ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό  και τον Υπουργό Εξωτερικών με Θέμα: Ένταξη της διεθνούς αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην επίσημη ατζέντα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, κατέθεσε ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.
Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:
Κύριε Πρωθυπουργέ, κύριε Υπουργέ,
Πριν από λίγες ημέρες, η Βουλή της Γερμανίας αναγνώρισε την Γενοκτονία των Αρμενίων και των Ασσυρίων. Παρά τις διαμαρτυρίες και τις παρεμβάσεις του οργανωμένου Ποντιακού χώρου και συγκεκριμένα της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων (ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε), των Ομοσπονδιών Ευρώπης-Αμερικής-Καναδά-Αυστραλίας και Ελλάδας (προς τη Γερμανία αλλά και προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών), αφ' ενός δεν συμπεριλήφθηκε η Γενοκτονία και των Ελλήνων του Πόντου αφετέρου δεν έγινε καμία προσπάθεια από την ελληνική κυβέρνηση προς την κατεύθυνση αυτή. Είναι απορίας άξιον, πως τη στιγμή που η Τουρκία βρίσκεται στο ναδίρ της εξωτερικής της πολιτικής με χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία, το Ισραήλ, η Συρία, το Ιράν, το Ιράκ, η Αρμενία, η Βουλγαρία αλλά και τα Σκόπια και η Αλβανία, η Ελλάδα εξακολουθεί μια φοβική υποχωρητική πολιτική η οποία δίνει το δικαίωμα για νέες διεκδικήσεις από την Τουρκία σε βάρος της χώρας μας (γκρίζες ζώνες, νέες βραχονησίδες, Καστελόριζο, ΑΟΖ, Κύπρος, Αγιά Σοφιά).
Σήμερα είναι οι ευνοϊκότερες συνθήκες για να επιβάλλει η Ελλάδα λύσεις σε Κυπριακό, ΑΟΖ κ.λπ, να απορρίψει τις προκλητικές διεκδικήσεις της Τουρκίας και να προωθήσει το θέμα της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, με βάση όσα απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο (αποζημιώσεις, κυρώσεις για την Τουρκία κ.λπ.).
Παρά ταύτα, η ελληνική εξωτερική πολιτική μοιάζει ανύπαρκτη. Διερωτόμαστε αν υπάρχει διαμορφωμένη εξωτερική πολιτική σε αυτά τα θέματα. Η Κυβέρνηση και στα εξωτερικά θέματα όπως και στα εσωτερικά μοιάζει ζαλισμένη, παγιδευμένη στις ιδεολογικές της αγκυλώσεις και εθελοτυφλούσα.
Κατόπιν των ανωτέρω,
Ερωτάται ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εξωτερικών
1. Θα ανταποκριθείτε στις εκκλήσεις της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων (ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε), της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και όλων των ομοσπονδιών του κόσμου, ΗΠΑ-Καναδά, Αυστραλίας και Ευρώπης και θα θέσετε εσείς ο ίδιος το θέμα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην Ομοσπονδιακή κυβέρνησης της Γερμανίας;
2. Προτίθεστε να αναλάβετε πρωτοβουλίες για το ίδιο θέμα και να το θέσετε στη Διεθνή Κοινότητα (Τουρκία, ΗΠΑ, Ρωσία και άλλες χώρες) συμπεριλαμβάνοντάς το στην επίσημη ατζέντα της εξωτερικής σας πολιτικής;
Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Αντωνιάδης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)