ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ


Η πορεία του έργου του φράγματος Τριανταφυλλιάς, του οποίου το τεχνικό αντικείμενο θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο, καθώς και τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν για την αξιοποίησή του στη λεκάνη του Δήμου της Φλώρινας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Μαρτίου στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη κ. Στέφανου Μπίρου, παρουσία του Διευθυντή ΕΥΔΕ ΟΣΥΕ κ. Παπαγιαννίδη Δημήτρη.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Φλώρινας κ.κ. Καρακόλης Μιχάλης και Απιδόπουλος Γιώργος, ο Προϊστάμενος ΕΥΔΕ/ΟΣΥΕ Φλώρινας κ. Γεωργαλάς Γεώργιος, η διευθύντρια της ΔΕΥΑΦ κ. Νόνη Αβραμοπούλου, οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων όπου θα γίνουν έργα για την αξιοποίηση του φράγματος καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε. Φλώρινας.
 Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν η πορεία και οι προοπτικές του έργου του φράγματος Τριανταφυλλιάς, θέματα που αφορούν τα έργα της άρδευσης 25.000 στρεμμάτων αρχικά και στη συνέχεια άλλων 20.000 στρεμμάτων από τα νερά του φράγματος, καθώς επίσης και οι δυνατότητες ύδρευσης της πόλης της Φλώρινας και της ευρύτερης περιοχής.  Αναφερόμενος στη συνάντηση ο Αντιπεριφερειάρχης είπε τα εξής:  «Πραγματοποιήσαμε σήμερα μια συνάντηση με τον κ. Παπαγιαννίδη σχετικά με το φράγμα Τριανταφυλλιάς και τα παράλληλα έργα που πρέπει να γίνουν κατά το επόμενο διάστημα. Θέλω να τον ευχαριστήσω για την αμέριστη συμπαράστασή του και να διαβεβαιώσω τους πολίτες της Π.Ε. Φλώρινας ότι το τεράστιο αυτό έργο που θα αρδεύσει 45.000 περίπου στρέμματα, και με τη δημοπράτηση του πρώτου υποέργου για τη δημιουργία αρδευτικού δικτύου, θα ολοκληρωθεί όσο γίνεται συντομότερα κατά το προσεχές χρονικό διάστημα.».
 Από την πλευρά του, ο κ. Παπαγιαννίδης δήλωσε ότι το έργο προχωράει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμά του και ότι θα είναι έτοιμο προς πλήρωση τον Ιούνιο ενώ θα παραδοθεί στον Δήμο Φλώρινας στο τέλος του έτους. Όπως είπε, σύντομα θα γίνει το άνοιγμα της προκήρυξης για την ένταξη του έργου για τα πρώτα 25.000 στρέμματα ενώ κατά τη Β φάση θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα 20.000. Αναφερόμενος στις προοπτικές του έργου, είπε χαρακτηριστικά: «Ο σκοπός του έργου είναι κυρίως αρδευτικός. Όμως υπάρχει πεδίον δόξης λαμπρό για τα επόμενα βήματα, για την κατασκευή ενός νέου σύγχρονου διυλιστηρίου και την κατασκευή του αγωγού μεταφοράς προς την πόλη της Φλώρινας. Μην ξεχνάμε ότι βάσει της περιβαλλοντικής μελέτης, 3 εκ. κυβικά στρέμματα μπορεί να δίδονται για την ύδρευση της πόλης, που θα είναι πιο αναβαθμισμένη και πιο φτηνή». Ανέφερε ότι το υπουργείο έχει κάποιες απαιτήσεις από τον Δήμο ως προς κάποιες μελέτες που πρέπει να γίνουν ενώ, κλείνοντας, ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη τονίζοντας ότι θα βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία και με την Περιφέρεια και με τον Δήμο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)