ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Ερώτηση προς Τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας με Θέμα: Βιωσιμότητα και εύρυθμη λειτουργία του ΑΗΣ Αμυνταίου, ο οποίος βρίσκεται σε καθεστώς παρέκκλισης σύμφωνα με τους νέους περιβαλλοντικούς όρους που απορρέουν από τις καινούριες Ευρωπαϊκές οδηγίες.Ολόκληρο το κείμενο της Ερώτησης:
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Όπως γνωρίζετε, ο ΑΗΣ Αμυνταίου έχει μπει σε καθεστώς παρέκκλισης λόγω των νέων οδηγιών της Ε.Ε για περιβαλλοντικούς όρους.
Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
1. Ποια θα είναι η πορεία της εύρυθμης λειτουργίας του ΑΗΣ Αμυνταίου σε συνάρτηση με τη λειτουργία του ορυχείου Αμυνταίου, στο οποίο υπάρχει πλήθος αποθεμάτων υψηλής ποιότητας λιγνίτη; Πώς σκοπεύει το υπουργείο να αντιμετωπίσει το θέμα της αποθείωσης (ξηρή ή υγρή) και με τι πόρους; Εννοούμε την υγρή αποθείωση για καλύτερη προστασία του περιβάλλοντος.
2. Τι θα συμβεί με το προσωπικό του ΑΗΣ Αμυνταίου και του Ορυχείου Αμυνταίου, η λειτουργία των οποίων είναι αλληλένδετη, βάση του καθεστώτος που βρίσκεται ο ΑΗΣ ( σεβαστός αριθμός εργαζομένων)
3. Τι θα συμβεί με τη λειτουργία της τηλεθέρμανσης στον Δήμο Αμυνταίου και τον Δήμο Φιλώτα καθώς επηρεάζεται άμεσα από το καθεστώς που βρίσκονται οι μονάδες.
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντωνιάδης Γιάννης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)