ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας ενόψει της Παγκόσμιας ημέρας για το Διαβήτη διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα το «σακχαρώδη διαβήτη», στην οποία θα διεξαχθούν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου και πίεσης από το προσωπικού του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015, στην πλατεία Γ. Μόδη δίπλα από τον πεζόδρομο Φλώρινας, από 09:00 π.μ. – 13:00 μ.μ.Η εκδήλωση έχει ως στόχο την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της νόσου μέσω της μέτρησης του γενικού πληθυσμού, καθώς ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες αυξημένης νοσηρότητας και πρόωρης θνησιμότητας. Οι μεταβολικές διαταραχές που προκαλούνται από τον σακχαρώδη διαβήτη συνδυάζονται με την εμφάνιση στεφανιαίας νόσου, περιφερικής αρτηριοπάθειας, αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου, διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας, νεφροπάθειας κλπ.
Στην Ελλάδα περίπου το 8% του πληθυσμού νοσεί από σακχαρώδη διαβήτη, πολλές φορές χωρίς να το γνωρίζει στα αρχικά κυρίως στάδια. Αν και ο σακχαρώδης διαβήτης θεωρείται μάστιγα των ανεπτυγμένων χωρών, είναι ένα νόσημα που σχετίζεται άμεσα με τη φτώχεια και επηρεάζει δυσανάλογα τις χαμηλές κοινωνικοοικονομικά ομάδες και τις μειονότητες.
Για την Κοινωφελή Επιχείρηση
Δήμου Φλώρινας
Ευαγγέλου Νικόλαος
Πρόεδρος Δ.Σ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)