ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ 160 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΑ ΑΧΛΑΔΑΣ Α.Ε.- ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ- ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΝ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ Λ.Κ.Δ.Μ.

Ακόμα 120 εργαζόμενοι από τα Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας προστέθηκαν στο κατάλογο των 35 εργαζομένων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες τις αμέσως επόμενες ημέρες θα σταματήσει η λειτουργία όλου του έργου που σημαίνει ότι άλλοι 500 εργαζόμενοι, εργολάβοι και εργαζόμενοι σε εργολάβους θα χάσουν την δουλειά τους. Ήδη τα λιγνιτωρυχεία Αχλάδας έχουν σταματήσει την παράδοση λιγνίτη στον ΑΗΣ Μελίτης. Συγκρατημένα αισιόδοξος δήλωσε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας μετά από την συνάντηση που είχε χθες με την διοίκηση της ΔΕΗ στην Αθήνα. «Η δέσμευση που πήραμε από την ΔΕΗ είναι ότι σύντομα θα υπάρξει κάποια λύση» είπε στην ΕΡΤ Φλώρινας.Αισιόδοξος δήλωσε ο εκπρόσωπος της Εταιρείας ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΑ ΑΧΛΑΔΑΣ Α.Ε. Χρήστος Παυλίδης σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας και στη Θωμαή Αδάμου για τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων με τη ΔΕΗ υπογραμμίζοντας ότι εντός των ημερών θα έχουν την απόφαση της ΔΕΗ για την πρόταση που κατέθεσε η Εταιρεία για την εκμετάλλευση λιγνίτη για το 2016. Όσον αφορά στις διαθεσιμότητες ο κ. Παυλίδης τόνισε ότι δεν μπορούσε άλλο η εταιρεία να αντέξει την οικονομική επιβάρυνση καθώς αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα για το λόγο αυτό προχώρησε στις διαθεσιμότητες των υπαλλήλων της και όχι για να πιέσει ή να εκβιάσει τη ΔΕΗ.Στις διαβουλεύσεις που γίνονται μεταξύ της Εταιρείας ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΑ ΑΧΛΑΔΑΣ Α.Ε. και τη ΔΕΗ για τη λειτουργία των ορυχείων της Αχλάδας αναφέρθηκε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας και στη Θωμαή Αδάμου ο Διευθυντής του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας κ. Παλαβός ο οποίος τόνισε ότι η εταιρεία κατέθεσε το πρόγραμμα της για την εκμετάλλευση του λιγνίτη για το 2016 πρόγραμμα το οποίο αξιολογεί η ΔΕΗ και το ελέγχει. «Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να περιορίσουμε την εξόρυξη χωμάτων έτσι ώστε η τιμή να είναι ανταγωνιστική και όχι ασύμφορη για τη ΔΕΗ» πρόσθεσε δηλώνοντας αισιόδοξος για την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων μεταξύ της εταιρείας  και της ΔΕΗ  έτσι ώστε να  κυλήσουν όλα ομαλά για το επόμενο έτος αλλά και μέχρι την εξάντληση των αποθεμάτων. Όσον αφορά στη μετεγκατάσταση της Αχλάδας ο κ. Παλαβός είπε ότι αυτό θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει έτσι ώστε να μην δυσκολεύετε και η εταιρεία στην εξόρυξη λιγνίτη.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)