100 ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΠΑΤΑΤΑ ΣΤΗΝ 17η ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΤΑΤΑΣ ΣΤΟ ΣΚΛΗΘΡΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Με γευσιγνωσια παραδοσιακών τοπικών προϊόντων με βάση την πατάτα πέφτει σημερα στις 7:30 το απογευμα η αυλαια των εκδηλώσεων της 17 ης Γιορτής Πατατας στο Σκληθρο Φλώρινας. Κάτοικοι και επισκέπτες θα γευτουν πάνω από 100 συνταγές,  φτιαγμενες απο τις γυναίκες του Χωριού,  με βάση την πατάτα που είναι το κυρίαρχο προϊόν που καλλιεργείται στην περιοχή,  η ποιότητα της οποίας είναι φημισμένη εντός και εκτός συνόρων της Χώρας μας.
Στόχος των εκδηλώσεων η προβολή και προώθηση του τοπικού προϊόντος της πατάτας με την οποία ασχολούνται 400 περίπου αγρότες απο τους 700 κατοίκους και κυρίως οι νέοι άνθρωποι που έχουν ξεκινήσει προσπάθειες για την εξαγωγή της και σε Χώρες της Ευρώπης με τη δημιουργία διαλογητηριου και συσκευασίας της πατατας με την επωνυμία προέλευση της Agria η οποία είναι γνωστή για την πλούσια γεύση της.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)