Συμμετοχή του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Φλώρινας στο Walk For Freedom 2015

Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015 χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο συμμετείχαν στο Walk For Freedom, μια πορεία που στόχο είχε την αφύπνιση και ενημέρωση του κοινού για το πρόβλημα της εμπορίας ανθρώπων, δράση που διοργανώθηκε για δεύτερη χρονιά από την οργάνωση Α21, μία ομάδα που έχει αφοσιωθεί στο να πολεμήσει τη σωματεμπορία, διασώζοντας έστω και μία ζωή κάθε φορά.
Το Walk For Freedom 2015 ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας, ενώ στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Κέρκυρα, στην Καστοριά, στην Πάτρα και στην Έδεσσα.Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Φλώρινας συμμετείχε και αυτό στην παγκόσμια προσπάθεια ενημέρωσης για τη σύγχρονη σκλαβιά. Τα Στελέχη και οι υποστηρικτές του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Φλώρινας, ταξίδεψαν στην Καστοριά και περπάτησαν για την ελευθερία στο Walk For Freedom Kastoria που διοργανώθηκε από το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Δήμου Καστοριάς και την A21 Greece.Στοιχεία για την εμπορία ανθρώπων δημοσιοποιήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενόψει της 18ης Οκτωβρίου  Ευρωπαϊκής Ημέρας κατά της Εμπορίας Ανθρώπων (EU Anti-Trafficking Day).
Η Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων είναι πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σκοπό να αναδείξει την ανάγκη για πιο αποτελεσματικά μέτρα στην πρόληψη και καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, ενός από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.Η εμπορία ανθρώπων, γνωστή και με τον αγγλικό όρο trafficking είναι μια διεθνοποιημένη επικερδής επιχείρηση, με τζίρο 25,7 δισεκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που βρίσκονται στην διάθεση των διεθνών οργανισμών υπάρχουν σήμερα 27.000.000 δούλοι, 4.500.000 θύματα trafficking με σκοπό την πορνεία, 5.500.000 παιδιά θύματα. Μόνο 1% - 2% των θυμάτων διασώζονται και µόνο ένας στους 100.000 Ευρωπαίους που ασχολούνται µε τη διακίνηση ανθρώπων, καταδικάζεται.Η Ελλάδα είναι χώρα προορισμού αλλά και διέλευσης για τα θύματα διακινούμενης εμπορίας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ΜΚΟ, περίπου 20.000 γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων και 1000 κοριτσιών ηλικίας 13-15 ετών, παραμένουν στην ελληνική βιομηχανία του σεξ.

Το 2013 Η Eurostat δημοσίευσε το πρώτο Κείμενο Εργασίας σχετικά με την εμπορία ανθρώπων στην Ευρώπη. Η φετινή έκθεση (2015) αποτελεί το δεύτερο κείμενο εργασίας σε επίπεδο ΕΕ για τα στατιστικά στοιχεία σχετικά με την εμπορία ανθρώπων και περιέχει στοιχεία για  τα έτη 2010, 2011 και 2012.

Βασικά πορίσματα:
Καταγεγραμμένα θύματα
30.146 καταγεγραμμένα θύματα στα 28 κράτη μέλη της ΕΕ κατά τα τρία έτη την περίοδο 2010 - 2012.
80% των καταγεγραμμένων θυμάτων ήταν γυναίκες.
Πάνω από 1.000 παιδιά ήταν θύματα εμπορίας για σεξουαλική εκμετάλλευση.
69% των καταγεγραμμένων θυμάτων ήταν για σεξουαλική εκμετάλλευση.
95% των καταγεγραμμένων θυμάτων σεξουαλικής εκμετάλλευσης ήταν γυναίκες.
71% των καταγεγραμμένων θυμάτων για εκμετάλλευση στον τομέα της εργασίας ήταν άνδρες.
65% των καταγεγραμμένων θυμάτων ήταν πολίτες της ΕΕ.

Διακινητές
8.805 διώξεις για εμπορία ανθρώπων έχουν αναφερθεί από τα κράτη μέλη την περίοδο 2010 - 2012.
Πάνω από το 70% των εμπόρων ήταν άνδρες. Πρόκειται για στοιχεία αναφορικά με περιπτώσεις υπόπτων, διώξεων και καταδίκης διακινητών.
3.855 καταδίκες για εμπορία ανθρώπων έχουν αναφερθεί από τα κράτη μέλη κατά την διάρκεια των τριών ετών.
Δεν υπάρχουν ευδιάκριτες τάσεις στον αριθμό διώξεων ή καταδικών σε επίπεδό ΕΕ.

Υ.Γ 1. Ολόκληρη η έκθεση: http://ec.europa.eu/anti-trafficking/sites/antitrafficking/files/eurostat_report_on_trafficking_in_human_beings_-_2015_edition.pdf

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)