Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΙΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΉΜΑ ΑΙΜΟΔΟΣΊΑΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟΥ ΦΛΏΡΙΝΑΣ-ΑΙΜΟΛΗΨΙΕΣ ΣΉΜΕΡΑ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ

Έκκληση προς τους εθελοντές αιμοδότες και τους κατοίκους της Φλώρινας απευθύνει το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Φλώρινας να συμμετέχουν στις αιμοληψίες που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 12 και την Κυριακή 12 Ιουνίου λόγω αυξημένων αναγκών σε αίμα  και των χαμηλών αποθεμάτων στο Νοσοκομείο. Οι αιμοληψίες θα πραγματοποιηθούν στο χώρο της Αιμοδοσίας από τις 09:00 εως τη 13:00.

ΝΕΟ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΑΓΡΟΚΥΚΛΙΚΟΤΗΤΑ : ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ"


Ενα νέο  δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης και συμβουλευτικής με θέμα «Αγροκυκλικότητα: Εφαρμογές στη Γεωργία», ξεκινάει στην Δυτική Μακεδονία.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 80 νέους επαγγελματίες και ανέργους από τη Δυτική Μακεδονία που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στον αγροδιατροφικό τομέα αλλά και σε επαγγελματίες αγρότες της περιοχής που θέλουν να λάβουν εξειδικευμένη κατάρτιση σε θέματα αγροκυκλικότητας.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν μια από τις 4 ακόλουθες εκπαιδευτικές ενότητες: Δενδροκομία, Αμπελουργία, Αρωματικά & φαρμακευτικά φυτά, Μελισσοκομία.

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΉ ΔΡΆΣΗ "ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ


Παιδαγωγική δράση καινοτομίας με θέμα:
«Οι μαθητές/τριες διδάσκουν Πληροφορική σε μεγαλύτερης ηλικίας συγγενείς», διοργανώνει η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας αξιοποιώντας τους Πόλους Εκπαιδευτικής Καινοτομίας Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Π.Ε.Κ.Τ.Π.Ε.).

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ κ. ΜΑΡΝΕΡΗ ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2021


Αγαπητοί μαθητές και αγαπητές μαθήτριες,

Με την ευκαιρία των πανελλαδικών εξετάσεις που ξεκινούν τη Δευτέρα, θα ήθελα να επικοινωνήσω μαζί σας και να ευχηθώ στον καθένα και στην καθεμία ξεχωριστά καλή δύναμη και καλή επιτυχία στις εξετάσεις! Να πετύχετε όσα επιθυμείτε, να θέσετε τα θεμέλια για τη μελλοντική σας σταδιοδρομία και να ευοδωθούν όλα τα όνειρά σας!

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Γ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ : "ΑΠΑΛΛΆΣΣΟΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ"

"Απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ οι ιδιοκτήτες των ακινήτων του οικισμού των Αναργύρων του Δήμου Αμυνταίου, με τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα από το Υπουργείο Οικονομικών" αναφέρει ο Βουλευτής Ν.Δ Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης σε ανακοίνωση του.

ΣΥΝΣΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ Γ.Γ.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

Ζητήματα που αφορούν στην αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και στη βελτίωση των υποδομών τους στην περιοχή του Αμυνταίου, συζητήθηκαν κατά την διάρκεια συνάντησης του Δημάρχου Αμυνταίου Άνθιμου Μπιτάκη με τον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας Γιώργο Βούτσινο, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΦΕΤΟΣ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΈΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΦΛΏΡΙΝΑΣ


Με όλα τα μέτρα αποφυγής διασποράς του κορονοϊού θα λειτουργήσουν και φέτος οι Κατασκηνώσεις της Ιεράς ΜητρόποληςΦλωρίνης, ΠρεσπώνκαιΕορδαίας, στους μαγευτικούς χώρους της Πρώτης Φλωρίνης σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, θα λειτουργήσουν οι κατασκηνωτικές περίοδοι:
Για Αγόρια (που θα πάνε):
Γ΄, Δ΄, Ε΄ Δημοτικού από 28/6 έως 30/6.
Στ΄ Δημοτικού, Α΄, Β΄ Γυμνασίου από 22/7 έως 26/7.
Γ΄ Γυμνασίου & Λυκείου από 14/7 έως 21/7.
Για Κορίτσια (που θα πάνε):
Γ΄, Δ΄, Ε΄, Στ΄ Δημοτικού από 1/7 έως 5/7.
Γυμνάσιο & Λύκειο από 6/7 έως 13/7.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ ΣΤΗΝ ΦΛΏΡΙΝΑ

Την ιστορία, την γεωγραφική θέση και τις προοπτικές του Δήμου Φλώρινας, εστιάζοντας στην ανάγκη υλοποίησης αναπτυξιακών έργων και στήριξης της τοπικής οικονομίας, παρουσίασε συνοπτικά στη Γενική Πρόξενο των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη κα Elizabeth K. Lee  ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης.

Η επίσκεψη της κα. Lee, είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα, καθώς η κα Πρόξενος ανέλαβε τα καθήκοντά της πριν από μερικούς μήνες.

ΠΑΡΆΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΝΟΈΜΒΡΙΟ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΣΤΗ ΦΛΏΡΙΝΑ


Παρατείνεται μέχρι τον Νοέμβριο του 2021, η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου του αναρτημένου Δασικού Χάρτη των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων των Δήμων Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών της Π.Ε. Φλώρινας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας.

Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΝΥΜΦΑΙΟ

Σε νέα κινητοποίηση προχωράνε σήμερα Τρίτη 8 Ιουνίου στις 8 το πρωί οι κάτοικοι του Νυμφαίου και μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων ενάντια στην εγκατάσταση Αιολικού πάρκου στη θέση Αερορράχη.

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

ΕΓΓΡΑΦΗ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ ΣΤΟ ΤΜΗΝΑ ΕΡΥΘΡΟΎ ΣΤΑΥΡΟΥ ΦΛΏΡΙΝΑΣ (video)


Τα παιδιά και τους νέους/νέες από 8 έως 28 ετών προσκαλεί το Τμήμα Νεότητας του Ερυθρού Σταυρού Φλώρινας να εγγραφούν ως Εθελοντές και Εθελόντριες Νεότητας, εμπλουτίζοντας το δυναμικό του.

Οι Εθελοντές και οι Εθελόντριες Νεότητας του ΕΕΣ συμμετέχουν σε δράσεις που έχουν σκοπό την προώθηση του ανθρωπιστικού έργου και των Θεμελιωδών Αρχών του Διεθνούς Κινήματος Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου. Επιδιώκουν ακόμη την ευαισθητοποίηση σε ζητήματα που απασχολούν την παγκόσμια κοινότητα, όπως η προστασία του περιβάλλοντος/κλιματική αλλαγή, η οδική ασφάλεια, ο πολιτισμός και η ψυχική υγεία σε συνθήκες πανδημίας. Συμμετέχουν σε δίκτυα ανταλλαγής καλών πρακτικών και καινοτόμων ιδεών και συνεργάζονται με Εθελοντές Νεότητας άλλων Εθνικών Συλλόγων του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου.

Κυριακή 6 Ιουνίου 2021

ΤΙΜΗΤΙΚΉ ΔΙΆΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΆΣΟ ΧΑΤΖΗΧΡΉΣΤΟ ΣΤΟ 8ο RALLY GREECE OFF-ROAD (video)

Ως πρώτο τοπικό πλήρωμα από τη Βόρειο Ελλάδα,  τιμήθηκε ο Φλωρινιώτης Τάσος Χατζηχρήστος στο 8ο Rally Greece Οff-road 2021 στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς. 
Ο Φλωρινιώτης Πρωταθλητής οδηγός αγώνων Τάσος Χατζηχρήστος με συνοδηγό - μηχανικό του Νίκο Πολυχρονίδη από την Αυτοκινητιστική Λέσχη Πτολεμαΐδας (Α.Λ.Π) τιμήθηκαν από τους διοργανωτές του αγώνα  καθώς ολοκλήρωσαν με επιτυχία το πολύ απαιτητικό και σκληρό Rally 4x4 που προσμετρά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Baja με αυτοκίνητο Nissan Navara 4X4 στην κατηγορία R1 προσφορά της Auto Σουμπάσης.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΧΑΣΟ ΤΗΣ ΓΕΦ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΉΝΙΟ ΠΡΩΤΆΘΛΗΜΑ ΣΤΊΒΟΥ

Την δεύτερη θέση κατέκτησε ο αθλητής Γρηγόρης Χασος της Γυμναστικής Ένωσης Φλώρινας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου που διεξάγεται στην Πάτρα. 

Ο Γρηγόρης Χασος προκηρύχθηκε στην δεύτερη θέση στο Άλμα εις ύψος πηδωντας τα 2,03 μέτρα. 

ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟ 1ο ΕΠΑΛ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ"

Στο πρώτο του εκδοτικό εγχείρημα προχώρησε το  το 1ο ΕΠΑ.Λ Φλώρινας, σε συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ».

Στην εν λόγω έκδοση περιλαμβάνονται οι συμμετοχές των μαθητών στον Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης και Πεζού λόγου. Oι συμμετοχές των μαθητών στον διαγωνισμό ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και απέδειξαν ότι οι έφηβοι συναισθάνονται την πραγματικότητα με τη δική τους ξεχωριστή διεισδυτική ματιά. 

ΣΤΗ ΦΛΏΡΙΝΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 7 Ι ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ 45ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΜΕ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΗ ΔΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΕ 4 ΑΤΟΜΑ

Στο Mικτό Ορκωτό Δικαστήριο Φλώρινας θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 7 Ιουνίου η δίκη του 45χρονου με το τσεκούρι για την αιματηρή επίθεση στην ΔΟΥ Κοζάνης, που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΝΕΩΝ ΤΟΥ 2021 ΟΙ ΣΑΡΙΣΕΣ ΦΛΏΡΙΝΑΣ


Για  την Τσεχία αναχωρούν σήμερα Κυριακή 6 Ιουνίου η Χρυσή Φωτιάδου και η Δέσποινα Άμπα από τις ΣΑΡΙΣΕΣ Φλώρινας,  όπου θα πάρουν μέρος στο διεθνές τουρνουά νέων του 2021, που οργανώνει το World Table Tennis, ο νέος φορέας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. 
Οι αγώνες θα γίνουν στην πόλη Χάβιροφ της Τσεχίας. Το τουρνουά από τη δεύτερη βαθμίδα των WTT Youth Series 2021 θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 13 Ιουνίου, περιλαμβάνει μόνο το αγώνισμα του απλού και στο πρώτο κομμάτι (7-9/6) θα έχει τα παιχνίδια των κοριτσιών. Μαζί με τις δύο αθλήτριες των ΣΑΡΙΣΩΝ στην ίδια διοργάνωση θα πάρει μέρος και η αθλήτρια του Ολυμπιακού Μαλαματένια Παπαδημητρίου.

ΣΥΝΑΝΤΉΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΒΕ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΏΘΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΏΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΌ

Συναντήσεις εργασίας με μεγάλες επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται για την προώθηση τοπικών προϊόντων στο εξωτερικό, πραγματοποίησε το Επιμελητήριο Φλώρινας για την προώθηση των επιχειρήσεων της Π.Ε. Φλώρινας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν και επιχειρήσεις μέλη του Επιμελητηρίου με τοπικά προϊόντα

ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΊΑΣ ΣΤΟ ΑΜΎΝΤΑΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΕΩΝ ΕΝΆΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΊΗΣΗ


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει αύριο Κυριακή 6 Ιουνίου στην κεντρική πλατεία του Αμυνταίου το Συντονιστικό Φορέων Ενάντια στην Απολιγνιτοποίηση.

Η συγκέντρωση θα γίνει στις 7 το απόγευμα με την οποία διεκδικούν, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση κάλεσμα τους, κανένα κλείσιμο μονάδων και ορυχείων, λέγοντας οχι στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ Α.Ε. και στο ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ-ΔΕΔΔΗΕ, Αντικατάσταση των παλιών θερμικών μονάδων με σύγχρονους λιγνιτικούς σταθμούς με αυξημένο βαθμό απόδοσης και πιο φιλικούς προς το περιβάλλον, όχι στις απολύσεις ώστε να να μην χαθεί καμία θέση εργασίας και να δοθεί ρεύμα και τηλεθέρμανση φθηνά για το λαό.