ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗ ΓΗ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μελίτης πραγματοποίησε διήμερο σεμινάριο επιμόρφωσης εκπαιδευτικών το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στον Άγιο Παντελεήμονα του Δήμου Αμυνταίου. Τίτλος του σεμιναρίου ήταν «Περιβαλλοντικές και πολιτιστικές διαδρομές στη γη του Αμυνταίου» και στόχος του η γνωριμία των συμμετεχόντων με το πλούσιο φυσικό περιβάλλον, την πολιτιστική κληρονομιά και τα τοπικά προϊόντα της ευρύτερης περιοχής του Αμυνταίου. 
Ακόμα στόχος του σεμιναρίου ήταν η ανάδειξη της σημασίας του λιμναίου οικοσυστήματος και του ρόλου του στην ιστορία και τον σύγχρονο πολιτισμό.Κατά την έναρξη του σεμιναρίου, ο κ. Νίκος Νάνης, υπεύθυνος του Κ.Π.Ε. Μελίτης, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και παρουσίασε το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Περιβάλλον και πολιτισμός στη γη του Αμυνταίου» που υλοποιείται από το Κ.Π.Ε. Μελίτης από την τρέχουσα σχολική χρονιά και απευθύνεται σε μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων. Ακολούθησαν οι εισηγήσεις «Ταξίδι στον χρόνο στην περιοχή του Αμυνταίου» από τον αρχαιολόγο Παναγιώτη Χρυσοστόμου, «Το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των λιμνών του Αμυνταίου» από τον δάσκαλο Ηλία Κάρτα και «Εναλλακτικές δραστηριότητες στη λίμνη Βεγορίτιδα» από τον κ. Μιχάλη Κάγκα, ειδικό συνεργάτη της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας. Στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί χωρίστηκαν σε ομάδες και παρακολούθησαν τα εργαστήρια «Λεκάνη απορροής και ανθρώπινες δραστηριότητες» που παρουσίασαν τα μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του Κ.Π.Ε. Μελίτης και «Το περιβάλλον πίσω από μια παραμυθική αφήγηση» που παρουσίασαν οι κ.κ. Μιχελάκη Δέσποινα και Ιππέκη Βασιλική, υπεύθυνες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης αντίστοιχα. 
Την επόμενη μέρα οι εκπαιδευτικοί επισκέφθηκαν το κτήμα και το εργαστήριο παρασκευής προϊόντων πιπεριάς της οικογένειας Ναουμίδη , ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της ελληνιστικής πόλης Πετρών, επισκέφθηκαν, ενημερώθηκαν και δοκίμασαν κρασί στις εγκαταστάσεις του Κτήματος Άλφα και τέλος συμμετείχαν σε διάφορες δραστηριότητες που πραγματοποιεί το Κ.Π.Ε. Μελίτης στις όχθες της λίμνης Βεγορίτιδας. Η παιδαγωγική ομάδα του Κ.Π.Ε. Μελίτης θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Αμυνταίου , κ. Κωνσταντίνο Θεοδωρίδη, για την πολύτιμη συνδρομή του στην υλοποίηση του σεμιναρίου. Επίσης, ευχαριστούμε θερμά όλους τους εισηγητές για τις πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις και τα εργαστήρια που οργάνωσαν και βέβαια όλους τους εκπαιδευτικούς που με τη μεγάλη και ενεργητική συμμετοχή τους συνέβαλαν στην επιτυχημένη διεξαγωγή του σεμιναρίου.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)