Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 11, 2021

ΔΩΡΕΑ ΕΠΙΠΛΩΝ ΑΠΟ ΦΛΩΡΙΝΙΏΤΙΣΣΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΝΟ

Εικόνα
Έπιπλα στην άτυχη οικογένεια από τον Φανό Αμυνταίου που έχασε το σπίτι της εξαιτίας πυρκαγιάς, δώρισε κάτοικος της Φλώρινας, η οποία θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία της σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Φλώρινας.

ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΒΙΟΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΠΙΛΟΤΙΚΆ ΣΤΟΝ ΔΉΜΟ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Στην εφαρμογή προγράμματος Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ) και εν συνεχεία κομποστοποίησης οικιακών βιοαποβλήτων  στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου Φλώρινας, προχωράει πιλοτικά ο Δήμος Φλώρινας .

ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ ΤΕΒΑ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Διανομή ποιόντων για τους ωφελούμενους ΤΕΒΑ θα πραγματοποιηθεί από 19 έως 21 Απριλίο7υ στους τρεις Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας. Στον Δήμο Φλώρινας η διανομή θα γίνει την Δευτέρα 19 και την Τρίτη 20 Απριλίου  από τις 9:00πμ-14:00μμ στο χώρο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου (ΚλειστόΓυμναστήριο)επί τη ςοδού 3ο χιλιόμετρο Φλώρινας–Νίκης απέναντι από τα πανεπιστήμια. Στον Δήμο Αμυνταίου στις 21 Απριλίου στο χώρο του παλιού παιδικού δίπλα στην εκκλησία της Αναλήψεως στις Εργατικές κατοικίες από τις 10:0πμ έως τις 15:30μμ και στον Δήμο Πρεσπών στις 20 Απριλίου στο χώρο του παλαιού δημαρχείου στον Λαιμό από τις 11:00πμ. έως τις 14:00μμ.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΉΡΙΑ ΜΗΝΎΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΙΚΟ ΧΑΜΟ ΤΟΥ 45ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΏΡΙΝΑ ΣΤΟΝ ΑΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Εικόνα
Συλλυπητήρια μηνύματα έστειλαν οι φορείς της Φλώρινας στην οικογένεια του 45χρονου Γιάννη από την Φλώρινα, ο οποίος έχασε τη ζωή του σήμερα σε εργατικό ατύχημα στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου Κοζάνης. Ο 45χρονος Γιάννης, πατέρας ενός παιδιού, έδινε τον δικό του αγώνα, όπως αναφέρουν συγγενείς και φίλοι, δίνοντας το δικό του αγώνα καθημερινά για να προσφέρει τα πρός το ζειν στην οικογένεια του.

Παραλαβή πολυμηχανήματος και συνοδευτικού εξοπλισμού από τον Δήμο Φλώρινας

Εικόνα
Τρια νέα μηχανήματα παρέλαβε ο Δήμος Φλώρινας, στην προσπάθεια ενίσχυσης και αναβάθμισης του μηχανολογικού του εξοπλισμού, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των αυξημένων αναγκών αποψίλωσης αυτοφυούς βλάστησης και αποχιονισμού.

Π. ΠΕΡΚΑ : "Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ- ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Εικόνα
Στις σιδηροδρομικές συνδέσεις της Ελλάδας με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία αναφέρθηκε με δήλωση της η Βουλευτής Φλώρινας και Αν. Τομεάρχη Περιβάλλοντος & Ενέργειας Π. Πέρκα. Μεταξύ άλλων ανέφερε "Αρχικά, σχετικά με τη σιδηροδρομική σύνδεση Ελλάδας-Αλβανίας, ακούστηκε ότι «πρόκειται μόνο για μια ιδέα, η οποία πρέπει να ωριμάσει». Ακόμα, ότι η Κυβέρνηση θα προσπαθήσει να ωριμάσει την ιδέα αυτή και θα εξηγήσει επί τόπου στις τοπικές κοινωνίες τα σχέδια της.

Γ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ : ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΔΕΝΤΡΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ

Εικόνα
Να εκτιμηθεί η ζημιά με συνθήκες φυσικών καταστροφών τύπου «Ιανού», δηλαδή ολική εκτίμηση, συντόμευση των χρόνων ως προς την αποζημίωση, ένταξη όλων των καταστροφών στην αρμοδιότητα του ΕΛΓΑ ως προς την ανθοφορία, χορήγηση προκαταβολής στους παραγωγούς για τα πρώτα έξοδα και διεκδίκηση των υψηλότερων δυνατών αποζημιώσεων που μπορούν να δοθούν, ζητήθηκαν από τον Βουλευτή Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννη Αντωνιάδη κατά την διάρκεια συνάντησης του με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο στην οποία συμμετείχαν και   ο Περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας  Γιώργος Κασαπίδης και οι βουλευτές Δυτικής Μακεδονίας  Θ. Πέρκα, Στ.  Κωνσταντινίδη, Μ. Παπαδόπουλο, Β. Βρυζίδου.

ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΥΤΙΟΜΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ : ΤΡΈΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ

Εικόνα
Δράση «Τρέχουμε τον μήνα Απρίλιο για τον Αυτισμό-raceforautism», διοργανώνει την Κυριακή 18 Απριλίου το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Μακεδονίας. Η συμβολική  πορεία-περπάτημα,  3 χλμ, θα ξεκινήσει στις 11:30 το πρωί, με σημείο εκκίνησης την πλατεία Γ. Μόδη (κεντρική πλατεία-«Κανόνια») και σημείο τερματισμού την περιοχή του Αγ. Νικολάου.

ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΊΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΎ ΣΥΛΛΌΓΟΥ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από τα δικαστήρια της Φλώρινας θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη 15 Απριλίου στις 12, ο Δικηγορικός Σύλλογος Φλώρινας συμμετέχοντας στην Πανελλαδική κινητοποίηση των Δικηγορικων Συλλόγων της Χώρας .

ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ

Εικόνα
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με πορεία των τρακτέρ τους προς το Δημαρχείο Αμυνταίου πραγματοποιούν αύριο Τετάρτη 14 Απριλίου οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής διεκδικώντας την άμεση αποζημίωση τους από τις ζημιές που υπέστησαν τα οπωροφόρα δέντρα από τον παγετό που έπληξε την περιοχή Αμυνταίου τις προηγούμενες μέρες. Στη 13:00 θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμυνταίου. Καλούνται να συμμετέχουν στην συνεδρίαση ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Κασαπίδης Γεώργιος, οι Βουλευτές του Νομού Φλώρινας Αντωνιάδης Ιωάννης και Πέρκα Θεοπίστη, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιοσές Ιωάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Άμπας Βασίλειος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Μακεδονίας κ. Μάνος Θωμάς, ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μπιτάκης Άνθιμος και οι εκπρόσωποι αγροτικών φορέων της περιοχής μας.

Γ. ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ : "ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΟΥΝ ΟΙ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ"

Εικόνα
Να κηρυχθούν οι περιοχές που επλήγησαν από το παγετό σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αποφασίστηκε μεταξύ άλλων στη σύσκεψη του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη με τους αρμόδιους φορείς, τους Αντιπεριφερειάρχες και εκπροσώπους αγροτών. Σε ανακοίνωση του ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης επισημαίνει ότι αποφασίστηκε ακόμα να διεκδικήσουν: α. Αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς β. Προκαταβολές έναντι των αποζημιώσεων γ. Συμψηφισμός των ασφαλιστικών εισφορών ΕΛΓΑ με τις αποζημιώσεις δ. Στήριξη των Οργανώσεων

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΟΠΕΚΕΠΕ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ξεκινάει η λειτουργία  γραφείου του Ελληνικού Οργανισμού Πληρωμών των Κοινοτικών Ενισχύσεων, Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕΗ) στην  Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας.Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Ιωάννης Κιοσές "ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες στήριξης του πρωτογενούς τομέα, στην εποχή της απολιγνιτοποίησης και της υγειονομικής συγκυρίας, παραχώρησε χώρο-γραφείο εντός του διοικητηρίου για την κάλυψη των αναγκών της εύρυθμης λειτουργίας του. Η εν λόγω απόφαση αναμένεται να συμβάλλει στην ορθολογικότερη και κατά συνέπεια αποτελεσματικότερη διαχείριση των αναγκών του αγροτικού-κτηνοτροφικού κόσμου, προκειμένου να παραμείνει βιώσιμος".

ΤΡΥΦΩΝ ΓΕΩΡΓΟΥ : "ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΘΕΙ Η ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΝΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΧΩΡΙΣ ΣΠΙΤΙ"

Εικόνα
  Κύριε Δήμαρχε, όπως γνωρίζετε μία πολύτεκνη οικογένεια στην Κοινότητα Φανού, του Δήμου Αμυνταίου, έχασε το σπίτι και όλα της τα υπάρχοντα από πυρκαγιά. Στο δράμα της οικογένειας αυτής έχουν σπεύσει να συμπαρασταθούν πολλοί συμπολίτες μας, δείχνοντας την αλληλεγγύη της τοπικής κοινωνίας. Πιστεύω ότι ο Δήμος Αμυνταίου πρέπει να βοηθήσει άμεσα και αποτελεσματικά. Τα παρηγορητικά λόγια και οι ευχές δεν αρκούν! Οι άνθρωποι αυτοί χρειάζονται την βοήθεια μας και ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι να βρίσκεται κοντά στον πολίτη που δοκιμάζεται. Επειδή θεωρώ ότι σε αυτή την περίπτωση πρέπει να δείξουμε ότι το ανθρώπινο πρόσωπο του Δήμου Αμυνταίου και να περάσουμε το μήνυμα ότι κανείς συμπολίτης μας που δοκιμάζεται δεν είναι μόνος, προτείνω να αναλάβετε πρωτοβουλία για ουσιαστική και άμεση βοήθεια. Το σπίτι πρέπει να ξαναχτιστεί και το νοικοκυριό της πολύτεκνης οικογένειας να ξαναστηθεί! Ο Δήμος Αμυνταίου πρέπει να βοηθήσει με χρήματα και υλικά, ούτως ώστε να αποκατασταθεί το σπίτι και το

ΑΝΑΦΟΡΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΠΈΤΗ ΠΈΡΚΑ ΓΙΑ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΙΣ ΔΕΝΔΡΟΚΑΛΛΙΈΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΠΑΓΕΤΟ

Εικόνα
Τις επιστολές των Αγροτικών Συνεταιρισμών της περιοχής Αμυνταίου ΑΣ Ένωση Παραγωγών Βεγόρας και ΑΣ Βοκερίας 551, με τις οποίες αναδεικνύουν την ολική καταστροφή λόγω παγετού στις δενδροκαλλιέργειες της περιοχής, κατέθεσε με αναφορά η Βουλευτής Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων .

ΕΒΕ ΦΛΏΡΙΝΑΣ : ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΕΦΥΡΑ 2

Εικόνα
Τηλεδιάσκεψη όπου θα παρουσιαστεί το Νέο Πρόγραμμα Επιδότησης Επιχειρηματικών Δανείων –ΓΕΦΥΡΑ 2»,  θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Απριλίου 2021, στις 17:00 το απόγευμα, στην οποία μπορούν να συμμετέχουν τα μέλη του ΕΒΕ Φλώρινας . Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Σάββας Σαπαλίδης "τα μέλη μας και όλοι όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν την πρόθεση συμμετοχής τους στο ΕΒΕ Φλώρινας ως την Τρίτη 13 Απριλίου στις 14:30 στο  eveflo@otenet.gr  "  . 

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΉΛΩΝ ΦΛΏΡΙΝΑΣ : "ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΟΒΟΛΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΜΕΘΩΡΙΟΥ"

Εικόνα
Η επέκταση στο αστυνομικό προσωπικό των Διευθύνσεων Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας του επιδόματος παραμεθόριων και προβληματικών περιοχών, ήταν το κυριότερο θέμα της συζήτησης κατά τη συνεδρίαση των Προεδρείων των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας στην οποία συμμετείχε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας. Σε ανακοίνωση τους μεταξύ άλλων αναφέρουν "το αίτημα αυτό είχε προ πολλού αναδειχθεί με διάφορες παρεμβάσεις από τις Ενώσεις μας, ευαισθητοποιώντας τους βουλευτές της τότε αντιπολίτευσης, οι οποίοι ασκώντας τον προβλεπόμενο κοινοβουλευτικό έλεγχο είχαν προβεί από την πλευρά τους στην κατάθεση σχετικών επερωτήσεων στη Βουλή, υπερτονίζοντας την καταφανέστατη αδικία που υφίστανται όσοι συνάδελφοί μας υπηρετούν στην Ελληνοαλβανική μεθόριο.

ΕΜΑΕΦ : ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΗ ΑΠΡΙΛΙΟΥ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΛΗΨΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Εικόνα
Μέχρι 30 Απριλίου η χρονική προθεσμία για την υποβολή των περιλήψεων (500 λέξεις) των ενδιαφερομένων για το Συνέδριο με τίτλο: «Οι κοινωνικοί μετασχηματισμοί του 20ου αιώνα και η επίδρασή τους στη Δυτική Μακεδονία», που διοργανώνει η Εταιρεία Μελετών Ανθρωπιστικών Επιστημών Φλώρινας, στις 18-19 Σεπτέμβριου 2021, στη Φλώρινα και υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021". Οι περιλήψεις των εργασιών υποβάλλονται στο email: emaefsynedrio@gmail.com .

ΒΟΚΕΡΙΑΣ 551 : ΟΛΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΚΑΡΠΟΦΟΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ

Εικόνα
Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, τον ΕΛΓΑ και τους φορείς της περιοχής,  με την οποία εκφράζουν την αγωνία τους και τα αιτήματα τους, απέστειλαν οι ροδακοιπαραγωγοί του Αμυνταίου ζητώντας την αποζημίωση τους από τις ζημίες που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες τους από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή.  Όπως αναφέρει το Δ.Σ. του Συνεταιρισμού ΒΟΚΕΡΙΑΣ 551 στην επιστολή του "συνεχίζει η δύσκολη χρονιά με όψιμους παγετούς και λαβωμένοι οικονομικά.

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΕ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΜΥΝΤΑΊΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ

Εικόνα
Σε συμβολική κινητοποίηση με τα τρακτέρ τους προς το Δημαρχείο Αμυνταίου, θα προχωρήσουν οι αγρότες την Τετάρτη 14 Απριλίου στις 10 το πρωί, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την απόγνωσή τους για την καταστροφή που έχουν υποστεί οι δενδροκαλλιέργειες από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή. Από τα τέλη Μαρτίου μέχρι και σήμερα η παραγωγή των ροδάκινων και των νεκταρινιών η οποία βρισκόταν σε πλήρη ανθοφορία "χτυπήθηκε", όπως λένε από τον παγετό, με αποτέλεσμα οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες να κάψουν τους καρπούς και να υπάρχει ολική καταστροφή στην καλλιέργεια των οπωροφόρων δέντρων στην περιοχή του Αμυνταίου και όχι μόνο. 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΉ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΏΡΙΝΑΣ Π.ΠΕΡΚΑ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Εικόνα
Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με Θέμα: «Εμβολιαστικά Κέντρα στην ΠΕ Φλώρινας», κατέθεσε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Πέτη Πέρκα. Μεταξύ άλλων αναφέρει "Το τελευταίο διάστημα δεχόμαστε τις εύλογες διαμαρτυρίες και οχλήσεις πολιτών που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αμυνταίου και ειδικότερα στις κοινότητες Αετού, Φιλώτα κλπ., οι οποίοι υποβάλλοντας τα ηλεκτρονικά αιτήματά τους για εμβολιασμό εισάγουν τον ΤΚ της περιοχής τους, ήτοι ΤΚ 53070 και αυτομάτως καταχωρείται ραντεβού σε άλλα εμβολιαστικά κέντρα εκτός της ΠΕ Φλώρινας, σε γειτονικούς νομούς, όπως το Μποδοσάκειο ΓΝ Πτολεμαΐδας της ΠΕ Κοζάνης, το ΚΥ Άρνισσας της ΠΕ Πέλλας, ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα και το εμβόλιο που θα κάνουν.

Κ.Αρσένης: Απολιγνιτοποίηση: «Χωρίς κανένα σχέδιο από τη κυβέρνηση η αποκατάσταση εδαφών σε Κοζάνη και Φλώρινα» (video)

Εικόνα
Απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Δυτικής Αθήνας του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη για την αποκατάσταση των εδαφών σε Φλώρινα και Κοζάνη, έδωσε σήμερα στη Βουλή ο Υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας. Ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι  Θα υπογραφεί σύμβαση για αποκατάσταση εδαφών μεταξύ του ΥΠΕΝ και της ΔΕΗ ΑΕ η οποία θα έρθει προς επικύρωση στη βουλή το επόμενο διάστημα.  Απο την πλευρά του ο βουλευτής κ.Αρσενης σχολιάζοντας την απάντηση επισημαίνει "με αυτή την απάντησή του ο υπουργός επιβεβαιώνει ότι ενάμιση χρόνο πριν το καθολικό κλείσιμο όλων των λιγνιτικών σταθμών και ορυχείων της χώρας, η κυβέρνηση ακόμα δεν έχει ετοιμάσει κανένα απολύτως σχέδιο για την αποκατάσταση εδαφών. Υπενθυμίζεται ότι οι περισσότερες θέσεις απασχόλησης που πλήττονται από την απολγινιτοποίηση στη Δυτική Μακεδονία αφορούν στα ορυχεία. Ήδη τη χρονιά που μας πέρασε 2.500 εργαζόμενοι οδηγήθηκαν στην ανεργία μετά το κλείσιμο ΑΗΣ και ορυχείου Αμυνταίου ενώ η αποκατάσταση εδαφών θα μπορούσε να επιτρέψει στην απασχόληση ό

ΣΤΙΣ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ ΟΡΙΣΤΗΚΕ Η ΕΚΔΊΚΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Ανεστάλη από το Τριμελές Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας. η εκδίκαση της υπόθεσης για τις απαλλοτριώσεις στην Τ.Κ.Αναργυρων του Δήμου Αμυνταίου που ήταν να εκδικαστεί μέχρι σήμερα Δευτέρα 12 Απριλίου στο πλαίσιο αποφυγής διασποράς του κορονοϊού. Νέα δικάσιμος της αίτησης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ορίστηκε με πράξη του Προέδρου του Δικαστηρίου η 22α Σεπτεμβρίου 2021.

ΣΤΗ ΦΛΏΡΙΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΑΝ ΟΙ ΧΑΜΗΛΌΤΕΡΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΥ- ΣΤΟΥΣ ΜΕΙΟΝ 8 Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

Εικόνα
Στη Φλώρινα καταγράφηκαν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες στη χώρα  για το μήνα Απρίλιο, και συγκεκριμένα την Παρασκευή 9 Απριλίου στο Φαράγγι Αμυνταίου,  όπου η θερμοκρασία έδειξε τους μείον 8,4 βαθμούς Κελσίου και το Σάββατο στο Νέο καύκασο θερμοκρασία έδειξε -6,4 βαθμούς Κελσίου.  Μόνιμο πρόβλημα των κατοίκων, όπως οι ίδιοι αναφέρουν, είναι το οικονομικό βάρος που καλούνται να σηκώνουν κάθε χρόνο για τη θέρμανση τους, ζητώντας από τους φορείς να βρεθεί λύση για την οικονομικότερη θέρμανση τους.