ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΕΙΧΕ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ Ν.Δ. -ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ (ΒΙΝΤΕΟ)

Τον Δήμο Φλώρινας επισκέφθηκε την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015 κλιμάκιο της ΝΔ στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας εν όψει των βουλευτικών εκλογών.
Τους πρώην βουλευτές κ. Κουκοδήμο Κώστα της Π.Ε. Πιερίας και κ. Τασούλα Κωνσταντίνο της Π.Ε. Ιωαννίνων υποδέχθηκαν η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, κα Μούσιου-Μυλωνά Όλγα και οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Φλώρινας, κ.κ. Καραγκιοζίδης Θεοδόσιος, Μπαρδάκας Χρήστος και Καρακόλης Μιχαήλ, καθώς ο κ. Δήμαρχος παραβρίσκεταιστη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ στην Αθήνα για έργα του ΕΣΠΑ.Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι υποψήφιοι των προηγούμενων βουλευτικών εκλογών, καθώς και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ.Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στον Δήμο Φλώρινας και ταλανίζουν τους πολίτες, καθώς και θέματα ζωτικής σημασίας για αυτούς.
Ο Αντιδήμαρχος κ. Μπαρδάκας αναφέρθηκε στην πλήρη οργανωτική ετοιμότητα του Δήμου για τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών, στην αποψίλωση των υπηρεσιών της Π.Ε. Φλώρινας. Ειδικότερα επεσήμανε το ιδιοκτησιακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος με το κλειστό κολυμβητήριο το οποίο ανήκει σε δύο υπουργεία και παρ’ όλες τις προσπάθειες του Δημάρχου Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλου, δεν δόθηκε ακόμα λύση. Τόνισε τέλος ότι, εφόσον το εκλογικό αποτέλεσμα φέρει πρώτο κόμμα τη ΝΔ, θα πρέπει να ασχοληθούν ιδιαίτερα με τα προβλήματα της Φλώρινας.
Ο βουλευτής της Π.Ε. Ιωαννίνων, κ. Τασούλας Κωνσταντίνος χαρακτήρισε την περίοδο που διανύουμε κρίσιμη και ότι απαιτείται ανάληψη ευθυνών και όχι απλά διακυβέρνησης. Στις επισκέψεις του σε φορείς της Π.Ε. Φλώρινας του τόνισαν ότι ο τόπος χρειάζεται κυβέρνηση μακράς πνοής με πνεύμα συνεργασίας και ευθύνης χωρίς υπερβολές και αλληλοκατηγορίες.
Παραδέχθηκε ότι η ΝΔ έκανε λάθη και τιμωρήθηκε γι’αυτά, αλλά και τιμήθηκε από τον ελληνικό λαό για την προκοπή του και την ανάπτυξη του τόπου.
Αναφερόμενος στις προσεχείς εκλογές ζήτησε από τους πολίτες να ψηφίσουν όχι με γνώμονα τις προσδοκίες, αλλά κρίνοντας και συγκρίνοντας. Η ΝΔ δυσκόλεψε βέβαια τη ζωή των πολιτών με στόχο την έξοδο από την κρίση αλλά δυστυχώς η απελθούσα κυβέρνηση τον Ιούλιο του 2015 πρόσθεσε άλλα 90 δις.
Για το τρίτο μνημόνιο είπε πως η ΝΔ ως κυβέρνηση θα αξιοποιήσει τα καλά στοιχεία του, θα προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις.
Κλείνοντας τόνισε για τη Φλώρινα ότι έχει δικαίωμα παροχών, προκειμένου να υπάρξει ισόρροπη ανάπτυξη.Στη συνέχεια ο βουλευτής της Π.Ε. Πιερίας, κ. Κουκοδήμος Κώστας αναφέρθηκε στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Φλώρινας σχετικά με το υπάρχον και μη αξιοποιήσιμο κλειστό κολυμβητήριο και δήλωσε τη στήριξή του όσον αφορά τόσο στη λύση του συγκεκριμένου προβλήματος όσο και σε άλλα αθλητικά έργα υποδομών της περιοχής, αν το κόμμα της ΝΔ είναι στην κυβέρνηση.Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Φλώρινας, κ. Γιάννης Αντωνιάδης αναφέρθηκε στο οδικό δίκτυο της διαδρομής από και προς Αμύνταιο, το οποίο και διένυσαν τα μέλη του κλιμακίου κατά την άφιξή τους στη Φλώρινα, το οποίο χαρακτήρισε επικίνδυνο λόγω της πεπαλαιωμένης κατασκευής του, όσο και στην επιβάρυνσή του από τα δρομολόγια που γίνονται από τις δραστηριότητες της ΔΕΗ. Τόνισε την απουσία της κάθετης σύνδεσης της Φλώρινας με την Πτολεμαΐδα και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για μια απόσταση 30 ή 50 χλμ χαρακτηρίζοντάς την βαλκανική, ενώ ο δρόμος προς FYROM για μια απόσταση 17 χλμ είναι πολύ καλύτερος.Αναφέρθηκε επίσης στο κτιριακό πρόβλημα του κεντρικού Δημαρχείου και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες για την εξυπηρέτησή τους, όντας αναγκασμένοι να πηγαίνουν ακόμα και στις Τοπικές Κοινότητες για τη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους. Μίλησε για την απουσία αρδευτικού δικτύου παρά την ύπαρξη 6 λιμνών στην περιοχή, δύο φραγμάτων, δύο ταμιευτήρων και στους αναδασμούς που είναι απαραίτητοι.Τελειώνοντας ο κ. Αντωνιάδης επεσήμανε και το πολύ βασικό ζήτημα για τον Δήμο της Φλώρινας που αφορά στο Πανεπιστήμιο και τη μεταφορά της σχολής Βαλκανικών Σπουδών στη Θεσσαλονίκη, λόγω της επιθυμίας μικρού αριθμού καθηγητών και αγνοώντας τον μεγάλο αριθμό φοιτητών που σπούδαζαν σε αυτή και είχε άμεση σχέση με τη Φλώρινα λόγω σύνδεσής της με όμορες χώρες, λέγοντας ότι αυτό που συνέβη ήταν έγκλημα για την περιοχή μας.Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κα Μούσιου-Μυλωνά Όλγα αναφέρθηκε στο πρόβλημα του Πανεπιστημίου και την ανάγκη διατήρησης και επέκτασής του στο μέλλον και ζήτησε τη στήριξη των δύο πρώην βουλευτών αλλά και του κ. Αντωνιάδη. Μίλησε για τις αρμοδιότητες και τις δράσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και για όλα τα θέματα και έργα που αφορούν σε αυτήν, όπως την τηλεθέρμανση, τις συγκοινωνίες και τόνισε ότι είναι απαραίτητη η προσπάθεια της ανόρθωσης της χώρας με σοβαρή συμμετοχή όλων και την προσωπική αλλά και την παραταξιακή στήριξη. Κλείνοντας επεσήμανε ότι για τη Φλώρινα θα πρέπει να εφαρμόζεται ανάλογη πολιτική με αυτή της Π.Ε. Έβρου και να υπάρχουν τα ίδια κίνητρα λόγω των ίδιων δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι δύο περιοχές και της ιδιόμορφης κατάστασής τους.
Στο τέλος της συνάντησης οι δύο πρώην βουλευτές ευχαρίστησαν την πρόεδρο και τους αντιδημάρχους για τη φιλοξενία και δεσμεύτηκαν ότι η Φλώρινα και οι πολίτες της με τα προβλήματά τους θα είναι η προτεραιότητά τους.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)