5ο ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΤΗ ΣΙΤΑΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Με θεατρική παράσταση ξεκινάνε και επίσημα οι εκδηλώσεις για το 5ο Παμμακεδονικό Αντάμωμα που διοργανώνεται στη Σιταριά από τον Π.Σ. Σιταριάς Φλώρινας "ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ". Αναλυτικά το πρόγραμμα:
9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 - ΠΕΜΠΤΗ «θέατρο»:
Ώρα έναρξης της εκδήλωσης 7:00μμ
Χώρος διεξαγωγής: Αθλητικό κέντρο Σιταριάς-Γήπεδο Σιταριάς.
Θα πραγματοποιηθεί θεατρική παράσταση.
Τίτλος: «Αμάρτησα για το παιδί σου»
Σκηνοθέτης .:Γ. Βάλαρης
Ερμηνεύουν: Σ. Καλυβάτσης, Θ. Βισκαδουράκης, Ζ. Ρούμπος, Μ. Ανδρούτσου. Είναι μια κωμωδία παρεξηγήσεων με απρόσμενα ευχάριστο τέλος και πρωταγωνιστές ένα ζευγάρι, έναν απατεωνίσκο, έναν τραυματιοφορέα κ.ά.

10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ«Έναρξη Παμμακεδονικού ανταμώματος»:

Ώρα έναρξης της εκδήλωσης 8:00μμ .
Χώρος διεξαγωγής: Κεντρική πλατεία Σιταριάς
Η εκδήλωση της Παρασκευής χωρίζεται σε 2 ενότητες:
1. Στις 8:00μμ θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης του 4ου Παμμακεδονικού Ανταμώματος από τον πρόεδρο Ιωάννου Νικόλαο του Π.Σ Σιταριάς Φλώρινας «Νέοι Ορίζοντες». Θα ακολουθήσει ομιλία από την Θωμαΐδα Κακούλη, Καθηγήτρια Βιοεπιστημών & Βιοτεχνολογίας Περιβάλλοντος Πανεπιστημίου Carlow Ιρλανδίας και πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Ιρλανδίας. Το θέμα της διάλεξης θα είναι "Ο Καπετάν Μιχάλης, η Κρήτη και ο Μακεδονικός Αγώνας".

2. Έπειτα πολιτιστικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα και ομογενειακοί σύλλογοι από την Γερμανία, θα παρουσιάσουν χορούς από όλη την Ελλάδα. Ο κάθε σύλλογος θα παρουσιάσει χορούς της περιοχής του. Οι σύλλογοι δεν θα ξεπερνούν τους επτά σε αριθμό. Μετά από την εμφάνιση όλων των χορευτικών τμημάτων θα ακολουθήσει γλέντι για όλο τον κόσμο και θα δοθούν αναμνηστικά και τιμητικές πλακέτες στους τοπικούς φορείς και στους συμμετέχοντες συλλόγους.
Η ορχήστρα που θα πλαισιώνει την εκδήλωση είναι η «Τοπική Παράδοση Φλώρινας».

11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 - ΣΑΒΒΑΤΟ «Λήξη Παμμακεδονικού Ανταμώματος»:
Ώρα έναρξης της εκδήλωσης 6:00μμ
Χώρος διεξαγωγής: Κεντρική πλατεία Σιταριάς.

Στις 6μμ θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης του 5ου Παμμακεδονικού Ανταμώματος στην Σιταριά Φλώρινας κατά την οποία ο μητροπολίτης Φλώρινας θα πραγματοποιήσει αγιασμό. Κατόπιν θα ακολουθήσουν ομιλίες από τον Δήμαρχο Φλώρινας Ιωάννη Βοσκόπουλο και από τον αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Στέφανο Μπίρο καθώς θα δοθούν αναμνηστικά και τιμητικές πλακέτες τους τοπικούς φορείς.
Επίσης θα πραγματοποιηθούν χαιρετισμοί από την συντονίστρια των παμμακεδονικών ενώσεων κ. Νίνα Γκατζούλη και από τον πρόεδρο της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων κ.Τάτσιο Γεώργιο.
Στις 7:00μμ ξεκινάει η διαδικασία του Ανταμώματος, όπου όλοι οι σύλλογοι που θα συμμετέχουν(πέρυσι συμμετείχαν 83), χωρισμένοι σε τρεις μεριές του χωριού ισάριθμα, θα ανταμώσουν στην κεντρική πλατεία του χωριού, χορεύοντας και τραγουδώντας. Σε κάθε μεριά θα υπάρχει ορχήστρα που θα συνοδεύει τους χορευτές. Κατά την διάρκεια της αντάμωσης θα δοθούν αναμνηστικά στους προέδρους των πολιτιστικών συλλόγων και στο χρονικό διάστημα μέχρι την αντάμωση των συλλόγων θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση της Σιταριάς από την παρουσιάστρια του Παμμακεδονικού Ανταμώματος. Έπειτα από την αντάμωση των συλλόγων θα ακολουθήσει γλέντι για όλο τον κόσμο.
Την λήξη του Παμμακεδονικού ανταμώματος θα κηρύξει ο πρόεδρος του συλλόγου Νικόλαος Ιωάννου μαζί με τον Δήμαρχο Φλώρινας κ. Ιωάννη Βοσκόπουλο.
Η ορχήστρες που θα πλαισιώνουν την εκδήλωση είναι «Μελωδία Παράδοσης» του Ιωάννη Ζλατάνη και «Παραδοσιακό Σεργιάνι» .

12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014 – ΚΥΡΙΑΚΗ (Πολιτιστικές εκδηλώσεις).
Ώρα έναρξης της εκδήλωσης: 8μμ
Τόπος διεξαγωγής : Κεντρική πλατεία Σιταριάς
Στα πλαίσια του Παμμακεδονικού ανταμώματος θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις. Οι τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι της Φλώρινας θα παρουσιάσουν χορούς από όλη την Μακεδονία. Οι συμμέτοχες των συλλόγων δεν θα ξεπεράσουν τις 7 σε αριθμό. Έπειτα από την εμφάνιση όλων των συλλόγων θα ακολουθήσει γλέντι για όλο τον κόσμο.
Η ορχήστρα που θα πλαισιώνει την εκδήλωση είναι η «Τοπική παράδοση Φλώρινας».


Λοιπές πληροφορίες:
Η Σιταριά Φλώρινας , το χωριό που φιλοξενεί το 5ο ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ με πρωτοβουλία του Π.Σ ΣΙΤΑΡΙΑΣ-ΦΛΩΡΙΝΑΣ «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ», βρίσκεται 15 χλμ μακριά από την Φλώρινα. Ο πληθυσμός της σήμερα είναι 850 κάτοικοι, οι οποίοι ασχολούνται κυρίως με την κτηνοτροφία και την γεωργία(κυρίως με την καλλιέργεια σιταριού από όπου προέρχεται το όνομα Σιταριά). Θα το συναντήσετε καθώς ταξιδεύετε από την παλιά εθνική οδό στα αριστερά σας. Αντιθέτως καθώς ταξιδεύετε από την νέα εθνική οδό είναι 2 χλμ μετά την διασταύρωση της Μελίτης στα δεξιά σας. Οι σύλλογοι του Παμμακεδονικού ανταμώματος χωρίζονται σε 3 μεριές κατά τη διάρκεια του δρώμενου της αντάμωσης, γιατί αυτό συμβολίζει έναν θρύλο που λέει ότι σε περίοδο πολέμου το χωριό της Σιταριάς δεν κατακτήθηκε ποτέ διότι ο Άγιος Γεώργιος προστάτευε το χωριό από τι τρείς εισόδους που διαθέτει.
Ξεναγήσεις:
Στις 11 και 12 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις είτε στην περιοχή των Πρεσπών (Εθνικός Δρυμός Πρεσπών, Άγιος Αχίλλειος, Άγιος Γερμανός), είτε στο Νυμφαίο (Αρκτούρος, Στρατηγείο του Παύλου Μελά), είτε σε κάποια άλλη περιοχή της Φλώρινας όπως το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, τον ποταμό Σακουλέβα και στα φράγματα της Φλώρινας(Τριανταφυλλιάς,Παρορίου).
Ώρα έναρξης ξενάγησης 11πμ και λήξη 3μμ. Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν από ειδικευμένους ξεναγούς για την κάθε περιοχή. Οι ενδιαφερόμενοι σύλλογοι θα μπορούν να συμμετάσχουν σε ξενάγηση κατόπιν συνεννόησης με τον Πρόεδρο του συλλόγου «Νέοι ορίζοντες» Ιωάννου Νικόλαο τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν την πραγματοποίηση της.

Σεμινάριο παραδοσιακών χορών:
Το Σαββάτο 11 Ιουλίου στις 11πμ θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο παραδοσιακών χορών από την χοροδιδάσκαλο Ελευθερία (Ριτσα) Τρύφωνος στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας. Η συμμετοχή των συλλόγων είναι κατ’ επιθυμία και κατόπιν συνεννόησης με τον πρόεδρο του Συλλόγου τουλάχιστον μέχρι δυο ημέρες πριν.
Στο σεμινάριο παραδοσιακών χορών μπορεί να συμμετέχει όποιος επιθυμεί. Η πρόσκληση είναι ανοιχτή για όλο τον κόσμο. Οι χοροί που θα παρουσιαστούν θα αφορούν χορούς Δυτικής Μακεδονίας.
Το 5ο παμμακεδονικο αντάμωμα είναι συνδιοργάνωση του πολιτιστικού συλλόγου Σιταριάς «Νέοι Ορίζοντες» με τον Δήμο Φλώρινας και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας(Περιφερειακή ενότητα Φλώρινας).
*** Τηλέφωνα επικοινωνίας***
Πρόεδρος: Ιωάννου Νικόλαος: 6971984054
και
Αντιπρόεδρος: Αναστασίου Κων/νος: 6978094183.
e-mail: nick_soumi@hotmail.com.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)