ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Γ. ΤΣΙΡΩΝΗΣ :"Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΞΑΡΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΓΝΙΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΠΤΥΞΗ ΤΗΣ-ΣΤΟΧΟΣ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ"(ΒΙΝΤΕΟ)

Στους στόχους της Κυβέρνησης για την ανάδειξη και προστασία του περιβάλλοντος αλλά και τον τρόπο διαχείρισης των λιμνών και των βιοτόπων που υπάρχουν στην Φλώρινα και σε όλη την Ελλάδα καθώς επίσης και στο σχέδιο για την απεξάρτηση της χώρας από τη λιγνιτική ενέργεια αναφέρθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Φλώρινα. Ο κ. Τσιρώνης επεσήμανε ότι χρέος της πολιτείας είναι η προστασία του περιβάλλοντος που είναι συνυφασμένη με την οικονομική ανάπτυξης της χώρας. «Στόχος της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι να επενδύσουμε στην προστασία του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας της χώρας έτσι ώστε να αξιοποιηθούν αυτές οι περιοχές και να συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας και στην μείωση της ανεργίας». Όσον αφορά στο θέμα της λίμνης Βεγορίτιδας ο Υπουργός τόνισε πως στόχος όλων είναι να προστατευθεί τόσο η λίμνη όσο βέβαια και ο αρχαιολογικός οικισμός που βρέθηκε εκεί. Σχετικά με τη λειτουργία των ορυχείων ο κ. Τσιρώνης επεσήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να απεξαρτηθεί η χώρα τόσο από το πετρελαϊκό ρεύμα όσο και από το λιγνιτικό γεγονός όμως που δεν προκαλέσει την απώλεια καμιάς θέσης εργασίας.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)