ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Ε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ(ΒΙΝΤΕΟ)

Δηλώσεις σχετικά με το δημοψήφισμα παραχώρησε η Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών κ. Ελισάβετ Παναγιωτίδου. Αναφερόμενη στο συνολικό αποτέλεσμα αλλά και το ποσοστό για την Π.Ε. Φλώρινας, είπε αναλυτικά τα εξής:
«Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν ένα καθαρό μήνυμα τόσο προς την κυβέρνηση όσο και προς τους θεσμούς, ότι ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλο την υποδούλωση, δεν αντέχει τις τακτικές υποταγής τις οποίες προωθούν οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυρίως δεν αντέχει τις μνημονιακές επιλογές που οδήγησαν τα τελευταία πέντε χρόνια τον ελληνικό λαό στην πλήρη εξαθλίωση και στο να χάσει την αξιοπρέπειά του. Από εδώ και πέρα είναι θέμα συλλογικής ευθύνης τόσο της κυβέρνησης όσο και του καθενός μας ατομικά να ερμηνεύσει το αποτέλεσμα αυτό έτσι ώστε να βρεθεί μια βιώσιμη λύση για τη χώρα μας συνολικά και να ανακτήσουμε αυτό που τα τελευταία χρόνια χάσαμε και δεν είναι άλλο από την αξιοπρέπειά μας. Το ηχηρό “ΟΧΙ” που έδωσε ο ελληνικός λαός είναι ένα πρώτο βήμα στην κατεύθυνση αυτή και μάλιστα πολύ σημαντικό.
Στο ίδιο πλαίσιο εντάχθηκε και η επιλογή των ψηφοφόρων της Π.Ε. Φλώρινας και της Π.Δ. Μακεδονίας γενικότερα. Αυτό είναι λογικό καθώς, όπως όλος ο ελληνικός λαός, έτσι και οι πολίτες της δικής μας περιφέρειας βιώνουν τα καθημερινά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η μνημονιακή πολιτική των τελευταίων ετών. Ως εκ τούτου θα πρέπει τόσο η αυτοδιοίκηση όσο και η ελληνική κυβέρνηση και κάθε θεσμικός παράγοντας να λάβει σοβαρά υπόψη το αποτέλεσμα αυτό έτσι ώστε οι επόμενες κινήσεις μας να συγχρονιστούν προς την κατεύθυνση της επιλογής του ελληνικού λαού.».
Ως προς τη στάση που κράτησαν τα Μ.Μ.Ε. ενημέρωσης κατά την εβδομάδα πριν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, η κ. Παναγιωτίδου είπε τα εξής:
«Νομίζω ότι και ο τελευταίος πολίτης όλον αυτόν τον καιρό, ειδικότερα από την ημέρα που προκηρύχθηκε η διενέργεια του δημοψηφίσματος, κατάλαβε ότι η πλειοψηφία των ιδιωτικών καναλιών μεγάλης εμβέλειας έκανε μια μεγάλη προσπάθεια επηρεασμού της κοινής γνώμης ως προς το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, μετερχόμενη τακτικές εκφοβισμού. Η στάση αυτή θα πρέπει να είναι καταδικαστέα από το σύνολο των πολιτών και από τις αρμόδιες εποπτεύουσες αρχές των ιδιωτικών καναλιών διότι εκτός από την προσπάθεια που έγινε να επηρεαστεί η επιλογή του εκλογικού σώματος, έγινε και μια προσπάθεια αποδόμησης του πιο άμεσα δημοκρατικού θεσμού που υπάρχει αυτήν τη στιγμή στο σύνταγμά μας και δεν είναι άλλος από τον θεσμό του δημοψηφίσματος, ο οποίος ενεργοποιήθηκε μετά από 41 χρόνια. Ο ελληνικός λαός, με την επιλογή και τη ψήφο του, έδωσε την καλύτερη απάντηση στο ότι τέτοιες τακτικές ούτε έχουνε κάποιο αντίκρισμα, ούτε μπορούν να επηρεάσουν την ισχυρή και κυρίαρχη βούλησή του.».
Τέλος, απευθυνόμενη σε όλους τους πολίτες, έστειλε το εξής μήνυμα:
«Νομίζω ότι το αποτέλεσμα αυτό, το οποίο αν μη τι άλλο μας τιμάει σαν λαό που έχει μάθει να αγωνίζεται και να αντιστέκεται, πρέπει να είναι η απαρχή μιας συνολικής προσπάθειας τόσο της κυβέρνησης και των υπόλοιπων πολιτικών κομμάτων, όσο και της αυτοδιοίκησης αλλά και του κάθε πολίτη ξεχωριστά. Δείξαμε ότι έχουμε το απαραίτητο σθένος να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες αυτές καταστάσεις. Δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση ούτε να το βάλουμε κάτω, ούτε να είμαστε απαισιόδοξοι. Θα πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στην ιστορία του λαού μας και στην υπάρχουσα κυβέρνηση και κυρίως να έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες αυτές στιγμές και να έχουμε μια προοπτική αισιοδοξίας ότι γρήγορα θα βρεθεί μια βιώσιμη λύση για τη χώρα μας.».



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)