Ε.Κ.Φ.:ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας σας ενημερώνει ότι ξεκινά η διαδικασία από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την προετοιμασία υποβολής  πρότασης  στο «Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση» για το κλάδο της ενέργειας.
Σκοπός του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση είναι να παρέχει στήριξη στους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους, οι οποίοι απολύονται λόγω μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών που επιφέρει η παγκοσμιοποίηση.
Κατά συνέπεια το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής αποσκοπεί στην παροχή έκτακτης και άμεσης υποστήριξης στα απολυμένα άτομα. Η πρόταση αφορά σε άτομα που καλύπτουν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
Απολύθηκαν από ιδιωτικές επιχειρήσεις η δραστηριότητα των οποίων συνδέεται άμεσα ή έμμεσα με τον κλάδο της ενέργειας ή διέκοψαν την  επιχειρηματική τους δραστηριότητα η οποία είχε σχέση με τον τομέα της ενέργειας (π.χ. εργολάβοι – προμηθευτές της ΔΕΗ, εργαζόμενοι σε αρχαιολογικές ανασκαφές στα ορυχεία – μηχανουργεία κλπ)
Έχουν απολυθεί ή έχουν διακόψει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα μετά την 1/8/2014 και έκτοτε δεν έχουν εργαστεί
Διαθέτουν κάρτα ανεργίας σε ισχύ
Το παραπάνω πρόγραμμα για την περίοδο 2014-2020 χρηματοδοτεί:
Ειδικά σχεδιασμένη κατάρτιση, επανακατάρτιση και πιστοποίηση της αποκτηθείσας εμπειρίας
Ειδικά περιορισμένα χρονικά μέτρα (π.χ. επιδόματα αναζήτησης εργασίας, κίνητρα πρόσληψης για τους εργοδότες, επιδόματα κινητικότητας, διαβίωσης ή κατάρτισης)
Μέτρα για την ενθάρρυνση μειονεκτούντων, ηλικιωμένων και νεαρών ανέργων, ώστε να παραμείνουν ή να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας
Προς την κατεύθυνση εντοπισμού των ανέργων, διαμορφώσαμε το Έντυπο Καταγραφής Απολυμένων από τον Κλάδο της Ενέργειας, το οποίο θα πρέπει να συμπληρώνετε από τους ενδιαφερόμενους που πληρούν τις προαναφερθείσες προϋποθέσεις, στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας, οδός Ηπείρου 26 στη Φλώρινα το αργότερο μέχρι τις 13 Απριλίου 2015. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2385046903.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)