Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 30, 2018

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ-ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Εικόνα
«Ο Υπουργός μας διαβεβαίωσε ότι θα εξασφαλιστούν όλοι οι εργαζόμενοι του προγράμματος Βοήθεια στο σπίτι, με επιπλέον μοριοδότηση, στις προσλήψεις 3.000 μόνιμων υπαλλήλων για τη συνέχιση του προγράμματος που θα γίνουν αρχές του 2019» ανέφερε ο Πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων του προγράμματος της Π.Ε Φλώρινας Γιώργος Χαιδαρης σε συνέντευξη του στη ΕΡΤ Φλώρινας. Ο κ. Χαιδαρης χαρακτήρισε θετική την εξέλιξη της θεσμοθέτησης του προγράμματος εκφράζοντας παράλληλα και την δυσαρέσκειά των εργαζομένων για την μη αναγνώριση της 16 χρονης ανιδιοτελούς προσφοράς τους στους ωφελούμενους του προγράμματος ακόμα και σε αντίξοες συνθήκες. Πηγή: www.ert.gr/news/florina

ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ν.Δ.

Εικόνα
Ο βουλευτής Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης συνυπέγραψε και κατέθεσε μαζί με 28 συναδέλφους του βουλευτές της ΝΔ, προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων που ακολουθεί. Η αίτηση έλαβε αρ. πρωτ. 208-3/10/2018 ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ Προς Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρο Αραχωβίτη ΘΕΜΑ: «Κατάθεση Πρακτικών και λοιπών συνοδευτικών εγγράφων συνεδριάσεων του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας, της Ειδικής Επιτροπής Γεωργίας, της Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης και της αλληλογραφίας της ΕΥΔ ΠΑΑ με υπηρεσίες της Ε. Επιτροπής, σχετικά με της νέα οριοθέτηση των περιοχών με φυσικούς περιορισμούς, εκτός των ορεινών»

ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΤΟΠΟ ΟΠΟΥ ΦΟΙΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΑΓΙΟ ΚΗΡΥΚΟΣ

Εικόνα
Το Κέντρο Νεότητας «ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ» της Ιεράς Μητρόπολης Φλωρίνης, Πρεσπών & Εορδαίας εκφράζοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον του για φοιτητές και νέους που βρίσκονται στα όρια της αρμοδιότητάς του, δημιουργεί την δράση «ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΟΠΟΥ ΦΟΙΤΩ». Μία δράση πλούσια σε Φοιτητικές – Νεανικές εξορμήσεις οι οποίες πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα με σκοπό την προσωπική επικοινωνία, την γνωριμία με τις πνευματικές – φυσικές – πολιτιστικές και κάθε είδους ομορφιές του τόπου μας.

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΕΛΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟΥ

Εικόνα
Μετά τις καταγγελίες και το όψιμο ενδιαφέρον βουλευτών και αυτοδιοικητικών στελεχών της αντιπολίτευσης για ορισμένα δημόσια ακίνητα του νομού Φλώρινας που μεταβιβάζονται στο Υπερταμείο, οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια. Μια από τις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας ήταν η σύσταση του Υπερταμείου και η μεταβίβαση κάποιων ακίνητων του δημοσίου σ’ αυτό με σκοπό την αξιοποίηση. Σε αυτό το πλαίσιο, με δύο Αποφάσεις – μία του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής που εξουσιοδοτεί τον Υπουργό Οικονομικών και μία του ίδιου του Υπουργού Οικονομικών – μεταβιβάζονται μία σειρά από ακίνητα στο «Υπερταμείο». Τα ακίνητα που μεταβιβάζονται ανήκουν στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου με την στενή έννοια. Δεν συμπεριλαμβάνονται δηλαδή ακίνητα της κυριότητας των ΟΤΑ, των ΝΠΔΔ, των ΝΠΙΔ, των ασφαλιστικών ταμείων, των ΔΕΚΟ κλπ. Επίσης, δεν μεταβιβάζονται τα εκτός συναλλαγής πράγματα (π.χ. αρχαιολογικοί χώροι, αιγιαλοί κλπ.)

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΕΝΤΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΔΑΣΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Εκδήλωση για την παράδοση πέντε Διαχειριστικών Μελετών Δασών που χρηματοδότησε ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ)στο πλαίσιο των κοινωνικών και περιβαλλοντικών επενδύσεων που υλοποιεί στις κοινότητες της Βόρειας Ελλάδας από τις οποίες διέρχεται, πραγματοποιεί ο Δήμος Νεστορίου .Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018 στις 17:30 στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης «Άννα Σταμπουλτζή-Παπαρίζου» στο Νεστόριο Καστοριάς.

ΣΥΛΛΗΨΗ 36ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΚΚΡΕΜΟΥΣΕ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ

Εικόνα
36χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης, της κας. Ανακρίτριας του Α΄ Τμήματος Πλημμελειοδικών Κορίνθου για διακίνηση, καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών συνελήφθη στην Φλώρινα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κρυσταλλοπηγής. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Φλώρινας.

Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ

Εικόνα
Μετά την σύντομη θερινή ραστώνη και χωρίς καν να το καταλάβουμε, βρισκόμαστε και πάλι μπροστά στο πιο δύσβατο και ανηφορικό οικονομικό μονοπάτι που καλούμαστε να διαβούμε και φέτος. Στο μονοπάτι που ονομάζεται δαπάνη ΠΕΤΡΈΛΑΙΟΥ ΘΈΡΜΑΝΣΗΣ. Ειδικά φέτος, οι προβλέψεις για την τιμή του είναι σχεδόν ανατριχιαστικές, αφού υπολογίζεται πως η τιμή διάθεσης θα κυμαίνεται πάνω από τα 1,20 € (!!!) το λίτρο. ΣΟΚ Και ΔΕΟΣ! Με πρόχειρους υπολογισμούς το κάθε νοικοκυριό θα κληθεί να δαπανήσει τουλάχιστον 2.000 €, στην περίπτωση που θα μας λυπηθεί ο χειμώνας, γιατί σε άλλη περίπτωση… Αλίμονο μας! Ποιος να ανταπεξέλθει σε μια τέτοια δαπάνη; Οι μέσοι μισθωτοί, που θα χρειαστούν δύο ολόκληρους μισθούς για να την καλύψουν; Οι επαγγελματίες και οι μαγαζάτορες, που πνίγονται καθημερινά στον ωκεανό των δυσβάστακτων υποχρεώσεων και βλέπουν τους πελάτες με το κιάλι; Οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί των πεντακοσίων ευρώ;

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΑΡΙΣΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΥΡΩΠΗΣ

Εικόνα
Με 1 νίκη και 2 ήττες η γυναικεία ομάδα των ΣΑΡΙΣΩΝ αποκλείστηκε στον 1ο γύρο από το Κύπελλο Ευρώπης (ETTUcupwomen). Οι ΣΑΡΙΣΕΣ αγωνίστηκαν το Σαββατοκύριακο 29-30/9/2018 στον 1ο όμιλο που φιλοξενήθηκε στην πόλη Ναμούρ του Βελγίου. Αντιμετώπισαν την οικοδέσποινα βελγική ΤΤ Verdinamur, την σουηδική SparvaegenTTCκαι την τουρκική YalovaBelediyeGenclikSporkulubu. Οι δύο πρώτες προκρίνονταν στον επόμενο γύροτου θεσμού.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Π. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Εικόνα

Αθλητικός Σύλλογος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης «ΣΑΡΙΣΕΣ» Φλώρινας ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΣΑΡΙΣΩΝ ΣΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ

Εικόνα
Με δύο πολύ καλές εμφανίσεις ξεκίνησαν οι ΣΑΡΙΣΕΣ την παρουσία τους στα Αναπτυξιακά Πρωταθλήματα που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ελληνική Ομοσπονδία. Στην Ελευσίνα διεξήχθη το διήμερο 29-30/9/2018 το 1ο από τα 11 Ανοιχτά Πρωταθλήματα της νέας αγωνιστικής περιόδου. Πήραν μέρος 180 παιδιά από όλη την Ελλάδα. Ανάμεσά τους και 2 παιδιά που ανήκουν στη δύναμη των ΣΑΡΙΣΩΝ από φέτος. Ο Εδεσσαίος Κων/νος Σωτηρίου που παίζει στην κατηγορία Παμπαίδες και η Πατρινή Μαρία Γιώτη που παίζει στις Κορασίδες. Τα δύο αυτά παιδιά εκπροσώπησαν το σύλλογο κάνοντας πολύ καλές εμφανίσεις.

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η 24η ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΟΦ

Εικόνα
Το Σαβ/κο 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια ορειβατική συνάντηση της Φλώρινας που διοργανώνει ανελλιπώς ο ΣΕΟΦ από την ίδρυση του το 1994. Αισίως λοιπόν στην 24η συνάντηση, στο όρος Βαρνούντα, στο καταφύγιο Οροπεδίου "Χρήστος Φάτσης" σε υψόμετρο 1050μ.Αν και ο καιρός δεν ήταν στα καλύτερα του με νεφώσεις και ελαφρύ ψιχάλισμα, υπήρξε μεγάλο πλήθος ορειβατών και επισκεπτών από την Φλώρινα αλλά και από Θεσσαλονίκη και Κοζάνη που διανυκτέρευσαν από το Σάββατο με σκηνές στο χώρο του καταφυγίου ή επέλεξαν το Οροπέδιο για την Κυριακάτικη τους πεζοπορία με στάση για να απολαύσουν την υπέροχη ορειβατική φασολάδα και τα υπόλοιπα εδέσματα σε ένα πανέμορφο φθινοπωρινό τοπίο.