ΔΥΟ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΑΠΕΤΡΕΨΕ Η ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, με τη βοήθεια της καινοτόμου online διαδικασίας «CYBER ALERT», απετράπησαν ακόμα δύο (2) περιπτώσεις πρόθεσης αυτοκτονίας, που εκδηλώθηκαν μέσω διαδικτύου. Πρόκειται για τις περιπτώσεις ενός 31χρονου και ενός 45χρονου.Ειδικότερα, όσον αφορά την πρώτη περίπτωση, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε χθες (02-08-2015) το βράδυ, μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας «CYBER ALERT», από χρήστη ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, ότι χρήστης του κοινωνικού δικτύου εκδήλωσε την πρόσθεση του να αυτοκτονήσει.
Ακολούθησε άμεσα ενδελεχής διαδικτυακή - αστυνομική έρευνα και κατόπιν αλληλογραφίας με την αρμόδια εταιρεία παροχής τηλεπικοινωνιών, ταυτοποιήθηκε γεωγραφικά η περιοχή όπου βρισκόταν το άτομο και όπως προέκυψε, επρόκειτο για 31χρονο ημεδαπό.
Ο 31χρονος εντοπίστηκε εγκαίρως από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, έπειτα από επιστάμενες έρευνες, ενώ διασφαλίστηκε η σωματική του ακεραιότητα.
Στην δεύτερη περίπτωση, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο «CYBER ALERT» της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε την 30-07-2015, ότι χρήστης κοινωνικού δικτύου εκδήλωσε την πρόσθεση να αυτοκτονήσει.
Εξειδικευμένοι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγαν άμεσα εμπεριστατωμένες αστυνομικές και διαδικτυακές έρευνες και ταυτοποίησαν τα σημεία διασύνδεσης στο διαδικτυακό «προφίλ» του χρήστη, ο οποίος προέκυψε ότι ήταν 45χρονος ημεδαπός.
Άμεσα ενημερώθηκε το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα, αστυνομικοί του οποίου εντόπισαν τον 45χρονο και διασφαλίστηκε η σωματική του ακεραιότητα.
Το προανακριτικό υλικό που συλλέχθηκε για τις δύο περιπτώσεις θα υποβληθεί στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88
Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones), με λειτουργικό σύστημα iOS-android: CYBERKID
Μέσω Twitter « Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalertGR

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ