Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 4, 2021

S.O.S ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΛΊΜΝΗΣ ΒΕΓΟΡΊΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ

Εικόνα
"Οι πυρκαγιές αποτελούν ένα οικολογικό έγκλημα στην περιοχή" με αυτό το μήνυμα ο Σύλλογος Προστασίας της Λίμνης Βεγορίτιδας καλεί με ανακοίνωση του τους κατοίκους του Αμυνταίου και της Πέλλας να απομονώσουν αυτούς τους ελάχιστους εγκληματίες και να παλέψει για το περιβάλλον του. Σημειώνει ακόμα ότι "ο κόσμος θα πρέπει να διεκδικήσει μέτρα από την πολιτεία εδώ και τώρα, πριν να είναι αργά . Στερήσανε την δυνατότητα αναπαραγωγής των πουλιών και όχι μόνο. Κάηκε ζωντανή όλη η πανίδα που ζούσε στην περιοχή. Και θα είναι πολύ βαρύ το τίμημα και η συνέπειες στην υγεία όλων μας. Κι όλα αυτά για λίγα μέτρα γης. Για την απληστία της μαφίας των καταπατητών". Καταλήγει τέλος λέγοντας πως "Με τις πυρκαγιές η μαφία των καταπατητών δυσφημεί για άλλη μια φορά την Άρνισσα. Στις επόμενες πυρκαγιές δεν θα εκδώσουμε δελτίο τύπου. Θα συντάξουμε έκθεση στις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές και θα τις πληροφορήσουμε πως η χώρα μας δεν προστατεύει τις προστατευόμενες περιοχές".

ΑΝΟΙΧΤΌΣ ΔΙΆΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΡΑΡΡΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΉ ΚΑΛΏΝ ΤΕΧΝΏΝ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ανοιχτό διάλογο με προσκεκλημένο τον Γιώργο Ρόρρη διοργανώνουν το 3ικαστικό 3ργαστήριο Ζωγραφικής, της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και το Τρίτο εργαστήριο της Σχολής Καλών Τεχνών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ο διάλογος θα γίνει την Τρίτη 13 Απριλίου, στις 11.00 π.μ., διαδικτυακά στην εικονική αίθουσα 3, στο σύνδεσμο https://zoom.us/my/uowm.eetf3 , Meeting ID: 680-447-7017. Η διεργασία είναι ανοιχτή σε όποιον το επιθυμεί. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το 3ικαστικό 3ργαστήριο Ζωγραφικής "ο Γιώργος Ραρρης θα ξετυλίξει το ζωγραφικό του έργο και θα αναδύσει την σκέψη του για την τέχνη και την ζωγραφική". «Ο Γιώργος Ρόρρης έχει το ψυχικό απόθεμα να οδηγήσει την ζωγραφική μας λίγο πιο πέρα, λίγο πιο μακριά» ομολογεί ο Μάνος Στεφανίδης.

ΓΙΑ ΔΙΑΚΊΝΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΏΝ ΟΥΣΙΏΝ ΣΥΝΕΛΉΦΘΗ 26ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών συνελήφθη 26χρονος σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς καθώς βρέθηκαν στην οικία του και κατασχέθηκαν 11 συσκευασίες κάνναβης, έτοιμες πρός διάθεση, συνολικού βάρους 9 γραμμαρίων.

ΑΝΟΙΧΤΌ ΔΊΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΏΝ ΦΛΏΡΙΝΑΣ : ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΒΟΥΝΑ ΣΤΗ ΦΛΏΡΙΝΑ

Εικόνα
Διακήρυξη με τίτλο  "ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΒΟΥΝΑ ΣΤΗ ΦΛΏΡΙΝΑ " εξέδωσε  Ανοικτό Δίκτυο Πολιτών Φλώρινας - Ελεύθερα Βουνά  . Όπως αναφέρει " Δεν πρέπει η λεγόμενη ανάπτυξη να καταστεί βιομηχανία για τα κέρδη των λίγων εις βάρος της φύσης και του μέλλοντος των πολλών. Δεν μπορούν να αφεθούν τα ορυχεία στο έλεός τους και να καλυφθεί παραγωγική γη με φωτοβολταϊκά πάρκα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΈΣ ΣΤΟΥΣ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

Εικόνα
Την στήριξη για άμεση δράση του ΈΛΓΑ  για τις ζημίες που υπέστησαν οι ροδακινοπαραγωγοι Αμυνταίου και της Δυτικής Μακεδονίας, απο την επέλαση του παγετού στα τέλη Μαρτίου, ζήτησε από τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ ο Αντιπεριφερειάρχης αγροτικής ανάπτυξης Βασίλης Αμπάς.  Όπως είπε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας "Πολλές δενδρώδεις καλλιέργειες βρίσκονταν στην ανθοφορία και ο παγετός βρήκε τα δέντρα στην πιο ευαίσθητη περίοδο για την παραγωγή. Αφού έγινε μια αρχική εκτίμηση της ζημίας, ενημερωσα τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ για τις καταγραφές των μετεωρολογικών σταθμών για την απόδειξη του μεγέθους του παγετού και τα φαινολογικά στάδια των πυρηνόκαρπων, έγινε και η εκτίμηση της συνολικής ζημιάς για το ακαθάριστο εισόδημα της περιφέρειας που χάνεται" . Ανέφερε τέλος ότι ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ δήλωσε ότι θα δώσει προτεραιότητα στην εκτίμηση των ζημιών και όλης της διαδικασίας μέχρι την τελική αποζημίωση των πληγέντων.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ Τ.Κ.ΡΟΔΩΝΑ ΑΜΥΝΤΑΊΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ

Εικόνα
Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης ( rapid test ) θα πραγματοποιήσει αύριο Παρασκευή 9 Απριλίου στην Τοπική Κοινότητα Ροδώνα του Δήμου Αμυνταίου κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο πλαίσιο της πρόληψης και αντιμετώπισης των κρουσμάτων Covid-19.

ΣΕ ΦΑΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΑ ΑΡΔΕΥΤΙΚΆ ΔΊΚΤΥΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Στη φάση των προσωρινών αναδόχων βρίσκονται τρία από τα μεγάλα αρδευτικά δίκτυα που υλοποιεί το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη Δυτική Μακεδονία. Σε τηλεφωνική επικοινωνία ο Περιφερειάρχης κος Κασαπίδης ενημερώθηκε από τον αρμόδιο Υφυπουργό κο Οικονόμου και τον Γενικό Γραμματέα κο Μπαγινέτα για την εξέλιξη των διαδικασιών των συγκεκριμένων έργων. Ήδη μετά και μετά από μία μακρά περίοδο αποχής των μηχανικών του δημοσίου, από τα καθήκοντά τους και την αναστολή των εργασιών προέκυψαν οι προσωρινοί ανάδοχοι για τα αρδευτικά δίκτυα των Πρεσπών, Μεσοβούνου και Γέρμα. Αναμένεται η κατακύρωση τους ως τελικών αναδόχων και η συμβασιοποίηση των έργων.

ΜΙΚΡΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΣΕ ΣΠΙΤΙ 59ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΊΑ-ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΣΦΆΛΕΙΑΣ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ενα μικρό οπλοστάσιο έκρυβε στο σπίτι του 59χρονος στην Ημαθία ο οποίος συνελήφθη για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας και του Τμήματος Ασφάλειας Νάουσας.

Γ. ΑΝΤΩΝΙΆΔΗΣ : ΟΙ ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΆΡΤΕΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΤΩΝ ΟΡΥΧΕΊΩΝ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΌ ΕΝΈΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΆΛΛΟΝΤΟΣ

Εικόνα
Το θέμα των αποτυπώσεων των δασικών χαρτών , έθεσε ο βουλευτής Φλώρινας της ΝΔ κ. Γιάννης Αντωνιάδης, στον  Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας   Κώστα Σκρέκα,  Ο υπουργός, ανέφερε ο  κ. Αντωνιάδης, ανακοίνωσε ότι λαμβάνοντας υπόψη τις αιτιάσεις και τις διαμαρτυρίες από όλη την Ελλάδα, μειώνει το παράβολο των ενστάσεων από 40 ευρώ το στρέμμα σε 20 ευρώ το στρέμμα και παρατείνει το χρόνο υποβολής των αντιρρήσεων σε ένα εξάμηνο.

ΣΥΝΆΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΜΥΝΤΑΊΟΥ ΜΕ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΆΡΧΕΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Οι  δυνατότητες αξιοποίησης της περιοχής Βιοτεχνικών και Εμπορικών Δραστηριοτήτων του χώρου ΜΕΡΑ Αμυνταίου καθώς και της περιοχής που αναπτύσσονται ήδη βιοτεχνικές δραστηριότητες στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Παντελεήμονα, απασχόλησαν τη συνάντηση εργασίας που είχε ο Δήμαρχος Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης με τους Αντιπεριφερειάρχες Δυτικής Μακεδονίας, τον Ιωάννη Κιοσέ από την Π.Ε Φλώρινας, τον Γεώργιο Βαβλιάρη Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, τον Μενέλαο Μακρυγιάννη Περιφερειακό Σύμβουλο και εξωτερικούς συνεργάτες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : 25 ΠΑΡΑΒΆΣΕΙΣ ΓΙΑ ΆΣΚΟΠΗ ΜΕΤΑΚΊΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΗ ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ

Εικόνα
25 παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση και μη χρήση μάσκας βεβαιώθηκαν στην Δυτική Μακεδονία κατά την διάρκεια ελέγχων την Τετάρτη 7 Απριλίου από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές . Απο τις 25 παραβάσεις οι 18 αφορούν άσκοπη μετακίνηση και οι 7 μη χρήση μάσκας. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

ΑΝΑΦΟΡΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ

Εικόνα
Αναφορά προς τους Υπουργούς Τουρισμού, Εργασίας & Κοιν. Υποθέσεων και Ανάπτυξης & Επενδύσεων, την επιστολή του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Δυτικής Μακεδονίας, με την οποία ζητούν την άμεση λήψη μέτρων στήριξης προς τις εν λόγω επιχειρήσεις, ώστε να καταστούν βιώσιμες και να προετοιμαστούν για την εξυπηρέτηση του τουριστικού τομέα της περιοχής και της χώρας, κατέθεσαν οι Βουλευτές Δυτικής Μακεδονίας Π. Πέρκα, Ο. Τελιγιορίδου, Κ. Βέττα καθώς και η αρμόδια τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κ. Νοτοπούλου.

ΝΕΕΣ ΣΤΟΛΕΣ ΣΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΉ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΜΕΤΑ 19 ΧΡΟΝΙΑ

Εικόνα
80 νέες πλήρεις στολές, για πρώτη φορά μετά από 19 χρόνια, απέκτησαν τα μέλη της Φιλαρμονικής Δήμου Φλώρινας. Οι στολές αποτελούνται από παντελόνι, χειμερινό σακάκι, θερινό πουκάμισο, ισοθερμικό, ζώνη, πηλίκιο και γάντια και είναι χρώματος μπλε με κόκκινο, με χρυσές λεπτομέρειες, και φέρουν το λογότυπο της Φιλαρμονικής. Ο δήμαρχος Φλώρινας, Βασίλης Γιαννάκης, μαζί με τον πρόεδρο του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ-ΚΠΑΠΑ του Δήμου Φλώρινας Δημήτρη Ηλιάδη, συναντήθηκαν με τον μαέστρο Δημήτρη Παυλίδη και μέλη της Φιλαρμονικής κατά την παράδοση των στολών.

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ Ε.Ν.Ε.Ε.ΓΥΛ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1821

Εικόνα
Με το δικό τους μοναδικό και ξεχωριστό τρόπο τιμούν τους αγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης τα παιδιά του οι μαθητές της Β’ τάξης Λυκείου του Ε.Ν.Ε.Ε.ΓΥ-Λ Φλώρινας. Η Γιονίτα, η Ευαγγελία, ο Ρεμί και ο Ρόμπερτ, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν, μέσω της διαθεματικής προσέγγισης του μαθήματος των Νέων Ελληνικών, μερικές από τις πιο σημαντικές μάχες των υπόδουλων Ελλήνων που δόθηκαν κατά τη διάρκεια του 1821.

ΔΡΑΣΗ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΉ ΤΗΝ ΠΑΓΚΌΣΜΙΑ ΜΈΡΑ ΥΓΕΊΑΣ

Εικόνα
Δράση ενημέρωσης με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Υγείας διοργάνωσε ο Δήμος Φλώρινας, με τη δομή ΚΕΠ Υγείας που διαθέτει. Βασικός στόχος των ΚΕΠ Υγείας είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για 11 κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές. Μέσα από το λογισμικό, εφαρμόζονται διεθνή πρωτόκολλα screening του πληθυσμού και τα στελέχη των ΚΕΠ Υγείας επιβλέπουν το follow up της διατήρησης της υγείας των Πολιτών. Αυτοματοποιημένα το λογισμικό ενημερώνει τους πολίτες, μέσα από τον προσωπικό τους προφίλ, σχετικά με τις προληπτικές εξετάσεις που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την ηλικία και το φύλο τους, καθώς και με την πάροδο του χρόνου υπενθυμίζει την επανεξέταση τους.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΦΛΏΡΙΝΑΣ : " ΙΣΧΥΡΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΜΕ ΕΠΑΡΚΗ ΣΤΕΠΕΧΩΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ"

Εικόνα
Συμβολική παρέμβαση-διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Νοσοκομείο Φλώρινας από το ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΪΚΉ ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗ ΑΜΥΝΤΑΊΟΥ

Εικόνα
Ανοιχτή συζήτηση διοργανώνει το Σάββατο 10 Απριλίου η Λαϊκή Συσπείρωση Αμυνταίου, στην αυλή του παλαιού πρώτου δημοτικού σχολείου στις 12.00. Σε ανακοίνωση κάλεσμα της αναφέρει "Παίρνουμε την πρωτοβουλία, ακόμα και τώρα, ακόμα και κάτω από αυτές τις συνθήκες να καλέσουμε σε μία ανοιχτή κουβέντα, για την ενημέρωση του τι γίνεται στην περιοχή μας και για την προσπάθεια συντονισμού της δράσης μας με άλλες ομάδες τόσο στην περιοχή αλλά και πανελλαδικά.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΨΗΦΙΑΚΉ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΤΙΚΉ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ ΣΤΙΣ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Εικόνα
Η Δυτική Μακεδονία και η Φλώρινα είναι ο επόμενος γεωγραφικός σταθμός για τη δεύτερη ψηφιακή μετάβαση σύμφωνα με τον «οδικό χάρτη» του κοινού χρονοδιαγράμματος της ΕΡΤ και της DIGEA.

ΔΗΜΟΣ ΦΛΏΡΙΝΑΣ : ΠΑΣΧΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Εικόνα
Με το μήνυμα ΠΑΣΧΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ο Δήμος Φλώρινας προχωράει στη συγκέντρωση ρούχων, τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης. Σε ανακοίνωση της η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, σε συνεργασία με το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Φλώρινας, αναφέρει "αναγνωρίζοντας την τεράστια ανάγκη υποστήριξης συνανθρώπων μας που πλήττονται από την ανεργία και τη φτώχεια, θα συγκεντρώσει τρόφιμα, ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης προκειμένου να διατεθούν κατά τις ημέρες των εορτών του Πάσχα σε κατοίκους του Δήμου μας με σοβαρά κοινωνικοοικονομικά προβλήματα. 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΛΏΡΙΝΑΣ : "ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗ ΜΕΤΑ ΛΟΓΝΙΤΗ ΕΠΟΧΗ"

Εικόνα
"Να μην χαθεί καμία θέση εργασίας στη μετά λιγνίτη εποχή σε μια περιοχή που ήδη μαστίζεται από υψηλό ποσοστό ανεργίας αλλά να δημιουργηθούν νέες θα ζητούσαμε από τον Υπουργό Ενέργειας σύμφωνα και με την κοινή απόφαση των Εργατικών Κέντρων Δυτικής Μακεδονίας " τόνισε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Φλώρινας Κωνσταντίνος Σιάκος. 

ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ 9.000 ΑΤΟΜΑ ΕΧΟΥΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ ΣΤΗ ΦΛΏΡΙΝΑ

Εικόνα
Κοντά στα 9.000 άτομα έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα στην Π.Ε. Φλώρινας στα τέσσερα εμβολιαστικα κέντρα σε Φλώρινα, Αμύνταιο και Πρέσπα. Την 1η δόση έχουν κάνει κοντά στα 5.500 άτομα και την 2η δόση οι υπόλοιποι 3.500.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΌΣΜΙΑ ΗΜΈΡΑ ΥΓΕΙΑΣ

Εικόνα
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιήσει τη Τετάρτη 7 Απριλίου το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Φλώρινας συμμετέχοντας στην μέρα πανελλαδικής δράσης για την Υγεία, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Υγείας, με σύνθημα: «Σπάμε τη σιωπή μας, δυναμώνουμε τη φωνή της διεκδίκησης για μέτρα προστασίας, για την υγεία του λαού».

ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΒ ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΕ ΠΑΛΙΑ ΤΡΑΚΤΕΡ

Εικόνα
Μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου του 2021 παρατείνεται για την τοποθέτηση Διάταξης Προστασίας Έναντι Ανατροπής εγκεκριμένου τύπου σε παλαιούς γεωργικούς ελκυστήρες, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Φλώρινας.  Οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες παλαιών γεωργικών ελκυστήρων αλλά και υποψήφιοι κατασκευαστές οι οποίοι θα αναλάβουν τη διαδικασία έγκρισης τύπου μιας ΔΠΕΑ θα πρέπει να γνωρίζουν τα κάτωθι: Οποιοσδήποτε κατασκευάζει μια διάταξη προστασίας, προκειμένου να την διαθέσει στην αγορά, καθίσταται ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ και αναλαμβάνει όλες τις ευθύνες και υποχρεώσεις του κατασκευαστή όπως προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία.

ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΌΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ Τ.Κ ΚΕΛΛΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΆΡΤΗ

Εικόνα
Διακοπή ηλεκτροδότησης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Απριλίου λόγω στην Τ.Κ. Κέλλης του Δήμου Αμυνταίου, λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών κατασκευών. Η διακοπή θα γίνει από 08:00 έως 11:00 στις περιοχές πλησίον της πλατείας. Παρακαλούνται οι ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού καθώς και οι καταναλωτές με ευαίσθητες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, να λάβουν υπόψη τα παραπάνω.

ΔΗΜΟΣ ΦΛΏΡΙΝΑΣ: ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ

Εικόνα
Κ λειστή θα μείνει η Λεωφόρος Ελευθερίας από τη γέφυρα των 1ου και 2ου δημοτικών σχολείων μέχρι και την αρχή της ανηφόρας του Αγίου Γεωργίου (οδός Σχολείων), λόγω εργασιών   ανακατασκευής του οδοστρώματος. Επιπλέον στην οδό Παύλου Κύρου θα εφαρμόζεται το μέτρο αλλαγής πλευράς στάθμευσης οχημάτων, σύμφωνα με την ισχύουσα ρύθμιση οδικής κυκλοφορίας.

ΟΞΙΦ : «ΠΕΤΑΕΙ ΓΙΑ ΚΑΙΡΟ Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΕΡΑΝΙΔΟΥ"

Εικόνα
Την ερχόμενη Τρίτη ξεκινάει το ταξίδι της Αφροδίτης Ταρενίδου στο «Μαγικό Ταξίδι» του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ξιφασκίας, το οποίο διεξάγεται στο Κάιρο της Αιγύπτου.  Η Πρωταθλήτρια του Ομίλου Ξιφασκίας Φλώρινας είναι από καιρό έτοιμη μιας και είχε προγραμματίσει να συμμετέχει στο περσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Σολτ Λέικ στην Γιούτα των ΗΠΑ, το οποίο λόγω COVID ματαιώθηκε.

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΏΤΡΙΑ ΤΟΜΕΆΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΕΤΗ ΠΕΡΚΑ ΣΤΗ ΒΕΥΗ (video)

Εικόνα
Την  κατάσταση της κοινότητας Βεύης, τα παρατημένα ορυχεία που λειτουργούσαν μέχρι το 2002, την οικολογική καταστροφή που έχει επέλθει από τη μη αποκατάσταση των εδαφών  γης και τ η μη αποζημίωση των ιδιωτών για τις χρήσεις   γης, καταγράφει η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας και αναπληρώτρια τομεάρχης Ενέργειας Πέτη Πέρκα στο πλαίσιο επίσκεψης της στην περιοχή. 

ΔΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΊΟΥ : "ΚΟΠΗ ΔΕΝΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΉΣ ΧΑΡΑΣ"

Εικόνα
Στην κοπή ορισμένων δέντρων στην γύρω περιοχή του κοινόχρηστου χώρου της παιδικής χαράς, προχώρησε ο Δήμος Αμυνταίου στο πλαίσιο των απαραίτητων ενεργειών του ώστε να χορηγηθεί η άδεια λειτουργίας της Παιδικής Χαράς στο Πνευματικό κέντρο Αμυνταίου.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΒΕ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΜΕ ΕΜΠΟΡΙΚΌ ΣΎΛΛΟΓΟ ΓΟΥΜΈΝΙΣΣΑΣ

Εικόνα
Η συνεργασία μεταξύ του Εμπορικού Συλλόγου Γουμένισσας και του ΕΒΕ Φλώρινας συζητήθηκαν κατά την διάρκεια συνάντησης του. Μεταξύ του πρόεδρου του εμπορικού συλλόγου Γουμένισσας  Αθανάσιου Τραχανίδη , και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Φλώρινας Σαββα Σαπαλίδη, αποφασίστηκε συνεργασία στον αγροτουριστικο  και αγροδιατροφικό τομέα καθώς και στα διασυνοριακά προγράμματα.

Ο ΙΟΣ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ ΑΝΙΧΤΕΥΤΗΚΕ ΣΕ ΑΡΓΥΡΟΠΕΛΕΚΆΝΟ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΠΑ

Εικόνα
Ο ιός της γρίπης των πτηνών τύπου Α (H5) ανιχνεύτηκε σε έναν αργυροπελεκάνο (Pelecanus crispus) που εντοπίστηκε νεκρός στη λίµνη της Μικρής Πρέσπας, γεγονός που καταδεικνύει την κυκλοφορία ιών της γρίπης των πτηνών στην άγρια ορνιθοπανίδα της χώρας µας και τον αυξημένο κίνδυνο µμόλυνσης εκτρεφόμενων πουλερικών την τρέχουσα χρονική περίοδο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κτηνιατρικής υπηρεσίας Φλώρινας.

Γ. ΑΝΤΩΝΙΆΔΗΣ : "ΖΗΤΗΣΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ "

Εικόνα
Η αύξηση του αριθμού των εμβολίων στο νομό Φλώρινας, ήταν το κυριότερο θέμα της συζήτησης κατά τη διάρκεια της συνάντησης μεταξύ του βουλευτή Φλώρινας  Γιάννη Αντωνιάδη με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.  Ο κ. Αντωνιάδης, εξήγησε στον υπουργό Υγείας ότι υπάρχουν δικαιολογημένες διαμαρτυρίες πολιτών σχετικά με τον αριθμό των εμβολίων στο νομό Φλώρινας και ζήτησε να υπάρξει αύξηση στον αριθμό τους.

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΉΜΟ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Στην     αξιοποίηση όλων των κτιρίων που του ανήκουν τόσο στην πόλη, όσο και στις κοινότητες, προχωρά ο Δήμος Φλώρινας σε μια προσπάθεια ανάδειξης και εκμετάλλευσης κάθε περιουσιακού του στοιχείου. Στο πλαίσιο αυτό καθαρίστηκαν και τακτοποιήθηκαν για μελλοντική αξιοποίηση οι χώροι του πρώην Δημοτικού Σχολείου Τριποτάμου, με τη βοήθεια και συμβολή του προέδρου του Δ.Σ. Κωνσταντίνου Σακουλέβα, της Διευθύντριας και των εργαζομένων της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, των μελών του συλλόγου Άρης Τριποτάμου και του Γραφείου Εθελοντισμού Δήμου Φλώρινας.

ΓΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 30ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΆ

Εικόνα
Για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών συνελήφθη χθες σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, 30χρονος αλλοδαπός.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΤΑΧΕΊΑΣ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΛΕΧΌΒΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης ( rapid test ) θα πραγματοποιήσει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τον Δήμο Αμυνταίου τη Δευτέρα 05 Απριλίου από τις 10.00 π.μ. έως τις 12.30. π.μ. στην Τοπική Κοινότητα Λεχόβου (χώρος λαϊκής αγοράς). Οι πολίτες που θα προσέλθουν για να πραγματοποιήσουν το τεστ ταχείας ανίχνευσης να γνωρίζουν το Α.Μ.Κ.Α. τους ή τον αριθμό Δελτίου Ταυτότητας.

ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΉΝΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑΣ Ο ΣΟΧ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Στους Πανελλήνιους Αγώνες Χιονοδρομίας συμμετείχαν αθλητές του ΣΟΧ Φλώρινας. Σε αγωνιστικό επίπεδο οι ομάδες του ΣΟΧ Φλώρινας συμμετείχαν σε όλα τα αθλήματα και αγωνίσματα της χιονοδρομίας, και παρά τις πολλές απουσίες, πέτυχαν αξιόλογα αποτελέσματα και απέδειξαν την τεράστια αγάπη τους για την χιονοδρομία. Συγκεκριμένα στους αγώνες Χιονοσανίδας και Ελεύθερου σκι συμμετείχε ο Βασίλειος Μούλελης πετυχαίνοντας μάλιστα δεύτερη Πανελλήνια νίκη στο αγώνισμα slope style του free style ski.  Mε ένα εξαιρετικό tail grip, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους κριτές. Στους αγώνες Δρόμων Αντοχής συμμετείχαν οι Νοτίδης Εμμανουήλ (9ος) και Μπέλλη Μαρία (2η και 3η) η οποία με δύο εξαιρετικές εμφανίσεις επιβεβαίωσε και διατήρησε τις μεγάλες της επιδόσεις σε Πανελλήνιο επίπεδο. Στο ομαδικό συμμετείχαν και οι αθλήτριες Μούλελη Αικατερίνη και Κωτσοπούλου Ιωάννα.