ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε σεμινάριο Φυσικής Αγωγής για καθηγητές της πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Π. Ε. Φλώρινας με θέμα»Γραμματειακή υποστήριξη Σχολικών Αγώνων» στο 2ο Γυμνάσιο Φλώρινας. Το σεμινάριο παρακολούθησαν 40 και πλέον καθηγητές Φυσικής αγωγής. Το σεμινάριο ξεκίνησε με ομιλία του Σχολικού Συμβούλου Φυσικής Αγωγής κων/νου Δράμπη ο οποίος τόνισε τη σημασία του σεμιναρίου και ότι τέτοιου είδους σεμινάρια θα επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο. Εισηγητές του σεμιναρίου ήταν ο κ. Σίπκας Αντώνιος παρατηρητής διαιτησίας ο οποίος ανέλυσε πως θα πρέπει να συμπληρώνεται ένα Φύλλο Αγώνος σε ποδοσφαιρικό αγώνα, η κ. Γεωργιάδου Σοφία επίσημη κριτής FIBA & Ε.Ο.Π.Ε. ανέλυσε το πώς συμπληρώνοντα τα Φύλλα αγώνος σε παιχνίδια καλαθοσφαίρισης και Πετοσφαίρισης και ο κ. Βακάλης Σωκράτης Ομοσπονδιακός προπονητής Χειροσφαίρισης ανέλυσε τη συμπλήρωση του Φύλου Αγώνος για τη Χειροσφαίριση.
Κώστας Δράμπης Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής
«Είναι βασική υποχρέωση των γυμναστών να είναι ενήμεροι στους κανόνες διεξαγωγής των Σχολικών πρωταθλημάτων. Βλέπουμε συχνά πυκνά σε σχολικά πρωταθλήματα να μαλώνουνε για κανονισμούς για το πώς διατυπώνεται το Φύλλο Αγώνος για το αν πρέπει να φοράνε φανέλες με διαφήμιση ή όχι οι μαθητές και διάφορα τέτοια παρατράγουδα. Οφείλουμε γιατί διαπιστώνω στη Δυτική Μακεδονία που γυρίζω ότι σε όλα τα πρωταθλήματα δύο το πολύ τρεις Γυμναστές κάνουν τη Γραμματεία, οι περεισσότερο8 δεν μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία, ενώ είναι βασική τους υποχρέωση και επειδή οι Γυμναστές αλλάζουν , μετακινούνται θα πρέπει μεγάλη μάζα από αυτούς να κατέχουν το αντικείμενο αυτό για να μη γίνονται έκτροπα. Εμείς προσπαθούμε να προλάβουμε τη βία. Όπως είναι και οι κανόνες διαιτησίας δεν το συζητάω εκεί. Τη συμπλήρωση των Φύλλων Αγώνων και των κανονισμών είναι πολύ σημαντικά. Έχει θεσπιστεί κάθε χρόνο να γίνονται αυτά τα σεμινάρια ώστε να ενημερώνονται οι καινούργιοι και να τα θυμούνται οι παλιοί. Θα πρέπει να είμαστε, όσο γίνεται, πιο κοντά στο γυμναστή γιατί πρέπει να ξαναβρεί το πολύ καλό όνομα που είχε πριν από 30 και 40 χρόνια»

Άγγελος Παπαδόπουλος πρόεδρος επιτροπής Φυσικής αγωγής Φλώρινας

«Επειδή ξεκίνησαν οι Σχολικοί Αγώνες και είχαμε ένα πρόβλημα με τη συμπλήρωση των Φύλλων αγώνων και αυτό το γνωρίζουν ελάχιστοι, πραγματοποιήσαμε αυτό το σεμινάριο ώστε να γνωρίζουν περισσότεροι συνάδελφοι τη συμπλήρωση των Φ.Α. και να συμμετέχουν στους αγώνες. Έτσι αποφασίσαμε και με τη σύμφωνη γνώμη και βοήθεια του Σχολικού Συμβούλου Κων/νου Δράμπη να κάνουμε αυτό το σεμινάριο»

Ρεπορταζ: Ηλίας Βιτκας συνεργάτης εβδομαδιαιας Αθλητικής Εφημερίδας ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΑ ΣΠΟΡ.
Περισσότερα στο matiestaspor.blogspot.com 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ