Ε.Κ.Φ. ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΕΩΣ 24 ΕΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Το Ε.Κ.Φ. σας γνωρίζει ότι ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα για ανέργους έως 24 ετών του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος για ανέργους νέες/νέους έως 24 ετών με τίτλο «Δράσεις κατάρτισης, πιστοποίησης και συμβουλευτικής υποστήριξης για άνεργους νέους 18-24 ετών στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ)»..
Για την άρτια υλοποίηση του προγράμματος προβλέπεται η υλοποίηση Θεωρητικής Κατάρτισης 120 ωρών (αμοιβή 5€/ώρα) και Πρακτικής Άσκησης 260 ωρών (αμοιβή 3€/ώρα) όπως και εξατομικευμένη ατομική Συμβουλευτική Υποστήριξη (5 συνεδρίες ανά ωφελούμενο). Η πρακτική θα γίνει σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις.
Αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά και μέχρι 29-6-2016.
Μόλις 58 θέσεις για τους ανέργους νέες/νέους έως 24 ετών στη Δυτική Μακεδονία.
Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία του ΟΑΕΔ (Μάρτιος 2016) στη Δυτική Μακεδονία είναι εγγεγραμμένοι 2.850 άνεργοι μέχρι 24 ετών, δηλαδή μόλις 1 στους 50 ανέργους θα έχει την δυνατότητα συμμετοχής στο πρόγραμμα.
Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος και η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΥΕ/ΕΚΤ), ανέλαβαν την υλοποίηση της Πράξης «Δράσεις κατάρτισης, πιστοποίη και σης και συμβουλευτικής υποστήριξης για άνεργους νέους 18-24 ετών στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ)».Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα (Πράξη) επαγγελματικής κατάρτισης, συμβουλευτικής υποστήριξης και πιστοποίησης προσόντων που απευθύνεται σε 1.000 ανέργους ηλικίας 18 – 24 ετών στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ).
Για την άρτια υλοποίηση του προγράμματος προβλέπεται η υλοποίηση Θεωρητικής Κατάρτισης 120 ωρών και Πρακτικής Άσκησης 260 ωρών όπως και εξατομικευμένη ατομική Συμβουλευτική Υποστήριξη (5 συνεδρίες ανά ωφελούμενο).
Η θεωρητική κατάρτιση θα υλοποιηθεί στα παρακάτω ενδεικτικά αντικείμενα κατάρτισης:
Web development
Mobile development
Cloud computing
Digital Marketing
Web Design
Robotics
E-commerce

Προβλέπεται η Πιστοποίηση προσόντων και δεξιοτήτων από αναγνωρισμένους φορείς πιστοποίησης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)