ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ: Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ ΚΑΙ Ο ΕΡΜΗΣ ΑΜΥΝΤΣΙΟΥ ΠΕΤΟΥΝ ΜΑΖΙ

Μεγάλη έκπληξη ο ερχομός της Ελευθερίας Αρβανιτάκη στο ΔΑΚ Αμυνταίου την προσεχή Κυριακή 9 Αυγούστου. Η έκπληξη συνίσταται στο ότι η Ελευθερία, ουσιαστικά, αποδέχτηκε την πρόταση μια ιστορικής ομάδας, του Ερμή Αμυνταίου, που λίγοι ξέρουν την ιστορία του.

Ο Ερμής Αμυνταίου ιδρύθηκε το 1926 και μέσα στα πύρινα γεγονότα της εικοσαετίας 1920 – 1940 πρόλαβε να γράψει σελίδες δόξας για το Αμύνταιο, σ’ ένα άθλημα που εκεί το έφεραν οι Βρετανοί αξιωματικοί. Εκείνα τα χρόνια ο Ερμής Αμυνταίου δεν ήταν μόνο το σωματείο μιας πολίχνης, αλλά ήταν ένα πανίσχυρο ποδοσφαιρικό σωματείο. Με δύο πρωταθλήματα Δυτικής Μακεδονίας στο ενεργητικό του είχε γίνει ο δαίμονας των μεγάλων δυνάμεων εκείνης της εποχής που έφταναν και κυρίως υπήρχαν στη Θεσσαλονίκη.
Αυτός λοιπόν ο Ερμής, που ξανάζησε μεγαλεία τη δεκαετία του ’60 με τη θρυλική αήττητη επί διετία ομάδα του Σταυρούλη Κωτσόπουλου, του Γιώργου Λιάνη, του Έλκα, των αδερφών Ζούγκα, του Παντελή Ελληνίδη, του Σταυρούλη Σιστάκου, του Ζέρβα και του θρυλικού Γιώργου Τζώρτζη (Μόρτη), φιλοδοξεί και στις μέρες μας να αναδείξει τέτοιες κορυφές.
Βάζει τις βάσεις με υποδειγματική δουλειά και υποδειγματική κατάτμηση αυτής της δουλειάς σε πέντε τμήματα, στα οποία ηγούνται ισάριθμοι Αμυνταιώτες με περγαμηνές. Ο Παύλος Λαζαρίδης έχει αναλάβει τη μεγάλη ομάδα, ο Ευάγγελος Μακρής τον Ερμή Β’ και ο Αντώνιος Ιωαννίδης την ακαδημία ποδοσφαίρου.
Αυτή η ακαδημία εντάχθηκε μέσα στις 125 πληρέστερες ακαδημίες της χώρας που συνεργάζονται με την ΕΠΟ και τον ΟΠΑΠ.
Ο Ερμής όμως, πάντα, δεν ήταν μόνο ποδοσφαιρικό σωματείο. Ήταν και μορφωτικό. Διαπαιδαγωγεί χαρακτήρες. Ο πολιτισμός του ταιριάζει. Η Ελευθερία Αρβανιτάκη είναι το πρώτο βήμα. Από φέτος και σε τακτά διαστήματα, τουλάχιστον δυο φορές κάθε χρόνο, θα έρχονται στο Αμύνταιο προσκεκλημένοι του Ερμή οι μεγαλύτεροι Έλληνες καλλιτέχνες και τα πιο γνωστά συγκροτήματα. Ψυχή της προσπάθειας περίπου 25 άτομα που συμμετέχουν αφιλοκερδώς σε ένα σοβαρό πρόγραμμα.
Η Ελευθερία Αρβανιτάκη, μετά από πρόσκληση που της διαβίβασε ο Γιώργος Λιάνης, αποδέχτηκε και την Κυριακή το βράδυ, στις 9.00, με μεγάλη ορχήστρα θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα 2,5 ωρών στο όμορφο γήπεδο του Αμυνταίου.
Όλες οι μεγάλες επιτυχίες της θα τραγουδηθούν μαζί με τους νέους και τις νέες της περιοχής μας, από τα θρυλικά χρόνια που πρωτοβγήκε στη σκηνή με την Οπισθοδρομική Κομπανία και μάγεψε τους πάντες. Η Ελευθερία Αρβανιτάκη, έφερε έναν ανανεωτικό αέρα στο ελληνικό τραγούδι, καθώς παίζει στα δάχτυλα τους κώδικες και του λαϊκού και του έντεχνου τραγουδιού.
Μια τραγουδίστρια απαράμιλλης τεχνικής, αλλά και σκηνικής κομψότητας. Με αμάραντη φωνή και με σφρίγος εφήβου.
Το εισιτήριο για την εκδήλωση είναι προσιτότατο. 8 ευρώ η προπώληση και 10 ευρώ στο ταμείο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)