ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, κ. Τζώτζη Ιωάννη και διευθυντές σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Δήμου Φλώρινας συναντήθηκε ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Γιάννης Βοσκόπουλος την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015 παρουσία και του αντιδημάρχου κ. Θεοδόσιου Καραγκιοζίδη.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η συζήτηση θεμάτων σχετικά με τη λειτουργία των  Γυμνασίων και των Λυκείων του Δήμου Φλώρινας, λόγω των περιορισμένων κονδυλίων που αποδίδονται από το Υπουργείο Εσωτερικών στα σχολεία αυτά.
Συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν στο πολύ σημαντικό θέμα της θέρμανσης των σχολικών μονάδων, καθώς λόγω του παρατεταμένου χειμώνα  και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, η ποσότητα κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης είναι πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με άλλες περιοχές και τα κονδύλια δεν επαρκούν.
Συζητήθηκε επίσης και το θέμα της τηλεθέρμανσης, η οποία θα λύσει οριστικά το πρόβλημα της θέρμανσης των σχολείων.
Ο κ. Δήμαρχος συμφώνησε με τα ζητήματα που τέθηκαν, δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να τα επιλύσει στο μέτρο του εφικτού και ανέφερε μάλιστα ότι ο Δήμος Φλώρινας έχει επικοινωνήσει αρκετές φορές με το αρμόδιο υπουργείο για την αύξηση των επιχορηγήσεων στα σχολεία του Δήμου μας, κάτι που θα επαναλάβει και τώρα. Ζήτησε επίσης, από τους Διευθυντές να μεριμνούν, ώστε με τα χρήματα των επιχορηγήσεων να καλύπτουν τις λειτουργικές τους δαπάνες, και ο Δήμος μέσω των εσόδων του και στο μέτρο του εφικτού θα προχωρά σε τυχόν κατασκευαστικές παρεμβάσεις που απαιτούνται στις σχολικές μονάδες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ