το επιβληθέν τέλος επιτηδεύματος ανέρχεται ήδη σε φόρο υπέρτερο αυτού που αντιστοιχεί στο «τεκμαρτό εισόδημα» και παραμένει ως σωρευτική επιβάρυνση. Οι Δικηγόροι και γενικά οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν έχουν οποιοδήποτε αφορολόγητο ή έκπτωση φόρου αλλά καταβάλουν φόρο

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενόψει ψήφισης του προυπολογισμού προχώρανε οι Αγρότες του Αμυνταίου κατόπιν καλέσματος του ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας, την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου στις 12:00 στο Αμύνταιο πλησίον της πιάτσας ταξί. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους "Οι κινητοποιήσεις αυτές θα αποτελέσουν συνέχεια και κλιμάκωση του αγώνα που δίνουμε για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας, προκειμένου να πάρουμε μια ανάσα και να συνεχίσουμε να παράγουμε και να ζούμε από τη δουλειά μας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΜΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Εικόνα
Σε θέματα στρατηγικής σημασίας για την περιοχή, καθώς και σε πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην ενίσχυση της κοινότητας, ενώ διατυπώθηκαν ευχές για την ευημερία και την ενότητα του τοπικού πληθυσμού, εστιάστηκε η συζήτηση μεταξύ του Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίου, συνοδευόμενος από τον Αρχιμανδρίτη π. Σεβαστιανό Τοπάλη, με τον Δήμαρχο Αμυνταίου Άνθιμο Μπιτάκη. Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Αμυνταίου "Η επίσκεψη αποτέλεσε μια ευκαιρία για διάλογο και συνεργασία προς το κοινό καλό, ενισχύοντας τη σχέση μεταξύ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Εκκλησιαστικού Σώματος".

ΠΛΟΥΣΙΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΟΡΤΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου και συναυλία από τους Stavento και Ήβη Αδάμου, την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00 στην κεντρική πλατεία της πόλης, θα ξεκινήσουν οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Φλώρινας.  Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ποικίλες δραστηριότητες για παιδιά, χορευτικά συγκροτήματα, συναυλίες με χριστουγεννιάτικα τραγούδια και άλλες εκδηλώσεις. Το "Ξύλινο Χωριό" έχει στηθεί φέτος στο χώρο του Νέου Πάρκου, όπου σε συνδυασμό με τη λειτουργία λούνα παρκ, δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό για την εορταστική περίοδο.Κορυφαία στιγμή των εκδηλώσεων θα είναι η αναβίωση του εθίμου του ανάμματος των Φωτιών στις γειτονιές της πόλης και των κοινοτήτων τα μεσάνυχτα της 23ης Δεκεμβρίου.  Αναλυτικά το πρόγραμμα: ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Πλατεία Γεωργίου Μόδη 17:00 Δημιουργικές δράσεις για παιδιά από τα "Ανεμοσκορπίσματα" 18:30 Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την Φιλαρμονική Δήμου Φλώρι

ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Εικόνα
Τα εργασιακά θέματα της Περιφερειακής Ενότητας Φλώριανς απασχόλησαν τη συνάντηση του Βουλεύτη Ν.Δ. Φλώρινας Σταύρος Παπασωτηρίου και αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας με τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας Άδωνη Γεωργιάδη.Σε ανακοίνωση του ο βουλευτής τονίζει ότι "στη συνάντηση παρουσιάστηκαν στοιχεία για την τοπική αγορά εργασίας και την δομική-διαρθρωτική ανεργία στο νομό που οφείλεται στις αναντιστοιχίες μεταξύ προσφοράς και ζήτησηςσε υπάρχουσες ειδικότητες". Σημειώνει δε ότι  επανέλαβε  την στήριξη του στην πρόταση, την οποία είχε ξανακαταθέσει και με την ιδιότητα του Εργασιακού Συμβούλου της ΔΥΠΑ, για ανάπτυξη στοχευμένων προγραμμάτων Αναβάθμισης Δεξιοτήτων και Επανακατάρτισης εργαζομένων της Φλώρινας.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ "ΟΙΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΣΗ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΣΦ "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ" ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Μια μοναδική βραδιά με τίτλο «ΟΙΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΣΗ»,  διοργανώνει την Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2023 στις 7 μ.μ. στην Αίθουσα Εκθέσεων της Πινακοθήκης Φλωρινιωτών Ζωγράφων Αριστοτέλη στον Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης», η Ακαδημία Οίνου του Αριστοτέλη. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στα 90 χρόνια, από τη γέννηση του Φλωρινιώτη ζωγράφου και ποιητή, Κώστα Λούστα (1933-2014), με απαγγελίες ποιημάτων από τη συλλογή «Στα υψίπεδα των ανέμων να πέσεις νικητής» και άλλα δρώμενα.