Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτωβρίου 3, 2021

ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΕΥΗΣ

Εικόνα
Την έναρξη λειτουργίας της νέας δανειστικής του βιβλιοθήκης που βρίσκεται στο ισόγειο του σχολικού κτηρίου και είναι ανοιχτή όχι μόνο για τον μαθητικό πληθυσμό του Γυμνασίου αλλά και για το ευρύτερο κοινό, ανακοίνωσε το Γυμνάσιο Βεύης. Η δημιουργία μιας δανειστικής βιβλιοθήκης εναρμονίζεται με τη φιλοσοφία του Προγράμματος «T4E– Εξερευνώ την Ευρωπαϊκή μου Ταυτότητα» που υλοποιείται στο Γυμνάσιο Βεύης. Οι συμμετέχοντες του προγράμματος αναλαμβάνουν δράσεις που υποστηρίζουν το δικαίωμα του Ευρωπαίου πολίτη στην πληροφόρηση και στοχεύουν στην προώθηση της απρόσκοπτης πρόσβασης στην ενημέρωση για τα θέματα της ΕΕ.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΦ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΣΤΗΝ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ

Εικόνα
Την πρόταση του να υπάρχει μείωση στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΦ λόγω των συνεχομένων διακοπών στην υδροδότηση κατά τη διάρκεια της νύχτας το τελευταίο διάστημα, κατέθεσε ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Παπαγρηγορίου προς τον Δήμαρχο Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη. Όπως αναφέρει στην πρόταση του "η λύση του προβλήματος με την κατασκευή του διυλιστηρίου στο φράγμα της Τριανταφυλλιάς είναι ενδεδειγμένη αλλά δυστυχώς η υλοποίηση του, αν προχωρήσει, θα ολοκληρωθεί σε βάθος χρόνου. Ως τότε η ταλαιπωρία των δημοτών θα συνεχίζεται.Η πρόταση μου αφορά τους λογαριασμούς, οι οποίοι θα πληρωθούν εφεξής και θα πρέπει να περιλαμβάνουν χρονικά το διάστημα των πολύωρων διακοπών υδροδότησης με τις ανάλογες μειώσεις. Επίσης, η πρόταση περιλαμβάνει και τους λογαριασμούς, που έχουν ήδη πληρωθεί και θα πρέπει να υπολογιστούν οι διακοπές νερού της επίμαχης περιόδου χρήσης και να πραγματοποιηθεί ανάλογη μείωση. Το ποσό μείωσης που θα προκύψει να αφαιρεθεί από το πληρωτέο ποσό του επόμενου λογαριασμού".

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Π. ΠΕΡΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΥΡΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Ερώτηση προς τον Υπ. Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, σχετικά με την ίδρυση Πυροσβεστικού Κλιμακίου στην περιοχή Αμυνταίου Φλώρινας, κατέθεσε η Βουλευτής Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα με την συνυπογραφή της αρμόδιας Τομεάρχη Χ. Καφαντάρη. Η κα. Πέρκα παρατηρώντας το πρόσφατο τραγικό γεγονός που έλαβε χώρα στην ΤΚ Ξινού Νερού, αναδεικνύει την αναγκαιότητα που παρατηρείται διαχρονικά στην περιοχή του Δήμου Αμυνταίου και των τοπικών κοινοτήτων, καθώς οι χρόνοι επέμβασης στα συμβάντα της περιοχής από την αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία Πτολεμαΐδας κρίνονται χρονικά μεγάλοι για το δύσκολο ανάγλυφο και το φυσικό περιβάλλον που πρέπει να προστατευθεί. ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός: 1. Προτίθεστε να προχωρήσετε στην ίδρυση Πυροσβεστικού Κλιμακίου και παράλληλα εθελοντικού πυροσβεστικού κλιμακίου ώστε να μπορεί να δρα με αμεσότητα στην περιοχή Αμυνταίου; 2. Πως θα διασφαλίσετε την από δω και στο εξής άμεση επέ

ΣΥΛΛΗΨΗ 27ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΕΚΚΡΕΜΟΥΣΕ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ

Εικόνα
27χρονος Έλληνας συνελήφθη στη Φλώρινα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, καθώς σε βάρος του  εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Δυτικής Μακεδονίας, με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 3 ετών, για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Φλώρινας.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΆΝΕΡΓΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ομαδικό εργαστήριο ενδυνάμωσης για άνεργες γυναίκες, διοργανώνει το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Φλώρινας, στο πλαίσιο της παρεχόμενης υπηρεσίας εργασιακής συμβουλευτικής. Στόχος του εργαστηρίου είναι οι συμμετέχουσες να: · έρθουν σε επαφή με τα προσωπικά τους χαρακτηριστικά · να ανακαλύψουν συναισθήματα, προσωπικές επιθυμίες, να εκτιμήσουν τις ανάγκες τους · να αποκτήσουν δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να μετουσιώσουν την αυτογνωσία, τα θέλω και τις δυνατότητές τους σε μια καλή επαγγελματική επιλογή.

Δ.Ε.Υ.Α.Φ. : ΜΕΧΡΙ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

Εικόνα
Μέχρι και τις 22 Οκτωβρίου θα διεκπεραιώνονται οι αιτήσεις, που αφορούν πάσης φύσεως εργασίες σύνδεσης των διαφόρων ακινήτων στην πόλη της Φλώρινας και στις Τοπικές Κοινότητες περιοχής αρμοδιότητας της Δ.Ε.Υ.Α.Φ. με τα Δίκτυα Ύδρευσης και Αποχέτευσης (αρχικές συνδέσεις - μετατοπίσεις υπαρχουσών - βελτιώσεις κ.λ.π.),  εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες  και όχι αργότερα, ώστε να είναι δυνατόν να αποκατασταθούν οι οδοί και τα πεζοδρόμια που τυχόν καθαιρούνται (τσιμέντα – ασφαλτικά κ.λ.π.). Τυχόν μεταγενέστερα αιτήματα θα διεκπεραιωθούν στην επόμενη κατασκευαστική περίοδο, κατά το έτος 2022. Η Γενική Διευθύντρια της ΔΕΥΑΦ Αβραμοπούλου - Ρόμπη Ερμιόνη MSc Αρχιτέκτων Μηχανικός

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ Γ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΜΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΔΙΚΑΙΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ-ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΕΗ

Εικόνα
Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής για τη Δίκαιη Μετάβαση Κωστή Μουσουρούλη, είχε ο  βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης με αφορμή το πρόγραμμα ενίσχυσης των 10 εκ. ευρώ που ανακοίνωσε ο υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κ. Σκρέκας και αφορά την ενίσχυση επιχειρήσεων-εργολάβων-υπεργολάβων που έχουν άμεση σχέση με τις δραστηριότητες της ΔΕΗ και του λιγνίτη. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα, για το οποίο θα δοθούν διευκρινίσεις στη συνέχεια και το οποίο μαζί με το πρόγραμμα αυξημένων ποσοστών επιχορηγήσεων των επιχειρήσεων, θα ανακουφίσει όλες τις επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής του Νομού Φλώρινας.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ Γ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΦΙΛΩΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Η  πορεία της τηλεθέρμανσης και η διασύνδεση με την νέα υπό κατασκευή μονάδα 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα, η ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου, η ασφαλτόστρωση των εσωτερικών δρόμων του χωριού, η ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων που εδρεύουν στην κοινότητα, ήταν τα κυριότερα θέματα που έθεσε ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Φιλώτα Σπύρος Μωυσάκης στον Βουλευτή Ν.Δ. Φλώρινας Γιάνη Αντωνιάδη κατά την διάρκεια επίσκεψης του στην περιοχή.  Ο κ. Αντωνιάδης από την πλευρά του, σύμφωνα με ανακοίνωση του,  ενημέρωσε τον πρόεδρο και τους κατοίκους  για όλα τα μεγάλα έργα που δρομολογεί η κυβέρνηση για την περιοχή καθώς και για τον νέο αναπτυξιακό νόμο που δίνει την δυνατότητα σημαντικής στήριξης των νέων επιχειρήσεων. ενώ  απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του απεύθυναν οι κάτοικοι και δεσμεύτηκε να συζητήσει τα θέματα της τοπικής κοινότητας με τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να επιλυθούν.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΜΕΧΡΙ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
  Μέχρι και τις 15 Οκτωβρίου παρατείνονται οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Φλώρινας και Αμυνταίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΔΕ.  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2385044858  καθημερινά 5:00 μ.μ. με 8:00 μ.μ. και στο κινητό : 6946385255 στον υπεύθυνο Γιώργο Κυριακού όπως επίσης και στο τηλέφωνο  6940323158 στην κα. Αθηνά Γαρδάνη.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Εργασιακές σχέσεις & Κοινωνική Ασφάλιση» με εισηγητή τον εργατολόγο Τεμπονέρα Διονύσιο, διοργανώνει Ε.Γ. Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Φλώρινας σε συνεργασία με το Κοινωνικό Πολύκεντρο και την Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας, την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021 στις 18:00 μ.μ. Η είσοδος στην αίθουσα επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους με την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού, και νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο με την επίδειξη πιστοποιητικού νόσησης. Η εκδήλωση θα μεταδίδεται και διαδικτυακά μέσω της σελίδας Ntadedy Florinas του Facebook (live streaming) για τους λοιπούς ενδιαφερόμενους.

ΔΡΑΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΓΣΕΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Δράση δια ζώσης νομικής πληροφόρησης εργαζομένων και ανέργων, διοργανώνει το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. σε συνεργασία με το Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ Α.Ε. Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 11:00 – 15:00,  στα γραφεία του σωματείου στο Αμύνταιο (Μεγάλου Αλεξάνδρου 19, Αμύνταιο).

ΕΝΑΣ 16ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ 28ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών συνελήφθησαν δύο άτομα ηλικίας 16 και 28 ετών στην Φλώρινα, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών. Μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον 16χρονο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη βάρους 31,6 γραμμαρίων, την οποία του απέστειλε ο 28χρονος με δέμα του ΚΤΕΛ. Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ

Εικόνα
Για όλα τα μεγάλα θέματα του νομού Φλώρινας , όπως η ανεργία, τα αρδευτικά, ο κάθετος άξονας, το  πανεπιστήμιο, τα αγροτικά, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενημέρωσε τον υπεύθυνο για την  την υλοποίηση του προγράμματος της δίκαιης μετάβασης Νίκο Παπαθανάση ο Βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης. Όπως αναφέρει ο κ. Αντωνιάδης " Καταρχήν, συμφωνήθηκε να βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή σε σχέση με την εξέλιξη του όλου προγράμματος. Επίσης, συμφωνήθηκε όταν ολοκληρωθεί η ενημέρωση του υπουργού και το επιτρέψουν οι συνθήκες και –σε κάθε περίπτωση- εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, να υπάρξει ειδική σύσκεψη για τα θέματα του νομού Φλώρινας, με την παρουσία όλων των συναρμόδιων υπουργών".