Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουλίου 9, 2017

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΡΕΓΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑ: «Σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης σε ιατρικό προσωπικό αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας»  Τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας, σύμφωνα με τους εκπρόσωπους των εργαζομένων, οι οποίοι σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου την οποία παρέθεσαν, έκρουσαν για μία ακόμη φορά τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας ότι η υποστελέχωση καθιστά απαγορευτική την αξιοπρεπή και αποδοτική παροχή υπηρεσιών και θέτει σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία του νοσοκομειακού ιδρύματος. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων κ. Γιάννης Πλιάτσικας, από τις 45 συνολικά προβλεπόμενες οργανικές θέσεις ιατρών, αυτήν την στιγμή καλύπτονται μόλις οι 23, με το πρόβλημα της έλλειψης ιατρών να χειροτερεύει από χρόνο σε χρόνο και να επηρεάζει το σύνολο των κλινικών και των τμημάτων του νοσοκομείου. Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός: Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να καλυφθούν άμεσα οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό

ΛΕΣΠΟΥΡΙΔΕΙΑ 2017

Εικόνα
O Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων <<ΔΟΞΑ ΚΟΛΧΙΚΗΣ>> Σας προσκαλεί στα ΛΕΣΠΟΥΡΙΔΕΙΑ 2017 ,που διοργανώνει κάθε χρόνο προς τιμήν του Ολυμπιονίκη της Άρσης Βαρών Παύλου Λεσπουρίδη . Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017 στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης του συλλόγου εθελοντική αιμοδοσία στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας από τις 8:30π.μ έως 13:30 μ.μ

15 ΕΚΑΤ.ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ένα ακόμη σημαντικό επίτευγμα του 1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Δυτικής Μακεδονίας αποτελεί, αναμφισβήτητα, η δέσμευση του Πρωθυπουργού για την οικονομική ενίσχυση των πανεπιστημιακών υποδομών στη Φλώρινα. Από το βήμα του Συνεδρίου ο κ. Περιφερειάρχης ανακοίνωσε πως για το συγκεκριμένο θέμα θα χορηγηθούν άμεσα περίπου 15εκ. ευρώ.Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και το ΤΕΙ, μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής μας και να κρατήσουν τους νέους ενεργούς και δραστήριους στον τόπο μας.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ: "ΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΗΤΑΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ"

Εικόνα
Με λύπη και απογοήτευση παρακολουθήσαμε το πρώτο επεισόδιο αναπτυξιακών συνεδρίων ανά περιφέρεια, στη Δυτική Μακεδονία. Ένα συνέδριο ταφόπλακα για την Π.Ε. Φλώρινας και μάλιστα από τα πλέον επίσημα χείλη, αυτά του Πρωθυπουργού κυρίου Τσίπρα. Καμιά λέξη για τα μείζονα θέματα της Π.Ε. Φλώρινας όπως: Η αντιμετώπιση ανεργίας. Οι οδικοί άξονες Φλώρινας – Αμυνταίου – Πτολεμαΐδας και Φλώρινας – Πρεσπών. Η Τηλεθέρμανση Φλώρινας και Μελίτης. Η επιστροφή του Τμήματος Βαλκανικών Σπουδών ή η δημιουργία νέου τμήματος. Οι μονάδες ΔΕΗ, ΑΗΣ Μελίτης Ι και ΑΗΣ Μελίτης ΙΙ – ΑΗΣ Αμυνταίου – Φιλώτα. Ορυχεία Βεύης και Κλειδιού. Εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, εργαζόμενοι στην περιοχή Ορυχείων και οι άνεργοι των περιοχών αυτών.

ΕΙΔΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Τη διαμόρφωση του ειδικού τιμολογίου στους λογαριασμούς της ΔΕΗ για τους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας από το 2018 ανακοίνωσε από τη Κοζάνη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Εργαζόμαστε έτσι ώστε να βρούμε τον βέλτιστο τρόπο για την υλοποίηση του ειδικού τιμολογίου» επεσήμανε ακόμα ο Πρωθυπουργός λέγοντας ότι «εναπόκειται σε εσάς να αξιοποιήσετε αυτή τη δυνατότητα με το καλύτερο τρόπο». Πηγή: www.ert.gr/news/florina

ΣΥΝΤΟΜΑ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ 25MW ΒΙΟΜΑΖΑΣ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει η δημιουργία της σύγχρονης μονάδας βιομάζας 25MW στην περιοχή του Αμυνταίου, όπως ανακοίνωσαν από κοινού ο Πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Μανώλης Παναγιωτάκης και με επιστολή του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες κ.Ηλίας Μοναχολιάς, από το βήμα του 1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Δυτικής Μακεδονίας.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΚΟΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ

Εικόνα
Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ενημερώνει: Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, λόγω των μετεωρολογικών συνθηκών και των επικρατούντων ανέμων, ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική, από την Τετάρτη 12-7-2017 έως την Παρασκευή 14-7-2017.

ΜΕ ΚΗΔΙΟΧΑΡΤΟ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Εικόνα

ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟΣ Ο ΟΕΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

Εικόνα
Ο Όμιλος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Φλώρινας πραγματοποίησε σημαντικές μεταγγραφές που θα προσδώσουν στις ομάδες του αντρική και γυναικεία νέα δυναμική. Η αντρική ομάδα που τη νέα περίοδο θα αγωνίζεται στα τοπικά πρωταθλήματα της Βορείου Ελλάδας ενισχύθηκε σημαντικά με την προσθήκη τριών έμπειρων αθλητών από την Αθήνα.

ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΕΣ ΟΙ ΣΑΡΙΣΕΣ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Εικόνα
Μετά την τόσο επιτυχημένη παρουσία της γυναικείας ομάδας (3η στην Α1) όσο και της αντρικής (4άδα στη Β΄ Εθνική Ελλάδας) στην προηγούμενη σεζόν, οι ΣΑΡΙΣΕΣ αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν και πάλι την νέα περίοδο μετά την μεταγραφική ενίσχυση που έκαναν και στις δύο ομάδες. Στην γυναικεία ομάδα μπορεί να είχαμε την αποχώρηση της Κινέζας Yuhua Liu, η οποία δεν μπορεί να αγωνιστεί στη χώρα μας λόγω αλλαγής της γαλλικής νομοθεσίας, όμως στη θέση της η Διοίκηση έφερε δύο ικανότατες αθλήτριες με ευρωπαϊκή εμπειρία.

ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ ΖΗΤΑ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ

Εικόνα
Συνάδελφοι Την Τετάρτη 12 Ιουλίου θα επισκεφτεί την Κοζάνη ο Πρωθυπουργός, προκειμένου να συμμετάσχει στο 1ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο στη Δυτική Μακεδονία. Η ΓΕΝΟΠ μαζί με τα Σωματεία μέλη της και όλους τους εργαζόμενους στον Όμιλο ΔΕΗ, θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την Τετάρτη 12/07 και ώρα 18:00 στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοίλων Κοζάνης.Ο Σύλλογος μας συμμετέχει δυναμικά προκειμένου να εκφράσουμε όλοι μαζί την αντίθεση μας στην «κατόπιν εντολής» διάλυση του Ομίλου ΔΕΗ.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ

Εικόνα
Παρέμβαση του βουλευτή Φλώρινας κ. Γ. Αντωνιάδη, στην Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής, στη συνεδρίαση της 6/7/2017 για την αποκατάσταση του μαύρου της ΕΡΤ στην ελληνική  διασπορά.

ΣΥΛΛΗΨΗ 58ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΠΑ ΓΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΑΠΟ ΑΜΕΛΕΙΑ

Εικόνα
Συνελήφθη  από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας 58χρονος, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια. Ειδικότερα, ο συλληφθείς, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, εκτελούσε  αγροτικές εργασίες με χρήση γεωργικού μηχανήματος, σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Σέλτσα του δήμου Πρεσπών, του νομού Φλωρίνης, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά. Ο 58χρονος οδηγήθηκε  στον εισαγγελέα.

ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ ΖΗΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Με έκπληξη διαβάσαμε την πρόσκληση που μας επιδόθηκε για λαϊκή συνέλευση την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017 και ώρα 19:00 στο Ξινό Νερό με θέμα τη νέα επένδυση στη Δημοτική Επιχείρηση Ξινού Νερού.Προς ενημέρωση των δημοτών αξίζει να διευκρινιστεί ότι οι λαϊκές συνελεύσεις των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας συγκαλούνται με βάση τον Νόμο 3852/20 άρθρο 85, σε συνεργασία του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, κάτι που δεν έγινε.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛΤΑ: ΠΑΡΟΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ

Εικόνα
Η Δυτική Μακεδονία καλωσορίζει τον πρωθυπουργό των μνημονίων.Τον πρωθυπουργό ο οποίος σαν αντιπολίτευση θα … καταργούσε με ΕΝΑΝ ΝΟΜΟ και σε ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ τα μνημόνια και μέσα σε 2 χρόνια υπέγραψε ήδη 2 και οδεύει ολοταχώς για το 3ο.Τον πρωθυπουργό που η πώληση της ΔΕΗ αποτελούσε «εθνικό έγκλημα» το 2014 και σήμερα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ οδεύει, και με ΦΕΚ πλέον, σε ξεπούλημα με ότι αυτό συνεπάγεται για την περιοχή μας, τις μετεγκαταστάσεις, τις θέσεις εργασίας.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Υπό την προεδρία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Πέτρου Σερίδη και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας, Γιάννη Βοσκόπουλου πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 10Ιουλίου 2017, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας με τέσσερα θέματα στην ημερήσια διάταξη.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ

Εικόνα
Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που συνδιοργανώνεται με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην περιοχή.To Εργατουπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας καλεί τους εργαζόμενους, πολίτες, συνταξιούχους, άνεργους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που συνδιοργανώνουν τα συνδικάτα της Δυτικής Μακεδονίας την Τετάρτη 12 Ιουλίου στις 18:00 το απόγευμα στο Εκθεσιακό Κέντρο στα Κοίλα Κοζάνης όπου θα παραστεί ο Πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας.

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΧΛΑΔΑΣ ΤΟΥ Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Για πολλοστή φορά ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Γ. Σταθάκης επιλέγει την απουσία από τη Βουλή και τη συζήτηση για το θέμα της συνολικής μετεγκατάστασης της Κοινότητας Αχλάδας του Νομού Φλώρινας. Εδώ και έξι περίπου μήνες, ο βουλευτής Φλώρινας κ. Γ. Αντωνιάδης φέρνει με επίκαιρες ερωτήσεις του στη Βουλή εναλλάξ το θέμα της μετεγκατάστασης της Αχλάδας και των Αναργύρων.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΕΒΑΙΩΤΙΚΑ 2017

Εικόνα
Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Λεβαίας, διοργανώνει τις καθιερωμένες καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του και σας προσκαλεί σ΄ ένα 3ημερο μουσικοχορευτικό ξεφάντωμα, που θα πραγματοποιηθεί στο δημοτικό πάρκο της τοπικής κοινότητας. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει πληθώρα μουσικών ακουσμάτων και καλλιτεχνών.

"ΤΑΠΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΘΙΣΜΟ ΑΣΙΣΤ ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΣΗ" ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (10/07), στην αίθουσα δημοτικών συνεδριάσεων του δήμου Αμυνταίου, με αφορμή την αυριανή (12/07) αθλητική εκδήλωση με τίτλο ‘’Τάπα στον διαδικτυακό εθισμό Ασίστ στην άθληση’’, η οποία θα διεξαχθεί στον προαύλιο χώρο του παλαιού 1ου δημοτικού σχολείου, στις 18:00 το απόγευμα, με διοργανωτή τον δήμο Αμυνταίου και τη στήριξη του Αίαντα Αμυνταίου και της ΕΚΑΣΔΥΜ.Το παρόν στη συνέντευξη τύπου έδωσαν, ο αντιδήμαρχος Αμυνταίου Γιάννης Νάτσης, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Γιώργος Τρυφωνόπουλος, ο πρόεδρος του Αίαντα Αμύνταιου, Θεόδωρος Φωτιάδης, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΑΣΔΥΜ Βασίλης Μπούτσης και ο παίκτης της Μάντσεστερ Τζάϊαντς, με καταγωγή απο τον Άγιο Παντελεήμονα, Τάσος Τραϊανός.

Ε.Κ.Φ.: ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ 1.295 ΑΝΕΡΓΩΝ ΝΕΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ 25-29 ΕΤΩΝ

Εικόνα
Το Εργαατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι ο ΟΑΕΔ έχοντας υπόψη τη με αριθμ. 12694/28-06-2017 ΥΑ (ΦΕΚ 2272/Β/04-07-2017) καλεί τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 1.295 ανέργων νέων, ηλικίας 25-29 ετών» να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης. Ως ημερομηνία έναρξης υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης ορίζεται η Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017 και ώρα 15:00 με καταληκτική ημερομηνία την Τρίτη 01 Αυγούστου 2017 και ώρα 15:00.

5 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ

Εικόνα
Πριν πέντε χρόνια ξεκίνησε τη λειτουργία του το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης στην περιοχή Λιβάδια Κοτύλης του δήμου Νεστορίου.Σε αυτό το χρονικό διάστημα ο αριθμός των επισκεπτών έφτασε τους 20 χιλιάδες.Επίσης πραγματοποιήθηκαν 27 επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες σχετικά με την Ιστορία και το φυσικό περιβάλλον.Στις επιστημονικές εκδηλώσεις συγκαταλέγονται και τα 6 σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το ΑΠΘ και το Πανεπιστήμιο Αθηνών στα οποία καθηγητές και φοιτητές παρουσίασαν τις ερευνητικές εργασίες τους, καθώς και το σεμινάριο προφορικής ιστορίας μετά από το οποίο συγκροτήθηκε ερευνητική ομάδα που παίρνει συνεντεύξεις από ηλικιωμένους κατοίκους της περιοχής της Καστοριάς με στόχο τη δημιουργία αρχείου προφορικών μαρτυριών.

77η ΠΑΝΕΛΛΉΝΙΑ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Σε λίγες μέρες, το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή της Φλώρινας, στους πρόποδες της κορυφής Πιπερίτσας του όρους Βόρας και 7.5 χλμ από το χωριό Σκοπός η 77η Πανελλήνια Ορειβατική Συνάντηση. Η τοποθεσία της εκδήλωσης είναι το «καταφύγιο του Τούρκου» στα 1150μ υψόμετρο.Όπως είναι ήδη γνωστό από προηγούμενες ανακοινώσεις μας, οι ετήσιες συναντήσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης (ΕΟΟΑ) είναι μαζικές εκδηλώσεις που συγκεντρώνουν κάθε χρόνο το ενδιαφέρον των 85 και πλέον συλλόγων της Ομοσπονδίας και αναμένεται αρκετά μεγάλη συμμετοχή και φέτος.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΓΔΜ ΣΤΟ ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Μία σημαντική συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5-7-2017 στο Επιμελητήριο Φλώρινας. Συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία επιχειρηματιών από την FYROM συνοδευόμενη από τον Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Μπίτολα επισκέφτηκε το Επιμελητήριό μας με στόχο τη σύναψη εμπορικών συνεργασιών αλλά και την μετάδοση τεχνογνωσίας σε επίπεδο αγορών. Αξίζει να σημειωθεί πως το Επιμελητήριό μας έχει υπογράψει σύμφωνο συνεργασίας από το 2014 μεταξύ του Επιμελητηρίου μας και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Σκοπίων.

ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΔΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΣΔΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ" Ο ΔΗΜΑΡΧΟς ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ

Εικόνα
Ολοκληρώθηκε η Ημερίδα με θέμα: «Συντονισμός για την επίσπευση υλοποίησης του ΠΕΣΔΑ Δυτικής Μακεδονίας», που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη στις 5 Ιουλίου 2017 και αφορούσε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στη διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

ΕΡΜΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ: ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ

Εικόνα
Την ώρα που άλλες ομάδες είναι αμφίβολες ακόμα και αν κατέβουν στο πρωτάθλημα ο Ερμής Αμυνταίου ολοκληρώνει σιγά-σιγά το ρόστερ του.Τελευταία αποκτήματα αποτελούν ο 25χρονος (γεν. στις 20/5/92) μέσος Φώτης Αμαραντίδης που ήρθε από το Μακεδονικό Σιάτιστας, έχει εμπειρία στη Γ΄ Εθνική με τον Εορδαϊκό ενώ έχει παίξει και στο Μέγα Αλέξανδρο Άρδασσας.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με 86 θέματα στην ημερήσια διάταξη θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή στις 10:00 στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής).

ΣΥΝΕΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΠΙΡΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΓΕΡΟΥ

Εικόνα
Συνέντευξη Τύπου σχετικά με τα αποτελέσματα των πρόσφατων συναντήσεων που πραγματοποίησαν στην Αθήνα παραχώρησαν από κοινού ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος και ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών Δ. Μακεδονίας κ. Κων/νος Γέρου, την Πέμπτη 6 Ιουλίου στα γραφεία της Π.Ε. Φλώρινας. Ξεκινώντας τη συνέντευξη, ο κ. Μπίρος τόνισε πως η Π.Ε. Φλώρινας έχει αναλάβει πολλές πρωτοβουλίες σχετικά με πλήθος σημαντικών ζητημάτων που αφορούν στην ανάπτυξη της περιοχής, με παρεμβάσεις σε κεντρικό επίπεδο, σε συνεργασία πάντα με τον Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας κ. Θόδωρο Καρυπίδη και τους αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες.

ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα