ΕΚΦ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΥΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΗΣ 3ης ΒΑΡΔΙΑΣ ΣΤΑ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΑ ΑΧΛΑΔΑΣ

Τις τελευταίες ημέρες έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία σχετικά με την παύση των εργασιών της 3ης βάρδιας στα λιγνιτωρυχεία Αχλάδας. Εάν αυτό αληθεύει μπορεί να συνεπάγεται την απόλυση περίπου 50 εργαζομένων.
Σημειώνεται ότι την Κυριακή 01 Μαρτίου συγκλήθηκε λαϊκή συνέλευση στο Δ.Δ. Αχλάδας με θέμα τη μετεγκατάσταση του οικισμού όπου και αποφασίστηκε να συσταθεί επιτροπή για το παραπάνω θέμα. Εκεί  ακούστηκαν "ανεύθυνες φωνές" που ζητούσαν  και το κλείσιμο του συγκεκριμένου ορυχείου. Αυτές οι "ανεύθυνες φωνές" θα πρέπει να σταματήσουν και να σκεφτούν τις αρνητικές συνέπειες που μπορεί να επιφέρουν έχοντας ως δεδομένο ότι όλη η περιοχή έχει στηρίξει την οικονομία της στη λειτουργία του παραπάνω ορυχείου.  Το να είναι οι εργαζόμενοι "όμηροι" μιας διαμάχης είναι μη αποδεκτό. Εμείς οι εργαζόμενοι είμαστε αντίθετοι σε οποιασδήποτε μορφής παύσης της εργασίας προσωρινής ή οριστικής (διαθεσιμότητα - απόλυση) και θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που είναι αναγκαίες.Καταγγέλλουμε λοιπόν, όλους τους εμπλεκόμενους με την υπόθεση και τους καλούμε ταυτόχρονα να αναλάβουν  τις ευθύνες που τους αναλογούν θέτοντας αρκετές θέσεις εργασίας προς αμφισβήτηση.Εμείς οι εργαζόμενοι δηλώνουμε ότι: εχθρός μας δεν είναι κανείς άλλος παρά μόνο η ανεργία και ζητούμε το αυτονόητο ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ που εκτός από συνταγματικά κατοχυρωμένο κοινωνικό δικαίωμα αποτελεί και μοχλό ουσιαστικής και βιώσιμης ανάπτυξης. Από ένα σημείο και πέρα οι θέσεις εργασίας δεν χαρίζονται αλλά επινοούνται. Έχουμε μπροστά μας μια ζοφερή πραγματικότητα με τεράστια ανεργία, μαύρη ανασφάλιστη απασχόληση και αποσάθρωση των εργασιακών δικαιωμάτων. Κανένας δεν πρέπει να εφησυχάζει. Αν δεν μπορέσουμε ως κοινωνία να σώσουμε έστω και μία θέση εργασίας θα θεωρηθούμε αποτυχημένοι. Όπως αποτυχημένοι θα θεωρηθούμε και αν δεν βρούμε τρόπο να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.
ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)