Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουλίου 14, 2024

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς βρέθηκε την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης με τον Αρχηγό και συμπατριώτη μας Αντιστράτηγο του Γενικού Επιτελείου Στρατού Γεώργιο Κωστίδη, στο πλαίσιο περιοδείας σε στρατιωτικές δομές και επαφών που πραγματοποιεί με αρχές και φορείς του τόπου. Ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, αφού καλωσόρισε τον Υφυπουργό και τον Αρχηγό ΓΕΣ στην περιοχή μας, τόνισε την άψογη συνεργασία που υπάρχει με τα σώματα ενόπλων δυνάμεων και επισήμανε διάφορα ζητήματα που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.  Ενημέρωσε για τη συμβολή της Περιφέρειας, όπου απαιτείται, προς διευκόλυνση του έργου που επιτελεί ο στρατός και γενικότερα τα σώματα ασφαλείας και αναφέρθηκε στις εργασίες που έγιναν στο δασικό δρόμο Φούσια-Τρίλοφο, όπου υπήρχαν θέματα καταπτώσεων. Ο συγκεκριμένος δρόμος διευκολύνει τη διέλευση των βαρέων οχημάτων που μεταφέρουν ξύλα εντός της περιοχής μας, αλλά συμβάλλει επίσης και στις ανάγκες φύλαξης, τόσο από πλευ

ΙΟΥΛΙΑΝΑ 2024 ΣΤΟΝ ΑΕΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αετού και ο Αθλητικός Σύλλογος “Μέγας Αλέξανδρος” Αετού διοργανώνουν τις εκδηλώσεις «Ιουλιανά 2024», την Κυριακή 21 Ιουλίου και τη Δευτέρα 22 Ιουλίου στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου Αετού.

"Η ΧΙΟΝΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ 7... ΥΠΕΡΟΧΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ" ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Με την παιδική θεατρική παράσταση "Η Χιονάτη και οι 7... υπέροχοι μουσικοί" συνεχίζεται το "Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024" του Δήμου Φλώρινας.Η παιδική σκηνή της ομάδας «Teatro-Theama» παρουσιάζει σε διασκευή ένα από τα κορυφαία και πιο γνωστά παραμύθια, τη «Χιονάτη». Μία νέα πρωτότυπη παράσταση, με φαντασία, που θα μαγέψει και θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους.Η παράσταση θα δοθεί την Πέμπτη 18 Ιουλίου, στις 21:00, στην πλατεία Γ. Μόδη

13Η ΛΕΥΚΩΝΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΠΑ

Εικόνα
Η 13η Λευκωνιώτικη Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Ιουλίου 2024, στις 9.00 μ.μ., στην κεντρική πλατεία του Λευκώνα Πρεσπών. Στην εκδήλωση θα παίξει κλαρίνο ο Ζήσης Κοκκινόπουλος και λύρα ο Ραφαήλ Ναλπαντίδης. Την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024, ημέρα κοιμήσεως της Αγίας Άννης θα τελεστεί θεία λειτουργία στον χώρο ανασκαφής της Αγίας Άννης, στην περιοχή "μεγάλος λόφος" (Γκόριτσα). Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Πρεσπών.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Εικόνα
Θέματα που αφορούν την υλοποίηση του έργου του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου – Open Mall στο Αμύνταιο, θέματα που άπτονται της επιχειρηματικότητας στην περιοχή και θέματα ευρύτερης συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμο Αμυνταίου και το Επιμελητήριο Φλώρινας, συζητήθηκαν κατά την διάρκεια συνάντησης εργασίας μεταξύ του Δημάρχου Αμυνταίου Ιωάννη Λιάση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Φλώρινας Σάββα Σαπαλίδη. Στη συνάντηση παρόν ήταν και ο Αντιδήμαρχος Βιομηχανίας και Εμπορίου Αμυνταίου Παναγιώτης Κιοσές, ο Αντιπροέδρος του Επιμελητηρίου Γρηγόρη Σιάτσκα, ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Μιχάλη Πραπαβέση και ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Αποστόλη Πάνου.

ΠΑΙΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Με ένα ξεχωριστό παιδικό φεστιβάλ δημιουργίας και έκφρασης συνεχίζονται την Τετάρτη 17 Ιουλίου οι εκδηλώσεις "Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024" του Δήμου Φλώρινας. Το φεστιβάλ θα ξεκινήσει στις 6.00 μ.μ. και θα διαρκέσει για περισσότερες από 4 ώρες, στο χώρο του Νέου Πάρκου.  Περιλαμβάνει ολοκληρωμένες δράσεις για παιδιά, όπως παιχνιδότοπο με φουσκωτά και διαδραστικά παιχνίδια, παραμύθια, δρώμενα, εικαστικά εργαστήρια, Circus Camp, Bubble Show, Magic Show, μουσική, παραστάσεις Θεάτρου Δρόμου.

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία  στο κτίριο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργάνωσε το Σωματείο μας και για το λόγο αυτό θέλουμε να ευχαριστήσουμε το προσωπικό του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Φλώρινας αλλά και τα μέλη μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και προσέφεραν 10 λεπτά από τον χρόνο τους για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη το πολύτιμο αίμα. ΔΙΝΩ ΑΙΜΑ- ΔΙΝΩ ΖΩΗ

ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΑΤΥΧΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ 32ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Στον ιερό ναό προφήτη Ηλία Άνω Καλλίνικης Φλώρινας, σύμφωνα με την ΕΡΤ Φλώρινας,  θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του άτυχου νεαρού Λάζαρου Μπαγάση που βρήκε φρικτό θάνατο από το μαχαίρι 32 χρόνου στο έγκλημα που συγκλόνισε την κοινωνία της Φλώρινας, το βράδυ του Σαββάτου. Η κηδεία θα γίνει στις 10 το πρωί παρουσία και του Μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίου, καθώς ο πατέρας του αδικοχαμένου νέου τυγχάνει και ιερέας στην Μητρόπολη. Αύριο μάλιστα ο 32χρονος θα περάσει και πάλι το κατώφλι του Ανακριτή μετά και τη 48ωρη προθεσμία που είχε λάβει για να απολογηθεί.