ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ ΤΙΣ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Η ΥΠΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ Φ.Π.Α 23%

Παράταση έως τις 16 Οκτωβρίου θα δοθεί για την υπαγωγή των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων στο καθεστώς ΦΠΑ 23%. Σχετικές κατευθύνσεις έχουν δοθεί, σύμφωνα με πληροφορίες από την υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου, προκειμένου το υπουργείο Οικονομικών να προνοήσει σχετικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΣΥΡΙΖΑ το θέμα του 23% θα ξαναμπεί στη διαπραγμάτευση, ενώ πηγές από την Κουμουνδούρου σχολιάζουν ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα είχε όντως συμφωνήσει να αυξηθεί ο ΦΠΑ για τα ιδιωτικά σχολεία, «όχι όμως για τα φροντιστήρια και για τις άλλες σχολές».Στο θέμα είχε αναφερθεί το πρωί της Τρίτης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης ο οποίος στον ΣΚΑΪ είχε προαναγγείλλει ότι «θα γίνουν οι απαραίτητες νομικές ενέργειες για να ανασταλεί το μέτρο αύξησης του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, μέχρι να ανοίξει η Βουλή» και πρόσθεσε πως η απόφαση ελήφθη μετά από διακομματικό αίτημα.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)